Ginkgo biloba – Jinan dvoulaločný

Ginkgo biloba - Jinan dvoulaločný: účinky, využití a cenaPřírodní afrodiziaka jsou ze všech rostlin s vlivem na potenci a plodnost zřejmě nejvíc oblíbené jak u mužů, tak i u žen. Mezi velmi zajímavé afrodiziaka patří také rostlina známá pod označením Ginkgo biloba, případně Ginkgo, nebo Jinan dvoulaločný. Jde v podstatě o strom, který patří mezi nejstarší druhy na planetě.

Ginkgo biloba pochází z Číny, kde je jeho jediné místo přirozeného výskytu. Najít ho však můžete i u nás a to především díky tomu, že se čím dál tím víc pěstuje účelově jako okrasný strom, který se dožívá stovky let.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Ginkgo je jedinečné především tím, že obsahuje kombinaci velmi zajímavých a účinných látek, díky čemu je prospěšné nejen pro oblast plodnosti a sexuality, ale obecně pro zlepšení vitality a zdraví. Teď si o něm řekneme něco víc.

Ginkgo biloba: popis, využití, původ a výskyt, kde roste

Ginkgo biloba: popis, využití, původ a výskyt, kde rosteGinkgo biloba patří mezi nejstarší stromy a rostliny na planetě. Jde o jediného současného zástupce třídy jinanu, přičemž v Číně, Japonsku a Koreji je uctívané jako posvátný strom. Tradičně se vysázelo kolem chrámů, no dnes ho již lze samozřejmě najít taky jinde. Léčivé jsou jeho listy, semínka a plody, které se využívaly v tradiční čínské medicíně.

Ginkgo biloba je opadavý strom, který může dorůst až do výšky 40 metrů a dožít se i 2000 let, častěji je jeho věk počítáme maximálně ve stovkách let

Jeho domovskou zemí je Čína a později Japonsko, ale je mimořádně odolný vůči klimatickým změnám a přírodním vlivům

Ginkgo má na první pohled listy, ale jde v skutečnosti o jehličí vějířovitého tvaru

Ginkgo je zajímavé především tím, že obsahuje specifické látky zvané Ginkgolidy. Jde o směs unikátních látek příznivě působících především na srdce, cévy, centrální nervovou soustavu a periferní nervy, které se nevyskytují v žádných jiných stromech či rostlinách. Právě od nich se odvíjejí výjimečné účinky Ginka.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

To se využívalo nebo využívá ve vícerých oblastech:

v medicínských preparátech jsou využívané na rozšiřování cév, zlepšení okysličování krve a její lepší cirkulaci, co se hodí také při erekci
v Číně se v tradiční medicíně vařené plody využívaly při problémech s astmatem nebo kašlem, takže také při onemocněních dýchací soustavy
Ginkgo je známe také jako součást výživových doplňků využívaných na zlepšení paměti, podpoře učení se a taky při zvýšení pozornosti a soustředění

Zajímavostí je, že zatím co dnes se používají víceré části Ginkga, například i listy, v minulosti tomu tak nebylo a například tradiční čínská medicína si zakládala především na semenech, které se používaly nejvíc proti astmatu. Nás však zajímá Ginkgo biloba především jako afrodiziakum a prostředek pro zlepšení potence.

ZAJÍMAVÉ A UŽITEČNÉ INFORMACE

Chcete vědět něco víc o Ginku? Jelikož nechci, aby se můj článek změnil na příliš detailní a vědecký opis rostliny či jejího výskytu, doporučuji pro získání dalších zajímavých a užitečných informací raději externí zdroj, například tento článek na Wikipedii.

Látky a složení rostliny Ginkgo biloba

Látky a složení rostliny Ginkgo bilobaGinkgo je unikátní především díky tomu, jaké látky se nacházejí v jeho plodech, listech a semenech. V některých případech jde o látky, které se v takové kombinaci či podobě nenacházejí v žádné jiné rostlině. Obecně obsahuje Ginkgo až 60 účinných látek.

Toto jsou ty nejdůležitější z nich:

Ginkgolidy: Pod tímto pojmem se myslí některé specifické látky typické pouze pro Ginkgo, například ginkgetin nebo ginkgolid. Díky nim má tato rostlina tak povzbudivé účinky na kardiovaskulární a nervový systém, především s ohledem na zlepšení přenosu nervového signálu v mozku a zároveň s ohledem na jeho lepší prokrvení.

Mastné a organické kyseliny: Mastné kyseliny jsou nevyhnutnou složkou naší potravy a nacházejí se také v této rostlině. I v tomto případě mají tyto látky zásluhu především na tom, že Ginkgo biloba příznivě ovlivňuje kardiovaskulární soustavu a podporuje energii a vitalitu v těle.

Flavonoidy: Antioxidační účinek Ginka je potřeba připsat na vrub flavonoidům, které rostlina obsahuje. Zároveň mají tyto látky významný vliv na zlepšení prokrvení cév a na prevenci vůči vícerým cévním onemocněním či problémům so srdcem. Díky nim má taky Ginkgo protizánětlivý charakter a používá se například také na poranění.

Vitamíny a minerály: V Ginkgu lze najít hned několika vitamínů a minerálů. Jde například o vitamín A, který je obsažený v plodech. Nacházejí se tady ještě vitamín C a některé minerální látky, například hořčík. Ten je nejdůležitějším vnitrobuněčným materiálem a pomáhá například při krevním tlaku, chronické únavě a při regulaci cukru v krvi.

Další látky: Mezi další látky, které Ginkgo biloba obsahuje a které také působí příznivě na víceré systémy a orgány v našem těle patří například lipidy, škrob, bílkoviny, bilobalid, lavonoidy, amentoflavon, terpenoidy, bilobetin, sekvoiaflavon, fenolické další látky, kvercetin, sisterol, kamferol nebo anthocyanin. Některé z nich jsou důležité pro nevyhnutné fungování vícerých procesů v těle.

Ginkgo biloba a jeho účinky

Ginkgo biloba a jeho účinkyPrávě díky velmi kvalitnímu složení a kombinaci vícerých zajímavých účinných látek může být Ginkgo velmi nápomocné při různých problémech především s cévní a nervovou soustavou. Zároveň jde doslova o životabudič a to především u seniorů, jelikož rostlina pomáhá zlepšit stav centrální nervové soustavy.

Tady jsou nejdůležitější účinky Ginka na lidský organizmus:

Ginkgo jako afrodiziakum

Nejdůležitějším účinkem Ginkgo biloba je, že jde o velmi účinné afrodiziakum. Rostlina byla na tento účel využívána již v tradiční medicíně, přičemž zásluhu na tomto jejím účinku mají acetylcholin, dopamin a noradrenalin, jejichž tvorbu podporuje. Díky nim dochází k zvýšení sexuální touhy, ale také k větší sexuální vzrušivosti. Stejně tak díky zlepšení prokrvení pohlavní soustavy dochází k zlepšení erekce a potence u mužů.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Podpora vitality a mentálního zdraví

Druhým nejdůležitějším účinkem Ginka je podpora nervového systému a mentálního zdraví. Jde o podpůrný prostředek například při Alzheimerové nemoci, nakolik zlepšuje přenos nervových vzruchů v mozku a celé nervové soustavě. Taky zlepšuje činnost a prokrvení mozkových buněk, působí pozitivně na paměť, odstraňuje únavu, dodává pocit vitality, zvyšuje energii a u seniorů pomáhá zvýšit psychickou svěžest.

Zlepšení a prevence při kardiovaskulárních problémech

Rostlina a výtěžky z ní slouží velice dobře jako prevence při různých problémech se srdcem, například před infarktem myokardu nebo při mozkových příhodách způsobených kardiovaskulárními problémy. Používá se taky na podporu po mrtvici. Ginkgo rovněž zlepšuje prokrvení končetin a periferních cév.

Antioxidační a detoxikační účinky

Pokud máte problém s játry nebo ledvinami, můžete se na Ginkgo spolehnout jako na výborný nástroj k pročištění těchto orgánů. Stejně tak působí rostlina preventivně vůči předčasnému stárnutí buněk, nakolik má antioxidační účinky a chrání buňky před vlivem volných radikálů.

Další účinky

Ginkgo se využívá například také při potlačení některých alergických reakcí, například při astmatu. Stejně tak může zlepšit hladinu cukru v krvi, pomáhá při příliš častém močení, zvyšuje okysličení v celém těle, snižuje tvorbu hlenů a dá se využít aj při kožných problémech či vnějších poraněních. Má taky antibakteriální účinek a slouží jako podpora při poruchách zraku a sluchu.

Vedlejší a negativní účinky

Ginkgo biloba - Jinan dvoulaločný: Vedlejší a negativní účinkyZákladem správného užívání je dodržovat správné dávkování a v takovém případě by se nemusely objevit žádné problémy či negativní reakce. Výjimkou jsou však lidi s problémem nedostatečné srážlivosti krve, kteří by se měli rostlině vyhýbat, případně její užívání konzultovat s lékařem.

Pozor je potřeba si dát i na následující případy:

v některých případech se mohou ze začátku objevit například podráždění, průjem, nevolnost, nepokoj, zvrácení, ale jde o mírné, začátečné a krátkodobé projevy
pokud se u vás vyskytnou některé z výše uvedených vedlejších účinků, snižte dávkování nebo si dejte kratší přestávku
pokud berete acylpyrín nebo léky proti srážlivosti krve, určitě Ginkgo neužívejte
stejně tak nedoporučuji Ginkgo ani těhotným a kojícím ženám

POZOR PŘI OPERACI

Vzhledem k tomu, že Ginkgo působí na menší srážlivost krve, měli byste ho vysadit před plánovanou operací nebo zákrokem, při kterém hrozí větší ztráta krve. Platí to nejen pro lidi s oslabenou srážlivostí krve, ale pro všechny.

Pěstování doma

Ginkgo biloba - Jinan dvoulaločný: Pěstování domaJinan dvoulaločný roste také u nás, například existuje několik míst, kde rostou chráněné stromy. Pokud byste si chtěli tuto rostlinu zasadit doma a vypěstovat z ní okrasný strom, kupte si raději sazenice, nakolik s pěstováním ze semínek bude příliš hodně práce. Z rostlin pak můžete sbírat listy, které je nejlépe usušit.

Co se týče samotného pěstování, toto jsou mé rady:

Jinan dvoulaločný je sice nenáročná rostlina, ale potřebuje propustnou půdu
Ideální je, pokud není vystaven přílišné vlhkosti, ideální je jílovitá půda (suchá); v případě klíčení semen je nevyhnutné použít spíše vlhčejší zahradní substrát
Důležité je, aby pH půdy bylo kyselejší, stejně tak ochrana rostliny před větrem
pokud máte možnost, nevybírejte si samičí stromy, mohou šířit kolem sebe zápach a ten by vám mohl v zahradě nebo v blízkosti domu překážet
jedno důležité upozornění: pokud chcete pěstovat Ginkgo kvůli plodům, budete si muset počkat 30 let, až tehdy se totiž začnou objevovat na dospělém stromu

Čaj, kapky, kapsle nebo celé plody?

Ginkgo biloba - Jinan dvoulaločný: Čaj, kapky, kapsle nebo celé plody?Ginkgo biloba se dá užívat v různých formách. Zatímco na podporu potence jsou nejvhodnější pouze tablety, pokud chcete využít i jiné účinky Ginka, máte na výběr několik možností. Konzumovat se dají i jeho plody, lepší však po tepelné úpravě, nakolik surové mohou způsobit pokles vitamínu B6 v organizmu.

Toto jsou nejčastější formy přípravků, které obsahují Ginkgo:

Čaje

Čaj je zřejmě jedna z nejznámějších forem jakýchkoliv bylin a rostlin s pozitivními účinky na organizmus. Jde například o čaje na podporu kardiovaskulárního systému, paměti nebo na podporu vitality a odstranění únavy. U čajů však mám já osobní zkušenost s tím, že jejich účinnost není příliš extrémní, možná i proto, že zdrojem nejsou kvalitní výtěžky či extrakty Ginka.

Kapky

Většina různých bylin a rostlin se dá využít také na kapky nebo tinktury, které si buď připravíte doma, nebo koupíte v obchodu či lékárně. V případě Ginka jsem však narazil na tekutou formu pouze ve formě ampulek s roztokem na jednorázové užití. Zajímavostí je, že nešlo o samotné Ginkgo, ale o kombinaci se Ženšenem.

Tablety

Má nejvíc oblíbená forma, a zřejmě nejen má, jsou gelové tablety. Ginkgo jako samostatný výživový doplněk nabízí vícero značek případně v kombinaci s výtěžky dalších zajímavých rostlin. Pokud však chcete víc podpořit svůj sexuální život, doporučuji raději speciální tablety určeny na libido nebo potenci, které zmíním ještě později.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Užívání a dávkování Jinanu dvoulaločného

Užívání a dávkování Jinanu dvoulaločnéhoKaždá z výše zmíněných forem Ginka má vlastní dávkování, které je doporučené přímo výrobcem. V případě kapek jde obvykle o jednu ampulku denně, u čajů to bývá v rozsahu 2 až 3 šálků za den. Tablety se užívají obvykle jednou denně, buď jedna nebo dvě, v závislosti od koncentrace výtěžku Gingka v nich.

Pro bezproblémové užívání doporučuji držet se těchto zásad:

maximální denní dávka Ginkgo biloba by neměla překročit objem 100 miligramů za den, při dlouhodobějším dávkování raději o něco méně
pokud patříte do rizikové skupiny, například máte problém se srážlivostí krve, raději Ginkgo neužívejte, dokud se neporadíte s lékařem
nepřekračujte dávkování na obalu a příbalovém letáku ke konkrétnímu přípravku a při výskytu vedlejších účinků užívání přerušte a opět se raději poraďte s lékařem

Jak fungují tablety s obsahem Ginkgo biloba a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem Ginkgo biloba a proč je doporučujiPřestože Jinan dvoulaločný se nenachází ve složení všech tablet například na podporu erekce či libida, vícero těch nejznámějších značek ho obsahuje. Druhou možností jsou tablety ve formě výživových doplňků, které obsahují čistě výtěžky Ginka, případně v kombinaci s extraktem jiných rostlin, například společně se Ženšenem, Macou nebo Kotvičníkem.

Tablety speciálně určeny na podporu potence však mají jednu velkou výhodu:

Složení přípravků určených na zlepšení erekce či zvýšení libida je přesně nekombinováno tak, aby byl efekt na potenci maximální a co nejrychlejší

Navíc, díky tomu, že tyto tablety obsahují navíc jiné přírodní afrodiziaka nebo výtěžky z rostlin podporujících zlepšení prokrvení pohlavní soustavy, získáte v jediném přípravku vícero účinků najednou. Mé vlastní zkušenosti mi říkají, že právě taková kombinace je nejžádanější u mužů, kteří chtějí řešit své problémy s potencí.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Přestože určitě nezavrhuji ani samostatné výživové doplňky s jednosložkovým obsahem, komplexní přípravky jsou ještě lepší. Toto jsou jejich největší plusy:

účinky jsou testované a ověřené, především z pohledu kvality erekce, její rychlejšího nástupu a délky trvání plného ztopoření
díky tomu, že takové přípravky obsahují i další pomocné látky, mohou podporovat nejen erekci či libido, ale například i spermatogenezu
vícero tablet taky pomáhá při problémech například s prostatou nebo močovou soustavou, samozřejmě, pokud tomu zodpovídá jejich složení

Pozitivem těchto přípravků je rovněž jejich dostupnost, nakolik na získání nepotřebujete mít lékařský recept. Výhodou je také minimum nežádoucích či vedlejších účinků a snadné dávkování. Samozřejmě, ne všechny přípravky například na libido nebo erekci zaberou u každého muže stejně, potřebné je dlouhodobější užívání.

PODPORA LIBIDA KOMPLEXNĚ

Pokud chcete zlepšit své libido, nestačí pouze užívat tablety, je za potřebí si pomoct také jinými prostředky. Vícero potravin či nápojů obsahuje látky spadající pod přírodní a přirozené afrodiziaka, například mořské plody nebo červené víno. Vyzkoušejte je!

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiPokud se rozhodnete pro tablety určeny na podporu libida a potence, máte na výběr nejen ty, které obsahují výtěžek z Ginka, ale hodně jiných přírodních afrodiziak a rostlin podporujících přirozené zlepšení erekce a plodnosti. Nejdůležitější je, aby přípravek obsahoval kvalitní kombinaci účinných extraktů a látek.

Vzhledem k tomu, že mám s podobnými tabletami a přípravky poměrně velké zkušenosti, rád bych vám poradil ty, s kterými jsem byl nejvíc spokojen. V následujícím přehledu proto uvádím značky, které jsem vyzkoušel, a pomohly mi:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.7/5 - (16 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *