Krátká uzdička

Uzdička (latinsky frenulum) je velmi důležitou součástí penisu a to především z pohledu sexuální stimulace a kvalitního pohlavního života. Smyslem její existence je usnadnění přetažení předkožky přes žalud, no to platí jen v případě její normální fyziologie. Naopak, pokud je zkrácena, způsobuje víc problémů a to včetně bolesti při pohlavním styku.

Krátká uzdička (lat. frenulum breve) se může vyskytovat souběžně i se zúžením předkožky, co už může bránit nejen pohybu předkožky, ale dokonce i úspěšnému pohlavnímu styku. V nejmířenějším případě dochází k předčasnému vyvrcholení, častější je ale horší průběh.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Já sám jsem sice krátkou uzdičku neměl, ale ze svého okolí vím o lidech, kteří se s tímto problémem osobně setkali. Nakolik jde o poměrně seriózní poruchu, považuju za potřebné věnovat se jí detailněji.

Kdy je uzdička krátká a jaké jsou toho příznaky

Kdy je uzdička krátká a jaké jsou toho příznakyAčkoli krátkou uzdičku většinou lékař rozezná na první pohled, laik s tím může mít problém. Nejlepší je proto orientovat se podle určitých příznaků a dle toho, jaké máte pocity během sexuální stimulace. Tyto příznaky vás nezklamou nikdy a to především tehdy, pokud se vyskytují opakovaně.

Uzdička je vazivová tkáň spojující předkožku se žaludem

Jde o erotogenní zónu, kde je velké množství nervových zakončení a její stimulace může vést u muže až k ejakulaci

Krátká uzdička vede většinou k předčasné ejakulaci nebo k bolesti během styku

Pokud je uzdička zkrácená, dochází k problémům s naprostým obnažením žaludu a zároveň má penis i v ztopořeném stavu ohnutý tvar směrem dopředu dolů. Odborně se tomuto problému říká frenulum breve a ačkoli nejde o příliš častý problém, jeho výskyt byl pro mně překvapivě vysoký.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Krátká uzdička u mužů má několik nepříjemných praktických důsledků:

prvním je problém so samotným pohlavním stykem a sexuální stimulací, nakolik není možné například plnohodnotné stažení předkožky
druhým může být problém s vyšší citlivostí na sexuální dráždění, co se projeví například bolestí nebo předčasnou ejakulací
třetím důsledkem je problém se správným tvarem penisu v ztopořeném stavu, co může mít vliv na psychickou pohodu muže a taky na jeho libido

Největším problémem je, když se krátká uzdička spojí se zúžením předkožky, co se nazývá fimóza. V tomto případě nelze během erekce stáhnout předkožku přes žalud vůbec, případně dojde k stavu „škrcení“ žaludu a problému v zásobení tkaniva krví. Oba případy je nutno řešit pouze chirurgicky.

Krátká uzdička bývá spojena i s následujícími symptomy:

pocit napětí při erekci
zkroucený tvar pohlavního údu během erekce směrem dopředu a dolů
nepřirozené natažení předkožky
bolest během pohlavního styku nebo v extrémních případech při samotné erekci
nemožnost volného pohybu předkožky
krvácení v případě poranění předkožky a uzdičky

NEJDE O NEBEZPEČNÝ STAV

Zkrácená uzdička není stav, který by přímo ohrožoval muže a jeho zdraví. Na druhou stranu, jde o velmi nepříjemnou poruchu pro dosažení uspokojivé erekce, jako i dosažení zdravé potence a erekce. Rozhodně to proto řešte.

Příčiny krátké uzdičky

Příčiny krátké uzdičkyStejně jako celý penis, i uzdička se vyvíjí během prenatálního období a během období růstu dítěte. Příčinou krátké uzdičky je nejčastěji právě problém během jejího vývoje, ale není to jediný faktor.

Existují dva typy příčin:

Vrozené příčiny: během vývoje plodu nebo během vývoje dítěte může dojít k deformacím v oblasti penisu, co způsobí nedostatečný vývoj a nedostatečnou délku uzdičky. To pak vede v období pohlavního dospívání k nedostatečné délce uzdičky a problémům v sexuální oblasti, které jsem již popsal výš.

Získané příčiny: Přivodit si zkrácení uzdičky lze i během života, ačkoliv jde o velmi specifické a méně rozšířené stavy. Pokud v důsledku nedostatečného vývoje nebyla uzdička příliš dlouhá, mohlo během sexuální stimulace přijít k jejím poraněním. To jisté se může stát i při traumatickém působení, především během úrazů. Na uzdičce tak vzniknou trhlinky, které se zacelí, a vznikne zjizvení. Pokud se tento proces opakuje, tak zjizvení uzdičky vede k její nepřirozenému zkrácení a výsledkem je stav podobný krátké uzdičce vzniklé vrozeně.

Diagnostika krátké uzdičky

Diagnostika krátké uzdičkyPro potvrzení krátké uzdičky nebo její deformace je nezbytné absolvovat odborné vyšetření. Samotné vyšetření dělá urolog a na rozdíl od vyšetření jiných typů onemocnění spočívá takříkajíc v prosté vizuální prohlídce. Důležité je ale určit i to, co krátkou uzdičku způsobilo a jak moc intenzivní problém je.

Diagnostika tak spočívá v:

anamnéze, jejímž cílem je zjištění přítomných projevů a taky intenzity těžkostí, které jsou se stavem spojeny, co umožní lékaři získat kompletní obraz o míře této poruchy
fyziologickém vyšetření, které umožní lékaři detailně prozkoumat aktuální stav a pomůže určit taky příčinu problému

Kromě vyšetření uzdičky se provádí obvykle i vyšetření celého penisu, jeho fyziologie a též i vyšetření předkožky. Je to kvůli fimóze nebo parafimóze, kdy se může určit, jestli se nejedná o znásobenou poruchu spolu s příliš krátkou předkožkou. Součástí diagnostiky je taky určení nejpravděpodobnějších příčin a vyvolávajících faktorů.

LÉKAŘSKÝ POHLED JE NEZBYTNÝ

V případě, pokud jde o biologický stav už od narození, může být pro laika problém rozeznat, zda se jedná nebo nejedná o příliš krátkou uzdičku. I z tohoto důvodu doporučuji rozhodně, abyste se i při nejmenším podezření nechali vyšetřit lékařem.

Jak na vyřešení krátké uzdičky

Jak na vyřešení krátké uzdičkyPo diagnostice problému s krátkou uzdičkou lze využít dva druhy léčby. Konzervativní léčba je šetrnější, ale současně je její efektivita velmi sporná. Chirurgické řešení je sice mnohem invazivnější a nepříjemnější, ale napříč tomu dokáže dosáhnout cíl.

Toto jsou jednotlivé typy řešení problému s krátkou uzdičkou:

Konzervativní léčba

Konzervativní léčba příliš krátké uzdičky spočívá především ve snížení pevnosti a celistvosti uzdičky, co by mělo mít za následek její prodloužení a tudíž i vymizení příznaků spojených s touto poruchou. Nejčastěji se na snížení pevnosti aplikují speciální masti a krémy, které obsahují hormony ze skupiny kortikoidů. Léčba tímto způsobům ale nemusí přinést očekávaný výsledek a pak musí být použit chirurgický zákrok.

Chirurgická léčba

Mnohem účinnější je chirurgická léčba, která může mít dvě formy. Buď jde o naprosté přetnutí a přerušení uzdičky, co se dělá nejčastěji pod lokálním umrtvením, nebo se uzdička prodlouží speciálním postupem spadajícím do plastické chirurgie známým jako frenuloplastika. První zákrok trvá obvykle jen několik minut, druhý je náročnější a může trvat i půl hodinu. Druhý zákrok se taky provádí při místním umrtvení.

Související zákroky

Kromě samotného zákroku souvisejícího s uzdičkou se provádí v případě zúžení předkožky, co je typický doprovodný problém, taky obřízka. Jde o drobný chirurgický zákrok, který se provádí současně s prodloužením nebe odstraněním uzdičky a dochází při něm k odstranění té části kůže, která překrývá špičku penisu, čili předkožky. Výsledkem operačního zákroku je naprosté obnažení žaludu.

Podpůrná léčba

Co se týče podpůrné léčby, mám na mysli především různé tablety podporující získání kvalitní erekce a především normalizující ejakulaci jako takovou. Při problémech s uzdičkou, ale i následně po jejich vyřešení, je nezbytné se zařadit znovu do běžného sexuálního života. Ideálním prostředkem na to jsou právě tablety, které lze získat bez receptu, mají přírodní složení a podporují jak potenci, tak celkové zdraví pohlavní soustavy.

Režimová opatření

Pokud trpíte krátkou uzdičkou a ještě před samotným vyřešením tohoto problému chcete zmírnit například předčasnou ejakulaci, co je jeden z častých „vedlejších účinků“ této poruchy, můžete zkusit režimová opatření. Jde například o aplikaci znecitlivujících gelů a krémů, použití hrubšího kondomu, přerušování soulože a podobně. Cílem je snížit citlivost na sexuální stimulaci a oddálit ejakulaci.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Časté otázky o krátké uzdičce

Časté otázky o krátké uzdičceVzhledem k tomu, že s problémem krátké uzdičky se muži obvykle nechlubí na internetových fórech a v diskusích, trvalo mi delší dobu, než jsem našel nejčastější otázky a podněty související s tímto tématem. Nakonec se mi to ale podařilo a teď je na jednom místě chci uvést společně s mými odpověďmi:

Jaké nejčastější problémy jsou spojené s krátkou uzdičkou?

Muži s příliš krátkou uzdičkou trpí nejčastěji dvěma problémy a to předčasnou ejakulací a problémem s nemožností stažení předkožky přes žalud. Následkem těchto stavů může být například taky oslabení potence a chuti na sexuální akt, nakolik ten může být bolestivý při nešetrném zacházení s pohlavním údem.

Mám ostych jít za lékařem. Mohu tomu zabránit?

Zkrácená uzdička není život ohrožující problém a v případě, že jste se smířili s doživotním hendikepem při pohlavním styku, nemusíte teoreticky vůbec jít za lékařem. Důrazně ale takový postoj nedoporučuji, nakolik škodíte sebe i partnerce. Krátká uzdička je deformace zdravého fyziologického vývoje pohlavního údu, nejen „kosmetický“ problém.

Hrozí mi roztržení uzdičky?

Ano, bohužel, jsou i takové propady. Pokud nebudete během sexuálního styku nebo masturbace dostatečně pečlivý a opatrný, může se opravdu stát, že uzdičku natrhnete nebo roztrhnete. Věřte mi, že nechcete to zažít, nakolik jde o mimořádně bolestivou situaci, a i když se to na první pohled ani nezdá, může dojít k závažnějšímu krvácení.

Je operační řešení nezbytné?

I když zpočátku se obyčejně volí konzervativní léčba, která by mohla pomoct uzdičce prodloužit se, většinou nepřináší takový efekt, jako by bylo žádoucí. Jediným skutečně efektivním řešením je chirurgické řešení, které spočívá buď v prodloužení uzdičky, nebo její protnutí. V obou případech se zákrok provádí při lokální anestezii, takže je bezproblémový.

Umím si pomoct do té doby, než podstoupím operaci?

Pokud trpíte předčasnou ejakulací, víte si pomoct buď tabletami na předpis, nebo volně prodejnými tablety podporujícími prodloužení doby do ejakulace. Dočasně a krátkodobě mohou pomoci i režimová opatření při sexuálním styku, které spočívají ve snížení citlivosti na sexuální stimulaci.

Jak fungují tablety na podporu zdravé ejakulace a erekce a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na podporu zdravé ejakulace a erekce a proč je doporučujiZákladem rekonvalescence a taky jako podpůrný prostředek doporučuji pilulky na přírodní báze, které pomáhají zlepšit přirozenou cestou zdravou erekci a ejakulaci. Tyto tablety fungují jako volně dostupné výživové doplňky a jsou vhodné pro všechny muže.

Princip fungování je velice prostý:

Tablety mají složení podporující zdravou a pevnou erekci a současně oddalující předčasnou ejakulaci prostřednictvím prodloužení erekce a normalizace stavu libida

Já jsem tyto tablety užíval při problémech právě s dosažením a dostatečně dlouhým udržením erekce, ale i v době, kdy jsem trpěl příliš rychlou a příliš brzkou ejakulací. Samozřejmě, ne všechny se mi osvědčily, někdy nebyl účinek 100 %. Nakolik jde o tablety s přírodním složením, je to i celkem pochopitelné.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Tyto tablety mají tři velmi důležité účinky související i s problémy s krátkou uzdičkou:

pomáhají prodlužit erekci a dobu do ejakulace a to především vlivem na libido, takže muž není příliš vzrušen a ejakulace přijde později
podporují rychlejší nástup erekce a její kvalitu a pevnost, co znamená i zlepšení potence
normalizují libido a sexuální vzrušivost, přičemž v období rekonvalescence může mužovi navrátit zdravou erekci a potenci rychleji a přirozenější cestou

Tablety obsahují zpravidla výtěžky a extrakty různých rostlin patřících do kategorie přírodních afrodiziak nebo látek podporujících spermatogenezu, lepší prokrvení pohlavního údu a stimulaci testosteronu. Tabletky jsou bez předpisu a díky svému přírodnímu složení taky bez nežádoucích a vedlejších účinků.

Užívání a dávkování by se mělo řídit těmito principy:

užívání by mělo být dlouhodobé, nejen jednorázové a to alespoň po dobu jednoho nebo dvou měsíců pro lepší účinky
nikdy nepřekračujte maximální denní dávkování
nekombinujte víc značek tablet najednou, užívejte pouze jednu

TABLETY NEJSOU LÉKY

Při užívání třeba pamatovat na to, že tablety mají za úlohu podpořit například zlepšení erekce, zvýšení potence, zlepšení libida nebo zlepšení kontroly nad erekcí. Nemají sílu vyléčit krátkou uzdičku, a proto se nejedná o léky, pouze o podpůrné přípravky.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiJelikož na trhu existuje velké množství tablet a přípravků, může být pro laika tak poněkud problém vybrat si ty, které mají skutečně nejlepší účinky. Nemusíte se bát, pomůžu vám s tím. I když jsem s uzdičkou problém neměl, trpěl jsem i já jistou dobu například předčasnou ejakulací a problémy s potencí, takže zkušeností s pilulkami mám opravdu dost.

Jelikož jsem vyzkoušel desítky produktů, vím objektivně posoudit, které fungují a které by byly zklamáním. V následující tabulce tak poznamenávám jen ty nejlepší přípravky a mé hodnocení k nim. Ke každé značce najdete i samostatnou recenzi:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.3/5 - (21 votes)

2 comments

  1. Mám fimozu..nemohu přetáhnout predkozku pres zalud a když už se povede tak to skrti a bolí to…Chci se zeptat jestli prodloužení uzdicky ten problém vyřeší…Mám jít i na odstranění predkozky ale bojím se toho že uspokojení nebude to co byvalo. Tak doufám že prodloužení uzdicky vyřeší tu fimozu ( vím že je to jiný problém)

  2. Bohužel nemuzu pretahnout předkozku přes zalud. Je tedy sex nebezpečný .? Lze takto sex praktikovat v urcitem režimu bez rizikově.? Na operační zákrok se mi moc nechce …
    Je postupem veku tato operace nebezpečnější .? Dekuji za odpovedi.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *