Kotvičník zemní – Tribulus Terrestris

Kotvičník zemní - Tribulus Terrestris: účinky, cena, zkušenostiKotvičník zemní nebo taky Tribulus Terrestris, je rostlina pocházející původně z Asie, která byla již před 15 staletími známá pro své blahodární účinky na vitalitu organizmu. Již v staré Číně věděli její obyvatelé, že v této bylině se nachází velká síla, která pomáhá při různých zdravotních potížích.

Možná se ptáte, proč zmiňuji Kotvičník zemní právě v souvislosti s erekcí a potencí. Odpověď je prostá: jde o rostlinu ovlivňující libido a potenci, ale příznivě působí například taky na prostatu.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Tato rostlina je natolik důležitá a fascinující, že jsem se rozhodl o ní napsat něco víc a přiblížit vám její účinky a možnosti využití v praxi. Já sám jsem byl velmi pozitivně překvapen jejími účinky na můj organizmus a mou potenci.

Kotvičník zemní: popis, využití, původ a výskyt, kde roste

Kotvičník zemní: popis, využití, původ a výskyt, kde rosteTribulus Terrestris je zelená rostlina so žlutými květy, která není náročná na okolní podmínky. Může růst jak na suchých místech, tak na pastvinách, podél řek a ve volné půdě. Rostlina dnes roste na území Asie, Afriky, Evropy i Oceánie, avšak pro kvalitní účinek není důležitý ani tak kontinent, jako konkrétní podmínky na místě růstu.

Kotvičník je jednoroční tahavá bylina, která se zařazuje do čeledě kacibových

Stonek rostliny je dlouhý 10 až 60 cm, je celkově vysoká, má poměrně jednoduché větvení a listy jsou podélného tvaru

Plod je tvrdý v hvězdicovém tvaru, přičemž po stranách má špičaté a tvrdé ostny

Rostlina pochází z Asie, ale dnes se velmi hojně vyskytuje například v oblasti Balkánu. Známý je například bulharský Kotvičník zemní, který obsahuje mimořádně vysokou koncentraci látky zvané protodioscin. Ta je důležitá právě pro muže z pohledu erekce a potence.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Tribulus Terrestris má poměrně široké využití:

bylina se používá při problémech s erekcí, ale především při problémech s nízkou hladinou testosteronu u mužů a estragonu u žen
indiánské kmeny v minulosti využívaly rostlinu i pro její močopudné, antiseptické a protizánětlivé účinky
Kotvičník se využívá také například při problémech s prostatou a pomáhá při léčbě zvýšeného obsahu cholesterolu

Rostlinu můžete pěstovat taky v domácích podmínkách, ať už na zahradě, nebo v květníku s dostatečným průměrem, alespoň 20 cm. Ideálním místem jsou suché a sluneční místa, méně se daří pěstovatelům, kteří bylinu pěstují v interiérech. Pokud se rozhodnete pro domácí pěstování, sklizeň je pouze jednou za rok.

ZAJÍMAVÉ A UŽITEČNÉ INFORMACE

Pokud byste chtěli vědět víc o samotné rostlině, doporučuji dobrý zdroj zajímavých a užitečných informací článek na Wikipedii. Dozvíte se víc o popisu, rozšíření, účincích a obsažených látkách v rostlině.

Látky a složení rostliny Tribulus Terrestris

Látky a složení rostliny Tribulus TerrestrisKotvičník zemní je pro nás zajímavý svým složením, přičemž rostlina se využívá celá, nejen její plody či listy. Samozřejmě, plody a květy obsahují mírně odlišné látky, které se však doplňují a taky díky tomu má Kotvičník tak pozitivní účinky.

Toto jsou nejdůležitější látky obsažené v bylině:

Obecně: Rostlina obsahuje obecně především sapogeniny, především chlorgenin, gitigenin, diosgenin, ruskogenin a trogoghenin. Kromě toho je Kotvičník bohatý na alkaloidy, především harmin a harman, taky na bioflavonidy, glykosidy, flavonidy, třísloviny a živice. Velký je obsah fytosterolů a sterinů, stejně tak některé části rostliny obsahují vitamíny a minerály.

V květech: Květy Kotvičníku zemního obsahují steriny, především stigmasterin, campestrin a beta-sitosterin. Nacházejí se tady i steroidy, například diosgenin, ale také flavonid campherol, alkaloidy, rutin a quercetin.

V plodech a semenech: Plody jsou na rostlině nejbohatším zdrojem přírodních anabolických steroidů označovaných jako fytosteroly. V semenech a plodech se nacházejí alkaloidy, oleje, kyselina linolová a linoleová, kyselina stearová a kyselina behenová. Tyto části rostliny jsou taky bohaté na živici.

V listech a nati: Co se týče listů a nati, najdete tady taky alkaloidy, třísloviny, flavonidy, steroidní saponiny a živici. Listy jsou bohaté na vitamín C. Listy a nať mají v sušině taky bílkoviny, tuky, sacharidy, vlákninu a minerální látky.

V kořenu: Kořen rostliny je bohatý především na fytosteroly. Tribulus Terrestris je unikátní především konkrétní směsí fytosterolů nacházejících se v jeho kořenech, díky čemu je kořen velmi hojně využíván jako základ výživových doplňků určených pro zlepšení vitality těla a na podporu pohlavních funkcí.

Kotvičník zemní a jeho účinky

Kotvičník zemní a jeho účinkyEfekt rostliny je velmi bohatý a její příznivé účinky jsou známé již staletí. Díky tomu, že dnes se do popředí opět dostává přírodní způsob řešení vícerých problémů, je i Tribulus Terrestris mnohem více v hledáčku mužů i žen po celém světě. Především směs fytosterolů je unikátní a i proto je bylina velmi vyhledávána a využívána.

Toto jsou nejdůležitější účinky, které má:

Zvýšení libida, sexuální chuti a potence

Toto je zřejmě nejdůležitější účinek, kvůli kterému o Kotvičníku píšu. Již po 30 dnech užívání výtěžků či extraktů z rostliny může dojít ke zvýšení hladiny testosteronu u mužů a estrogenu či progesteronu u žen, co má přímo vliv na zvýšení libida. Navíc rostlina pomáhá uvolnit hladkou svalovinu cév prokrvujících pohlavní soustavu, co zlepšuje erekci. Pozitivní vliv je také na zlepšení pohyblivosti spermií.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Zlepšení zdraví pohlavní a vylučovací soustavy

Pokud vám záleží nejen na lepší potenci, ale rovněž na zdraví vaší pohlavní a močové soustavy, je Tribulus Terrestris velmi dobrou volbou. Přispívá totiž například k zlepšení fungování prostaty a pomáhá při zlepšení stavu vylučování. Tribulus totiž působí močopudně, díky čemu se močové cesty častěji pročisťují a jsou v lepší kondici. Rostlina se využívá také při zvětšení prostaty jako doplňková podpora.

Podpora metabolizmu

Podpora metabolizmu, především zlepšení trávení a zvýšení jeho efektivnosti, je stejně tak důležitým příznivým účinkem. Platí to tak pro mladší jako i pro starší lidi a například ten, kdo má problém s vysokou hladinou cholesterolu vlivem nesprávné životosprávy, si taky přijede na své.

Podpora svalstva

Již první pokusy a studie před 30 lety ukázaly, že Tribulus Terrestris má při správném užívání podpůrný účinek na růst svalové hmoty a zlepšení jejích stavu. Oblíbený je tak především u sportovců a kulturistů, ale rovněž u seniorů, kteří jsou na tom v tomto ohledu většinou špatně.

Zlepšení vitality

Zlepšení výkonnosti organizmu, potlačení nespavosti, deprese, napětí a podrážděnosti, to všechno ovlivňuje zvýšení vitality. Tyto účinky dosahuje Kotvičník především díky svému složení a pokud máte problém s nadměrnou únavou nebo má váš organizmus problém s regenerací, mohu užívání rostliny jen a jen doporučit. Získáte totiž opravdu velice dobrý zdroj životné energie.

Další účinky

Užívání Kotvičníku sebou přináší i další pozitivní efekty při pročistění organizmu, redukci tělesného tuku, zmírňování problémů s menopauzou, zlepšení fungování imunitního systému, zlepšení stavu kardiovaskulárního systému a zpomalení stárnutí. Samozřejmě, míra a viditelnost těchto účinků je u každého značně individuální.

Vedlejší a negativní účinky

Kotvičník zemní - Tribulus Terrestris: Vedlejší a negativní účinkyJedna z věcí, které se mi nejvíc na Tribulusu líbí, jsou téměř nulové nežádoucí účinky. Vícero jiných bylin, které poznám a které jsem vyzkoušel, sice mají příznivé účinky na sexuální zdraví, ale bohužel přinášely i některé vedlejší účinky především v souvislosti s trávicí soustavou. Tady je to naštěstí lepší.

Navzdory tomu byste některé věci ale měli dodržovat:

pokud máte žaludeční vředy nebo závažné poruchy trávení, vyřešte si nejdříve tyto problémy, než začnete bylinu nebo přípravky z ní užívat
to samé platí v případě, že trpíte onemocněním jater, co je kontraindikace k užívání Kotvičníku zemního
pokud trpíte nádorovým onemocněním, týkajícím se například pohlavní soustavy, taky není Tribulus Terrestris pro vás vhodný kvůli možným vedlejším účinkům

SPRÁVNÉ DÁVKOVÁNÍ A UŽÍVÁNÍ

Abyste se maximálně vyhnuli jakýmkoli nežádoucím účinkům, doporučuji dodržovat vždy maximální denní dávku a nepřehánět to ani s kombinací různých forem a typů užívání rostliny. Neplatí totiž, že víc znamená pořád lepší.

Pěstování doma

Kotvičník zemní - Tribulus Terrestris: Pěstování domaPokud nechcete rostlinu nebo její části kupovat, můžete si ji za jistých okolností pěstovat i doma. Důležité je, aby rostlina měla dostatek slunka, nebyla vystavěná příliš velké vlhkosti a abyste ji ochránili před škůdci a chorobami. Pěstovat se může uvnitř i venku, při pěstování v skleníku pozor na mšice.

Při pěstovaní se řiďte těmito principy:

výsev semen uskutečněte v období od konce března do konce dubna
venku je ideální pěstování v květináčích, ideální průměr je 20 cm
pěstování může probíhat v zemině, ale lepší je zahradnický substrát s pískem
pokud budete sít rostlinu volně do země, dodržujte odstup alespoň 25 cm
mladá rostlina je citlivá na houbové choroby, takže je důležité dostatečné větrání
pády vyklíčených rostlin jsou při Kotvičníku velmi časté, pokud se to stane, stonek rychle odeberte, aby nezačaly hnít a neovlivnily další rostliny

Čaj, kapky, tinktura či tablety?

Kotvičník zemní - Tribulus Terrestris: Čaj, kapky, tinktura či tablety?Tribulus Terrestris se dá užívat ve vícerých formách. Nejčastější jsou formy čajů, kapek a tabletek, přičemž v tomto případě je velkým plusem zaručená kvalita a snadné dávkování. Pokud se rozhodnete připravit si rostlinu doma, máte to sice „čerstvější“, ale časově náročnější a musíte mít opravdu kvalitní suroviny, abyste dosáhli očekávaný výsledek.

Toto jsou nejčastější formy Kotvičníku zemního:

Čaje a odvary

Čaj si můžete koupit nebo připravit doma. Pokud se rozhodnete pro ty kupované, najdete je nejčastěji jako čaje čistě z Kotvičníku zemního v sáčku. Doma si můžete připravit čaj nebo odvar snadno z jedné lžičky sušené byliny, kterou zalejete zhruba půl litrem vody, necháte luhovat 10 minut a pak to všechno přecedíte.

Kapky a tinktury

Pokud se rozhodnete pro kapky a tinktury, opět máte možnost vyrobit si něco podobné doma ze sušené rostliny s přidáním alkoholu, případně si zakoupit hotový produkt. U kapek se dají koupit nejčastěji balení do 50ml, které se užívají nakapáním dle doporučení od výrobce na čajovou lžičku, a kapky následně spolknete.

Tablety

Pro mě nejjednodušší formou jsou tablety. Velký výběr různých druhů tablet přímo s dominantním podílem Kotvičníku zemního ve složení nebo pouze s jeho doplňkovou přítomností je výhodou i nevýhodou současně. Ne všechny značky jsou totiž stejně kvalitní a je potřebné hledat déle přípravek, kterého složení opravdu zodpovídá dostatečné dávce pro optimální účinky na zdraví a pohlavní soustavu.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Užívání a dávkování Tribulus Terrestris

Užívání a dávkování Tribulus TerrestrisCo se týče užívání, každá z výše zmíněných forem má jiné podmínky. Nejjednodušší jsou tablety a kupované čaje, domácí příprava rostliny může způsobit rozdíly mezi jednotlivými dávkami. U čajů se obvykle užívá jeden čaj denně, u tablet obvykle nejvíc 2 tablety denně. Tinktury se dávkují obvykle po 15 kapkách a 3 krát za den.

Pro bezpečné užívání a optimální výsledky dodržujte následující tři principy:

maximální denní dávka samotné rostliny by neměla překročit 1250 mg na den, přičemž určitě se nesmí jednat o jednorázové užití takové dávky
většina produktů není vhodná pro mladé lidi do 18 let, těhotné a kojící ženy; i když nejste v této skupině, při výskytu vedlejších účinků užívání přerušte
pravidelné užívání je důležité, ale rozhodně byste to neměli přehánět s dlouhodobostí, a více než 3 měsíce v řadu bych už Kotvičník neužíval

Jak fungují tablety s obsahem Kotvičníku zemního a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem Kotvičníku zemního a proč je doporučujiPřestože Kotvičník zemní lze koupit jako samostatný výživový doplněk, pokud chcete komplexně řešit svou potenci a libido, doporučuji zaměřit se na přípravky podporující erekci a chuť na sex obecně. Přestože nezatracuji žádnou formu, mně se nejvíc osvědčily tablety.

Ty fungují poměrně jednoznačně:

Složení tablet je přizpůsobeno pozitivním účinkům na potenci a plodnost, takže tady najdete extrakty a výtěžky rostlin s podpůrnými účinky na libido a erekci

Tribulus Terrestris je v případě většiny tablet tohoto typu základním kamenem jejich složení. Důležité je však dívat se nejen na to, jestli se v přípravku nachází, ale taky na to, v jaké kvalitě a v jaké koncentraci je v tabletách obsažený. Na toto si dejte největší pozor, nakolik ne všechny značky obsahují dostatek výtěžků z této „přírodní viagry“.

A proč si vybrat právě tablety s komplexním složením namísto přípravků s obsahem pouze Kotvičníku zemního? Tady jsou tři důvody:

kombinace vícerých rostlin a bylin může společně pomoct řešit problémy s libidem a potencí mnohem lépe, jako pouze jedna rostlina, i navzdory větší koncentrace
působení je komplexní a to jak na zvýšení libida, tak i na zlepšení erekce, rychlost její nástupu a prodlužení jejího trvání
podpora potence a plodnosti je zabezpečená například taky tím, že tyto tablety obsahují látky podporující spermatogenezu, co Kotvičník sám o sobě nedokáže

Jako velikou výhodu vidím rovněž fakt, že tablety jsou dostupné ve formě výživových doplňků bez nutnosti lékařského předpisu nebo receptu. Navíc, samotné tablety nemají téměř žádné negativní a vedlejší účinky, takže jde skutečně o optimální prostředek na zlepšení svého sexuálního života.

SNADNÉ A PŘESNÉ UŽÍVÁNÍ

Abych nezapomněl, mně osobně se tabletová forma líbí ještě kvůli opravdu pohodlnému užívání. Stačí užít gelovou tabletu dle doporučeného dávkování jednou nebo dvakrát za den, zapít vodou a nemusíte nic řešit. Užívání je přesné a nezabere téměř žádný čas.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiJak již určitě tušíte, ne všechny tablety, které jsou aktuálně na trhu, mají stejnou kvalitu. Základem by mělo být, aby byl přípravek registrován a certifikován na Úřade veřejného zdravotnictví, ale ani to ještě nezaručuje, že vám přinese optimální výsledek. Některé značky jsou prostě lepší, jiné o něco horší.

Jak rozlišit kvalitu? První možností je zkusit všechny přípravky a zjistit výsledek na vlastní kůži. Pokud se vám do toho nechce, co se ani nedivím, můžete využít mé zkušenosti. Tady jsou tablety s obsahem Tribulus Terrestris, s kterými jsem nejvíc spokojen já sám:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.5/5 - (18 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *