Diosgenin

Diosgenin: zkušenosti, účinky (i vedlejší) a užíváníLátka zvaná Diosgenin se dostává v posledních letech do popředí. Nejde již jenom o účinnou složku přípravků určených pro muže na zvýšení testosteronu, ale taky o jednu z účinných látek v tabletách pro ženy. Důvodem je, že Diosgenin patří mezi přírodní látky s vlivem na hormonální soustavu.

Látka jako taková má samozřejmě taky o hodně širší účinky a to tak v oblasti sexuální jako v dalších oborech. Hodně však závisí od toho, v jaké formě se rozhodnete Diosgenin přijímat nebo užívat, co ovlivňuje jeho účinnost a výsledky v praxi.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Já osobně mám zkušenosti především s tabletami určenými na podporu testosteronu, dokud má partnerka užívala přípravky na podporu zvětšení a zpevnění poprsí pro ženy. Právě tyto dvě formy jsou nejlepšími příklady, kde se Diosgenin aktuálně nejčastěji využívá.

Diosgenin: původ, popis a využití

Diosgenin: původ, popis a využitíDiosgenin je látka přírodního charakteru získávána z rostlin, přičemž z chemického hlediska jde o produkt hydrolýzy kyselin, silných báz a extraktů saponinů. Látka patří mezi tzv. fytoestrogeny, čili látky s velice podobnými účinky, jako mají lidské estrogeny. Tuto její vlastnost začali v poslední době využívat výrobcové výživových doplňků pro ženy.

Diosgenin je fytosteroidní saponin získáván z rostlin, přičemž se jedná o stimulant vícerých hormonů, například kortizonu, progesteronu a podobně

Vzhledem k tomu, že je prekurzorem hormonů, používá se na jejich komerční syntézu

Látka je využívána jako přírodní a bezpečná alternativa k syntetickým steroidům a již několika let se používá v přípravcích pro kulturisty a sportovce

Tenhle přirozeně se vyskytující steroidní saponin lze najít ve vícerých rostlinách, nejčastěji bývá extrahován z Dioskorey nazývané taky Wild Yam. Využití látky je docela všestranné, například se používá jako funkční potravinová surovina, ale nejdůležitější využití má právě v oblasti výživových doplňků a ve farmaceutické oblasti.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Co se týče významu a využití tohoto saponinu, působí především v troch oblastech:

sportovci ho užívají na růst svalové hmoty, zlepšení fyzického výkonu a pro lepší a efektivnější regeneraci po cvičení nebo fyzické zátěži
využívá se taky u žen a to především jako fytoestrogen podporující správnou hormonální hladinu, především s ohledem na růst prsou a ženské problémy
má taky protistresové účinky, pomáhá taky snižovat únavu a zlepšuje mentální odolnost a psychickou vitalitu

Působení na hormonální hladinu je pro obě pohlaví společné, účinky jsou však rozdílné. Zatímco muži využívají Diosgenin především jako přírodní náhradu klasického syntetického testosteronu, ženské přípravky jsou určeny na zvládnutí negativních příznaků souvisejících s kolísáním hormonální rovnováhy. Společným však zůstává vliv na libido.

ODBORNĚJŠÍ INFORMACE

Zajímá vás Diosgenin jako biologická látka? Chtěli byste ji poznat lépe z chemického hlediska? Nebo hledáte nějaké odbornější informace? V tomto případě vám doporučuji následující článek na Wikipedii, která je velice zajímavým externím zdrojem.

Kde lze Diosgenin najít

Kde lze Diosgenin najítDiosgenin patří mezi rostlinné steroidní saponiny. To v praxi znamená, že se získává především z rostlin, přičemž jich není moc. Nejznámější jsou zřejmě Wild Yam a Fenugreek, které jsou docela často ve formě extraktů využívány taky v tabletách pro muže nebo pro ženy. Hlavním důvodem takového využití je právě Diosgenin.

Toto jsou nejznámější rostlinné zdroje této látky:

Smldinec chlupatý: Wild Yam je známější název této rostliny, která obsahuje veliké množství fytoestrogenů, mezi nimi taky Diosgenin. Z rostliny se využívá kořen, kterého extrakt je součástí vícerých přípravků určených na podporu při ženských problémech. V rámci lidového léčitelství je bylina známá taky pro pozitivní vliv na křeče a bolesti.

Pískavice řecké seno: Fenugreek, jak se taky bylina pocházející ze Středomoří nazývá, je velice známým přírodním prostředkem na zvětšení poprsí u žen. Podporuje taky metabolizmus tuků a má antioxidační působení. Diosgenin, který se v rostlině nachází, byl předmětem zkoumání taky z pohledu preventivních účinků vůči rakovině.

Kostus nádherný: Táto exotická rostlina patří mezi okrasní a rovněž léčivé byliny, dokonce je zmiňovaná taky v slavné Kámasútře. Rostlina pochází z jihovýchodní Asie a používá se v rámci ajurvedské medicíny proti nemocím dýchací soustavy. Z rostliny se využívají především protizánětlivé účinky Diosgeninu.

Smilax lékařský: Univerzálně působící léčivá rostlina, to je Smilax lékařský. Jeho účinky jsou na organizmus velice širokospektrální a to od revmatických problémů až po kožní problémy. Zajímavostí je, že rostlina je ve formě extraktu využívána taky na problémy s nízkým libidem a tady se projevuje právě vliv Diosgeninu na hormonální rovnováhu.

Vraní oko čtyřlisté: Táto rostlina není u nás příliš známá a to především proto, že je to jedovatá rostlina a to nejen pro lidi, ale taky pro zvěř. Konzumace rostliny vyvolává podráždění trávicího traktu, především žaludku a střev. V minulosti však byla rostlina využívána taky v lidovém léčitelství, známá byla pod názvem Vraní oko.

Trojčetka: Trojčetka je opadavou trvalkou, která se využívá především na zkrášlení záhonů. Rostlina pochází z Asie a Severní Ameriky. Rostlina obsahuje Diosgenin, ale taky jiné látky a využívá se v rámci farmaceutického průmyslu v přípravcích určených proti krvácivosti žen, především v menopauze a po porodu.

Diosgenin a jeho účinky

Diosgenin a jeho účinkyVyužití Diosgeninu je známo především pro muže, kteří chtějí podpořit své cvičení, budování svalové hmoty a zlepšení své fyzické síly a výkonnosti. Zdaleka to není všechno, tento přírodní fytoestogen nachází čím dál tím víc uplatnění taky v případě účinků speciálně pro ženy.

Tady jsou nejdůležitější vlivy, které látka má:

Vliv na hormonální hladinu

Prvním a nejdůležitějším účinkem Diosgeninu je vliv na hormonální soustavu. Vzhledem k tomu, že látka je prekurzorem vícerých hormonů, může se podílet na jejich syntéze, tvorbě a dosažení normální hladiny v těle. V minulosti se využívala kvůli tomuto vlivu například taky v antikoncepčních tabletách.

Pomoc během menstruace a klimakteria

V souvislosti s působením na hormony začneme účinky, které jsou určeny speciálně pro ženy. Diosgenin totiž může při dostatečné koncentraci zlepšit průběh menstruace a zároveň má výraznější vliv na období klimakteria, kdy může dojít k problémům s hladinou hormonů. Pokud žena trpí návaly tepla, pocením nebo podrážděností, Diosgenin jí může pomoct.

Podpora libida a potence

U žen ale především u mužů dochází vlivem Diosgeninu taky k podpoře libida, čili k podpoře sexuálního apetitu. Je to kvůli tomu, že látka stimuluje vyšší tvorbu testosteronu, který přímo ovlivňuje mužský sexuální apetit. Někteří muži dokonce mluví taky o zlepšení samotné erekce a potence, ale tenhle účinek není nikde oficiálně zmiňován.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Vliv na svalstvo

Muži využívají Diosgenin především pro jeho vliv na budování svalů. Jednak látka zvyšuje anabolizmus celého organismu, ale zároveň zvyšuje taky velikost svalové hmoty. Kromě toho by měla pomáhat taky na vytrvalost svalstva, co se odzrcadlí v lepším výkonu během cvičení. Zlepšení fyzického výkonu je teda taky důsledkem vyšší vytrvalosti pracujících svalů.

Podpora regenerace

Nejen během cvičení, ale taky po něm může Diosgenin pomoct sportovcům a kulturistům. Táto látka totiž pomáhá zkrátit dobu nezbytnou na regeneraci po cvičení nebo jiném fyzickém výkonu. Kromě toho je regenerace svalů efektivnější a účinnější a zároveň Diosgenin zpomaluje procesy stárnutí, co ovlivňuje dlouhodobou výkonnost.

Další účinky

Mezi další účinky patří vliv na snížení hladiny cukru v krvi. Diosgenin byl taky zkoumán z hlediska preventivního působení vůči rakovině, ale výsledky doposud nedávají 100 % jistotu tohoto účinku. Látka však ovlivňuje pozitivně například endokrinní systém a působí proti zánětům, podporuje lepší spalování tělesného tuku a používá se taky na prevenci vůči osteoporóze.

Vedlejší a nežádoucí účinky

Vedlejší a nežádoucí účinkySamotná látka Diosgenin by neměla mít dle všech dostupných tvrzení žádné vážnější nežádoucí a negativní účinky. V případě dodržení dávkování by se neměly vyskytnout žádné problémy a to platí tak pro užívání u mužů kvůli výkonu a rovněž pro ženy, které berou tablety ovlivňující jejich hormonální systém.

Existuje však několika situací, kdy je potřeba být dostatečně opatrný:

obecně platí, že pokud užíváte nějaké léky na předpis, například léky na ředění krve, léky ovlivňující hormony nebo léky ovlivňující mentální stav, je potřeba se poradit s lékařem o užívání Diosgeninu
těhotné ženy a ženy během kojení by neměly přípravky s obsahem Diosgeninu užívat vůbec
konzultaci s lékařem si vyžaduje taky výskyt nějakého závažnějšího onemocnění, které se týká hormonálního systému

BEZPEČNÁ ALTERNATIVA

Diosgenin představuje bezpečnou alternativu oproti syntetickým přípravkům s obsahem hormonů, především oproti syntetickému testosteronu. Může se dokonce kombinovat s užíváním kreatinu v případě sportovců. Hodně mužů se taky ptá, jestli je lepší Diosgenin nebo Tribulus, odpověď zní, že se jedná ve výsledku o velice podobné účinky.

Prášek, kapsle a taky speciální tablety

Prášek, kapsle a taky speciální tabletyVzhledem na specifičnost zdrojů Diosgeninu je taky výběr forem využití této látky o něco chudobnější. Nejčastěji využívanou formou jsou tablety nebo gelové kapsle, oba se užívají perorálně. V obou propadech jde o přípravky se specifickým zaměřením, všeobecné výživové doplňky obsahující Diosgenin jsem na trhu nenašel.

Tady jsou nejčastější formy:

Kapsle pro sportovce

Kapsle s obsahem Diosgeninu ve větším balení, takové bylo prvotní využití této přírodní látky již v minulosti. Jde o přípravky určené speciálně pro sportovce, kterých cílem je podpora fyzického výkonu, zlepšení objemu a vytrvalosti svalstva a zároveň podpora lepší regenerace po tréninku. Tablety mohou taky pomoct zvýšit libido a spalovat tuky.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Tablety pro ženy

Druhým nejčastějším využitím Diosgeninu je využití jeho fytoestrogenních účinků u žen. Látka je proto ve formě extraktů různých rostlin součástí přípravků určených pro ženy, především jde o tablety na zvětšení a posilnění prsou. Sekundárním účinkem těchto tablet je taky působení na hormonální rovnováhu, například během menopauzy nebo menstruace.

Prášek nebo čaj obsahující extrakt Diosgeninu

Tradičním způsobem využití bylin je čaj a právě to může být taky forma využití Diosgeninu, no pouze nepřímým způsobem. Čaj si můžete připravit doma z některé z výše zmíněných bylin obsahujících Diasgonenin. Méně využívanou verzí je pak prášek obsahující tuto látku ve formě extraktu z rostliny, nejčastěji z Wild Yamu.

Užívání a dávkování látky Diosgenin

Užívání a dávkování látky DiosgeninZákladem prevence nežádoucích a negativních účinků je respektování kontraindikací a maximální denní dávky. V případě tablet, kde je Diosgenin jenom jedna z vícerých látek, předávkování příliš nehrozí, je potřeba se proto více dívat na užívání ve formě prášku, čajů nebo výživových doplňků, kde je tento rostlinný saponin dominantní složkou.

Při užívání a dávkování se proto řiďte těmito pravidly:

pokud jde o tablety s komplexnějším složením, řiďte se vždy doporučeními výrobce
u tablet s dominantním obsahem Diosgeninu je běžné dávkování jedné kapsle jednou za den nebo jednou za dva dny, nejlépe večer současně s jídlem
během užívání v období zvýšeného fyzického výkonu může být dávka dvojnásobná, čili 1 až 2 kapsle za den
maximální dávka se dá vypočítat taky dle vzorce, že na 1 kg hmotnosti sportovce lze denně přijmout 1mg Diosgeninu

Jak fungují tablety s obsahem Diosgeninu a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem Diosgeninu a proč je doporučujiDiosgenin je obsažený v různých značkách tablet. Nejčastěji jde buď o tablety určené pro sportovce na posilnění fyzického výkonu, druhou skupinou jsou tablety pro ženy. S první skupinou sice zkušenosti nemám, ale vím, že tyto přípravky hodně mužů bere taky na posilnění libida a takové přípravky poznám důvěrně.

V každém případě platí, že všechny tyto tablety fungují na podobném principu:

Ať již je Diosgenin jediná látka nebo jedna z vícerých účinných látek, jedná se o přírodní produkty, které působí na organizmus přirozeně a především dlouhodobě

Jejich nejdůležitější vlastností je, že všechny účinné látky jsou přírodního charakteru. V případě, že je složení přípravku širší, obvykle se tam kromě Diosgeninu nacházejí výtěžky různých rostlin, případně minerály, vitamíny a aminokyseliny. Diosgenin je zastoupen právě extraktem nějaké byliny, která ho obsahuje.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Bez ohledu na to, o jaký konkrétní typ a značku tablet jde, společnou črtou je, že se jedná o volně dostupné výživové doplňky. Ty mají ze své podstaty hned několik výhod:

koupit je můžete volně bez receptu nebo předpisu, nemusíte absolvovat ani žádné vyšetření u lékaře
užívat je můžete dlouhodobě, dokonce se to taky žádá kvůli účinkům, nemusíte se přitom bát ani nežádoucích a vedlejších vlivů
tyto přípravky si můžete koupit volně v různých obchodech s výživovými doplňky, víceré značky lze najít taky v lékárně

Dle zkušeností mé partnerky s tabletami pro ženy a dle mých zkušeností s přípravky na posilnění testosteronu a libida, právě dlouhodobé užívání je nejdůležitější. Velkým plusem je taky šířka účinků, v zásadě totiž tyto tablety působí kromě primárního účelu taky na jiné oblasti, například hormonální systém.

HLEDEJTE ÚČINEK NA LIBIDO

Diosgenin jako látka má sice příznivý vliv například na sexuální apetit, ale pokud chcete podpořit primárně tuto oblast, hledejte přípravky, které jsou určeny speciálně na libido a které pomáhají stimulovat testosteron přirozeně.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiCo se týče tablet určených pro muže, na trhu je poměrně velká konkurence různých druhů značek a přípravků. U tablet pro ženy je to sice o něco lepší, ale taky tady bohužel platí, že můžete najít taky přípravky s minimálním účinkem. Určitě však netřeba zavrhnout Diosgenin jako takový, může mít totiž v sexuální oblasti pozitivní účinky.

Pokud se nechcete v praxi dožít negativního a nepříjemného překvapení, měli byste se podívat především na hodnocení a zkušenosti z praxe. Dívat se pouze na cenu nebo deklarované účinky se nevyplácí. Tady jsou tablety, které nejvíc sklízí chválu za svou účinnost:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
Děkujeme za hlas

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *