Cviky na pánevní dno

Cviky na pánevní dno

Svalstvo pánevního dna dostává zabrat u mužů i žen. Pro ženy je důležité před porodem i po porodu, oslabené svaly pánevního dna zas mohou pro muže znamenat problém s kontrolou ejakulace či s udržením erekce. Většina žen naštěstí tento typ cvičení zná a praktikuje ho především v těhotenství. To ale zdaleka není jeho jediné využití.

Cviky mají smysl i pro sexuální život a právě o ten mi jde v první řadě. Proto jsem i já sám tyto cviky dlouhodobě praktikoval a čas od času se k nim vrátím. Totéž platí také o mé partnerce, která je využívá dokonce i na formování zadečku.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Právě pro široké využití tohoto cvičení a také pro osobní zkušenosti s ním ho považuji za velmi pozitivní součást podpory zdravého sexuálního života. Rozhodl jsem se proto na jednotlivé cviky podívat trochu blíže a popsat je tak, abyste je mohli cvičit i vy.

Cviky na pánevní dno: co to je a proč je cvičit

Samotné dno pánve má tři důležité funkce a to pohybovou, nosnou a zvířecí funkci. Svalstvo pánevního dna souvisí i se svalstvem břišních orgánů a zároveň je důležité pro podporu páteře. Má význam i pro pohlavní a vylučovací soustavu.

Cviky na pánevní dno jsou zaměřeny na procvičování a posilování svalstva pánve, konkrétně jde o pubococcygeálny sval, ve zkratce označovaný také jako PC sval

Na procvičení svalu slouží například Kegelovy cviky, jóga cvičení nebo pilates

Ideální je cvičit tyto cviky nejen během těhotenství nebo po porodu, ale prakticky neustále, protože mohou mít i preventivní účinek

Samotné svalstvo se nachází na dně pánve a lze jej identifikovat tak, že stáhnete k sobě svaly, které slouží k zadržení moči. Při pevném a rychlém stažení ucítíte, jakoby pánev udělala mírný pohyb dolů, nejlépe to zjistíte, pokud budete tyto svaly stahovat vsedě. Pozor si dejte na to, abyste nestahovali jiné svaly, například sedací, břišní a stehenní.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Ze sexuálního hlediska mají tyto svaly vliv v těchto třech oblastech:

mužům i ženám pomáhá na lepší rozproudění krve v pohlavní soustavě, u mužů má navíc výhodu ve zlepšení pevnosti erekce a schopnosti kontroly orgasmu
u žen je svalstvo zodpovědné za elasticitu a flexibilitu orgánů uložených v pánvi, čili i orgánů ženské pohlavní soustavy
speciálně u mužů má svalstvo vliv na prostatu a její funkci, zejména pokud jde o udržení a zachování její zdravé a přirozené velikosti

SKVĚLÉ JAK PREVENCE

Říkáte si, že aktuálně nemáte žádné problémy s pánevním dnem? To neznamená, že se tak nestane do budoucnosti. Svalstvo pánve je podobné svalovině v jiných částech těla, bez pohybu a procvičování chabé. Proto je i cvičení na pánevní dno velmi dobrou prevencí.

Pro koho jsou určeny cviky na pánevní dno a kdy jejich cvičit

Cvičení na pánevní dno má přínos pro muže i pro ženy. Neexistuje žádné věkové omezení, dokonce mnohé cviky jsou natolik fyzicky nenáročné, že je mohou provádět i lidé s nějakým menším handicapem.

Cviky na pánevní dno mohou cvičit prakticky všichni, ale ideální jsou pro:

ženy v těhotenství a před porodem, neboť tak posílí svalstvo důležité pro správné fungování porodních cest
muže, kteří chtějí zlepšit svou erekci a zejména podpořit prokrvení penisu
ženy i muže, kteří mají problémy s inkontinencí
každého, kdo má sedavé zaměstnání a tedy i problémy s páteří
mužů s problematickou ejakulací, nejčastěji s problémem předčasné ejakulace
muže, kteří chtějí zlepšit fungování a stav prostaty
ženy po porodu, tyto cviky jim mohou pomoci proti úniku moči

Cviky na posílení pánevního dna jsou charakterově podobné, jako cviky zaměřené na jakoukoliv jinou část těla. Musí být tedy prováděny precizní, se správným dýcháním, s poctivým zapojováním jen toho svalstva, které se bude procvičovat a musí jít o dlouhodobé cvičení. První výsledky lze očekávat za 1 až 2 měsíce.

Příklady a postup, jak cvičit cviky na pánevní dno

Základním cvikem určeným na pánevní dno a jeho posílení jsou Kegelovy cviky. Kromě nich existuje i pár dalších variant, které v principu z těchto cviků vycházejí, dávají však možnost zapojit trochu více svalů. Při každém cvičení dbejte na správnou techniku.

Zde jsou cviky, které jsou nejvhodnější pro procvičení svalstva pánevního dna:

Kegelovy cviky: Jde o základní cvičení prováděny se svým vlastním tělem. Sedněte si nebo si lehněte s nataženýma nohama a uvolněte se. Snažte se stáhnout PC sval na 10 sekund spolu s nádechem. Potom s výdechem sval uvolněte a po 10 sekundách postup opakujte.

Leh-sed: Druhým cvičením je známý cvik leh-sed, v opačném pořadí. Lehněte si uvolněte se a nohy pokrčte v kolenou. Ruce natáhněte a pomalu bez švihu, ale plynule, se snažte s výdechem sednout tak, že položíte dlaně na kolena. S nádechem se stejně vysuňte zpět.

Pokrčení vstoje: Další cvik se provádí ve stoje. Stoje uvolněně s mírně roztaženými nohami. Pak se mírně ohněte, uchopte rukama nohu pod kolenem a zvedejte ji nahoru. Vydržte tak 10 sekund, nohu uvolněte dolů a opakujte s druhou.

Předklon ve stoji: I čtvrtý cvik se provádí ve stoje, opět v uvolněné pozici, ale s mírně překříženými nohama. Předpažte ruce a s výdechem se pomalu Sklánějte prsty k nohám. Dotykem země a plynule s nádechem se zas pomalu narovnávejte.

Zvedání z kleku: Poslední cvik je nejjednodušší. Klekněte si na zem a tělo od kolen nahoru mějte natažené. Nyní s výdechem se budete postupně hroutit zadkem tak, abyste jím dotkli lýtek. Tam setrvejte 10 sekund a pak se vraťte do původní pozice.

ČÍM POZDĚJŠÍ ZAČNETE, tím hůře se bude cvičit

Přestože začít cvičit můžete prakticky kdykoliv, čím později to bude, tím hůře budete začínat. Nečekejte proto až na první problémy, případně, pokud se objeví prvotní náznaky a příznaky, začněte cvičit. Půjde to mnohem jednodušší a to platí pro všechny zmíněné cviky.

Nejčastější otázky o cvicích na pánevní dno

Pokud jde o osvětu, stále více žen chápe významu cviků určených na posílení svalstva pánevního dna. Velké rezervy ale stále mají hlavně muži. Toto téma je populární a stále více lidí se o ni zajímá i na internetových fórech a v diskusích. Abych se snažil o ní přinést komplexní informace, na ty nejčastější dotazy teď zodpovím:

Jak často cvičit jednotlivé cviky na pánevní dno?

Pokud jste nikdy žádné cvičení na pánevní dno necvičili, začněte pomaleji. Nejlepší je cvičit každý den a to ráno a večer, případně i na oběd. Začněte s menším počtem opakování cviku a postupně přidávejte více a více sérií. Pozor ale na přetížení PC svalu.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Je možné pomocí tohoto cvičení i předcházet nějakým problémem?

Ano, dokonce hned několik. Cviky pomáhají například při inkontinenci, problémech s páteří, problémech se stolicí, jsou vhodné jako prevence vůči hemoroidům, usnadňují porod a v sexuální oblasti mají význam například pro libido či orgasmus.

Kdy je nejlepší začít s cvičením těchto cviků?

Napadá mě odpověď, že už včera bylo pozdě, ale to by asi nebylo nejvýstižněji. Pokud jste líní na cvičení, určitě byste měli začít s cviky při prvních náznacích problémů s erekcí, ejakulací, prostatou a urologických problémů, zejména při inkontinenci.

Jsou nějaké důležité zásady pro správné cvičení cviků? Pokud ano, které?

Ano, zejména dvě jsou klíčové z pohledu efektivity cvičení a dosažení žádaných výsledků. První zásadou je, že cvičit byste měli jen s prázdným močovým měchýřem. Druhou zásadou je, abyste dodržovali pravidelnost dýchání, mnoho lidí dělá totiž chybu se zadržením dechu.

Co dělat, pokud mi cvičení nepomůže, například na ejakulaci či inkontinenci?

Pochopitelně, taková situace může nastat, cviky jsou určeny na podporu, prevenci nebo ke zmírnění začínající problémů, takže při těch nejtěžších formách vám nemusí pomoci. V tom případě zajděte za urologem, sexuologem nebo gynekologem.

Jak ještě zlepšit a podpořit sexuální apetit

Chtěli byste zlepšit svůj sexuální život a sexuální apetit? Cvičení, které jsem uvedl, nejsou jedinou možností a cestou. Mnohem lepší je působit na pohlavní soustavu komplexně, což by mělo zahrnovat i jiné oblasti zdraví. Možná jste to ani netušili, ale i životní styl, životospráva či samotné prožívání sexu ovlivňují váš sexuální apetit.

Mám s tím své zkušenosti a na základě nich vám doporučuji tyto zásady:

v první řadě se vyhýbejte negativním vlivům, například kouření a alkoholu, oba tyto faktory zabíjejí libido a erekci stejně jako například i stres
vyzvednout naopak třeba ty pozitivní vlivy a faktory, nejlepším příkladem je zvýšení konzumace ovoce a zeleniny a také koření, což je známé afrodisiakum
pravidelný pohyb je také důležitý, pomáhá na kardiovaskulární problémy a také na svalstvo pánevního dna, doporučuji běh a mnoho chůze
nezapomínejte ani na pravidelný přísun tekutin, zejména vody, stejně tak vždy se vymočte tehdy, pokud pociťujete nutkání
mužům i ženám doporučuji přírodní afrodisiaka, nemám na mysli jen známé španělské mušky, ale také různé rostliny typu Maca, Damiána, Pískavice řecké seno či Saw Palmetto, které pomáhají i na vylučovací soustavu

Jak fungují přípravky na podporu sexuálního apetitu a proč jejich doporučuji

Prostakan forte: ZkušenostiKromě cviků a různých režimových opatření, která mají za cíl nepřímo podpořit sexuální život, existují i ​​prostředky určené na přímou podporu funkcí pohlavní soustavy. Mám na mysli přírodní afrodisiaka, které mají již velmi dlouhou historii použití.

Žádný strach, nemusíte si dělat bylinné čaje, jsou zde modernější formy:

Já i moje partnerka máme zkušenosti s krémy a tabletkami, přičemž oba typy přípravků jsou založeny na rostlinných extraktech v kombinaci s aminokyselinami

Složení tablet i krémů pro venkovní použití je z hlediska účinných látek maximálně přirozené a 100% přírodní. Rostlinné afrodisiaka působí na zvýšení hormonální hladiny a rovnováhy, což přímo pomáhá na libido. Aminokyseliny, někdy i ve spojení s jinými stopovými prvky, podporují zas prokrvení pohlavní soustavy.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Kromě toho mají tyto přípravky ještě tři důležité plusy:

jelikož neobsahují žádné syntetické léčiva, můžete si je bez problému koupit bez předpisu, netřeba ani předem absolvovat žádné lékařské vyšetření
k dispozici jsou různé formy produktů a různé typy i z pohledu dávkování, některé se užívají jednorázově před sexem, jiné pravidelně každý den
díky přirozenému působení a složení se nemusíte obávat ani o nějaké vážnější vedlejší účinky, jejich výskyt je opravdu minimální

Stejně jako i při zmíněných cvicích na posílení pánevního dna, ani zde nepřijde k zázraku ze dne na den. Při tabletách je alfa a omega úspěchu pravidelné užívání a to klidně i 2 či 3 měsíce. Krémy se sice aplikují zpravidla vždy před pohlavním stykem, ale i zde musí být používání dlouhodobější.

Držte se příbalového letáku

Přestože jsou uvedeny přípravky a produkty dostupné bez předpisu, neznamená to, že by je měli užívat dle libosti. Chcete-li předejít možným problémům z předávkování, dodržujte instrukce na příbalovém letáku a nikdy nepřekračujte maximální denní dávku.

Přípravky, které jsem vyzkoušel já i moje partnerka a naše zkušenosti s nimi

Uvedené přípravky nejsou jen záležitostí posledního roku, jejich popularita kontinuálně roste již několik let po sobě. V minulosti byl jejich výběr mnohem slabší, než dnes, což je výhoda hlavně pro vás jako spotřebitele. Při výběru si však dejte pozor na to, abyste zdaleka obešli značky, které mají sice velké sliby, ale v praxi nefungují.

Jak je rozeznat? Nejlepší podle kvalitního složení a také referencí z praxe. Abych vám ušetřil čas, rozhodl jsem se o ty naše podělit. V této tabulce naleznete přehled značek, které mně a mé partnerce pomohli nejvíce:

Pro ženy:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze

Pro muže:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.7/5 - (24 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *