Kondomy

KondomyPrezervativy, nazývané také kondomy, jsou nejznámější a nejpoužívanější antikoncepce pro muže. Jde o mechanickou formu, jejíž účinnost je zhruba na úrovni 98%, přičemž hlavní výhodou je univerzálnost a rychlé použití. Prezervativy se dají koupit podle velikosti, barvy, tvaru a také podle materiálu, například antialergické prezervativy bez latexu.

Prodej kondomů je volný a koupit si je můžete prakticky kdekoliv. Jako ochrana jsou kondomy poměrně účinné, jejich cena je řádově v pár Eurech a na krabičce nebo v příbalovém letáku je v každém balení návod, jak si kondom nasadit.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, PROERECTA

Pokud k tomu přičteme takové zajímavosti jako ovocné kondomy, ekologické kondomy nebo různé barevné kondomy pro zpestření sexu, tato mužská antikoncepce je mnohem populárnější, než ženská. Dnes vám ji představím detailnější včetně mých zkušeností.

Kondomy: význam, pozitiva, negativa

Prezervativy jsou mužská antikoncepce, která je aktuálně jedinou efektivní a proto i nejvíce využívanou formou. Název vychází ze jména anglického lékaře Condom, který sloužil na královském dvoře. První kondomy se však používaly dříve, ještě ve starověkém Egyptě.

Kondom, nebo také prezervativ, je mechanickou antikoncepcí určenou pro muže

Mechanismus jeho fungování je jednoduchý, kondom se navlékne na penis a díky naprosté nepropustnosti může zachytit ejakulát a všechny spermie v něm

Při správném použití je míra selhání kondomu nízká, jen 1 až 2 procenta

Materiálově jsou standardně prezervativy z latexu nebo polyuretanu, v minulosti existovaly i plátěné kondomy nebo kondomy vyrobené z přírodních materiálů, nejčastěji z jehněčích střev. Kondomy nemají přímé nežádoucí nebo vedlejší účinky, ale jejich úspěšnost závisí na správného použití.

kondomyDiskrétně a rychle

➡️ Doporučuji Kondomshop.cz
– diskrétní doručení
– výhodné balení a slevy
– všechny druhy na jednom místě
– bohatý výběr
– kvalitní značky

Prezervativy jako mechanická antikoncepce mají několik výhod:

má vysokou úspěšnost při ochraně před nechtěným těhotenstvím, až 98%
pomáhá vůči běžným sexuálně přenosným chorobám, ačkoli ne všem a ne na 100%
použití je až triviální jednoduché a může být jednorázové, kdykoli je třeba
kondomy neovlivňuje v zásadě žádné sexuální, fyziologické a psychogenní funkce
může pomoci mužům s předčasnou ejakulací na snížení citlivosti
je cenově dostupný a může si ho koupit kdokoliv

Pokud jde o nevýhody, několik jsou spojeny přímo se způsobem fungování prezervativu. Na pohlavně přenosné nemoci přenášené kontaktem kůže, například HPV virus nebo opar, není kondom účinný. Může také snížit citlivost penisu a mnozí muži mohou mít na úvod používání kondomu problém s erekcí či dosažením orgasmu.

JAK NASADIT KONDOM? NECHTE TO NA PARTNERKU

Nasadit správně kondom je podmínkou úspěšnosti jeho funkce. Navrhuji, abyste se s tím „netrápili“ vy sami, ale pojali to jako erotický partnerský rituál, možná i součást sexuální předehry. Nechte to udělat partnerku, bude to zajímavé!

Jak funguje kondom a jaké jsou druhy kondomů

V zásadě všechny prezervativy fungují stejně, čili na mechanickém principu zadržení ejakulátu včetně semene. Existují různé typy a druhy kondomů, zejména pokud jde o tloušťku a úpravu materiálu, ze kterého je kondom vyrobený.

Toto jsou nejčastější druhy kondomů, které se dají koupit:

Standardní kondomy: Nejběžnějším typem prodávaných kondomů jsou standardní latexové kondomy. Jde o mírně lubrikované kondomy s průměrnou délkou kolem 17 cm a šířkou okolo 5 cm. Jsou určeny primárně na běžný pohlavní styk. ✅ Standartní kondomy na Kondomshop.cz

Extra malé a extra velké kondomy: Pokud vám kondom klasických rozměrů nevyhovuje, můžete sáhnout po specifických velikostech. Extra malé prezervativy mají o něco menší šířku, ale zejména jsou zabezpečeny proti vyvlečení. Extra velké kondomy jsou zas větší. ✅ Extra malé a extra velké kondomy na Kondomshop.cz

Bezlatexové kondomy: Jestliže máte alergii na latex, nemusíte hned věšet hlavu, výrobci kondomů mysleli i na vás. Stačí si vybrat bezlatexové kondomy pro alergiky, jsou vyrobeny ze syntetické pryskyřice a bez parfémů. ✅ Bezlatexové kondomy na Kondomshop.cz

Tenké kondomy: Někdy se jim říká také ultra jemné prezervativy. Jsou samozřejmě plně testovány a bezpečné, akorát umožňují muži vychutnat si sexuální dráždění a stimulaci mnohem přímější a bezprostřednější. ✅ Tenké kondomy na Kondomshop.cz

Extra hrubé kondomy: Tyto kondomy bývají pojmenovány i jako extra bezpečné prezervativy a jejich stěna je zas o něco tlustší, silnější je i lubrikace. Jsou určeny pro muže, kteří se rádi oddávají intenzivnímu nebo análnímu styku. ✅ Extra hrubé kondomy na Kondomshop.cz

Vroubkované kondomy: Pokud chcete dopřát své partnerce maximální rozkoš, vyberte si proužkované prezervativy. Na jejich stěně jsou totiž speciální výčnělky, které mohou ještě více stimulovat vnitřní stěnu její vagíny. ✅ Vroubkované kondomy na Kondomshop.cz

Barevné a aromatizované kondomy: Pokud máte rádi něco zajímavého, doporučuji barevné kondomy, některé mohou ve tmě i svítit. Pro osvěžení sexuálního života vás i vaší partnerky jsou výborné aromatizované kondomy, ideálně na orální sex. ✅ Barevné a aromatizované kondomy na Kondomshop.cz

Speciální kondomy: Do poslední kategorie zařadím speciální typy kondomů, které jsou zajímavé svými dodatečnými funkcemi. Nejčastěji jde o chladivé nebo hřejivé kondomy, případně o kondomy netypických tvarů. ✅ Speciální kondomy na Kondomshop.cz

Problémy a poruchy spojené se sexuálním životem u muže

Proerecta: Nežádoucí účinkyPři použití kondomu se mohou u některých mužů objevit problémy ohledně ztopoření či dosahování orgasmu. Několik z těchto problémů mohou být původně v méně intenzivní formě a projeví se až při použití kondomu, jiné jsou na antikoncepci nezávislé.

Toto jsou ty, které jsou nejčastěji spojeny s kvalitou sexuálního života muže:

Nižší vzrušivost: Pokud má muž problém vůbec dosáhnout erekce, může za tím být nižší vzrušivost, čili neschopnost vnímat sexuální dráždění a stimulaci. Mezi nejčastější příčiny patří nízké libido, případně použití kondomu, což snižuje možnost přímého vnímání sexuálního vzrušení.

Slabá erekce: Zřejmě největším strašákem mužů je problém s erekcí. Nemluvím hned o úplné erektilní dysfunkci, spíše o problému s tvrdostí erekce. Tento problém může objevovat už při nástupu ztopoření a projevuje se tak, že erekce postupně ochabuje. Běžně má buď psychologickou nebo organickou příčinu.

Krátká erekce: Velmi častým problémem s erekcí bývá její krátké trvání v maximálně ztopořeném stavu. Tento problém se objevuje u mužů, kteří nemají mnoho zkušeností s používáním kondomu a vyžaduje jen praxe. Pokud se však objeví i bez použití kondomu, jde o projev nedostatečného prokrvení penisu.

Předčasná ejakulace: Častým problémem, za kterým třeba hledat fyziologickou deformaci uzdičky nebo nadměrné množství stresu či sexuální energie, je předčasná ejakulace. Jde o poruchu, kdy přijde k dosažení orgasmu do pár minut od začátku sexuální stimulace. Použití hrubšího prezervativu může některým mužům v tomto pomoci.

Pozdní nebo žádná ejakulace: Opakem předchozí poruchy je příliš pozdní ejakulace nebo vůbec neschopnost orgasmu. Tento problém může mít fyziologické i psychologické příčiny, přičemž nemožnost dosáhnout orgasmu se označuje odborně anorgasmie. Ta může být částečná, například jen při použití kondomu nebo úplná.

OTÁZKA ZVYKU

Pokud se některé problémy, například s erekcí nebo ejakulací, objevují jen při použití kondomu a zároveň jste tento typ antikoncepce v minulosti nepoužívali, dejte tomu trochu více času, abyste si zvykli. Zkuste případně jinou značku nebo úplně jiný typ prezervativu.

Jak na podporu erekce a zlepšení dosažení orgasmu u muže

Pojďme se nyní podívat na možnosti a způsoby, které máte v případě, že byste chtěli podpořit své sexuální zdraví. Zaměřím se zejména na zlepšení erekce a podporu dosažení orgasmu, což jsou nejvíce problematické oblasti sexuálního života.

Toto jsou opatření, které jsou přirozené a doporučuji jejich:

Cviky na erekci i prodloužení ejakulace

Možná jste to dosud ani netušili, ale k posílení erekce a také prodloužení ejakulace existuje několik zajímavé cvičení. Na erekci doporučuji procvičovat svalstvo pánevního dna pomocí Kegelova cviků. Pokud máte problém s příliš časnou ejakulací, můžete s partnerkou vyzkoušet speciální Masters-Johnson metodu.

Nové polohy, konec stereotypu

Na podporu libida, sexuálního apetitu a lepšího dosažení orgasmu doporučuji zapomenout na stereotyp a dosud zažité zvyky v sexuálním životě. Rutina je přesně to, co zabíjí partnerský a sexuální vztah, třeba experimentovat. Zkuste nové polohy, nové sexuální techniky, nové způsoby stimulace, objevujte vlastní i partnerovu sexualitu!

Alkohol a kouření ne, pohyb ano

Velmi negativním faktorem pro sexuální život je špatný životní styl a špatná životospráva. Omezit třeba nezdravá jídla, alkohol a kouření, které zhoršují prokrvení pohlavní soustavy a negativně ovlivňují i ​​na sexuální apetit a libido. Naopak, pravidelný pohyb, zejména ten intenzivní, může libido muže a lepší erekci stimulovat.

Koření, potraviny a přírodní afrodiziaka

Proč nevyužít jednu z nejvíce přirozených možností ke zlepšení erekce a libida? Mluvím o pomoci přírody a různých přirozených stimulantů. Mně se osvědčily koření, například chilli, zázvor nebo vanilka. Pozitivní na libido a erekci působí i kakao, šlehačka a ústřice. Nezapomínejte ani na různé byliny, můžete si z nich udělat například čaj.

kondomyDiskrétně a rychle

➡️ Doporučuji Kondomshop.cz
– diskrétní doručení
– výhodné balení a slevy
– všechny druhy na jednom místě
– bohatý výběr
– kvalitní značky

Nejčastější otázky o kondomech

Pokud vás zajímají kondomy více, například jejich variabilita použití, jaké značky jsou populární nebo jaká je bezpečnost kondomů, právě teď všechny tyto otázky zodpovím. Sesbíral jsem je z internetových fór a diskusí a zaměřil se na ty nejvíce kladené:

Jaká je účinnost a bezpečnost kondomů?

Pokud jde o účinnost, většina výrobců udává riziko otěhotnění při použití kondomu pouze okolo 2%. Co se týče bezpečnosti, kondomy jsou elektronicky testovány a jednotlivé výrobní šarže jsou formou náhodného výběru několika kusů kondomů testovány i manuálně. Nejčastěji jde o testy naplnění vzduchem nebo vodou a zkoušky těsnosti.

Ochrání mě kondomy i před pohlavními chorobami?

Ano, použít kondom je jistě zvýšení ochrany před pohlavně přenosnou chorobu, ale není to 100% ochrana. Pokud jde o AIDS, kapavku nebo syfilis, tam správné použití dobře skladovaného kondomu zajistí vysokou ochranu. Jsou však i onemocnění, která se přenášejí také kontaktem pokožky, například virus HPV či opar, kde už kondom nemusí být účinný.

Které značky kondomů jsou nejlepší a liší se nějak?

V principu platí, že všechny značky kondomů jsou z technologického hlediska stejné. Mezi nejznámější patří zejména značky Durex a Pepino. Pak existují i ​​speciální druhy kondomů, například veganské kondomy. Zajímavostí v nabídce jsou i některé prezervativy exkluzivních módních značek, například Louis Vuitton.

Je třeba s kondomem použít lubrikační gel?

To záleží primárně od toho, k jakému účelu chcete kondom použít. Pokud půjde jen o orální sex, dodatečné zvlhčení vůbec není nutné. Pokud jde o vaginální sex, v tom případě záleží na tom, jak moc je zvlhčená sliznice vnitřku pochvy. Kdy určitě doporučuji použít lubrikační gel, to je anální sex a to i v případě, že si už koupíte lubrikované kondomy.

Je z hlediska prasknutí bezpečnější hrubší nebo tenčí kondom?

Zde musím říci, že oficiální tvrzení výrobců je, že tenčí kondomy by neměly prasknout dříve, než ty hrubší, případně by tloušťka prezervativu neměla mít vliv na riziko prasknutí. Na druhou stranu, samotní výrobci označují tlustší kondomy jako „safe“ nebo „extra safe“ a pokud máte rádi více akčnější pohlavní styk, určitě bych vám doporučoval tento typ.

Jak fungují pilulky na podporu erekce a proč jejich doporučuji

Prostakan forte: ZkušenostiJelikož mnoho mužů může mít po nasazení kondomu problém s erekcí, rozhodl jsem se na tuto oblast zaměřit na závěr trochu detailněji. Jako možné řešení doporučuji volně dostupné tabletky s přírodními účinnými látkami.

Tyto přípravky mi pomohly i při běžných problémech s erekcí:

Základem jejich složení jsou rostlinné a bylinné extrakty působící na libido a pohlavní soustavu, které jsou doplněny o vitamíny, minerály a aminokyseliny pro zlepšení ztopoření

Pojďme se nyní podívat blíže na jejich složení. Základem jsou složky rostlinného původu, například Saw Palmetto nebo Ženšen, které povzbuzují libido i funkčnost pohlavního systému. Častou složkou jsou také aminokyseliny, například L-Citrulin, rozšiřující cévy prokrvující penis. Některé pilulky obsahují také Zinek, minerál na podporu plodnosti.

Pojďme se podívat na 3 nejlepší vlastnosti, které tyto pilulky mají:

jak jsem zmínil výše, tabletky jsou volně prodejné, takže je koupíte bez předpisu a to nejen v lékárně ale i v oficiálních eshopech výrobců
druhým velkým benefitem je bezproblémové užívání i dlouhodobě několik měsíců, což doporučuji pro dosažení optimálních účinků
díky přírodnímu složení jsou vedlejší nebo nežádoucí účinky minimální, zejména oproti přípravkům se syntetickým složením

Vliv na zlepšení erekce ale rozhodně není jediným účinkem těchto přípravků:

Zlepšení ztopoření: Začít samozřejmě musím erekcí, pilulky by měly zlepšit nástup, tvrdost i délku trvání ztopoření

Podpora zdravého libida: Nakolik přípravky obsahují i ​​afrodisiaka stimulující testosteron, pomáhají na zvýšení sexuálního apetitu a libida

Vliv na plodnost i ejakulace: Ne všechny, ale několik tablet může působit na oddálení ejakulace nebo ke zvýšení plodnosti díky obsahu minerálů

JAKÉ JSOU REÁLNÁ MOŽNOSTI V PRAXI?

Třeba objektivně říci, že pokud máte alergii na používání kondomů nebo pokud trpíte vážnou formou impotence a erektilní dysfunkce, tyto volně dostupné přípravky vás z těchto problémů nevyléčí. Jako podpora ale rozhodně mají místo a já je mohu jen doporučit.

Tabletky, které jsem vyzkoušel a moje zkušenosti s nimi

Pokud jde o konkrétní tabletky a jejich značky, já sám mám v této oblasti velmi bohaté zkušenosti. V minulosti jsem totiž měl menší problémy s kvalitou ztopoření, ale například i s nedostatečným libidem. Vyzkoušel jsem desítky různých přípravků, dokud jsem přišel na to, jak najít ty skutečně účinné a které jsou nejlepší.

Abych vám pomohl s výběrem a ušetřil čas, rozhodl jsem se o své zkušenosti podělit. Ze všech značek, které jsem zkoušel, jsem vybral ty nejlepší a ve formě přehledné tabulky vám je představím is mým vlastním zhodnocením jejich účinků:

Pro ženy:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze

Pro muže:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.8/5 - (25 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *