Impotence

ImpotenceSlovo impotence má tak široký význam, že se dnes používá až příliš často na obecné označení problémů u mužů v sexuální oblasti. U žen se pochopitelně tento termín až tak zhusta nevyužívá, nakolik se spájí hlavně s neschopností dosáhnout erekci. Nemusíte však studovat ani Wikipedii, abyste věděli, že jde o širší problém.

Stačí si prohlédnout například nejedno fórum na internetu, které vám ukáže v praxi velice jasně, co to je impotence a jaký má dosah na kvalitu sexuálního života. To, že jenom zlomek mužů se ji přitom snaží vážně řešit, je velká výstraha.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Impotence nemusí být totiž vůbec izolovaný problém, může to být součást širší poruchy spojené nejen s pohlavní soustavou. Její řešení si proto vyžaduje mnohem širší pohled a přesně o ten se teď pokusím.

Co je impotence

Co je impotenceI když se impotencí dnes označuje jakákoliv neschopnost muže mít erekci, jde v podstatě o stav týkající se výsledku celého procesu pohlavního styku. Ve zkratce řečeno, pokud muž nemůže mít potomstvo, jde o stav impotence a ten může mít vícero podob.

Za impotencí se skrývá neschopnost muže mít potomstvo

Za tímto stavem může být například erektilní dysfunkce, která způsobuje problémy s erekcí, nebo problém se spermatogenezou a kvalitou spermií

V širším ponímaní se může týkat impotence taky žen, hlavně co se týče donošení plodu

S impotencí úzce souvisí i nízká kvalita sexuálního života. Nakolik existuje vícero forem impotence, například spojených s nedosažením orgasmu či ejakulace, jde o problém závažného charakteru. Tyto konkrétní formy však ponechám odborným publikacím a já se zaměřím na erekci a plodnost.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Opakem impotence je potence, která zahrnuje následující oblasti:

muž má zdravě vyvinutý sexuální apetit, čili jeho libido je v pořádku, má chuť na sex a tato chuť mu pomáhá s erekcí, hlavně s jejím rychlým nástupem
ztopoření lze dosáhnout bez větších problémů a to na základě přímé nebo nepřímé sexuální stimulace, přičemž toto ztopoření je možné udržet
na konci erekce je po dostatečném sexuálním dráždění zdravá ejakulace, která nepřichází předčasně, ale zároveň není ani příliš opožděná
v ejakulátu se nacházejí mužské pohlavní buňky, čili spermie, které jsou v dostatečném počtu a kvalitě, takže muž je schopen oplodnit ženu

Pokud chcete řešit impotenci, musíte v první řadě vědět, že se jedná o dlouhodobější stav. Výše zmiňované problémy se musí objevovat opakovaně, nejen jednorázově a náhodně. V opačném případě může jít jenom o dočasnou reakci například na vnější negativní podněty.

TAKÉ V MLADÉM VĚKU

To, že impotence se řadí hlavně k vyššímu věku, chápe většina mužů i žen. Bohužel, je potřeba si zvykat postupně na situace, že se může vyskytovat taky u mladých lidí, například do věku 30 let. Důvody mohou být různá, zkusím je pojmenovat níže.

Impotence, její příznaky a projevy

Impotence, její příznaky a projevyJak se impotence projevuje? Vzhledem k tomu, že jde v podstatě o nemoc, i když tohoto pojmenování je příliš obecné, je potřeba si všímat symptomy související s pohlavním životem a kvalitou sexuálního styku. Hodně zjednodušený pohled je, že problémy s erekcí jsou automaticky impotencí, ale není tomu tak. Projevy jsou totiž o hodně pestřejší.

Tady jsou symptomy, které jsou nejvíc viditelné a nejvíc charakteristické:

pomalejší vznik ztopoření penisu, nástup erekce trvá příliš dlouho
ani po delší době se nedostavuje 100 % tvrdé ztopoření, případně trvá jenom krátce
erekce opakovaně vzniká a krátce na to ochabuje, nelze ji udržet
i navzdory opakované stimulaci není erekce dostatečná na proniknutí do vagín
muž má problém s ejakulací, a pokud se tak stane, nedaří se mu zplodit potomka

Problémy, které zmiňuji, by se měly vyskytovat delší dobu a mělo by být jasné, že nejde o nějakou adekvátní reakci. Pokud například muž požil jednorázově více alkoholu, je jasné, že má problém se ztopořením. Pokud se to opakuje a nejde o takovou reakci, pak je to vážnější.

Příčiny impotence

Příčiny impotenceImpotence může být organického původu, ale může mít i jiné příčiny. Často je s ní spojeno kouření, cukrovka a některé jiné externí faktory. Vzhledem k tomu, že se objevuje taky u mladých mužů, nedá se mluvit jenom o tom, že je doménou vyššího věku.

Tady jsou nejčastější faktory a příčiny, které mohou být za impotencí:

Špatný životní styl: Na první pohled banalita, ale například nezdravé stravování, nedostatek spánku, kouření a nadměrná konzumace alkoholu jsou zabijákem erekce a plodnosti. To všechno přispívá ke snížení potence a naopak k zvýšení impotence. Dnešní životospráva běžných mužů je škodlivá nejen pro sexuální oblast, ale celkově pro zdraví.

Užívání léků:Vedlejší účinky vícerých léků na předpis mohou mít za následek výrazné zhoršení erekce nebo dokonce její ztrátu. Jde například o léky určeny na tlumení bolesti, léky na snížení vysokého krevního tlaku, léky ovlivňující hormonální rovnováhu či léky určeny na problémy se zvětšenou prostatou.

Úraz nebo následek operace:  Tato kategorie příčin je bohužel jenom těžko ovlivnitelná. Různé traumatické příčiny, hlavně úrazy týkající se vnějšího genitálu, mohou způsobit dočasnou i dlouhodobou impotenci. Problémem mohou být taky operační zákroky, hlavně ty, které se týkají zhoubného zvětšení prostaty.

Vrozené poruchy: Velice těžko se dá ovlivnit problém, s kterým se muž musí bořit již od narození. Víceré defekty, fyziologické poruchy tvaru nebo velikosti penisu, ale například taky problémy týkající se plodnosti, mají totiž genetický základ. Některé tyto problémy se dají následně řešit chirurgicky, v případě jiných je řešením pouze symptomatická léčba.

Kardiovaskulární a jiné onemocnění: Velice častou příčinou impotence jsou onemocnění přímo či nepřímo související s pohlavní soustavou. Jde například o kardiovaskulární choroby týkající se stavu srdce a vasodilatace cév, ale například i civilizační nemoci, například cukrovka. Problémem mohou být hormonální, neurologické onemocnění nebo onemocnění prostaty.

Psychogenní faktory: Na konec jsem si nechal psychologické příčiny, no rozhodně nejsou poslední z hlediska výskytu. Nejčastěji jsou mezi důvody problémů s impotencí deprese, stres a problémy v partnerském životě. Tyto příčiny se dají řešit domácími opatřeními a režimovými změnami, někdy však vyžadují odborný zásah.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Diagnostika impotence

Diagnostika impotenceNa diagnostikování impotence nestačí jenom pozorovat vnější příznaky, i když určitě v případě tohoto sexuálního problému je taková identifikace velice snadná. V případě, že se nejedná jenom o jednorázové a náhodné selhání, je nezbytné pro jistotu absolvovat komplexní diagnostiku u lékaře. Nejedná se o nic problematické, nemusíte se toho vůbec bát.

Součástí diagnostiky a vyšetření impotence jsou hlavně tyto části:

anamnéza – základem každé diagnostiky musí být zjišťování projevů, symptomů a průběhu problému s potencí, zkoumá se taky přítomnost rizikových faktorů
fyziologické vyšetření – druhým typem vyšetření jsou fyziologické vyšetření, konkrétně se zkoumá například stav prostaty a stav vnějších genitálií
laboratorní vyšetření – v rámci toho se zjišťuje hladina glykémie, vyšetřuje se hormonální hladina, může se taky připravit spermiogram pro zjištění plodnosti
speciální diagnostické testy – v tomto případě jde o testy, které jsou zaměřeny na zjištění noční erekce a na potvrzení či vyvrácení erektilní dysfunkce

Vyšetření, které uvádím výše, jsou jenom stručným přehledem nejčastějších typů testů, které se vykonávají na potvrzení impotence. Lékař může dle výsledků rozhodnout o dalším diagnostickém postupu, kterého cílem již bude stanovení konkrétní příčiny.

BEZ ODBORNÉHO VYŠETŘENÍ JE TO TĚŽKÉ

V případě, že se rozhodnete jenom pro autodiagnostiku na základě pozorování, můžete mít staženou situaci ohledem určení přesné příčiny impotence. Netvrdím, že nemůžete zkusit postupovat naslepo, ale při těch nejtěžších formách se bez lékařské diagnostiky nezaobejdete.

Řešení a léčba impotence

Řešení a léčba impotencePo stanovení konkrétní diagnózy a nalezení příčiny nebo příčin můžete začít impotenci řešit. Zde je potřeba rozeznávat řešení příčin a řešení následků, čili problémů s erekcí a potencí.

Tady jsou nejčastější využívány možnosti léčby a řešení impotence:

Změna životního stylu a životosprávy

Na první pohled nejjednodušším způsobem řešení jsou režimová opatření. Nestačí však jenom tak přestat jíst nezdravé potraviny, zaměřit se na konzumaci ryb, ovoce a zeleniny, případně omezit alkohol a kouření. Jedná se o běh na dlouhou trať, kde musíte změnit například i svůj denní rytmus, omezovat stres, dopřát si dostatek odpočinku a čekat na výsledek.

Léčba souvisejících nemocí

Pokud ukáže diagnostika, že za nízkou plodností nebo problémy s erekcí je nějaká jiná nemoc, měla by se léčba zaměřit primárně na tento problém. Vyřešení problémů s krevním tlakem, vysokou hladinou cukru, nízkou hladinou testosteronu či vyřešení zvětšené prostaty, to všechno může pomoct zlepšit potenci a plodnost muže.

Volně dostupné tablety

Tato možnost se mně osvědčila hlavně v rámci podpory potence, nejedná se ale o žádnou léčbu nebo její náhradu. Mluvím tady o přípravcích s rostlinným složením, které jsou založené na působení přírodních látek na erekci, libido a plodnost. Žádné výmysly, žádné šarlatánství, ale ověřená síla přírody. Hlavně při dlouhodobém působení je výsledek opravdu viditelný.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Léky a léčivá na předpis

Pro těžší případy je určená odborná léčba farmakologickou formou. Může jít o užívání léků orálně, přičemž takovým způsobem se užívají hlavně léky určeny na hormonální terapii a na léčbu erektilní dysfunkce. Druhým případem je léčba ve formě injekcí, co se využívá taky při erektilní dysfunkci, kdy se vasodilatační látka podává přímo do penisu.

Vakuové a vodní pumpy

Pro ty, co upřednostňují spíš rychlý výsledek, jsou určeny vakuové pumpy. Jde o zařízení pracující se systémem podtlaku, díky kterému se nahrne do penisu nárazově větší množství krve. To má pozitivní vliv na erekci, ale například i na zvětšení penisu. Bohužel, výsledek nejen rychle přijede, ale bohužel hodně rychle zmizí.

Odborná léčba

V případě některých vrozených poruch, vážných problémů s prostatou nebo silných formách erektilní dysfunkce je možná například operační léčba. Tímto způsobem lze například implantovat penilní protézy, vyřešit zvětšení prostaty a fixovat vrozené defekty a vývojové vady. Zlepšit cévní zásobení penisu může taky terapie rázovými vlnami.

Časté otázky o impotenci

Časté otázky o impotenciI když samotná impotence je poměrně často rozebíraná v médiích, na internetu i mezi muži, pořád existuje příliš hodně otázek, které mužů trápí a hledají na ne odpovědi. Já jsem se rozhodl teď a tady odpovědět alespoň na ty nejčastější, které zaplňují fóra na internetu:

Jaké jsou čísla ohledem mužů postihnutých impotencí?

Statistiky v tomto ohledu mohou být různé, ale já jsem našel data o tom, že celosvětově trpí impotencí zhruba 150 miliónů mužů. Na Slovensku by jich mělo být kolem půl milionu, co je již poměrně vysoké číslo. Problémem je, že jenom desetina z nich chce svůj stav řešit.

Koho nejčastěji impotence postihuje?

Nejvíc ohroženou skupinou jsou muži nad 50 let, kteří mají často stres, jsou kuřáci, konzumují alkohol a užívají rovněž nějaké léky na předpis, nejčastěji na kardiovaskulární problémy. Jde však jenom o statistický profil, impotence může postihnout každého.

Vyskytl se u mě problém s erekcí, jde o impotenci?

Tato otázka je velice častá, a pokud se nato ptají muži hned po tom, co poprvé měli problém se ztopořením, netřeba ještě propadnout panice. Z času na čas se může každému z nás stát, že selžeme. Pokud by se to ale mělo opakovat, může již skutečně jít o impotenci.

Je impotence řešitelná u každého muže?

Ano, dnes se dá říct, že prakticky neexistuje muž, kterému by nebylo možné nějakou formou alespoň částečně pomoct. Základem je ale správná diagnostika a odhalení příčin, protože jenom tehdy lze zvolit vhodné řešení, ať už ve formě léků nebo jiné formě.

Může s impotencí pomoct i partnerka?

Pouze ona to samozřejmě nedokáže, ale hraje velkou roli. Jde totiž nejen o psychologickou podporu, ale i o možnost pomoci při lepší sexuální stimulaci a přizpůsobení se aktuálnímu stavu. Souhra partnerů v sexu je hodně důležitá pro kvalitní pohlavní život.

Jak fungují léky na impotenci

Jak fungují léky na impotenciJednou z nejčastěji využívaných forem léčby impotence v důsledku erektilní dysfunkce je farmakologická forma. Léky jsou totiž pohodlné na užívání a  dávkování. Účinkují však pouze v některých případech a o jejich použití musí rozhodnout jedině lékař.

Léky působí na impotenci na následovném principu:

Nedostatečné rozšíření cév vyživujících penis zabraňuje vzniku erekce, proti čemu naopak působí látky z kategorie inhibitorů I-PDE5, které cévy rozšiřují

Mezi tyto látky patří hlavně známy Sildenafil, který je součástí Viagry, ale také obdobné inhibitory, například Vardenafil, AvanafilTadalafil. Ty jsou součástí jiných značek, avšak mechanizmus podpory ztopoření je stejný. Léky však účinkují jenom omezenou dobu, nakolik každá z výše zmíněných syntetických látek se dříve či později odbourá.

POZOR NA VEDLEJŠÍ ÚČINKY A KONTRAINDIKACE

Nežádoucí účinky jsou u léků se syntetickým složením poměrně častý problém. Nejčastěji jde o bolest hlavy či zarudnutí pokožky. Podceňovat nelze ani kontraindikace s léky nebo jinými nemocemi, o všem se dozvíte z příbalového letáku.

Tablety, které jsem ještě vyzkoušel, a jsou bez receptu

Tablety, které jsem ještě vyzkoušel, a jsou bez receptuJá sám mám bohaté zkušenosti s volně dostupnými tabletami určenými na podporu potence a erekce. Jde o přípravky založené na rostlinných extraktech, kde nenajdete žádné chemicky a uměle vyráběné účinné látky, ale jenom složky přirozené pro organismus.

Princip fungování tablet je prostý:

Účinné látky obsažené v tabletách patří mezi přírodní afrodiziaka, které mají dlouhodobě známé účinky prospěšné jak pro erekci, tak pro libido či spermatogenezu

Tablety jsou dostupné bez předpisu a to právě z důvodu tohoto rostlinného složení. Koupit si je můžete volně, dokonce i přímo od výrobce či oficiálního distributora přes eshop. Musím ale připomenout, že se nejedná o žádné léky určené například na léčbu erektilní dysfunkce, ale jde o podporu fungování erekce a potence.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

V tabletách však vidím hodně pozitiv:

jak jsem již psal, možnost nákupu tablet bez předpisu či receptu zvyšuje dostupnost, takže získat tyto přípravky je velice snadné pro každého muže
díky tomu, že tablety mají rostlinné složení, je i dlouhodobé užívání bez jakýchkoliv větších problémů, hlavně bez nežádoucích účinků
netřeba zapomínat ani na poměr ceny a výkonu, kde jsou přípravky tohoto typu mimořádně populární právě díky zajímavé ceně
nedá mi nezmínit ani šířku působení, nakolik nejde jenom o tablety například na podporu ztopoření, ale s komplexnějším účinkem

Účinek těchto přípravků se však nedostaví okamžitě, takže žádné velké zázraky přes jednu noc nečekejte. Dle mé vlastní zkušenosti je potřeba užívat tablety delší dobu, po měsíci jsou již první účinky viditelné. Mně se nejvíc osvědčily tablety STOPOREX.

Na našem trhu je dostupných i několik dalších zajímavých přípravků, například:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.6/5 - (16 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *