Kegelovy cviky

Kegelovy cvikyMezi zřejmě nejznámější cvičení, které jsou určeny nejen na posilnění pánvového dna, patří Kegelovy cviky. Tento druh cvičení má obecně pozitivní vliv pro ženy na dělohu a vylučovací soustavu, pro muže se doporučuje v případě, pokud chtějí zlepšit svou erekci nebo kontrolu nad ejakulací.

Kegelovy cviky mají velkou výhodu v tom, že je lze cvičit prakticky kdekoliv a kdykoliv. Zkušenosti navíc ukazují, že se dají praktikovat během těhotenství i po porodu, takže u žen jsou mimořádně univerzální.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Zajímavostí je, že tyto cviky vznikly původně za účelem zlepšení stavu pánvového svalstva po porodu a byly určeny pro ženy trpící inkontinencí. Dnes již ale víme, že jejich využitelnost je mnohem širší a to právě i pro muže.

Kegelovy cviky: co to je a proč je cvičit

Kegelovy cviky: co to je a proč je cvičitMožná jste již slyšeli něco o Arnoldu Kegelovi, americkém gynekologovi, který se věnoval poporodní inkontinenci. V polovině 20. staletí tento lékař navrhl pro ženy v principu neobtížné cvičení, které mělo pomoct právě omezit únik moči.

Kegelovy cviky byly primárně určeny pro ženy, které měly vlivem porodu problémy s udržením moči, případně se u nich vyskytly fyziologické změny v důsledku porodu

Později se cviky začaly využívat obecně na ochabnutí svalstvo pánvového dna

Principem cvičení je střídavé stahování a uvolňování tzv. pubococcygealního svalu, který se označuje jako PC sval

Proč byste měli Kegelovy cviky cvičit? Pokud jste žena, pomůže vám to právě na anatomické změny způsobené porodem, cvičit samozřejmě můžete taky během těhotenství. Do pozornosti ale dávám hlavně mužům, že i pro ně mohou mít Kegelovy cviky velice pozitivní vliv a význam. V jaké oblasti? Hlavně v té sexuální.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Ano, opravdu je to tak. Kegelovy cviky pomáhají například na:

lepší ovládání ejakulace, co souvisí hlavně s předčasným vyvrcholením, takže pokud vás trápí příliš rychlá ejakulace, cvičení vám může pomoct
podporu lepší erekce, nakolik procvičováním svalstva dochází k zlepšení prokrvení pohlavního údu a tedy i k zlepšení ztopoření
zlepšení ovládání erekce během sexuálního styku a to může vést v případě pokročilejšího tréninku až do intenzívnějšího orgasmu

JAKO PREVENCE

Kegelovy cviky doporučuji nejen tehdy, když se dostaví první příznaky a symptomy nějakých problémů, ale také v rámci prevence. Posilňovat svalstvo pánvového dna je dobré na co nejdelší udržení zdravého stavu močové soustavy, stejně tak pomáhá na potenci.

Pro koho jsou určeny Kegelovy cviky a kdy je cvičit

Pro koho jsou určeny Kegelovy cviky a kdy je cvičitKegelovy cviky může cvičit kdokoliv, muži aj ženy. Neexistuje ani vhodná doba, kdy začít, některé ženy se k cvikům dostanou až v těhotenství nebo před porodem, jiné zas mnohem dřív. Já sám jsem je objevil v době, kdy jsem hledal způsoby, jak lépe kontrolovat svou příliš rychlou ejakulaci a jak zlepšit svou erekci.

Nejčastěji jsou tyto cviky určeny pro:

ženy, které chtějí posílit svalstvo pánvového dna před porodem nebo po porodu
ženy v období menopauzy nebo po ní
muže i ženy s problémy s páteří
muže i ženy se sedavým zaměstnáním
muže, kteří chtějí dosáhnout tvrdší penis a lepší erekci
muže, kteří mají problémy s příliš rychlou ejakulací a nezvládají kontrolovat svůj orgasmus
muže i ženy s problémem inkontinence
muže, kteří chtějí zlepšit produkci spermií a stav prostaty
každého, kdo touží po skvělém orgasmu

Aby bylo cvičení úspěšné, je nutné v něm vytrvat a cvičit Kegelovy cviky pravidelně a dlouhodobě. Nejedná se o žádné rychlé řešení nebo kouzelnou hůlku, právě naopak, základem úspěchu je ustavičné opakování. První výsledky se objeví zhruba po 1 až 1,5 měsíci cvičení, takže rozhodně se nejedná o nic krátkodobé.

Postup, jak cvičit Kegelovy cviky

Postup, jak cvičit Kegelovy cvikyÚčinnost tohoto cvičení závisí primárně od správnosti provedení cviku. Nejde jenom o samotný cvik, ale jde rovněž o přípravu a soustředění se na celou techniku od začátku po konec. Na první pohled jsou Kegelovy cviky triviální, no hodně mužů a žen během nich udělá tolik chyb, že tím zcela znehodnocují samotné cvičení.

Takhle mají vypadat správně vykonané Kegelovy cviky:

Dýchání do břicha: Ještě před začátkem cvičení se musíte naučit dýchat do břicha. Dýchání by mělo být volné, přirozené, rytmické, hluboké a bez přerušení. Pomalu se nadechněte nosem a stejně pomalu vydechněte ústy.

Lokalizace svalu: Principem Kegelovho cvičení je stahování a uvolňování PC svalu. Jak zjistíte, který to je? Pocitem, nakolik se jedná o sval, kterým víte zastavit proud močení. Samozřejmě, Kegelovy cviky je potřeba vykonávat jenom s prázdným měchýřem.

Správná poloha: Kegelovy cviky se dají cvičit ve vícerých polohách. Můžete stát, můžete sedět, mně se nejvíc osvědčil leh na zádech. Nejlepší je v lehu narovnat nohy nebo je sehnout v kolenou a ruce položit volně vedle těla.

Fáze stažení: Pokud víte správně dýchat, PC sval je lokalizován a máte správnou polohu, pokuste se PC sval stáhnout na 10 sekund. Nejdřív se vám to sice nepodaří na tak dlouhou dobu, ale postupně ano. Společně se stažením se nadechněte.

Fáze uvolnění: Druhým důležitým krokem je uvolnění staženého svalu, které má probíhat plynule společně s výdechem. Fáze uvolnění by měla taky trvat 10 sekund a po ní znova nastupuje fáze stažení.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Takto tedy vypadá správně vykonaný Kegelov cvik. Na úvod cvičte jednou za den, později se snažte projít na 3 cvičení denně při dlouhodobém tréninku. V rámci jednoho cvičení vykonejte hned po sobě v jedné sérii cvik 10 krát a pak si dejte přestávku. Ideální je, pokud dosáhnete 3 až 4 série na jedno cvičení a 3 cvičení každý den.

PRAKTICKÁ VIDEO UKÁZKA

Pokud byste chtěli pro lepší názornost vidět cvičení v akci, je lepší ho jednou vidět, než o něm stokrát číst. Například v tomto videu na Youtube najdete ukázku Kegelových cviků, která vám dá mnohem víc, než leckterá kniha či popsaný postup.

Nejčastější otázky o Kegelových cvicích

Nejčastější otázky o Kegelových cvicíchKegelovy cviky se stávají čím dál tím víc známějšími a to mezi muži i ženami. Čím dál tím víc lidí se proto ptá na některé praktické aspekty cvičení, takže nejedno fórum nebo internetová diskuse jsou plné různých podnětů. Toto jsou otázky, které se objevují nejčastěji a přidávám k nim i své odpovědi:

Jak často cvičit Kegelovy cviky a kdy je to časově nejlepší?

Na úvod začnete s cvičením pouze jednou za den a příliš to nepřehánějte ani s počtem opakování. Po jisté době můžete cvičit dvakrát za den, například ráno a večer. V rámci dlouhodobého cvičení se mi jeví ideální cvičení třikrát za den. Přesná hodina není při tom důležitá.

Jaké jsou nejčastější chyby při cvičení?

Základem je vždycky cvičit s prázdným močovým měchýřem a napínat pouze PC sval, ne například i svalstvo břicha, nohou, hýždí nebo dýchací soustavy. Soustřeďte se pouze na stažení PC svalu, pozorně si všímejte, jestli nezapojujete omylem i jiné partie.

Je lepší cvičit ve stoji, lehu, sede nebo v jiné poloze?

Toto je velice individuální a závisí to jenom od toho, v jaké poloze se cítíte nejlépe, případně v jaké poloze se víte nejvíc uvolnit. Mně osobně se nejvíc osvědčila poloha v lehu, kdy je možné velice dobře kontrolovat, jestli zapájíte do cvičení jenom to správné svalstvo.

Je důležitá doba stažení a uvolnění PC svalu při cvičení?

Ano, hlavně z hlediska dlouhodobého cvičení. Na úvod se pochopitelně doba stažení a uvolnění svalů nedá pořád dodržet, nakolik to chce praxi. Zkušenosti ale ukazují, že ideálním je čas 10 sekund, přičemž stažení a uvolnění musí být rytmické.

Nedaří se mi dostatečně dlouho udržet PC sval stažený. Kde je problém?

Pokud nejde o nějaký patologický problém spojený s ovládáním svalstva, je to všechno pouze otázka času a praxe. Ani já jsem nedokázal udržet sval na úvod víc než 2 či 3 sekundy, no uvidíte, že se to do měsíce nebo dvou zlepší. Musíte však pravidelně cvičit.

Jak ještě zlepšit a podpořit sexuální život

Jak ještě zlepšit a podpořit sexuální životKvalita erekce a ejakulace u mužů se dá posilnit různými způsoby, nejen Kegelovymi cviky. Co se týče ženských problémů, na které by mohlo cvičení pomoct, ty se dají taky řešit některými režimovými opatřeními a změnami. Já osobně se ale zaměřím na muže, jelikož i Kegelovy cviky jsem rozebíral právě z tohoto hlediska.

Co tedy všechno ještě může muž udělat pro zlepšení svého sexuálního života?

snažit se přirozeně zlepšit svou potenci a to zlepšením životosprávy a životního stylu, hlavně omezením negativních vlivů typu alkohol, stres nebo kouření
v případě boje proti předčasné ejakulaci mohou být nápomocné různé druhy anestetických gelů nebo krémů
pokud jde o zlepšení stavu močové a vylučovací soustavy, hojný přísun tekutin a pravidelné močení pomáhají na zdraví močových cest
prostata se dá podpořit taky prostřednictvím výběru různých druhů potravin, důležité je taky nevystavovat ji nadměrnému teplu či namáhání během sportu
celkově na potenci a plodnost pomáhají i volně dostupné výživové doplňky, které se nejčastěji nabízejí ve formě tablet určených pro muže a mají komplexní účinky na celý pohlavní systém

Jak fungují tablety na podporu erekce nebo ejakulace a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na podporu erekce nebo ejakulace a proč je doporučujiPokud byste chtěli sáhnout právě po výše zmíněných tabletách, já osobně je mohu na základě vlastní zkušenosti určitě doporučit. Tyto tablety navíc neobsahují žádné syntetické ani chemické látky, takže jsou pro organismus přirozené.

Jejich fungování je naopak založeno na působení přírodních látek:

Účinné látky těchto tablet jsou tvořeny rostlinnými a bylinnými extrakty, které patří mezi dlouhodobě známé afrodiziaka a prostředky ovlivňující pohlavní soustavu

Pro ještě lepší efekt a vyšší účinnost jsou tyto extrakty a výtěžky rostlin doplněny o další přirozené složky, hlavně látky aminokyselin, vitamínů a minerálů. Výsledkem je synergické působení všech složek na prostatu, ale taky na cévy vyživující penis, případně na nervovou soustavu ovlivňující příliš rychlou ejakulaci.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Tablety sebou přinášejí zároveň vícero benefitů:

jde o volně dostupné přípravky, co znamená, že si je můžete koupit bez receptu, předpisu nebo absolvování lékařského vyšetření
tablety mají díky poměrně širokému složení i velice široké a bohaté účinky, výběr je opravdu pestrý a můžete si najít i specializované značky
objednání je možné bez problému i přes internet, hlavně tehdy, pokud má oficiální distributor zřízen vlastní eshop

Podobně jako při Kegelovych cvicích, i v případě těchto tablet platí, že účinky nemůžete očekávat na počkání a hned. Naopak, dlouhodobější a pravidelné užívání jsou alfa a omega úspěchu. Naštěstí, samotné dávkování je snadné a užívání je bezproblémové, takže to ulehčuje dlouhodobé působení látek v těle.

NEŽÁDOUCÍ A VEDLEJŠÍ ÚČINKY

Díky přírodnímu a rostlinnému složení jsou tyto tablety z pohledu nežádoucích a vedlejších účinků bezproblémové. Výjimečně se může krátkodobě objevit nevolnost nebo bolest hlavy, nejde však o žádné vážnější symptomy.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiJá sám mám s tabletami zmíněnými výše poměrně bohaté zkušenosti. V začátcích bylo na trhu hodně nekvalitních značek, mnoho přípravků slibovalo přímo zázračné účinky, které se ale v praxi nedostavily. Dnes je naštěstí situace nepoměrně lepší, no pořád se najdou takové tablety, které v účincích dost pokulhávají.

Uznávám, že laik zřejmě nemá příliš hodně možností, jak zjistit, které tablety jsou skutečně účinné a které by byly vyhozenými penězi. Pokud tedy chcete poradit, rozhodl jsem se zveřejnit seznam těch značek, které u mě fungovaly nejlépe:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.6/5 - (21 votes)

Jeden komentář

  1. Dobrý den mám zvětšenou prostatu.Má na zvětšení vliv užívání např.škornice šípolisté v pilulkách a nebo užívání mateří kašičky?
    Děkuji za odpověď.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *