Borovice přímořská – Pinus pinaster

Borovice přímořská - Pinus pinaster: účinky, extrakt, cena a zkušenostiPokud se ptáte, proč zmiňuji tento strom v souvislosti s mužskou potencí, důvod je velmi prozaický. Borovice přímořská obsahuje totiž pro zdraví velmi prospěšné látky, například proantokyanidiny, které pomáhají zlepšit zdraví a funkčnost kardiovaskulární soustavy a mají pozitivní vliv na zlepšení cirkulace krve v cévách.

To přirozeně souvisí taky se zlepšením prokrvení pohlavní soustavy, přestože toto zdaleka není jediný účinek této „rostliny“. Podobně jak v případě jiných podobných případech, i Borovice přímořská má vícero pozitivních vlivů na naše tělo.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Přestože extrakt z ní není součástí těch nejznámějších přípravků na zlepšení erekce a potence, existuje mnoho jiných tablet, výživových doplňků či olejů obsahujících výtěžků z kůry, které lze také u nás zakoupit.

Borovice přímořská: popis, využití, původ a výskyt, kde roste

Borovice přímořská: popis, využití, původ a výskyt, kde rostePinus pinaster, co je odborný název pro Borovici přímořskou, je jehličnatý strom, kterého přirozeným místem výskytu je okolí Středozemního moře. Uměle vysázený je i ve Francii, Portugalsku a především v jižní Africe. Strom kvete od dubna do května, čili pouze kratší období, na druhou stranu dobře snáší sucho i déšť.

Borovice přímořská může dorůst do maximální výšky až 30 metrů a ze stromu je nejdůležitější živice z kůry a samotného kmene

Koruna stromu je široká, větve jsou charakteristicky zkroucená a s většími odstupy, jehličí je tmavozelené barvy a vydrží na stromu až 4 roky

Strom se využívá hojně také v stavebnickém, papírenském a chemickém průmyslu

Borovice je zajímavá opravdu velmi širokým využitím. Nejedná se čistě o typicky léčivou rostlinu, jak je to v případě mnohých jiných zajímavých přírodních zdrojů účinných látek na podporu potence, ale má využití také v průmyslu. V praxi se využívá kůra a živice, které jsou dostupné ve formě tablet, extraktů nebo olejů.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Výtěžek či extrakt se využívá především ve třech oblastech:

v rámci vnitřního použití je dominantní vliv na stav a fungování kardiovaskulárního systému, především na cirkulaci krve v cévách
druhým důležitým vlivem na vnitro organizmu je antioxidační účinek, díky kterému dochází ke zpomalení předčasného stárnutí
Borovice přímořská má rovněž vnější účinek a to na stav, kvalitu a zdraví pokožky a vlasů, nakolik podporuje tvorbu kolagenu a elastinu

Našel jsem taky informace o tom, že díky obsahu proantokyanidinů mohou mít přípravky a produkty s obsahem Borovice přímořské taky účinek proti rakovině, ale pokud bych to měl tvrdit jako jistotu, vydal bych se na velmi tenký led. Dnes je moderní o různých přírodních přípravcích a produktech tvrdit, že jsou proti rakovině, ale nemusí to platit.

ZAJÍMAVÉ A UŽITEČNÉ INFORMACE

Máte zájem se dozvědět o tomto stromu něco víc? Chcete si prohlídnout detailně vědeckou klasifikaci, dozvědět se něco více o výskytu, nárocích na půdu a podobně? V takovém případě ať se líbí, velmi dobrým externím zdrojem je například Wikipedie.

Látky a složení stromu Borovice přímořská

Látky a složení stromu Borovice přímořskáBorovice přímořská obsahuje vícero druhů zajímavých látek využitelných na účely přírodní medicíny a v jiných odvětvích. Nejzajímavější jsou bezpochyby antioxidant Pycnogenol a silice obsažené v živici. Z hlediska léčivých účinků má svůj smysl i Terpentín.

Tady jsou nejdůležitější látky obsažené v Borovici přímořské:

Pycnogenol: Zdrojem této látky je kůra Borovice přímořské a jde o specifickou sloučeninu obsahující neuvěřitelných 40 bioflavonidů ze skupiny tzv. proanthocyanidinů. Díky tomu má Pycnogenol antioxidační účinky, například je v této oblasti až 20 krát účinnější než vitamín C a až 50 krát účinnější než vitamín E.

Flavonoidy: Borovice přímořská je bohatá také na flavonidy, co jsou specifické látky typické pro ovoce, zeleninu a víceré léčivé rostliny známé z tradiční přírodní medicíny. Ty mají současně velký význam při působení na cévy a cévní soustavu, nakolik působí preventivně proti sraženinám, trombóze hlubokých žil a chrání stěny cév před ukládáním cholesterolu. Díky tomu jde současně o skvělou prevenci vůči infarktu či mozkové mrtvici.

Silice: Silice nacházející se v živici stromu mají významné protiinfekční a imunitní účinky. Podporují tvorbu hlenů a utišují kašel, pomáhají při nachladnutí, astmatu, revmatu a taky při infekci močových cest.

Procyanidiny: Tyto specifické látky jsou obsažené v extraktech a výtěžcích obsahujících především kůru Borovice přímořské. Procyanidiny mají příznivý a pozitivní vliv na tkáň, zároveň podporují tvorbu kolagenu a elastinu, čili v konečném důsledku působí na pokožku a zabraňují její předčasnému stárnutí. Víceré výzkumy uvádějí, že při mírné konzumaci mohou tyto látky prodloužit život.

Proantokyanidiny: Proantokyanidiny patří mezi skupinu látek zvaných polyfenoly, které mohou mít na základě některých laboratorních pokusů a studií účinky proti rakovině. Jde ale pouze o informaci z externího zdroje, takže ji nepovažujte automaticky za správnou.

Terpentiny: Pro dřevo borovic je typické, že se v živici nacházejí i látky nazvané terpentiny. To samé platí i pro Borovici přímořskou, přičemž Terpentiny z její živice se využívají především do mastí a náplastí na vnější použití. V minulosti se tyto látky velmi využívaly na inhalování při krčních a nosních problémech a na prsní obklady.

Borovice přímořská a její účinky

Borovice přímořská a její účinkyPojďme se teď podívat na účinky a vlivy, které má Borovice přímořská na lidský organizmus. Navzdory tomu, že jsem již v úvodu zmínil její účinek na lepší cirkulaci krve, mnohem víc jsou extrakty a výtěžky z kůry tohoto stromu využívané v přípravcích a produktech zaměřených na pokožku či vlasy.

Ani to však nejsou jediné účinky. Tady je seznam těch nejvíc zmiňovaných:

Zlepšení potence u mužů

Na první místo dávám v účincích přirozeně vliv na potenci u muže, konkrétně na erekci. Borovice přímořská působí jednak na zvýšení průchodnosti cév a tedy i na cirkulaci krve v penisu, ale zároveň působí proti zužování průchodnosti cév, především zabraňováním usazování cholesterolu a účinky na snížení srážlivosti krve.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Zlepšení stavu pokožky a vlasů

Druhým velmi důležitým účinkem je působení na pokožku a vlasy. Díky tomu, že víceré látky obsažené v kůře Borovice ovlivňují tvorbu kolagenu, ale kvalitu tzv. pojivové tkáně, se zlepšuje pružnost pokožky a kvalitu vlasů již od kořínků.

Specifické účinky pro ženy

Nejen u mužů, ale také u žen má Borovice přímořská pozitivní účinky a to především při typicky ženských problémech. Extrakty z její kůry pozitivně působí při menstruačních problémech, především při bolestech a křečích. Díky působení na hormonální hladinu pomáhá Borovice přímořská také při negativních příznacích menopauzy.

Zlepšení zdraví cév a kardiovaskulární soustavy

Borovice přímořská svým složením ovlivňuje také zdraví srdce a především cév. Látky ovlivňují snižování možného shlukování krevních destiček, snižování rizika vzniku infarktu myokardu a mozkové mrtvice a taky snižování rizika vzniku aterosklerózy. Posilňují rovněž drobné kapiláry, především ty oční, čím se zabraňuje vzniku retinopatie.

Antioxidační účinky

Mezi důležité účinky Borovice přímořské patří její antioxidační vliv. Extrakty z kůry obsahují velmi silné látky ochraňující buňky před vlivem volných radikálů a před oxidačním stresem, co zpomaluje jejich předčasné stárnutí. To se týče rovněž ochrany životně důležité tkáně.

Další účinky

Mezi další důležité účinky patří podpora tvorby hlenů, utišení kašle při onemocněních dýchacích cest, protizánětlivé účinky, zmírnění otoků, zvýšení vitality a fyzické vytrvalosti, zlepšení mentálních a kognitivních funkcí, regulace hladiny cukru v krvi a udržení zdravé rovnováhy cholesterolu v krvi.

Vedlejší a negativní účinky

Borovice přímořská - Pinus pinaster: Vedlejší a negativní účinkyV zásadě platí, že užívání extraktů a přípravků obsahujících Borovici přímořskou není nebezpečné při dodržování správního dávkování a dodržování některých kontraindikací. To platí jak o vnějším, tak o vnitřním užívání. Doporučoval bych ale dělat přestávky, například po měsíci užívání si dát měsíc přestávku.

Jsou ale situace, kdy mohou nastat nežádoucí účinky. Proto existují jisté omezení užívání:

přípravky s obsahem Borovice přímořské nejsou vhodné pro těhotné a kojící ženy
problémem jsou taky některé onemocnění nervového systému a autoimunitní onemocnění, tam je potřeba konzultovat užívání předem s lékařem
pokud máte zvýšenou krvácivost a nedostatečnou srážlivost krve, nesmíte vůbec takové přípravky užívat
nadměrné užívání může způsobit závratě, bolesti hlavy a nevolnosti

PŘED OPERACÍ PŘERUŠTE UŽÍVÁNÍ

Vzhledem na vliv látek obsažených v této rostlině na srážlivost krve se doporučuje alespoň 2 týdny před plánovanou operací nebo invazívním chirurgickým zákrokem vysadit jakýkoliv přípravek s obsahem Borovice přímořské.

Pěstování doma

Borovice přímořská - Pinus pinaster: Pěstování domaPokud byste promýšleli, že byste si Borovici přímořskou pěstovali u nás, je to problematické. Nejde o žádnou nízkou křovinu nebo jinou rostlinu, kterou by bylo možné pěstovat například ve fóliovníku. Tento způsob totiž připadá v potaz jako jediný, nakolik na zdejší zimu není tento strom absolutně připraven a uhynul by.

Navzdory tomu, že Borovice přímořská velmi dobře snáší sucho a vlhko a jiné druhy borovic se u nás vyskytují poměrně běžně, tento druh se v našem podnebním pásmu v aktuálních klimatických podmínkách pěstovat nedá.

Extrakt, olej a tablety

Účinky Borovice přímořské se dají využít různými formami. Na rozdíl od tradičních léčivých rostlin typických pro přírodní a lidovou medicínu, v tomto případě se nevyužívá čaj ani odvar, ale spíše forma bez tekutin. Já jsem narazil na tři druhy podob a to sušený extrakt v prášku, olej a výživové doplňky ve formě tablet.

Tady je několik detailních informací ke každé z forem:

Prášek – extrakt

Začnu extraktem ve formě prášku, který se používá pro vnitřní užívání. Lze ho koupit samostatně a také ve formě gelových kapslí, přičemž pokud ho koupíte samostatně, můžete ho užívat rovněž samostatně. Určitě však nepřekračujte maximální denní dávku 300 mg.

Olej

Narazil jsem také na formu oleje s obsahem Borovice přímořské, který je určen na vnější použití, především na starostlivost o vlasy a pokožku. Olej se může rozetřít na pokožku, případně do vlasů a nechat působit. Vstřebá se sám, není potřebné dané místo dodatečně čistit.

Výživové doplňky

Výživové doplňky ve formě tablet se dají koupit také v lékárně, ale jsou především v sortimentu prodejní s přírodní kosmetikou. Borovice přímořská bývá součástí tablet určených na perorální užití, které mají účinky především na pleť, pokožku, vlasy a nehty. Může tak jít o přípravky obsahující čistě Borovici přímořskou, nebo komplex vícerých látek.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Tablety na potenci

Poslední skupinou jsou tablety, které obsahují Borovici přímořskou. Není jich mnoho a navíc, výtěžek či extrakt z Borovice je pouze součástí složení a jde spíše o doplňkovou látku, ne o hlavni účinnou látku. Na druhou stranu, až tak to nepřekáží, nakolik její účinky dovedou nahradit účinnější přírodní extrakty.

Užívání a dávkování Borovice přímořské

Užívání a dávkování Borovice přímořskéSprávné užívání a především nepřekračování maximální denní povolené látky jsou základem pro úspěšné využití všech účinných látek nacházejících se v této rostlině. Pro většinu produktů se využívá extrakt z kůry, ten není vhodný pro těhotné ženy, kojící ženy a lidi s autoimunitními a kardiovaskulárními onemocněními.

Jinak, co se týče dávkování, toto jsou obecné doporučení:

extrakt ve formě prášku se užívá nejvíc 2 krát za den, maximální denní dávka je 300 mg extraktu
pokud budete užívat olej na vnější použití, držte se doporučení na příbalovém letáku
v případě tablet jako výživových doplňků s účinkem na vlasy, pokožku a nehty se obvykle užívá 1 až 2 tablety denně a to dlouhodobě
u tablet určených na zlepšení potence lze užití buď jednou za den dlouhodobě, nebo krátkodobě 30 až 60 minut před plánovaným pohlavním stykem

Jak fungují tablety s obsahem Borovice přímořské a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem Borovice přímořské a proč je doporučujiTablety, o jejichž chci teď mluvit, jsou tablety speciálně určené na podporu potence u mužů. Nejde tedy o obecné výživové doplňky, přestože i ty mají své účinky, ne však v této oblasti. Borovice přímořská se sice nenachází v spoustě značek tablet na zlepšení sexuálního zdraví, ale to nevadí, protože všechny jsou přírodního charakteru.

Jejich složení pozůstává z vícerých látek:

Tablety obsahují především výtěžky rostlin, které působí na zlepšení erekce a sexuální potence, přičemž na zvýšení efektu jsou obohaceny o některé aminokyseliny

Ty nejznámější a nejvíc účinné značky, alespoň z mého pohledu, Borovici přímořskou příliš neobsahují. Není to ale až tak velký problém, nakolik jsou tady jiné účinné látky, jejichž vliv je mnohem viditelnější a pozitivnější. Mne osobně se tyto produkty osvědčily a jejich největším plusem je čistě přírodní složení.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Přestože je účinnost Borovice přímořské na cirkulaci krve a tím pádem i erekci značná, dávám přednost výše uvedeným komplexním přípravkům. Mají totiž tyto výhody:

jejich podpora potence spočívá nejen v lepším prokrvení pohlavní soustavy a penisu, ale také ve zvýšení libida, zlepšení spermatogenezy a v působení na ejakulaci
jejich složení je ověřené a potvrzené úřadem Veřejného zdravotnictví, díky čemu máte jistotu, že tablety obsahují přesně to, co taky deklarují
právě díky přírodnímu složení bez syntetických látek se nemusíte bát nežádoucích či vedlejších účinků, ty tady téměř nejsou

Výhodou těchto tablet je, že se dají užívat dlouhodobě, já jsem obvykle užíval jednu značku i 2 či 3 měsíce. Tehdy jsou jejich účinky totiž nejlepší, nakolik účinnost závisí od dosažení jisté hladiny účinných látek v těle. Navíc, velkým plusem je, že tablety jsou volně prodejné, takže není potřeba lékařského předpisu na jejich koupi.

BEZ PŘEDPISU NEZNAMENÁ MÉNĚ ÚČINNÉ

Zastavil bych se ještě u zmíněného faktu o tom, že přípravky jsou bez lékařského receptu. Pokud si myslíte, že to snižuje jejich účinnost nebo kvalitu, mýlíte se. Je to kvůli tomu, že neobsahují syntetické látky z kategorie léčiv, ne kvůli tomu, že by byly nekvalitní.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Borovice přímořská - Pinus pinaster: Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiMé zkušenosti s užíváním podobných přípravků jsou docela bohaté, během posledních let jsem vyzkoušel opravdu desítky. Některé měly lepší účinky, jiné zas o něco horší. Všechny jsou totiž přírodním produktem, takže jejich účinnost je u mužů hodně individuální. Navíc, na plné projevení účinků je nezbytné delší užívání.

To ale přirozeně neznamená, že byste měli čekat donekonečna. Abych vám ulehčil výběr a ušetřil čas i peníze, rozhodl jsem se zveřejnit ty značky tablet, které u mě účinkovaly nejlépe, a mám s nimi nejlepší zkušenost. Ať se líbí:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
3.9/5 - (17 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *