Guarana – Paulinie nápojná

Guarana: zkušenosti, dávkování a (i nežádoucí) účinkyPaulinie nápojná, jak zní oficiální název Guarany, je popínavá rostlina, respektive keř, který je známý pro své stimulační účinky a podporu energie či vitality. Má podobné povzbuzující účinky jako například káva a používá se taky jako doplňková výživa na hubnutí. Málokdo však ví, že má taky afrodiziakální vliv a účinky na sexuální zdraví.

Díky svému složení a stimulačnímu vlivu totiž může zvyšovat libido a zároveň podporovat lepší prokrvení pohlavní soustavy. Tyto dva vlivy jsou přitom alfa a omega zlepšení kvality sexuálního vztahu muže i žen.

Guarana se sice nevyskytuje pravidelně a často v těch nejznámějších tabletách na podporu potence pro muže či žen, ale v některých značkách ji můžete najít. Koupit se dá taky samostatně ve formě prášku, nápoje či kapslí.

Guarana: popis, využití, původ a výskyt, kde roste

Guarana: popis, využití, původ a výskyt, kde rostePaulinie nápojná patří mezi popínavé keře, které jsou typickou flórou Amazonské pánve v Americe. To je rovněž původní místo výskytu Guarany, jejíž název je odvozen od stimulační látky zvané stejně Guarana či Guarin. Jako povzbuzující drogu užívaly tuto rostlinu i původní indiánské kmeny nazývané Guaraniové.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Guarana je rostlina zařazena do čeledě mýdelníkovitých a jde o popínavý keř původem z Jižní Ameriky

Rostlina je nižšího vzrůstu a její semena se již celé tisíciletí využívají na povzbuzení, zvýšení energie a dodání fyzické a mentální síly

Guarana je velmi bohatá na vitamíny, minerály a především na látku zvanou Guarin

Guarin je látka pastovité konzistence, která se vyrábí pražením a podrcením semen rostliny. Obsahuje od 3 do 6 % kofeinu, co je víc, než například v případě kávy nebo čaje. Tato samotná látka se používá jako přísada v alkoholických a nealkoholických nápojích určených na povzbuzení těla a mysle.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

To je konec konců její nejčastější využití, no určitě ne jediné:

povzbuzující účinky se týkají rovněž zvýšení koncentrace, vitality a výdrže, takže Guarana pomáhá při nadměrné zátěži a při potlačení únavy
u žen může tišit menstruační bolesti a zlepšit celkový průběh menstruace, na obě pohlaví má afrodiziakální vliv a zlepšuje prokrvení pohlavní soustavy
pomáhá taky při redukčních dietách, snižuje chuť do jídla, stimuluje odbourávání tuků, zlepšuje vylučování vody a pomáhá při průjmu

Pozitivní je, že Guarana a produkty z ní nepřekyselují organizmus a nemají vedlejší či negativní účinky ve srovnání s kávou. Na rozdíl od ní je uvolňování energie a stimulace organizmu dlouhodobější a postupnější, u kávy je to rychlé a krátkodobější. Rostlina jako taková je tak ideální složkou nápojů, čajů, tablet a jiných produktů.

ZAJÍMAVÉ A UŽITEČNÉ INFORMACE

Pokud byste se chtěli dozvědět něco víc a především odbornějšího charakteru o této rostlině, doporučuji vám jako dobrý externí zdroj tento článek na Wikipedii. Nerad bych totiž tuto mou recenzi změnil na vědecký opis rostliny a její stavby.

Látky a složení rostliny Guarana

Látky a složení rostliny GuaranaGuarana je bohatým zdrojem vícerých stimulačních látek, nejen Guarinu, jak jsem to řekl v úvodu. Nacházejí se tady rovněž víceré minerály a vitamíny, přičemž všechny složky vytvářejí společně synergii při působení nejen na psychickou či fyzickou vitalitu a výkonnost, ale taky v sexuální oblasti.

Toto jsou nejdůležitější složky rostliny:

Guarin: Látka nazvaná dle rostliny se nachází jedině v Guaraně a jde o účinnou látku obsahující dvojnásobek množství Kofeinu než je například v kávě. Jde tedy o velice dobrou alternativu ke Kofeinu z kávy a i proto je samotná Guarana čím dál tím víc populárnější. Tato látka má zároveň největší podíl na účincích rostliny a především na tom, že tyto účinky jsou dlouhodobější a stabilnější, nakolik se v těle uvolňují postupně.

Kofein: Zřejmě nejznámějším stimulantem lidské nervové soustavy je právě alkaloid zvaný Kofein, který má v Guaraně velmi silné zastoupení. Jde o známou látku, která je součástí kávy a která ovlivňuje především mentální stav a psychiku člověka. Používá se rovněž jako stimulant během sportovního výkonu a dočasně zvyšuje krevní tlak.

Teobromin: Tento alkaloid je druhou stimulační látkou obsaženou v Guaraně. Nachází se taky v kakau a to je taky důvodem, proč se kakao doporučuje jako skvělý přírodní afrodiziakum. Teobromin povzbuzuje celý organizmus a taky zvyšuje sexuální apetit. Kromě toho má látka vázodilatační účinky, pomáhá na rozšíření cév, zvýšení prokrvení a tak zlepšuje erekce u mužů a prokrvení pohlavní soustavy u žen.

Teofylin: Třetí stimulační látkou, která se nachází v Guaraně je další alkaloid, tentokrát nazvaný Teofylin. Zajímavostí je, že v medicíně se používá na léčbu průduškového astmatu a taky se vyskytuje v semenech kakaovníku. Jde v podstatě o dvojče k Teobrominu, která má stejný vliv na kardiovaskulární systém, ale například má ještě protizánětlivý vliv. V první řadě však stimuluje centrální nervový systém.

Vitamíny a minerály: Z vitamínů obsahuje rostlina především vitamíny skupiny B, konkrétně B1 a B2, vitamín C a vitamín E. V případě vitamínu C jde o známý antioxidant a zároveň látku zlepšující imunitu. Kromě vitamínů je Guarana bohatá na minerální látky. Obsahuje vápník, fosfor, železo nebo sodík. Všechny tyto minerály svým způsobem pomáhají aj sexuálnímu zdraví a správnému fungování pohlavní či vylučovací soustavy.

Guarana a její účinky

Guarana a její účinkyVelká diskuse se vede o účincích a vlivech Guarany na lidský organizmus. Kromě dodání energie a zahnání únavy je rostlina nápomocná i v dalších oblastech fungování našeho těla, například při narušení imunity nebo při spalování tuků. Pochopitelně, mě nejvíc zajímají její vlivy na sexuální funkce.

Toto jsou účinky, které se v souvislosti s Guaranou zmiňují nejvíc:

Fyzické a mentální povzbuzení

Nejznámějším účinkem Guarany je zvýšení energie a vitality a celkové povzbuzení organizmu. To se týká nejen těla, kde Guarana zlepšuje fyzickou výkonnost, ale i mysle. Rostlina má příznivý vliv na centrální nervovou soustavu, takže nejen, že pomáhá zahnat únavu, ale podporuje schopnost koncentrace, dlouhodobou paměť a obecně činnost mozku.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Zvýšení libida a zlepšení potence

Guarana je nejen obecný stimulant, ale také prostředek na zlepšení sexuálního života. Jedná se o přírodní afrodiziakum, které zvyšuje u mužů i žen sexuální apetit. Díky zlepšení prokrvení pohlavní soustavy a podpoře stimulace pohlavních hormonů je rostlina součástí některých tablet například na erekci u mužů či na zvýšení libida u žen.

Podpora pro ženy

Pokud jste žena a trápí vás problém s menstruací, může mít Guarana podpůrné účinky na normalizaci tohoto procesu. Pomáhá například při bolestech během menstruace a tlumí je, no nejen ty, tlumí obecně i jiné typy bolestí typické pro ženy, například bolest hlavy. Zároveň zvyšuje vaší vitalitu.

Pozitivní vliv na kardiovaskulární systém

Stimulační látky nacházející se v rostlině pomáhají nejen na povzbuzení, ale taky na zlepšení stavu srdce a cév. Pokud máte příliš nízký tlak, může vám Guarana pomoct s jeho zvýšením. Má taky stimulační účinky na činnost srdce a zlepšuje prokrvení cév a žil a to včetně těch periferních.

Podpora imunitního systému

Guarana pomáhá podporovat imunitní systém a má víceré účinky proti běžným onemocněním spojeným s nedostatečnou obranyschopností organizmu. Především díky vitamínu C má například protizánětlivé účinky a snižuje horečku. Pomáhá na uvolnění dýchacích cest, co se hodí při respiračních problémech.

Podpora při hubnutí

Guarana má pozitivní vliv na vylučování vody z těla a taky na odbourávání a spalování tuků. Výsledkem může být zlepšení účinnosti hubnutí, i když sama o sobě rostlina určitě není žádným zázračným prostředkem na hubnutí. Určitě však prospívá při kontrole hmotnosti a snížení nadváhy.

Vedlejší a negativní účinky

Guarana: Vedlejší a negativní účinkyV zásadě platí, že Guarana nemá negativní a vedlejší účinky, možná s výjimkou alergické reakce. Ta se ale nedá považovat za nežádoucí účinek zapříčiněný rostlinou, ale spíše přecitlivěnou reakcí organizmu. Na rozdíl od kávy například nepůsobí ani močopudně a nepřispívá k nadměrnému odvodnění organizmu.

Pro jistotu si ale třeba dávat pozor na některé rizikové situace:

pokud máte problémy s vysokým krevním tlakem, měli byste užívání Guarany zvážit a konzultovat s lékařem
to jisté platí v případě, že máte hormonální problémy vážnějšího charakteru
pro těhotné ženy a ženám během kojení se nedoporučují žádné výživové doplňky nebo produkty s obsahem rostliny
Guaranu neužívejte jako náhradu za přípravky předepsané lékařem v případě vážných stavů souvisejících s psychickými problémy, například depresí

DODRŽUJTE DÁVKOVÁNÍ

Aby nenastaly žádné problémy při užívání jakéhokoliv typu přípravku s obsahem Guarany, důrazně doporučuji dodržovat dávkování a nepřekračovat maximální povolenou denní dávku užívání.

Pěstování doma

Guarana: Pěstování domaPokud přemýšlíte o pěstování Guarany u nás, je to možné opravdu pouze za velmi specifických podmínek. Nejdůležitější je nasimulovat co nejvíc tropické podmínky, to znamená teplo a vlhko. Do úvahy tedy v našem podnebním pásmu připadá jedině skleník nebo větší zimní zahrada s vytápěním.

Při pěstování se řiďte těmito zásadami:

rostlina se pěstuje podobně jako vinná réva, sazenice musí být od sebe vzdálené alespoň dva metry
semena saďte do substrátu s dostatečným podílem písku a štěrku pro lepší propustnost vlhkosti
semena saďte zhruba 1,5 cm hluboko a klíčit musí při teplotě kolem 20 stupňů Celzia
když rostlina vzejde, důležitý je dostatek vláhy a udržování stálé teploty a vlhkosti

Prášek, čaj i tablety

Guarana: Prášek, čaj i tabletyGuarana se využívá jako součást různých potravin a nápojů v pestré paletě forem. Nejčastější jsou tři a to forma prášku, již hotový tekutý nápoj a forma tablet, čili výživových doplňků. Zachytil jsem Guaranu taky jako součást složení některých gelů určených pro zlepšení kvality sexuálního života, ale tato forma není až tak rozšířená.

Tady je několik detailních informací ke každé z forem:

Prášek – extrakt

Prodej ve formě prášku je velmi populární. Důvodem je zajímavá cena a snadné dávkování. Pokud se rozhodnete pro tuto formu využití Guarany, nedívejte se však moc na cenu, ale především na koncentraci. Minimální hranice by měla být 22 % obsahu Kofeinu v prášku a samozřejmostí by mělo být 100 % přírodní složení bez „éček“ a podobně.

Nápoje

Guarana je běžnou součástí různých druhů studených a horkých nápojů. Může jít o speciální čaje nebo horké nápoje na zalévání, případně o studené alkoholické či nealkoholické nápoje. Pokud se rozhodnete pro tuto formu, určitě se vyhýbejte běžných syntetickým energetickým nápojům, ale hledejte rostlinnou a bylinnou alternativu.

Výživové doplňky – tablety

Poslední a má nejoblíbenější forma jsou tablety nebo gelové kapsle. Existují různé značky, ať již jednosložkové obsahující pouze Guaranu, nebo ve formě komplexnějších přípravků, kde je extrakt z rostliny pouze jedna z účinných látek. Druhá možnost je pro mě lepší, nakolik si umím vybrat také typy, které jsou speciálně zaměřené na podporu správného fungování pohlavní soustavy a na zlepšení sexuálních funkcí.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Užívání a dávkování Guarany

Užívání a dávkování GuaranyAbyste si mohli užít účinky rostliny co nejlépe, správné užívání je alfa a omega úspěchu. Vzhledem k tomu, že rostlina má stimulační účinky, doporučuji dělat během dlouhodobého užívání přestávky. Jejich intenzita ale závisí od koncentrace, například pokud budete užívat tablety na podporu libida, můžete je užívat i 2 nebo 3 měsíce a až pak si dát pauzu.

Co se týče dávkování, držte se těchto doporučení:

pokud budete užívat prášek, pamatujte, že maximální koncentrace nastává do 1 až 1,5 hodiny od užití, takže tomu přizpůsobte čas dávkování
pokud si uděláte doma čaj, držte se maximální dávky dvakrát za den a ideální je, pokud nebudete takový čaj pít večer, ale spíše odpoledne
v případě tablet dodržujte doporučené dávkování přímo od výrobce na příbalovém letáku
pokud chcete využít Guaranu na sportovní aktivitu, užijte tablety či jinou formu 30 až 60 minut před samotným výkonem

Jak fungují tablety s obsahem Guarany a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem Guarany a proč je doporučujiGuarana je součástí vícerých produktů v tabletové formě a nemusí se jednat pouze o přípravky určeny pro muže, ale i o přípravky určeny pro ženy. Nemám však na mysli jednosložkové výživové doplňky obsahující pouze čistě Guaranu, ale tablety s komplexnějším složením a vícerými účinnými látkami.

Takové produkty fungují na prostém principu:

Ve složení a obsahových látkách najdete nejen Guaranu, ale navíc extrakty a výtěžky jiných rostlin či přírodních afrodiziak, které působí většinou na celou pohlavní soustavu

Guarana obsahuje stimulanty na povzbuzení a přesně za tímto účelem bývá součástí složení těchto tablet. Objektivně ale musím říct, že ve většině nejznámějších značek se nenachází, ale to nemusí znamenat nic negativní. Existují totiž jiné, podobné látky, které jí v tomto účinku mohou zastoupit.

Guaranu si můžete koupit taky ve formě samostatného výživového doplňku, no já dávám přednost komplexnějším přípravkům. Tady jsou mé důvody:

širší složení znamená širší účinky, takže takové tablety pomáhají například nejen na libido, ale i na zlepšení plodnosti nebo ejakulace
komplexnější přípravky se širším složením jsou důkladně testované a eliminují obvykle nežádoucí účinky samostatných látek
užívání je obvykle delší dobu a především pravidelně bez přestávek, pokud byste chtěli užívat Guaranu samostatně, muselo by to být mnohem kratší dobu

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Výhodou těchto přípravků je jejich dostupnost bez nutnosti mít lékařský předpis. Ne vždy je sice má v nabídce i běžná lékárna, ale to až tak nevadí, objednat ji lze většinou přímo z eshopu oficiálního distributora u nás. Pokud stavíte na ověřené značky, nemusíte se vůbec bát o bezpečnost nákupu.

KVALITA DŮLEŽITĚJŠÍ NEŽ CENA

U tablet určených na podporu sexuálního apetitu nebo podporu správného fungování pohlavní soustavy se dívejte na zkušenosti a reference jiných uživatelů. Vždy upřednostněte kvalitu před lákavou cenou, protože levné neúčinné přípravky jsou nejhorší investice!

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiNe všechny tablety, které jsem zkusil, a měly u mě úspěch, obsahují ve svém složení Guaranu. Pochopitelně, jsou na trhu i značky, které extrakt z této rostliny obsahují, no nemusí mít zas jiné důležité látky. Určitě proto doporučuji neřídit se při výběru pouze dle toho, zdali přípravek obsahuje nebo neobsahuje konkrétní složku.

Důležité je naopak dívat se na účinnost a vliv komplexně, o co se snažím i já v mých recenzích. Pokud byste chtěli vědět, co mě konkrétně nejvíc na sexuální zdraví a sexuální apetit pomáhá, rozhodl jsem se zveřejnit značky, s kterými mám nejlepší zkušenost:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze

 

4.3/5 - (23 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *