Bolestivá erekce, bolest při erekci

Bolestivá erekce, bolest při erekciBolest při erekci je neklamným znamením, že něco není v pořádku. Erekce by neměla bolet za žádných okolností a je přitom jedno, zda jde o ojedinělou situaci, nebo stav, který trvá už delší dobu. Velmi důležité je zjistit, co na samotné erekci bolí, stejně tak to, zda se objevují bolesti i někdy jindy, například během močení.

Bolestmi během erekce se mohou projevovat samozřejmě i nějaké úrazy, stejně tak onemocnění zánětlivého charakteru či poruchy a problémy týkající se erekce, prostaty i močového systému. Základem je zjistit příčinu bolesti při erekci.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, PROERECTA

Neméně důležitou oblastí, na kterou také nelze zapomínat, je pravidelné podporování sexuálního zdraví a to se týká jak erekce, tak prostaty a močových cest. Pokud vás trápí bolestivá erekce nebo bolest při erekci, víte jejich někdy řešit i prevencí.

Co je bolestivá erekce, což znamená, když je bolest při erekci a jaké jsou toho příznaky

Bolest při erekci může být buď bolestí samotného penisu během jeho ztopoření, případně může jít o bolesti jednotlivých částí penisu, například uvnitř močové trubice, na žaludu, bolest uzdičky, bolesti předkožky nebo bolesti penisu během ejakulace.

Erekce je ztopoření pohlavního údu v důsledku prokrvení topořivých těles

Dochází k vzpřímená pohlavního údu a k jeho zhrubnutí a zvětšení

V případě, že se během erekce objevují bolesti, tyto mohou ale také nemusí souviset přímo s mechanismem vzniku erekce a ztopoření pohlavního údu

Ačkoli ve většině případů dochází při bolestivé erekci k tomu, že na vině je přímo nějaký problém s penisem, podle typu bolesti se může jednat i o problém mimo něj. Nejčastěji jde o záněty a infekce v močové soustavě nebo v prostatě, tehdy jsou však pochopitelně mnohem silnější příznaky týkající se těchto orgánů, zejména pokud jde o močení.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Co se týče souvisejících projevů přímo s penisem, jde o:

problém s dlouhodobou a neustálou erekcí, čili neustálým ztopořením penisu, někdy může být stav spojen i s užíváním některých léčiv
nepřirozené zahnutí penisu, zejména ohnutí vzhůru nebo na stranu, obvykle se jedná o vrozené zakřivení zjizveného tkáně, vyskytuje se i ve vyšším věku
problém se stažením předkožky, zejména nemožnost její přetažení přes žalud, tehdy bývá bolestivá erekce hlavně při pohlavním styku nebo masturbaci

Standardně platí, že buď je příčina bolestivé erekce vrozená, například deformace penisu, která se projevuje obecně během jakékoliv erekce a již od dřívějšího věku, nebo jde o faktor, který vznikl později. Bolesti mohou předcházet i jiné příznaky.

Toto jsou symptomy, pokud bolesti nesouvisí přímo s erekcí:

problémy s častějším nucením na močení a to přes den i v noci
zároveň však menší množství moči, ten může být i zakalený
horečky, únava, malátnost a jiné podobné zánětlivé příznaky
krvácení z penisu, krev vyskytující se v moči nebo ejakulátu
bolesti jen během ejakulace nebo jen během močení
zarudnutí pokožky penisu nebo puchýře na penisu

NEPODCEŇUJTE PREVENCI

Problémem, který mnoho mužů podceňuje, je prevence, zejména pokud jde o pravidelné prohlídky u praktického lékaře a také u urologa. Odhalit potíže, poruchy, nějaké infekce, záněty či jiné onemocnění, je nejlepší hned v jejich zárodku a ještě před výskytem bolesti.

Příčiny bolestivé erekce a bolesti při erekci

Bolestivá erekce může souviset buď s příčinami přímo v penisu, nebo s problémy mimo pohlavní úd, které se však v jistých situacích objeví i během erekce. Některé problémy, které jsou za bolestmi při erekci, vznikají delší dobu, jiné jsou jednorázové.

Mezi nejčastější důvody, příčiny a rizikové faktory patří:

Priapismus: Bolestivá erekce bývá velmi často spojena s poruchami přímo týkajícími se penisu a jednou z nich je i priapismus. Jde o stav permanentní erekce, která však nemá nic společného se sexuálním vzrušením a je velmi bolestivá. Priapismus může vzniknout na základě užívání některých léků, poruchami srážlivosti krve či poškozením nervů.

Deformace penisu: Druhou možnou příčinou bolesti při erekci jsou deformace týkající se penisu. Nejčastější takovou deformací je Peyronieho choroba, kterou doprovází zakřivení pohlavního údu, což je právě během ztopoření doprovázené bolestmi. Druhou možnou deformací je krátká uzdička, která se projevuje i předčasnou ejakulací.

Úrazy penisu: Bolestivá erekce nastává také v důsledku úrazů penisu, které mohou být různého charakteru. Nejčastěji jde o poškození kavernózních těles, případně drobné trhliny na předkožce či uzdičce. V tomto případě dochází k největší bolestivosti právě v důsledku poškození tkáně penisu, ať už půjde o cévy nebo svalovinu.

Infekce močových cest: Bolesti při erekci nemusí souviset přímo s penisem, může jít také o problém v močových cestách. V tomto případě se jedná nejčastěji o obtíže spojené s jejich infekcí způsobenou bakteriemi, například E. Coli. Infekce může přejít do močového měchýře i močové trubice a projevuje se také bolestmi během močení.

Problémy s prostatou: Stejně tak se mohou bolesti během erekce, ale i během močení, vyskytnout v případě, kdy se jedná o problémy s prostatou. Tyto obtíže mají buď povahu zánětu, kdy se do prostaty dostane infekce právě z močových cest, případně jde o zvětšení prostaty nezhoubného typu, které provázejí potíže s častým močením.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Pohlavně přenosné nemoci: Problémy s bolestivou erekcí mohou být i výsledkem některých pohlavně přenosných nemocí, které buď napadnou prostatu a močových systém, nebo může jít i o problémy penisu, které se projeví na jeho pokožce a povrchu. V té druhé kategorii je typicky genitální herpes, která způsobuje vyrážky.

Nádory a cysty: Poslední možnou příčinou, která může souviset s bolestivou erekcí, je výskyt nějakých nádorů nebo cyst. Ty se mohou nacházet přímo v penisu, ale i v močových cestách nebo v prostatě. V těchto případech dochází k obecné bolestivosti, která se nemusí vyskytovat pouze při erekci, ale i v klidu.

Diagnostika bolestivé erekce a bolesti při erekci

Ať už je příčina jakákoli, z pohledu laika je její posouzení samozřejmě velmi obtížné a proto to ani nedoporučuji. Platí to zejména tehdy, jestliže se objevují kromě bolestí i nějaké jiné komplikace typu problémy s erekcí, bolesti během ejakulace, potíže s močením či dokonce výskyt krve. V tomto případě s vyšetřením určitě neváhejte.

Při návštěvě lékaře očekávejte následující postup vyšetření:

anamnéza na zjištění příznaků, součástí je i fyziologické vyšetření
odběr krve, ten slouží ke zjištění, zda není přítomen zánět nebo infekce
zobrazovací vyšetření penisu, ať už přes RTG, CT vyšetření nebo MRI
širší diagnostika, která zahrnuje zejména prostatu a močové cesty

Pokud se jedná o nějaký úraz nebo akutní problém typu priapismus, součástí prvotního vyšetření bývají i okamžité fixační opatření. Většinou je však vyšetření bezproblémové a netřeba se ho vůbec bát.

V PŘÍPADĚ ÚRAZU JDĚTE NA POHOTOVOST

Pokud jde o úrazy týkající se penisu nebo genitální oblasti, určitě na nic nečekejte a okamžitě jděte na pohotovost. V takových případech jde doslova o minuty, každé zmeškání může zvýšit riziko trvalých komplikací do budoucna.

Jak k odstranění bolestivé erekce a bolesti při erekci

Zjištění přesné příčiny lékařskou a odbornou diagnostikou je nezbytným předpokladem následného řešení a léčby bolestivé erekci a bolestí penisu či jiných orgánů během erekce. Využívají se na to léčiva, režimová opatření i chirurgické zákroky.

Toto jsou nejvyužívanější možnosti, prostředky a způsoby:

Antibiotika a léčiva

Nejčastěji se ve většině případů používá konzervativní farmakologická léčba. Tato zahrnuje standardně podávání antibiotik v případě infekcí a zánětů týkajících se močových cest a prostaty, případně antivirotik při virových pohlavních onemocněních.

V některých případech se mohou podávat různé léčiva iv případě nádorů nebo cyst, které slouží k jejich odstranění chemickou cestou. Bylinné léky se zas aplikují v případě zvětšení prostaty nebo její zánětu, tyto mohou být bez receptu i na recept.

Chirurgické a odborné zákroky

Pokud jde o nádory nebo cysty, v tomto případě je třeba většinou jejich chirurgické odstranění, pokud nezaberou farmakologické prostředky. Totéž se týká i možných úrazů nebo poranění, zvláště pokud jde fraktury karvenozných těles v penisu.

Pokud jde o priapismus, zde se aplikují nejčastěji speciální injekce, v případě vážnějších obtíží cévního typu lze provést i chirurgické uvolnění odtoku krve. Při problémech s uzdičkou či zakřivením penisu se volí také operační řešení.

Domácí režimová opatření

Pokud jde o domácí opatření a prostředky, nejdůležitější je klidový režim, čili minimální namáhání pohlavního údu. Bohužel, součástí musí být i dočasná sexuální abstinence. Velmi důležitý je zdravý a pravidelný pitný režim založený na vodě.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: EJOY, ZEREX, PROERECTA

Zároveň platí, že v případě problémů s prostatou je třeba se vyhýbat i dráždivým jídlům a nápojům. Při sexuálně přenosných infekcích je třeba do budoucna chránit bariérovou antikoncepcí. Po priapismem se vyhýbejte i užívání některých léků.

Časté otázky o bolestivé erekci a bolesti při erekci

Bolest patří mezi ty příznaky, které obvykle indikují vážný problém. To vidno i na internetových fórech a v diskusích, muži se o tento problém zajímají živě a ptají se i na další související projevy. Proto jsem se rozhodl na časté otázky odpovědět:

Za jakým lékařem třeba jít při bolestivé erekci?

Pochopitelně první kroky by měly směřovat k obvodnímu lékaři, který vám dá doporučení na specialistu, urologa. Týká se to prakticky všech problémů od deformací penisu, po různé úrazy s močovou troubou a pohlavním údem, až po infekce a záněty.

Týkají se bolesti při erekci pouze starších mužů nad 40 let?

Jde o poměrně častou domněnku, ale ne, není to tak. Jediný problém, který se v populaci mužů ve věku nad 40 let objevuje o něco více, je problém s prostatou, konkrétně s jejím nezhoubným zvětšením. Jinak může bolestivá erekce postihnout kohokoliv.

Co dělat, když se spolu s bolestí objevují i ​​poruchy erekce?

Erektilní dysfunkce či poruchy ztopoření bývají typickým projevem nějakého poranění či poškození svaloviny nebo cév v penisu, jde tedy o problém, který je třeba vždy léčit s urologem. Někdy jsou tyto potíže i následkem bolestí při erekci.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Co znamená, a se vyskytují bolesti erekce a penisu pouze při sexu?

Ano, bolestivá erekce nemusí být univerzálním stavem, ale může jít jen o jev, který se bude objevovat během pohlavního styku. V takovém případě se velmi často jedná o deformaci uzdičky nebo předkožky, případně o infekce a záněty oblasti žaludu.

Kdy je nutná operace v případě bolestí při erekci?

Nejčastěji jde o problémy s nádory a cystami, ať už přímo v pohlavním údu nebo v prostatě či močových cestách. Druhou kategorií jsou vrozené deformace týkající se penisu. Operační zákrok může být nezbytný i při nějakých poraněních.

Jak fungují pilulky na zdravou erekci a proč jejich doporučuji

Spousta mužů podceňuje prevenci a to jak v oblasti močového ústrojí, jako podpory prostaty, ale také v oblasti samotné potence a zdravé erekce. Já sám mám zkušenost, že se to nevyplácí, právě naopak, je třeba se tomu věnovat průběžně a dlouhodobě.

K tomu máte více možností, hlavně pokud jde o typy a druhy:

Mně se osvědčily volně dostupné přípravky v podobě doplňků výživy, kde si umíte vybrat speciální pilulky na zdravou erekci, prostatu i močovou soustavu

Bez ohledu na zaměření, všechny tyto přípravky jsou dostupné volně a bez nutnosti jít za lékařem či mít od něj recept. Můžete je užívat dlouhodobě, klidně i více měsíců, několik mají komplexní účinky na několik oblastí zdraví najednou.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Jako největší výhody jejich použití vnímám především:

 jednoduché dávkování, stačí jednou či dvakrát za den užít 1 až 2 tablety, které se jen spolknou, zapijí vodou a to je vše, příprava je minimální
bezproblémové užívání z hlediska rizika nějakých vedlejších vlivů, nemusíte se bát žádných vážnějších nežádoucích účinků typu bolesti hlavy
maximálně přirozené působení vycházející z čistě přírodního složení účinných a aktivních látek, které nezatěžují organismus a nejsou rizikové

Právě poslední výhoda je velké plus i pro ty muže, co odmítají jakékoli „umělé preparáty“ nebo „doping“. Zmíněné pilulky a přípravky jsou založeny na kombinaci bylinných výtažků, například z Tribulus Terrestris, Saw Palmetto, Maca nebo Brusinky, aminokyselin typu L-Arginin a L-Citrulin či látek typu D-manosa a podobně.

Pokud jde o správné užívání a dávkování přípravků, tak:

 určitě se nejedná o náhradu odborné léčby, to ne, zvláště pokud jde o vážné problémy s bolestmi během erekce, ale jde spíše o dlouhodobou podporu
nekombinujte několik tablet najednou ke stejnému účelu, spíše více jiných typů
nepřekračujte dávkování, hlavně při tabletkách na erekci

NEČEKEJTE ZÁZRAKY NA POČKÁNÍ

Všechny tyto zmíněné pilulky a přípravky fungují nejlépe pouze tehdy, pokud se užívají delší dobu, u mě byly nejlepší výsledky dokonce po 3 či 4 měsících. Nečekejte tedy žádné zázraky za pár dní, ale zhruba po měsíci by již zlepšení přijít mělo.

Tabletky, které jsem vyzkoušel a moje zkušenosti s nimi

Pro ty, co si nyní kladou otázku, zda se opravdu vyplatí zabývat podobnými tabletkami a zda nejde jen o nějakou reklamní bublinu, mám jednoduchou odpověď. Já sám jsem tyto produkty zkusil, bylo jich dost a až na několik výjimek, které slibovaly bombastické účinky, jsem se nesetkal se zklamáním. Jde o přípravky, které opravdu pomáhají.

Neříkám to jen já, ale existují desítky tisíc mužů, kteří mají podobné pozitivní zkušenosti. Samozřejmě, ne všechny značky přípravků jsou stejně kvalitní, některé vyčnívají z průměru více, jiné méně. Zde jsou mé hodnocení značek:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.6/5 - (25 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *