Druhy orgasmu

Orgasmus jako sexuální vyvrcholení je přirozeným cílem pohlavního styku mužů i žen. Přestože se mluví o tomto cíli v jednotném čísle, vůbec neplatí, že by existoval pouze jeden druh orgasmu. Pravda je spíše opačná, jsou víceré druhy orgasmu, a když zapojíme fantazii je jich více než desítka.

Pravdou je, že příroda byla v tomto případě mnohem štědřejší k ženám, nakolik ty mají na těle i v pochvě mnohem víc erotogenních zón a bodů, jejíž stimulace může vést k vyvrcholení různé intenzity a různého druhu.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Zároveň platí, že ne všechny druhy orgasmu můžete dosáhnout automaticky a bez jakékoli předešlé přípravy. Některé způsoby vyvrcholení si vyžadují trénink, praxi i cílené cviky, abyste mohli zvládnout techniku dokonale. Dnes si o tom řekneme něco víc.

Orgasmus: definice, význam a základní dva druhy orgasmu u žen

Orgasmus: definice, význam a základní dva druhy orgasmu u ženOrgasmus je přirozené vyvrcholení sexuálního dráždění a jde o proces, který probíhá na úrovni fyziologie, psychického vnímání a na úrovni biochemických reakcí. Takový proces platí v zásadě pro všechny druhy orgasmu.

Muži mají orgasmus propojený s ejakulací, u žen je to spíš výjimka

Základní dva druhy orgasmu u žen jsou klitorální a vaginální

Při klitorálním orgasmu dochází k vyvrcholení drážděním klitorisu, při vaginálním orgasmu zas následkem dráždění nervových zakončení penisem přímo ve vagíně

Orgasmus vychází ze sexuální stimulace a konkrétní druh stimulace způsobuje i konkrétní druh orgasmu. Je pochopitelně pravděpodobné dosáhnout i víc druhů orgasmu v průběhu krátkého časového úseku, no například drážděním klitorisu nedosáhnete vaginální orgasmus a podobně.

Orgasmus jako následek sexuální stimulace má několik fází. Tady je jejich stručný přehled:

úvodní fáze je fází sexuálního dráždění a stimulace, kdy dochází k působení na nervové receptory a k přenosu nervových vzruchů do mozku
na základě zpracování těchto vzruchů v centrální nervové soustavě následně dochází ke zvýšení prokrvení pohlavní soustavy jako celku
stupňuje se i svalové napětí v místě sexuální stimulace a po překročení hraničního bodu dojde k orgasmu, co se projeví svalovými kontrakcemi

Orgasmus je výsledkem dráždění nervových receptorů a vyhodnocení této sexuální stimulace v mozku. Výsledkem je biochemická reakce s uvolněním vícerých hormonů a s nekontrolovatelnými svalovými kontrakcemi.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Zatímco u muže se sexuální stimulace soustředí takřka výlučně na penis, u žen může dojít k sexuálnímu dráždění na celém těle. Jednotlivé druhy sexuální stimulace tak mohu mít různou intenzitu a taky i různý způsob ukončení.

NESCHOPNOST DOSÁHNOUT ORGAZMUS

Problémem, který je pořád častější pro obě pohlaví, je dosažení orgasmu. Tomuto stavu se říká anorgasmie a u žen se mylně spojuje s frigiditou. Buď jde o primární problém, nebo o následek nějaké příčiny, která je spojená s fyziologickou nebo psychologickou překážkou.

Druhy orgasmu u žen a muže

Druhy orgasmu u žen a mužeJak jsem řekl již v úvodu, ženy mají o něco větší paletu způsobů dosažení orgasmu, než muži. Navzdory tomu věřím, že vás následující přehled orgasmů a jejich druhů pozitivně překvapí bez ohledu na pohlaví. A nejen překvapí, ale také inspiruje.

Tady jsou nejčastěji a nejvíc zmíněné druhy orgasmu:

Vaginální orgasmus: Začneme orgasmy typickými pro ženy a 1. druhem takového orgasmu je vaginální orgasmus. Tento orgasmus je dosažen u ženy penetrací penisu do vagíny a drážděním nervových zakončení uvnitř. Jde o velice intenzivní orgasmus, který ale trvá dosáhnout někdy i 20 minut a mnoho žen ho ani nedosáhne.

Klitorální orgasmus: Druhým typem orgasmu je klitorální orgasmus. Toto vyvrcholení je dosaženo stimulací klitorisu, jazykem nebo prsty. Pro ženy jde o nejsnáze dosažitelný orgasmus, který má ale menší intenzitu, než vaginální. Dosáhnout se dá už během předehry, zkušenější muži ho mohu dopřát partnerce společně s vaginálním najednou.

Orgasmus s ejakulací u žen: Tomuto typu orgasmu se říká i mokrý orgasmus a dle teorie ho může dosáhnout každá žena. Tento orgasmus vzniká použitím speciálních tantrických technik souběžným tlakem uvnitř pochvy směrem na podbřišek a zároveň tlakem zvenku podbřišku směrem do dovnitř pochvy. Jde o tzv. svatý grál ženských orgasmů.

G-bod orgasmus: Neméně zajímavým je ženský orgasmus dosažený stimulací onoho zázračného bodu G. Tento bod by se měl nacházet několik centimetrů za vstupem do pochvy na horní straně, jeho hledání je však doslova uměním a současně zkouškou nekonečné trpělivosti. Tento orgasmus dokážou docílit jenom opravdoví experti.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

U-bod orgasmus: Stavím se, že o tomto bodu a typu orgasmu jste slyšeli jenom málo. Nedivím se, jde totiž o bod, který se nachází nad a po stranách otvoru močové trubice a vyžaduje hodně cviku ho správné stimulovat. Nejlépe je použít jazyk, případně konečky prstů nebo špičku penisu.

A-bod orgasmus nebo multiorgasmus: V hloubce zhruba 10 centimetrů na přední straně pochvy by se měl nacházet bod A. Jde o hodně malé místo mezi krčkem dělohy a močovým měchýřem, které je dosažitelné jenom pro dlouhé penisy. Dosáhnout tento orgasmus je ale těžké, mnoho žen na stimulaci tohoto bodu není zvyklých.

Bradavkový orgasmus: Specifickým orgasmem pro ženy je orgasmus jako výsledek sexuální stimulace prsou, konkrétně bradavek. Prsa jsou citlivá erotogenní zóna a jejich správným masírováním s důrazem právě na bradavky lze u některých žen docílit sexuálního vyvrcholení.

Anální orgasmus u muže i u žen: Postupně se již dostáváme i do oblasti mužského orgasmu a to prostřednictvím análního orgasmu. Tento typ orgasmu mohou dosáhnout muži i ženy, no ne všichni. Pro někoho je táto část těla tabu, no zároveň se umí hodně žen i mužů správnou stimulací análního otvoru dostat až k vyvrcholení.

Orgasmus s ejakulací u mužů: Jde o nejtypičtější orgasmus pro muže, který je dosažen stimulací penisu. Tato stimulace může probíhat rukou, orálně i vaginálně, případně análně. Někteří muži jsou schopni dosáhnout orgasmus stimulací celého penisu, u jiných se to podaří jenom stimulací žaludu nebo uzdičky. Vyvrcholení je doprovázeno vždy ejakulací.

Suchý orgasmus bez ejakulace u mužů: Opakem předešlého orgasmu je tzv. vyvrcholení nasucho bez ejakulace. Jde o speciální druh orgasmu, který se dá dosáhnout použitím specifických tantrických technik, takže tento orgasmus neumí svému partnerovi dopřát každá partnerka. Je to ale nepochybně velice zajímavá zkušenost.

Nedokončený orgasmus: Posledním typem orgasmu je nedokončený orgasmus, nazývaný někdy i přerušený orgasmus. Tenhle typ sexuálního vyvrcholení si taky vyžaduje hodně zkušeností ze strany partnerky, která musí sexuální stimulaci přerušit v momentu těsně před orgasmem. U mužů může někdy nastat ejakulace, ale bude už jenom mimovolná.

ZKOUMEJTE DALŠÍ MOŽNOSTI SAMI

V přehledu jsem se snažil zachytit co nejvíc druhů orgasmu, no je možné, že jsem na některé zapomněl. Nejlepším způsobem, jak si to vynahradit, je experimentovat. Zkuste to i vy nejblíže při radovánkách v ložnici s partnerem, možná najdete něco nového!

Jak dosáhnout lepší orgasmus u žen a mužů

Jak dosáhnout lepší orgasmus u žen a mužůChtěli byste prožít ještě kvalitnější orgasmus? Umím si představit, že jsem vás zmíněnými druhy orgasmů rozhodně inspiroval, takže jsem se rozhodl, že vám zkusím poradit i několik tipů na zlepšení sexuálního života.

Toto jsou možnosti, které se osvědčily mně na základě dlouholetých zkušeností:

Masturbace

Trénink a praxe, to je to nejlepší, co můžete udělat na cestě k lepšímu orgasmu pro sebe i pro partnerku. Nejlepším prostředkem na trénink je masturbace, která by ale měla mít v tomto konkrétním případě za cíl ne-dosažení orgasmu co nejrychleji, ale co nejkvalitněji. Nemáte kam spěchat!

Kegelovy cviky

Toto cvičení bylo původně vyvinuto pro ženy za účelem zpevnění svalů pánvového dne, které bývá označováno za PC svalstvo. Později se však zjistilo, že má vliv i na kvalitnější sexuální život, u muže i na erekci a ejakulaci. Pravidelné a dlouhodobé cvičení pomůže lépe procítit sexuální vzrušení.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Lubrikační a stimulační gely

Nejčastěji se používají lubrikační gely během análního sexu, ale proč je nevyužít mnohem i jinak? Můžete taky zkusit různé masážní oleje nebo stimulační gely, které zintenzivní rozkoš a vzrušení. Tyto prostředky jsou určené pro muže i pro ženy a můžete je využít pro všechny erotické hry.

Sexuální pomůcky

Okořenit svůj vztah můžete i pomocí sexuálních hraček. Různá dilda, kolíky, vajíčka, kuličky, vibrátory a další sexuální pomůcky najdete prakticky v každém sexshopu. Dnes jsou v nabídce taky různí pomocníci na baterky, kteří vibrují a pomůžou tak dosáhnout mužům i ženám ještě kvalitnější orgasmy.

Podpůrné přípravky na libido nebo erekci

Pokud chcete ještě víc procítit vzrušení nebo zvýšit sexuální senzitivitu, doporučuji i na základě vlastní zkušenosti různé přípravky na posilnění libida nebo erekce. Koupit je můžete pro obě pohlaví, mají rostlinné složení založeno na přírodních afrodiziakách a umí udělat divy především s intenzitou orgasmu.

Nejčastější otázky o různých druzích orgasmu

Nejčastější otázky o různých druzích orgasmuNyní se podívejme na několik otázek z praxe ohledem toho, jak dosáhnout konkrétní orgasmy a na věci, které byste o nich chtěli vědět. Následující otázky pocházejí z internetu a vybral jsem ty nejvíc se opakující. Ať se líbí, tady jsou:

Existuje mentální nebo snový orgasmus?

Teoreticky ano, ale já a ani má partnerka jsme ho neprožili. U muže se na to nejvíc podobá tzv. poluce, čili ejakulace během spánku v období dospívání. Ženy mohu dosáhnout velmi příjemné pocity jenom na základě zvukových nebo obrazových vjemů, ale otázka, jestli jde fyziologicky opravdu o orgasmus, je obtížná.

A co tzv. 15 minutový orgasmus, ten existuje taky?

V tomto se musím přiznat, že praxi nemám, no tady bych si hodně dával pozor na termíny. Samotný název je totiž bulvární a může navodit dojem, že stav orgasmu trvá 15 minut, co je ale fyziologicky téměř nemožné. Jde spíš o dlouhodobou stimulaci v stavu blízkém orgasmu s pocity těsně před jeho dosažením.

Je suchý orgasmus u muže bezpečný? Není škodlivý?

Bezpečný je za předpokladu, že anatomie celé močové trubice je v pořádku a nedochází k úniku semene tam, kde by nemělo. Co se ale týče jeho případné škodlivosti, tady se vede polemika, především kolem toho, že orgasmus bez ejakulace může dle některých názorů zhoršit fungování prostaty.

Záleží dosažení kvalitního orgasmu od sexuální pozice?

Záleží od toho, o jaký orgasmus jde. Pokud chce muž dopřát například ženě vaginální orgasmus, důležité je, aby jeho penis dokázal proniknout co nejvíc do pochvy. Jsou pozice, které umožňují dokonalou penetraci, nejvíc se z tohoto pohledu osvědčily poloha zezadu a taky poloha jezdkyně, kde si může žena polohu penisu lépe přizpůsobit.

Je nezbytné, aby byl orgasmus vůbec dosažen?

Ano, přestože i já jsem již slyšel mnoho názorů, že například pro ženy to potřebné není vždy při každém pohlavním styku. Má partnerka je ale opačného názoru a já i pod jejím vlivem říkám, že orgasmus je hodně prospěšný, zdravý a přirozený. Je proto důležité ho při sexuálním styku dosáhnout.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Jak fungují podpůrné tablety pro muže i ženy a proč je doporučuji

Jak fungují podpůrné tablety pro muže i ženy a proč je doporučujiJednou z možností na dosažení lepšího a kvalitnějšího orgasmu je i využít sílu přírody a to v podobě podpůrných přípravků. Nejoblíbenější jsou tablety a to kvůli svému jednoduchému dávkování a užívání.

Jejich použití přitom vychází z prostého principu:

Pravidelné užívání každý den znamená postupné zvyšování důležitých látek v těle, které zlepšují prokrvení pohlavní soustavy a zároveň zvyšují sexuální apetit

Právě tyto dva účinky jsou hodně důležité pro dosažení kvalitnějšího orgasmu a lepšího vyvrcholení. Vyšší libido znamená vyšší chuť na sex, co se projeví i vyšší vzrušivostí. Zároveň lepší prokrvení vnějších genitálií i celé pohlavní soustavy zlepšuje vnímání sexuální stimulace.

Přestože se vyrábějí značky zvlášť pro muže a zvlášť pro ženy, mají vícero společných znaků:

za prvé jde o přípravky s rostlinným základem, kterých účinné látky jsou založeny na extraktech a výtěžcích rostlin a bylin
kromě toho jsou tyto tablety dostupné volně bez předpisu, můžete si je koupit i přímo z oficiálního eshopu výrobce
mnoho z nich obsahuje i různé minerály, aminokyseliny a vitamíny, které pomáhají nejen na sexuální vitalitu, ale i na vitalitu obecně

Složení tablet je obvykle dost pestré, stejně jako i jejich účinky:

Zlepšení libida: Tablety bez ohledu na pohlaví podporují libido, čili sexuální apetit a to právě prostřednictvím afrodiziakálních rostlin

U muže podpora erekce: U muže je druhým velice důležitým účinkem zlepšení erekce, především její nástup, tvrdost a výdrž ztopoření

U žen zvýšení vzrušivosti: Pokud jde o produkty určené pro ženy, jedním z jejich účinků je lepší prokrvení pochvy a zvýšení vzrušivosti na sexuální dráždění

BEZ VEDLEJŠÍCH ÚČINKŮ

Díky tomu, že tyto přípravky jsou založeny na obsahu rostlinných extraktů, nemusíte se při užívání tablet vůbec obávat žádných vážnějších nežádoucích účinků. Platí to i v případě dlouhodobého užívání, jelikož to je pro zvyšování efektů přípravků nejdůležitější.

Tablety, které jsem vyzkoušel já a má partnerka a zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel já a má partnerka a zkušenosti s nimiJá sám mám s produkty popsanými výše poměrně bohaté zkušenosti. Nejen kvůli tomu, že jsem v minulosti měl problémy s erekcí a potencí, ale i z důvodu podpory lepšího sexuálního života. To platí i pro mou partnerku, která například jistý čas trpěla příliš nízkým sexuálním libidem.

Jaké jsou naše zjištění? To nejdůležitější je, že na trhu je hodně přípravků, no jenom málo z nich je opravdu kvalitních. Pokud byste se chtěli dozvědět něco víc o našich zkušenostech, v této tabulce najdete přehled námi ověřených značek společně s jejich detailními recenzemi:

Pro ženy:
ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze
5/5 - (1 vote)

Jeden komentář

  1. Dobrý den chci se z ptát při masturbaci má dojít k výstřiků nebo ne a jestli ano jak přesně se ho má dosáhnout protože když masturbuji a dosáhnu do bodu kdy mě to začne lechtat tak nic tak nevím jak dosáhnout výstřiku

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *