Bolest při ejakulaci a po ejakulaci

Bolest při ejakulaci a po ejakulaci

Bolestivá ejakulace není nic příjemné a jde o stav, který oprávněně u mužů vyvolává otázky a částečně i strach. Bolest je příznak, který má upozornit na něco problematické a to platí i tehdy, pokud se vyskytuje při ejakulaci nebo po ní. Obvykle se jedná o tentýž stav, který upozorňuje nejčastěji na záněty či infekce.

Částečně dobrou zprávou je, že kromě bolesti při a po ejakulaci se objevují i ​​jiné symptomy, které mohou napovědět něco více o tom, jaká je příčina tohoto stavu. Právě identifikace bolesti a všech rizikových faktorů je velmi důležitá.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, PROERECTA

Nejčastěji bývají za bolestivou ejakulací problémy s prostatou, čili prostaty, případně obtíže s dolními močovými cestami. Tato onemocnění jsou u mužů časté a určitě je netřeba podcenit, návštěva u lékaře by měla být samozřejmostí.

Co znamená, když je bolest při a po ejakulaci a jaké jsou toho příznaky

Nejčastěji znamenají bolesti po a při ejakulaci problém zánětlivého charakteru. Může jít o zánět či infekci prostaty, ale i zánět močové trubice, močového měchýře či komplexně dolních močových cest. Právě těmito orgány totiž ejakulát prochází.

Při ejakulaci dochází k uvolnění ejakulátu močovou trubicí ven z penisu

Součástí ejakulátu je semeno z varlat, ale také sekret z prostaty

Během ejakulace putuje ejakulát přes močovou trubici a přimíchává se do něj i prostatický sekret, pokud jsou v těchto částech problémy, projeví se to bolestí

Vzhledem k tomu, že ejakulace je přirozený proces a zakončení sexuálního dráždění během pohlavního styku, měli by ji doprovázet příjemné pocity a příznaky. Bohužel, v případě problémů s prostatou nebo močovými cestami, kudy je ejakulát transportován, se mohou vyskytnout i bolesti. Nejde však o jediný druh symptomů.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Kromě bolestivé ejakulaci se mohou objevit i tyto symptomy:

bolesti nejen během ejakulace, ale i během močení, hlavně jde o pocity pálení, řezání nebo ostré bolesti, stejně tak i bolest podbřišku obecně
problémy s močením, hlavně časté nucení na močení a to i v noci, zároveň však i problémy s úvodem močení a močení jen malého objemu moči
individuálně se mohou objevit inkontinence neboli samovolný únik moči, zánětlivé a infekční příznaky typu teplota, někdy i změna barvy a zápachu moči

Bolestivá ejakulace pochopitelně nastává nejen během pohlavního styku, ale i během masturbace. Důvodem je, že samotná bolest nemá nic společného se sexem jako takovým, jde o projevy problémů uvnitř pohlavní a močové soustavy, které spolu souvisí.

Platí to tak „v dobrém“, jakož i v „špatném“, hlavně při infekcích:

nejčastěji dochází k přenosu infekce mezi prostatou a močovými cestami
patogeny mohou projít z močových cest až do prostaty
mnohem méně pravděpodobný a méně častý je opačný přenos
prostata zároveň působí i na močení, hlavně, pokud je zvětšená
při zanedbání těchto příznaků hrozí přechod infekce i do ledvin
problémy se vyskytují nejen u starších, ale i mladších mužů

Bolestivá Poluce

U mladších mužů nebo chlapců s nedostatkem sexuálních zkušeností bývá typickým průvodním jevem v noci poluce neboli samovolný výron semene a ejakulátu. V případě příčin zmíněných výše bývají bolesti i během poluce, nejen ejakulace.

Příčiny bolesti při a po ejakulaci

Bolestivá ejakulace může mít tři různé kategorie příčin. První jsou příčiny související se záněty a infekcemi, nejčastěji bakteriálního typu. Druhou kategorií jsou problémy související se zvětšením prostaty a třetí externí faktory, úrazy či poranění.

Zde jsou jednotlivé příčiny a rizikové faktory popsány detailněji:

Záněty a infekce: Nejčastěji souvisí bolesti při a po ejakulaci se záněty a infekcemi. Ty postihují buď dolní močové cesty, například močovou trubici nebo močový měchýř, případně prostatu, což je častější. Jsou však i případy, kdy je zánět spojený, nakolik infekce přejde nejdříve do močových cest a z nich se rozšíří později do prostaty.

Standardně se jedná o bakteriální infekce, zejména bakteriemi typu E. Coli, které se sem mohou dostat i cestou nechráněného pohlavního styku. Bolestivá ejakulace není jediným projevem infekcí a zánětů, kromě toho se objevují i ​​problémy s močením, zejména pocity bolesti a pálení během něj, případně zakalení moči a jeho zápach.

Zvětšení prostaty: S bolestivou ejakulací může souviset i zvětšení prostaty, ať už zhoubné nebo nezhoubné. Při zhoubném jde o rakovinu prostaty, která je typický nejen bolestí při a po ejakulaci, ale i výskytem krve v semeni. Nezhoubné zvětšení může být následkem problémů s testosteronem, tehdy se mluví o hyperplazii prostaty.

Zvětšená prostata také může být projevem její zánětu zmíněného výše, případně může souviset i s cystami v ní. V případě nezhoubného zbytnění dochází kromě bolestí během ejakulace i k problémům s častějším močením, moči je ale obvykle méně, nastává i problém s odkapáváním po vymočení se a pocity neúplného vymočení.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Úrazy, poranění a externí faktory: Poslední kategorií, kdy dochází k bolestem během ejakulace, jsou traumatické příčiny. Zde jde buď o faktory způsobené navenek, například nějakým úrazem z okolí, případně o faktory poranění uvnitř, které vznikly lokální. Může jít o poranění při nějakém vyšetření nebo i při nějaké sexuální praktice.

V těchto případech však bývají bolesti nejen během ejakulace, ale i mimo ni, obvykle se vyskytují i ​​jiné projevy, zejména pokud jde o krvácení a výskyt krve v ejakulátu nebo během močení. Poranění mohou vzniknout i vlivem oslabení nějakých cév a žil. Bolest během ejakulaci může krátkodobě vzniknout i při příliš časté ejakulaci.

Diagnostika bolesti při a po ejakulaci

To, že dochází k bolestem během ejakulace, víte samozřejmě zjistit i sami, ale tam byste rozhodně neměli skončit. Většina mužů neví pouze na základě bolesti rozeznat, jaká je přesná příčina problémů s ejakulací a vzhledem k tomu, že se může jednat i o závažnější stavy výskytu různých cyst, nádorů či širších infekcí, netřeba to podcenit.

Součástí diagnostiky musí být návštěva lékaře, který udělá:

anamnézu, čili fyziologické vyšetření a zjištění všech symptomů
odběr krve na laboratorní diagnostiku a zjištění přítomnosti infekce
vyšetření prostaty pohmatem, čímž se může zjistit zvětšení
rozbor ejakulátu, hlavně na zjištění přítomnosti krve v tekutině

V případě podezření na výskyt cysty nebo nádoru se dělají i zobrazovací vyšetření pro potvrzení tohoto stavu, případně biopsie prostaty. V zásadě však platí, že se běžného vyšetření u lékaře bát netřeba a prvotní diagnostika je bezbolestná.

SLEDUJTE OPAKOVÁNÍ PŘÍZNAKŮ

V případě, že je bolest pouze jednorázová, nemusí být za tímto projevem nic vážného, ​​něco takového se děje například i při močení při uvolnění močového kamene. Pokud se však příznaky opakují více dní nebo více ejakulacích, jděte už za lékařem.

Jak k odstranění bolesti při a po ejakulaci

Po tom, jak bude zjištěna a stanovena přesná příčina bolestivé ejakulace, musí následovat léčba. Ta pochopitelně závisí na tom, zda jde o infekční zánět, neinfekční zánět, zhoubné nebo nezhoubné zvětšení prostaty nebo zda je problém jen krátkodobý.

Řešení by mělo zahrnovat i symptomatická opatření:

Farmakologická léčba

Záněty prostaty i močových cest se nejčastěji řeší s pomocí antibiotické léčby. Jde o podávání léků z kategorie antibiotik, které působí proti samotným bakteriím, které jsou za většinou takových infekcí. Plusem této léčby je, že je jednoduchá a rychlá na aplikaci, jelikož se jedná o perorálně tabletky s okamžitým užitím.

V případě, že je infekce virového původu, nebo se virový zánět přidá sekundární, využívají se i farmakologické prostředky. V rámci tohoto způsobu se používají i volně dostupné léky na pročištění močových cest nebo léky na nezhoubné zvětšení prostaty, které mají bylinné složení a podporují i ​​močovou soustavu.

Odborná lékařská léčba

V případě, že se jedná o závažnější problém, zejména cysty nebo nádory v močové soustavě či v prostatě, je nezbytné přistoupit k odbornější lékařské léčbě. Ta zahrnuje buď podávání speciálních léčiv, nejčastěji v podobě chemoterapie, případně může jít i o radikálnější chirurgický zásah, jehož cílem je odstranění útvaru.

Výraznější léčba může být i v případě nezhoubného zbytnění prostaty, kde se podávají léky, které jednak mohou podpořit zlepšení průběhu močení, ale i takové, které přímo mohou pomoci k zastavení zvětšování prostaty a později i na její zmenšení. Takové léčiva jsou však již dostupné jen na recept od lékaře.

Podpůrná a režimová opatření

V případě, že se u vás vyskytují teploty, můžete v rámci symptomatické léčby užít také léky na jejich ztlumení. Jinak se doma využívají hlavně podpůrná režimová opatření, zejména jde o dočasnou sexuální abstinenci s cílem omezit ejakulace, důležitý je i pravidelný pitný režim. Ten by měl být založen pouze na čisté vodě.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Omezit třeba konzumaci alkoholu, limonád, kávy, slazených nápojů a energetických nápojů, stejně tak dráždivých jídel a koření. Na podporu fungování močové soustavy i prostaty se dají koupit také volně dostupné tablety a tobolky z kategorie výživových doplňků. Využít lze i čaje, například ze zlatobýl.

Časté otázky o bolesti při a po ejakulaci

To, že bolestivá ejakulace je opravdu vážný problém, dokumentují i ​​velmi časté dotazy či dotazy na internetových fórech a v diskusních skupinách. Muži se ptají nejen na bolesti, ale i jiné projevy. Zde jsou mé odpovědi na nejčastější dotazy:

Může mít nadměrně častá ejakulace vliv na bolest?

Ano, může, na druhou stranu, jde fakt o ojedinělé případy, kdy byste museli masturbovat nebo mít pohlavní styk opravdu extrémně hodně krát. Pokud by i toto byla příčina bolestivé ejakulace, půjde o krátkodobý stav, který do jednoho či dvou dnech pomine.

  Souvisí výskyt krve spolu s bolestivou ejakulací s rakovinou?

Bohužel, jde o dvojici příznaků, které jsou typické pro zhoubný nádor v prostatě, takže odpověď je, že ano. Zároveň však jedním dechem dodávám, že něco podobného se může dít i při některých poraněních nebo zánětech, nepropadejte hned panice.

Může být bolest při ejakulaci i projevem kapavky?

V některých případech ano, jde však o projev, který je v tomto případě pouze jeden z mnoha a přitom i poměrně málo specifický. Častěji se objevuje hnisavý výtok z močové trubice a když jde o bolesti, ty jsou přítomny spíše při močení a mají podobu pálení.

Může mít bolestivá ejakulace i nějaké psychické příčiny?

Ačkoliv jsem se o tom již na některých internetových fórech dočetl, sám to považuji za nepravděpodobné. Mělo by to sice mít souvislost s nějakým napětím v genitáliích, ale mně se nic podobného nestalo. Určitě by bolesti při ejakulaci „nesvaloval na psychiku“.

Co dělat v případě, že mě bolí penis i mimo ejakulace?

V tomto případě se jedná již o odlišný problém a bolest penisu, například během erekce, nemusí souviset se záněty močových cest či prostaty. Jde buď o důsledek nějakého zranění, například v močové trubici, případně o anatomickou deformitou.

Jak fungují pilulky na zdravou ejakulace a proč jejich doporučuji

V rámci všeobecné podpory a pomoci na zdravé fungování ejakulace, ale i potence, prostaty a močových cest, víte sáhnout také po volně dostupných tabletách. Mám s nimi bohaté zkušenosti a vybrat si umíte komplexní i úzce specializované.

Podle toho si umíte vybrat ze sortimentu více typů:

K dispozici jsou výživové doplňky na podporu při zvětšení prostaty nebo na zdraví močových cest, ale i pilulky na stimulaci potence či tvorby spermií

Všechny zmíněné přípravky a produkty jsou založeny na přírodních látkách, většinou jde o bylinné extrakty typu Maca, Kotvičník, Zlatobýl, klikva a podobně. Tím je dosaženo bezproblémové užívání a také možnost dlouhodobé dávkování více týdnů.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Mezi nejdůležitější benefity těchto přípravků patří:

zmíněné čistě přírodní složení z pohledu účinných látek, v případě tablet na potenci obsahují aminokyseliny na lepší erekci
z toho vyplývající nízké riziko při užívání, zejména pokud jde o kontraindikace a vedlejší účinky, dávkování může být i více měsíců
zároveň poměrně široký záběr, můžete sáhnout po specializovaných na prostatu, ale i po tabletkách s komplexním působením na reprodukční aparát

Já osobně jsem zkusil prakticky všechny typy a také značky těchto tablet a vím tak i podle vlastní zkušenosti říct, že mají pozitivní účinky na zdraví močových cest, prostaty a také kvalitu sexuálního života. Samozřejmě, nemohou nahradit odborné vyšetření a léčbu nějakých zánětů a infekcí, ale pokud jimi netrpíte, jsou také dobrou prevencí.

Pokud jde o jejich správné užívání a dávkování, držte se tohoto:

 určitě dodržujte doporučené dávkování a to tak během dne, tak z hlediska doby užívání, například pokud jde o délku ve dnech či týdnech
nekombinujte více přípravků s podobným složením
dodržujte i režimová opatření, například se vyhněte alkoholu

NEMUSÍTE MÍT RECEPT ANI PŘEDPIS

Abyste si mohli tabletky podporující zdravou ejakulace zakoupit, nemusíte jít za lékařem, jsou totiž volně prodejné a volně dostupné. To v praxi znamená, že si je stačí jen objednat z online lékárny či přímo od výrobce z jeho eshopu z pohodlí domova.

Tabletky, které jsem vyzkoušel a moje zkušenosti s nimi
Na první pohled je nabídka zmíněných přípravků a tablet velmi bohatá, ať už jde o různé značky, velikostí balení a deklarované účinky. I na základě vlastní zkušenosti ale vím potvrdit, že kvalita značně kolísá a rozdíly jsou velké. Ne všechny produkty, které vypadají na první pohled zajímavě, mají i deklarované účinky v praxi.

Určitě by ale byla chyba rezignovat na takový způsob podpory zdravé ejakulace či obecně podpory potence a kvalitního sexuálního života. Chcete-li doporučení, připravil jsem tabulku na základě mých zkušeností. Ať se líbí, zde je:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Ejoy Long
Do obchoduMoje recenze
2. Zerex Extralong Do obchoduMoje recenze
3. Vimax Přejít do obchoduMoje recenze
4.5/5 - (30 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *