Citlivý žalud

Citlivý žaludŽalud je jako součást penisu jednou z nejvíc erotogenních zón. Muži jsou citliví na jeho stimulaci, přičemž při sexuálním dráždění žaludu společně s uzdičkou dojde nejčastěji k vyvrcholení a ejakulaci. Problémům, který ale může mnohých z vás trápit, je až přílišná citlivost žaludu.

Nejde ani tak o nějakou poruchu nebo vážný zdravotní problém, který by mohl bránit potenci nebo plodnosti. Citlivý žalud je spíš nepříjemností, která může narušit psychickou pohodu muže a to nejen během sexuálního styku, ale taky v běžném životě.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Jedním z negativních důsledků příliš citlivého žaludu může být například i předčasná ejakulace, ačkoliv táto návaznost neplatí automaticky. Nakolik se ale zabývám podobnými situacemi, rozhodl jsem se problém s citlivým žaludem rozebrat do detailů.

Kdy je žalud příliš citlivý a jaké jsou toho příznaky

Co je zánět prostaty a jaké jsou příznakyJe přirozené, že oblast žaludu je citlivější na dotyky, tření a jakoukoliv stimulaci. Táto oblast pohlavního údu je tudíž velmi bohatě inervována a to za účelem maximalizace sexuálního vzrušení během stimulace. Ne vždycky je to ale ve prospěch věci.

Citlivý žalud je typický v období například po obřízce

O příliš citlivém žaludu říkáme tehdy, když je pro muže nepříjemný jeho kontakt s rukou, látkou nebo jinými vnějšími podněty

V extrémních případech může být pocit nejen nepříjemný, ale i bolestivý

Rozeznávat je nutný zda je žalud citlivý na dotek pouze v ztopořeném stavu, nebo i mimo něj. Pokud se to vyskytuje i v neztopořeném stavu, jde pravděpodobně o přecitlivělí pokožky, co postihuje dle statistik zhruba 3 % mužů. Pokud je žalud citlivý pouze v ztopořeném stavu, třeba zjistit zda za tím není i příliš krátká uzdička nebo problém se stahováním předkožky.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Rozdíl mezi běžnou a zvýšenou citlivostí se může projevovat v různých situacích:

v neztopořeném stavu může být žalud citlivější tehdy, když je plně odhalen, například při nošení těsného spodního prádla, ale naplatí to pokaždé
při extrémně citlivém žaludu však dochází například i k začervenání pokožky a nejen k nepříjemnému pocitu, ale také k bolestivosti
v ztopořeném stavu je žalud citlivý na dotyk ruky, avšak při použití mírného množství lubrikantu pocit zmizne a dostaví se spíše pocit sexuální stimulace
při extrémně citlivém žaludu dochází k citlivosti i při lubrikaci a důsledkem může být bolest, nebo problém s příliš rychlou ejakulací

Kromě citlivosti na dotek může být žalud citlivý například i na tlak nebo krouživé pohyby. Pokud se jedná o citlivost jen na tyto pohyby, jde nejčastěji o důsledek sexuální nezkušenosti, čeho se dá zbavit opakovanější masturbaci a sexuální stimulaci.

S příliš citlivým žaludem mohou být spojeny i následovní symptomy:

pocit pálení v neztopořeném stavu
pocit tlaku nebo nepříjemného svědění při nošení těsnějšího prádla
začervenání pokožky
problém s příliš rychlým vzrušením se
příliš rychlá ejakulace při sexuální stimulaci
v extrémním případě bolestivost během pohlavního styku

PROBLÉM S PREDČASNOU EJAKULÁCÍ

Příliš citlivý žalud vede velmi často k příliš rychlé ejakulaci, v extrémním případě až k předčasnému ejakulaci. V takovém případě je řešením zaměřit se tak na problém s citlivostí pokožky, jako i na problém se samotnou ejakulaci.

Příčiny citlivého žaludu

Příčiny zánětu prostatyPokud pociťujete nadměrnou citlivost, může to mít několik příčin. Některé jsou přechodné a nejde o žádný patologický problém, jiné jsou poněkud vážnějšího charakteru a je pravděpodobné, že bez vašeho přímého zásahu nezmiznou.

Tady jsou nejčastější z nich:

Nevhodné spodní prádlo: příliš těsné spodní prádlo nebo nevhodná látka spodního prádla může sehrát důležitou úlohu v otázce citlivosti pokožky a penisu jako takového. Projeví se to typicky svěděním a začervenáním pokožky a to nejen v oblasti žaludu, ale například i v oblasti šourku.

Nevhodný prací prostředek: velmi podobnými příznaky, jako při nevhodném spodním prádle, se projevuje i použití nevhodného pracího prostředku nebo aviváže. Jelikož je pokožka špičky penisu nejvíce citlivá, může se to projevit nejspíš tam, no později se přidá svědění nebo začervenání kůže i na jiných částech těla.

Kožní infekce: V menším množství případů může být problémem s příliš citlivým žaludem způsoben i kožní infekcí. Může za tím být například kvasinky nebo jiné mikroorganismy, které se sem dostanou z externího prostředí nebo pohlavním stykem. Taková infekce pak způsobuje i pocit pálení, začervenání pokožky žaludu a může způsobit i problémy během močení.

Fyziologický problém: Citlivý žalud může souviset i s fyziologickými faktory, například s přecitlivěnou kůží již od narození, případně s příliš krátkou uzdičkou nebo problémem s nemožností stažení předkožky. Řešení takových případů lze provádět jen pod odborným lékařským dohledem.

Operační zákrok: Tento faktor je typický zejména pro obřízku a chirurgické zákroky týkajíce se krátké uzdičky. Jde o dočasnou příčinu zvýšení citlivosti celé oblasti žaludu, která by měla do pár týdnů pominout. Zmírnění této příčiny lze provádět různými mastmi nebo gely.

Sexuální nezkušenost: Táto příčina se týká hlavně mladších mužů a dospívajících mužů. Pokud ještě nemáte dostatek sexuálních zkušeností, může být pro vás citlivost na dotyk nebo sexuální dráždění žaludu nepoměrně vyšší, co sebou přinese na jedné straně nepříjemné, ale taky příjemné pocity. V tomto případě je běžná i předčasná ejakulace.

Osobní hygiena: Zapomínat nelze ani na samotní přičiní zvýšené citlivosti pokožky nebo možného vzniku infekce. Bez ohledu na to, zda máte za sebou obřízku nebo ne, používejte pouze takovou drogérii, která nedráždí vaší kůži a která je k ní dostatečně citlivá. Zároveň to netřeba s hygienou ani přehánět, ale každopádně ani příliš zanedbávat.

Diagnostika citlivého žaludu

Diagnostika krve v ejakulátuTo, že máte příliš citlivý žalud, můžete zjistit samozřejmě i sami, ale velice důležité je určení příčiny, která zodpovídá za takový stav. Za tímto účelem se vykonává odborná lékařská diagnostika, která spočívá jednak v anamnéze, ale i ve fyziologickém vyšetření pohlavního údu.

Nejčastěji se realizuje následujícími postupy:

anamnézou, během které lékař zjistí, které příznaky jsou u muže přítomné, zároveň se zaměří i na jejich intenzitu a dle toho umí určit pravděpodobnou příčinu
fyziologickým vyšetřením, kde se zkoumá stav žaludu, ale i stav celého pohlavního údu, především s ohledem na jeho možné defekty a poruchy
rozborem krve, pomocí kterého se může zjistit například přítomnost infekce

Samozřejmě, pokud máte i vy sami podezření, že příčina je pouze dočasná a nejde o nic vážného, můžete zkusit některá režimová opatření a stav upravit i bez nutnosti lékařského vyšetření. Pokud se ale citlivost vyskytuje dlouhodobě, nepodceňujte ji.

KOMPLEXNÍ VYŠETŘENÍ

Pokud se již dostanete k lékaři, nejlépe je nechat si vyšetřit pohlavní úd komplexně. Některé příčiny se tudíž dají odhalit jen v souvislostech, takže není možné dívat se na problém s citlivým žaludem izolovaně.

Jak na vyřešení citlivého žaludu

Jak na odstranění krve z ejakulátuCo se týče možností řešení tohoto problému, v první řadě závisí od toho, jestli je vyvolávající příčina trvalá nebo jen dočasná. Kromě toho radím nezapomínat ani na podpůrnou léčbu, díky které si umíte zlepšit pohlavní život nebo zlepšit erekci a ejakulaci.

Toto jsou aktuálně nejvíc využívány možnosti:

Režimová opatření

V případě, že je za citlivějším žaludem například nevhodné spodní prádlo, sprchový gel nebo prací prostředek, musíte udělat nápravu a vyměnit problémový činitel. V případě sexuální nezkušenosti je důležitější postupné zvykání na pravidelnou sexuální stimulaci. Pokud jste po obřízce, musíte si postupně zvykat na zvýšení citlivosti odhalením žaludu, který byl předtím schovaný v předkožce.

Operační zákrok

Pokud je na příčině citlivosti žaludu například problém s jeho fyziologii nebo poruchou předkožky nebo krátké uzdičky, je nevyhnutelné chirurgické řešení. To spočívá v jednorázovém zákroku, který uvolní uzdičku nebo umožní stáhnutí předkožky, případně se zaměří na její plastickou korekci v rámci medicínských možností.

Snížení citlivosti pomocí gelů a krémů

Možností, jako přechodně snížit citlivost žaludu, je taky použití různých druhů znecitlivujících prostředků. Nejčastěji jde o gely nebo krémy, které se nanesou na postižené místo, a dočasně se sníží jeho citlivost vůči okolním podnětům. V případě, když se jedná o sexuální styk, doporučuji využít také přípravky, které se nepřenesou na partnerku, nakolik hrozí snížení sexuální citlivosti taky u něj.

Léčba infekce

Pokud trpíte infekci pokožky v oblasti penisu nebo konkrétně žaludu, je nezbytné ji řešit a léčit odborně v součinnosti s lékařem. Nejčastěji jde o léčbu ve formě antibiotik nebo ve formě speciálních druhů mastí a krémů s lokálním antibiotickým účinkem. Ideálně je, když se taková léčba kombinuje s podpůrnou symptomatickou léčbou.

Podpůrné prostředky

Problémy s citlivým žaludem velmi častokrát vyvolávají i problémy s kvalitou erekce a ejakulaci. Na řešení těchto dvou problémů lze využít volně dostupné tablety ve formě výživových doplňků, které představují podporu například pro zlepšení stavu erekce, prodloužení erekce nebo na zlepšení problému s předčasnou nebo příliš rychlou ejakulací.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Časté otázky o citlivosti žaludu

Časté otázky o krvi v ejakulátuŽalud je ta část penisu, s kterou obyčejně muži nemají tolik problémů, jako s jinými oblasti sexuálního života. I proto jsem měl problém najít diskusní fóra, kde by se tenhle problém rozebíral. Nakonec jsem ale sesbíral nejčastější otázky a připájím k nim i své odpovědi:

Vyšší citlivost se u mně vyskytuje po ejakulaci. Co to znamená?

V takovém případě jde mnohdy o přirozenou reakci. Pokud by nastala vyšší vnímavost například během sexuálního styku nebo masturbace, je nezbytné postihnuté místo víc lubrikovat. Pokud je to ale až po ejakulaci, jde spíš o důsledek nedostatečných sexuálních zkušeností a je teda jen otázkou času, kdy tyto pocity pominou.

Mám podezření, že za citlivostí je kožní onemocnění. Jak to zjistím?

Laickým pohledem se to příliš zjistit nedá, můžete jen pozorovat některé příznaky typu svědění, páleni nebo začervenání pokožky. Jediným spolehlivým způsobem, jako potvrdit nebo vyvrátit kožní onemocnění nebo alergickou reakci, tak zůstává lékařská diagnostika založená na anamnéze, fyziologickém vyšetření a případně i rozboru krve.

Mám obřízku a zároveň problém s citlivostí žaludu. Jak to řešit?

V tomto případě pomůže postupné navyknutí žaludu například na spodní prádlo nebo dotyky rukou. Navyknutí probíhá delší dobu, nemůžete čekat výsledky doslova na počkání. Na úvod můžete zkusit i znecitlivující prostředky, ale nepřehánějte to s nimi.

Žalud mám citlivý jen na vodu, na jiné podněty ne. Je to normální?

Ano, je to poměrně běžná záležitost a týká se mužů, který nemají obřízku nebo jsou čerstvě po ní. Při odhalení celého žaludu se tudíž dostane do kontaktu s okolím část pokožky, která je nejen bohatě inervována, ale která nemá zkušenosti s externími podněty. Voda je přitom jeden z nejčastějších faktorů, které způsobují odezvu nervových zakončení na pokožce.

Jak fungují tablety na potenci a předčasnou ejakulaci a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na zdravou potenci a proč je doporučujiJak jsem již zmínil výše při možnostech řešení tohoto problému, velmi dobrým prostředkem na doplnění hlavní léčby jsou i tablety určeny na podporu ejakulace a erekce. Jde o dva nejdůležitější faktory, které jsou citlivějším žaludem zasaženy.

Tablety přitom fungují na poměrně prostém principu:

Díky složení z rostlin podporujících potenci a zdravou ejakulaci pomáhají tablety znormalizovat odchylky a utlumit projevy poruch s potencí a erekcí

Velkým plusem je přírodní složení, které je tvořeno z extraktů a výtažků různých typů rostlin. Samozřejmě ne všechny značky tablet disponují stejným obsahem a stejnou kvalitou jednotlivých složek, co je důvod, abyste si pečlivě vybírali ty přípravky, které vám opravdu pomůžou.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Co se týče účinků tabletek, toto jsou tři nejdůležitější:

zlepšení erekce a to zejména zlepšení prokrvení pohlavního údu pomocí přirozené pomoci drobním cévám a žilám v rámci pohlavní soustavy
optimalizace libida a to hlavně prostřednictvím vlivu na hladinu testosteronu, co může pomoct při předčasné ejakulaci
zlepšení zdraví pohlavní soustavy, ať již jde o prostatu, spermatogenezu nebo i o samotný nástup erekce a její udržení během delší doby

Tyto tablety jsou dostupné bez lékařského předpisu, nakolik jsou registrovány jako výživové doplňky. Vybírejte si jen ty značky a tablety, které prošly certifikaci Úřadu veřejného zdravotnictví. Nejlépe je, pokud si o nich zjistíte i nezávislé informace a lepší je, když jde o tablety známější, ne o žádné pofidérní nabídky z různých inzerátů.

Co se týče užívání a dávkování, tak:

dodržujte pokyny na obalu a nepřekračujte maximální dávky
nemíchejte tablety s alkoholem
zaměřte se na dlouhodobější užívání a s ohledem na to si vybírejte i značky vhodné na dlouhodobější působení

JEN JAKO PODPORA

Chtěl bych ještě raz zdůraznit, že výše zmíněné tablety sice mají své pozitivní účinky a já sám jsem toho živým důkazem, ale jde pouze o podporu lepší potence a ejakulace. Pokud máte vážný problém s citlivým žaludem, jen tabletami ho rozhodně nevyřešíte.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiI když jsem problémy s citlivým žaludem neměl příliš vážné a dlouhodobé, ocenil jsem, když jsem se mohl spolehnout taky na podporu tabletek. Bohužel, ne všechny fungují stejně a mají stejné účinky, co je způsobeno také kvalitou složení. Na trhu se dají najít lepší, ale taky horší značky.

Abyste vy nemuseli zkoušet všechny možnosti, otestoval jsem za vás několik druhů tablet určených jako podpora lepší erekce, potence a ejakulace. Jaké jsou výsledky? Různorodé. V této tabulce najdete zhodnocení těch nejlepších přípravků, jaké jsou na trhu:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
3.4/5 - (17 votes)

4 comments

  1. Dobry den chtel jsem se optat poboliva me penis snad predkozka kdyz mastur.citim jak prejizdi predkozka pres zalud trosku bolest a boli i v klidem stavu nevim pred pul rokem se to mel take pak to zmizlo mazal jsem to niveou 😜nemam zadnou vyrazku ci pupinky ale priliz se brzi vzrusim a ejakukuji rychle.Potrebuji poradit dekuji Honza

  2. Na příliš citlivý žalud může pomoci obyčejná čajová terapie:

    3) Snad šálek čaje?

    Pokud to nepomáhá, nemějte strach! Vyzkoušejte, jestli to nebude lepší po koupání v čaji.

    Koupejte penis dvakrát až třikrát denně ve studeném zeleném nebo černém čaji. Tyto čaje obsahují tříslovinu tanin v neškodném množství, které je ale však dostačující pro vaše účely. Při této čajové koupeli budete penis se staženou předkožkou koupat v šálku čaje, aby se žalud a vnitřní předkožka stali méně citlivé. Efekt však zmizí, když přestanete s koupelemi.

    (Tu je třeba něco dodat. Čaj je potřeba připravit jinak, než čaj k pití, U čaje k pití se louhuje asi tak pět minut, aby se uvolnil tein, kvůli kterému se čaj pije. Po pěti minutách louhování se však začne uvolňovat tanin, který svou nadměrnou hořkostí kazí chuť čaje. Oproti čaji na pití je však potřeba při přípravě čaje k této koupeli ho nechat louhovat co nejdéle.Redakce PNVT)

  3. Dobrý den, chci se zeptat, jestliže mám natolik citlivý žalud, zě když se ho dotknu či po něm přejedu tak mě to bolí. Jak to mám řešit?

  4. Zdravím jsem kluk je mi 23 let a chci se zeptat jestli je nutné operační zákrok..
    Predkozku stáhnu přes žalud jen za klidného stavu ve stopořeném už ne.. Jen trošku aby špička byla vidět aby při vyvrcholení se vše dostalo ven.. A ani v jednom z těch to stavu nesnesu přímý dotyk na svůj žalud.. Při sexu je prostě víc schovaný v predkozce.. A hygiena je asi taky v pohodě.. Voda tepla či studena mi nevadí.. A žádné onemocnění nemám a neměl jsem. Jen občas a opravdu jen občas se objevila nějaká malá prasklinka na predkozce po delší nebo častější masturbaci než obvykle.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *