Erotogenní zóny

Erotogenní zóny

Pokud chcete dopřát partnerovi či partnerce skvělý sexuální zážitek v rámci předehry nebo i při samotném milování, měli byste se zaměřit na erotogenní zóny. Toto mé doporučení se týká hlavně mužů, kteří na tato místa zapomínají a soustředí se výhradně vagínu a její okolí. Myslí si, že dělají dobře, přitom ochuzují svůj i partnerčin sexuální život.

Erotogenní zóny jsou něco jako skrytý poklad, který málokdo z nás odhalí. Na druhou stranu, vůbec nemusí být jen otázkou nějakých „sexuálních guru“, nejde totiž o univerzální místa. Každý muž a každá žena totiž mohou být více či méně citlivější na jiná místa.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Nejdůležitějším pravidlem by proto mělo být, abyste se snažili u toho druhého jeho erotogenní místa najít. Můžete na to využít předehru, kdy se mohou citlivější místa na těle projevit nejvíce a váš sexuální život dostane zcela novou dimenzi a impuls.

Co jsou erotogenní zóny a jaký mají význam

Zjednodušeně by se dalo říci, že erotogenní zóny jsou místa na těle, které jsou citlivější na sexuální dráždění. Některé jsou společné u muže a u ženy, jiné jsou ale individuální pro každé pohlaví a dokonce i pro každého člověka, hlavně z pohledu intenzity.

Erotogenní zóna je místo na těle, které na sexuální stimulaci reaguje intenzivněji, přičemž sexuální stimulací se myslí nejčastěji doteky rukou, prstů nebo rtů

Nejznámější erotogenní zónou jsou pohlavní orgány a jejich okolí, u mužů jde zejména o penis a jeho žalud či uzdičku, u žen okolí pochvy a také poprsí

Kromě těchto zón existují i ​​další místa po celém těle citlivé na stimulaci

Erotogenní místa dokáží způsobit vzrušení zejména kvůli lepšímu prokrvení a intenzivnějšímu inervaci. Důsledkem toho je, že při dotyku, pohlazení nebo líbání vysílají do mozku intenzivněji nervové impulsy a informace, které se pak spojují s příjemnými pocity. Mohou tak umocnit stimulaci genitálií nebo i poprsí u žen.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Erotogenní zóny je možné dráždit a stimulovat několika způsoby, například:

dotykem, co jsem již zmiňoval, nejčastěji jde o dotyk dlaně, prstů nebo rtů, na každé erotogenní místo se hodí něco jiného a to i s ohledem na jeho velikost
chladem a teplem, což se využívá například při různých erotických hrách se šlehačkou, kostkami ledu, chladivým nebo hřejivým masážním gelem nebo voskem ze svíčky
foukáním, tlakem, což se využívá při různých masážích, tahem nebo jinými bolestivými podněty, například mírným kousáním, ale zde si dávejte pozor, abyste to nepřehnal

EROTICKÉ MASÁŽE

Jednou z forem, kde se nejvíce pracuje s erotogenními zónami, jsou erotické masáže. Jde například o známé tantrické masáže nebo i Nuru masáže. V nich se spojuje působení na erotogenní místa s postupným budováním sexuálního napětí a zároveň uvolněním mysli.

Mužské erotogenní zóny

Přejděme nyní od teorie trochu více do praxe, konkrétně na mužské erotogenní místa. Většina žen si myslí, že dokáže muže vzrušit pouze při stimulaci jeho penisu a zapomíná přitom na mnoho jiných míst. Je sice pravdou, že ani muži o těchto jiných místech příliš nevědí, to ale neznamená, že by je neměli chtít objevovat.

Zde jsou nejznámější a nejlepší erotogenní zóny u mužů, které doporučuji:

Hlava: Velmi citlivé body mají muži na hlavě a v jejím okolí. Jde zejména o vlasy, rty, spánky, uši, krk a šíji. S výjimkou vlasů všechny tato místa zaslouží pozornost zejména hlazením a polibky, má-li muž delší vlasy, ideální je se s nimi hrát rukama.

Hrudník: Pokud si myslíte, že jen ženy mají erotogenní místa na prsou, mýlíte se, muži jsou na tuto oblast citliví také. V jejich případě ale platí, že namísto něžnosti milují spíše více vášně, ideální jsou tedy dotyky a „škrábání“, přesně tak, jak to dělají kočky.

Zadek: Velmi podobným místem u mužů je i zadek. Na rozdíl od žen, i zde platí, že abyste dokázali toto místo stimulovat, musíte pořádně „zatlačit“. Muži to milují hlavně během milování a penetrace, například při poloze ve stoje a při klasické poloze misionáře.

Vnitřní strana stehen: Naopak, na úvod během předehry, víte muže vzrušit hlazením a doteky na vnitřní straně stehen. V tomto případě platí střídání intenzity a rychlosti pohybů, přesně podle toho, zda chce vzrušení budovat nebo jej okamžitě vyvolat.

Chodidla: Skončili jste s milováním, ale chtěli byste ještě absolvovat druhé kolo? V tom případě je ideálním bodem na relaxaci a i vzrušení muže masáž chodidel. Na rozdíl od žen, u mužů je tato oblast mnohem citlivější, takže si to umí více vychutnat.

Hráz: Jemná masáž hráze u mužů může být skvělým prostředkem pro zvýšení vzrušení tak před milováním, jakož i během něj. Důvodem je zejména blízkost prostaty, což je orgán považován za mužský bod G. Stačí střídat tlaky s krouživými pohyby.

Okolí análního otvoru: Posledním zajímavým bodem je okolí análního otvoru. Zde je třeba říci, že na rozdíl od předešlých míst je to individuální, ne všem mužům se to líbí stejně. Jemná masáž ve spojení s orálním sexem ale dostane většinu z nich.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Ženské erotogenní zóny

Stejně jako u mužů, i ženy mají své erotogenní místa. V jejich případě se muži zas nejčastěji zaměřují pouze na oblast pochvy nebo poprsí, ale i zde platí, že citlivých míst mnohem více. Pokud chcete být pozorným milencem, měli byste se zaměřit alespoň na ty nejdůležitější a dopřát tak partnerce novou rozkoš.

Pokud ji chcete potěšit, toto jsou nejintenzivnější erotogenní zóny u žen:

Krk, rty a uši: Kombinace hlazení, polibků a také jemného kousání, to vše můžete zkusit tehdy, pokud se chcete hrát s ženskými ušima, krkem a pery. Vůbec to přitom nemusí být spojené se sexem, může jít „jen“ o mazlení se, co ženy opravdu milují.

Zápěstí a kotníky: Pokud chcete dopřát partnerce velmi zajímavý zážitek ve stylu masáže, doporučuji se soustředit hlavně na oblast zápěstí a kotníku. Zde je způsob individuální, zkoušejte různé pohyby a tlaky, abyste přišli na to, co se jí líbí nejvíce.

Poprsí: Pokud se budete během předehry soustředit na poprsí, nic nezkazíte. Nefixujte se ale jen čistě na bradavky, co dělá většina mužů, zaměřte se na celé prsa. Používejte obě ruce a tuto oblast můžete stimulovat během předehry, ale i během milování.

Záda a zadek: Ženy doslova milují dotýkání se na celém zádech a zadku, ale pozor, abyste nebyli příliš hrubý. Pokud se to naučíte, můžete svou partnerku potěšit i masáží v oblasti klíční kosti, stejně tak silnějším tlakem a masáží zadečku.

Vnitřní strana stehen: Na budování napětí během předehry a na zvýšení vzrušivosti celé intimní oblasti se hodí vnitřní strana stehen. Jemné hlazení ve stylu „průzkumníka“ v kombinaci s polibky dokáží dostat „do varu“ opravdu každou ženu.

Lýtka: Velmi citlivým místem u žen jsou i jejich lýtka. Zde, na rozdíl od stehen, ale musíte použít tzv. měkkou sílu, čili jen jemnější krouživé a tlakové pohyby, ideálně spojené s chladivým nebo hřejivým gelem. Místo je ideální na delší předehru.

Prsty na nohách: Zatímco muži si nejvíce vychutnají masáž celých chodidel, v případě žen je to více specifické, konkrétně jde o prsty na nohou. Optimální ale je, pokud je taková masáž součástí celotělové masáže a tuto oblast si necháte na závěrečné vyvrcholení.

ZEPTEJTE SE, CO SE JEJÍ NEJVÍCE LÍBÍ

Mnoho mužů si myslí, že dokáže uhodnout nebo nějakým zázrakem „trefit“ automaticky ty nejzajímavější a nejcitlivější body. Výše zmíněné erotogenní zóny však představují pouze základ, nebojte se ho dále rozvíjet a zjistit i od partnerky, co se jí líbí nejvíce.

Erotogenní zóny podle znamení

Velmi vyhledávanou a zajímavou tématem jsou i erotogenní místa podle znamení horoskopu. Každé ze znamení, ať už jde o ohnivé, vzdušné, zemské nebo vodní znamení, by podle této teorie měli mít své vlastní specifické erotogenní místa s největší intenzitou a maximalizací sexuálního vzrušení.

Zde jsou nejvíce zmiňované a nejznámější erotogenní zóny podle horoskopu:

Beran

Berani jsou znamením, kde se racionální i emocionální procesy odehrávají výhradně v hlavě a na tu je třeba se zaměřit. U mužů jsou nejdůležitějším erotogenním bodem určitě rty, u žen zas ušní lalůčky a uši celkově. Obě pohlaví umí rozpálit i boky na krku a na bradě.

Býk

Pokud máte partnera ve znamení býka, jeho nejcitlivější oblastí je také hlava, ale zejména krk a šíje. V tomto případě se proto třeba u obou pohlaví zaměřit hlavně na dotyky, hlazení a polibky v této oblasti. Vyzkoušet můžete i erotickou masáž krku a krční páteře.

Blíženci

V případě blížence je erotogenních zón více a nacházejí se na končetinách, hlavně na jejich koncích. Zatímco u žen si šplhat stimulací jejich rukou, od ramen, přes zápěstí až po dlaně a konečky prstů, muže nejvíce vzruší doteky na stehnech a na chodidlech.

Rak

Lidé narození v znamená rak jsou citliví na několik erotogenních míst na přední části těla. Jde zejména o rty, bříško a pupek. Pokud se polibky zaměříte u mužů na tyto oblasti, určitě vyhrajete. U žen jsou nejvíce erotogenními místy bradavky a stehna.

Lev

Na první pohled jsou lvi dominantní, ale ve skutečnosti jde o hravé kočky a to platí i v sexuální oblasti. U žen jsou nejcitlivější místa hřbet a boky, u mužů je to také záda a vnitřní strana stehen. Vyzkoušet můžete hlazení, ale i polibky či kostky ledu.

Panna

Muži i ženy narození ve znamení panna mají téměř identické a společné erotogenní zóny a body. Nejvíce jejich vzrušují doteky v oblasti poprsí, kde je třeba se zaměřit na bradavky, bříška a pupíku a podbřišku. Ideální jsou polibky a to hned na úvod během předehry.

Váhy

Váhy milují romantické svádění a milování a tomu odpovídají i místa, která jsou u nich nejcitlivější na dotyky, polibky a hlazení. U žen jsou nejcitlivějším místem zadeček a stehna, u mužů je to zas záda, krk, šíje a boky. Ideální je kombinace tlaku a polibků.

Štír

Pokud jsem říkal, že při erotogenních zónách se netřeba soustředit jen na pohlavní orgány, v případě štírů platí výjimka. Tato znamení mají totiž nejcitlivější místa právě v jejich okolí, zvláště pokud jde o vnitřní stranu stehen, hráz, ale i okolí konečníku.

Střelec

Střelci jsou vášnivými milenci a to platí jak pro muže, tak pro ženy. Jejich nejcitlivější místa jsou krk, stehna a nohy, což platí zejména pro muže. U žen je to podobné, více se ale třeba zaměřit na uši a na chodidla. Vyzkoušet můžete i masáž spánkové části hlavy.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Kozoroh

V případě kozorožce platí, že navenek jsou sice chladní a konzervativní, ale v podstatě jen čekají na to, aby se mohly projevit v ložnici a měli s kým. Rozpálit je umí zejména doteky na krku, obličeji, hraní si s vlasy, polibky na uši a polibky s hlazením v oblasti hrudníku.

Vodnář

Muži i ženy narození ve znamení Vodnáře patří mezi „poživačníkov“, takže tomu odpovídají i jejich nejcitlivější místa. Pokud se v jejich případě zaměříte na vnitřní stranu stehen, nohy, chodidla a zadeček, vyhráli jste. To poslední platí hlavně pro ženy.

Ryby

Posledním znamením, na které se podíváme, jsou ryby. Lidé narození v tomto znamení jsou spíše romantičtí a jemní, tak třeba přistupovat i k jejich erotogenním místům. Ženy jsou citlivé na stimulaci chodidel a ušních lalůčků, muži si zase užijí polibky na krku a hrudníku.

U KAŽDÉHO JE AJ INDIVIDUÁLNÍ

Výše zmíněné erotogenní místa a body jsou pouze návodem, jak a kde začít. Každý jeden muž a každá žena mohou mít ještě i jiné erotogenní zóny, na které je třeba se také zaměřit. Nebojte se je objevovat a zjišťovat, co všechno ještě vašeho partnera může vzrušovat!

Jak zvýšit vzrušenost a libido

Nejen soustředění se na erotogenní zóny je důležité, existuje totiž i mnoho jiných způsobů a technik, jak zvýšit vzrušení, vzrušivost a tedy i intenzitu erotického požitku. Zároveň je důležité dodržovat i několik zásad pro zvýšení libida, čili sexuálního apetitu a chuti na sex, protože i to ovlivňuje vzrušivost.

I na základě vlastních zkušeností proto doporučuji zaměřit se na následující oblasti:

zvýšení vzrušení úzce souvisí s libidem, kde vám mohou pomoci některé potraviny, například chilli, šlehačka, jahody, mořské plody, banán nebo čokoláda
nebojte se objevovat ani nové sexuální a erotické polohy, misionář, jezdkyně nebo poloha zezadu jsou sice ověřeno, ale zpestřete svůj sexuální život i dalšími
na podporu vzrušení doporučuji použít i různé sexuální pomůcky, například dilda, vibrační vajíčka, známé Venušiny kuličky nebo různé masturbátory
nezapomínejte ani na zajímavé erotické hry, kterými si můžete zpestřit milování, používat můžete například kostky ledu, zmrzlinu a ti „drsnější“ i speciální vosk
skvělým pomocníkem pro zvýšení libida i vzrušení jsou afrodisiaka, například známé španělské mušky, ale také přírodní afrodisiaka, kam patří rostlinné stimulanty typu Damiána, Ženšen, Muira Puama a mnohé další, například ve formě čajů

Jak fungují přípravky na zvýšení libida a proč jejich doporučuji

Jednou z nejefektivnějších možností, jak využít právě zmíněné afrodisiaka a stimulanty, jsou speciálně volně dostupné přípravky s jejich obsahem. Tyto přípravy mohou být ve formě tablet k vnitřnímu užití i krémů a gelů na vnější aplikaci.

Princip jejich fungování je opravdu velmi přirozený:

Díky obsahu rostlinných extraktů a výtažků povzbuzují sexuální libido a hormonální hladinu, přes aminokyseliny zas zlepšují prokrvení genitálií

Uvedené přípravky jsem zkusil já i moje partnerka a s více jsme měli opravdu velmi pozitivní výsledky. Platí to zejména v těch případech, kdy byla dobrá kombinace a koncentrace účinných látek, zejména pokud šlo o Řeřichu peruánskou nebo Kotvičník zemní. Ve složení také dívejte na obsah aminokyselin, například L-Argininu a L-Citrulinu.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Tyto přípravky mají také řadu velmi praktických benefitů:

přípravky si víte koupit bez předpisu, receptu nebo vyšetření, jelikož se jedná o volně dostupné tabletky, gely či krémy, dokonce je koupíte i přes internet
užívání je možné jednorázově, například 60 minut před sexuálním stykem, ale také pravidelně každý den, v případě krémů a gelů stačí aplikace na intimní místa
složení je bez syntetických účinných látek, což znamená menší riziko kontraindikací a nežádoucích či vedlejších účinků oproti přípravkům s čistě umělým složením

Pokud jde o nástup účinku přípravků, nečekejte žádné zázraky hned v první den. Ani ty nejlepší značky z vás neudělají sexuálního boha nebo bohyni z večera do rána. První účinky při pravidelném užívání se objeví v průběhu týdne, naplno obvykle za 1 až 2 měsíce.

DODRŽUJTE POKYNY PRO UŽÍVÁNÍ

Ať už budete užívat tablety, krémy, gely nebo zvolíte jejich kombinaci, vždy dodržujte předepsané pokyny a návod k užívání a dávkování. Nepřekračujte maximální denní dávku, mnohem důležitější je pravidelnost používání a dávkování, jako jednorázová intenzita.

Přípravky, které jsem vyzkoušel já i moje partnerka a naše zkušenosti s nimi

Pochopitelně ne všechny přípravky, které jsou na trhu, mají stejnou kvalitu a stejně intenzivně účinky na libido a vzrušivost. Dokonce platí, že za poslední roky přibylo tolik značek, že zákonitě s tím nemůže jít vždy ruku v ruce i maximální kvalita. Dívejte proto více na zkušenosti a recenze z praxe, jak na sliby výrobců.

Já jsem se zaměřil především na tabletky s vnitřním užitím, nejvíce se jim osvědčily značkou Stoporex. Partnerka zas zkusila tak tabletky, jakož i krémy a gely, přičemž nejvíce byla s účinky a jejich nástupem spokojená u značky Women.

Ať se líbí, zde jsou jejich recenze i s našimi podrobnými zkušenostmi:

Pro ženy:
ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze
4.5/5 - (22 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *