Krev v ejakulátu

Krv v ejakulátePřestože hematospermie, jak se odborně jmenuje výskyt krve v ejakulátu, není nic příjemného, netřeba okamžitě myslet na to nejhorší. Většina mužů po tom, co v ejakulátu najde částečky krve, začne okamžitě myslet na rakovinu a přitom může být příčina někdy úplně přirozená. Nepochybně platí, že nic netřeba podcenit.

I proto bychom radil rozlišovat situace a další symptomy, které se spolu s krví v ejakulátu vyskytnou. Pokud se objeví v ejakulátu částečky krve, například po několikanásobné ejakulaci za jeden den, může to souviset právě s tímto faktorem.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Na druhou stranu, pokud výskyt krve doprovázejí například problémy s močení, jenom částečné vyprázdnění měchýře, pálení nebo podobný pocit a noční bolesti v bederní páteři, určitě byste měli co nejdříve navštívit lékaře.

Co znamená, když je krev v ejakulátu a jaké jsou příznaky

Co znamená, když je krev v ejakulátu a jaké jsou příznakyVýskyt krve v ejakulátu může indikovat různé druhy zánětů, vnitřních poranění, přetížení cév nebo semeníků, no v nejhorším případě se může jednat o problém s prostatou, hlavně její rakovinu. Ejakulát totiž odráží stav prostředí, v kterém vzniká a kudy proudí.

Ejakulát je tekutina složená z několika látek, včetně spermatu

Spermie se do ejakulátu dostanou ze semenných váčků a pak pokračují přes chámovody

V procesu ejakulace jde ejakulát i přes močovou trubici a může se do něj přimíchat „cestou“ i další jiné složky, včetně krve

Pokud se v spermatické tekutině nachází příměs čerstvé krve, může se ejakulát zabarvit do hnědý barvy. Dle toho, jaké velké krvácení je a kdy vzniká, se přizpůsobí i zabarvení ejakulátu. Vzhledem na to, že ne při každé ejakulaci se dostane von z pohlavního údu stejné množství ejakulátu, může být zabarvení pokaždé mírně odlišné.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Ejakulace probíhá v následujících krocích:

na úvod je sexuální stimulace, která vede po jistém čase k dosažení orgasmu, čili maximálního sexuálního dráždění, na které nervové receptory odpovědí
odpověď se dostaví tak, že na základě nervového signálu začne proces vypouštění spermií ze semenných váčků a uvolňování ejakulátu k tomu
přes chámovody se přes prostatu a močovou trubici dostávají spermie a ejakulát ven směrem k žaludu, kde je ejakulát svalovými kontrakcemi vytlačen ven z penisu

Bíla barva semene je zapříčiněná kombinací enzymů, lipidů, fosfatázy a kyseliny citrónové. Tyto složky tvoří zhruba čtvrtinu celého objemu ejakulátu, no i tak dovedou jeho barvu významně ovlivnit. Pokud se vyskytne v ejakulátu krev, muž to okamžitě zjistí.

Jak? Přes zhnědnutí ejakulátu. Kromě něj se mohou objevit i tyto symptomy:

problémy s častějším močením nebo naopak příliš malým močením
zpoždění začátku močení nebo slabý proud moči
pocity bolesti, řezání a pálení
nutkání na močení nebo nechtěná inkontinence
viditelné červené kapky krve, co naznačuje například traumatickou příčinu
noční bolesti v kostech, zejména v bederní páteři

ZAJÍMAVÉ STATISTIKY

V průběhu ejakulace se u běžného muže uvolní v průměru od 2 do 6 ml ejakulátu. V 1 ml se může nacházet od 50 do 80 miliónů spermií, čili v celém ejakulátu zle najít dokonce půl miliardi spermií. Jednou z nejdůležitějších složek ejakulátu je fruktóza.

Příčiny krve v ejakulátu

Příčiny krve v ejakulátu

Jak jsem zmínil hned na úvod, příčin výskytu krve v ejakulátu může být několik. Některé jsou doslova „banální“, pokud to tak mohu říct, jiné jsou ale mnohem vážnější. V zásadě platí, že důležité je sledovat všechny související příznaky a v případě jejích opakování rozhodně zajít za lékařem.

Toto jsou faktory, které mohou ovlivnit přítomnost krve v ejakulátu:

Přetížení varlat: Příliš častá masturbace nebo příliš časté ejakulování v důsledku sexuálního styku může u některých mužů způsobit přetížení varlat. Následkem takového přetížení nebo přílišného namáhání může být výskyt menšího množství krve v ejakulátu. Tento stav je dočasný a po zmírnění zátěže by měl pominout.

Problémy s cévami: Vzhledem k tomu, že ejakulát obsahuje značné množství látek, které se do něj přimíchávají v různých částech pohlavní soustavy, je přirozené, že některá z nich může obsahovat částečky krve. Děje se to tehdy, když dojde k prasknutí drobné cévky, například i při zraněních. Stejně tak mohou být problémem rozšířené žíly.

Záněty a infekce: Jednou z nejčastějších příčin hematospermie jsou různé druhy zánětů nebo infekce způsobené baktériemi. Může jít o zánět prostaty, zánětové onemocnění některé části pohlavních orgánů, infekční tuberkulózu, uretritidu a podobně. Takové záněty a infekce se pak projeví i jinak, jako jen výskytem krve v semene.

Pohlavně přenosné nemoci: Mnohé pohlavně přenosní nemoci jsou charakteristické výskytem krve v ejakulátu. Jde především o infekční nemoci mužských pohlavních orgánů způsobené virusy a baktériemi. V některých případech se takhle projevoval i virus HIV, ale rozhodně vás nechci předčasně děsit.

Cysty: Cysty ne jsou nádory, i přesto je netřeba podcenit. Víceré druhy cyst se projevují výskytem krve v ejakulátu, například cysty močový trubice, cysty na prostatě nebo cysty nacházející se v semenných váčcích. Aby bylo možné tuto příčinu potvrdit, nebo vyvrátit je potřebné absolvovat odborné lékařské vyšetření.

Rakovina: Na závěr jsem si nechal tu nejtěžší příčinu, karcinom. Krev v ejakulátu se vyskytuje při rakovině prostaty, co je druhé nejčastější onemocnění u mužů a rozhodně bychom to nepodceňoval. Pokud je tohle příčinou výskytu krve v ejakulátu, budou přítomné i jiné příznaky, zejména problémy s močením a pocity bolesti, pálení a řezaní.

Diagnostika krve v ejakulátu

Diagnostika krve v ejakulátu

Kromě zjevného pozorování volným okem je důležité sledovat nejen přítomnost samotné krve, ale zjistit i její příčinu. Pro běžného laika to může být samozřejmě problémem, a jelikož bychom nechtěl, abyste něco zanedbali, doporučuji v případě výskytu vícerých příznaků zmíněných výše zajít za lékařem – urologem.

Toto jsou vyšetření, které se realizují při diagnostice:

anamnéza, která spočívá v získání informací o projevech a problémech, které muže trápí
odběr krve, kterým se zjistí přítomnost zánětu, protilátek a rakovinových markérů
vyšetření prostaty, především tehdy pokud je podezření na její zvětšení nebo rakovinu
rozbor ejakulátu, na základe kterého se zjistí jeho složení a taky obsah krve

Odborné vyšetření u lékaře umí zjistit přítomnost všech příznaků a stanovit přesnou diagnózu. Je to výhoda zejména v tom, pokud byste si nebyli naprosto jisti a měli obavy z rakoviny. Vyšetření může také zjistit i to, jak jste na tom s plodností a potencí, případně odhalí související problémy.

NEJEN JEDNORÁZOVÉ PŘÍZNAKY

Aby šlo s větší určitostí říct, zda se vyskytuje krev v ejakulátu z patologických příčin, je nezbytné dlouhodobější sledování a opakování symptomů, například týden. Teprve tehdy jde o chorobnou příčinu a ne o jednorázovou výchylku.

Jak na odstranění krve z ejakulátu

Jak na odstranění krve z ejakulátu

Odstranit přítomnost krve v ejakulátu patrně není žádná jednorázová záležitost. Řešení může být zejména v případě patologických příčin velice komplikované a závisí od konkrétního vyvolávajícího faktoru. Zároveň musím říct, že v případě nejtěžších příčin se bez lékařské léčby určitě neobejdete.

Toto jsou možnosti, které máte:

Méně častá masturbace nebo pohlavní styk

Možná se vám zdá takový způsob řešení jako přitažen za vlasy, ale funguje to. Mnoho mužů „nepozná míru“ a tak je může častý sexuální styk spojen s ejakulací dostat do problémů s přetížením cév v pohlavní soustavě nebo s přetížením varlat. Zmírnění tempa a taky krátkodobá sexuální abstinence může jen pomoct.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Zlepšení stavu cév

Další možností, jak zabránit pronikání částeček krve z krevního řečiště do semene, je zlepšení stavu cév. Jde především o stěny drobných cév a žilek, které se nacházejí v blízkosti semeníků, chámovodů a močové trubice. Toto zlepšení se dá docílit zlepšením životosprávy a užíváním tablet na posilnění stěn cév.

Vyléčení zánětu nebo infekce

Zánět močových cest, infekce v některé části pohlavní soustavy nebo zánět prostaty, to vše může být příčinou hematospermie. Pokud chcete krvácení během ejakulace odstranit, musíte vyléčit vyvolávající infekci nebo zánět. Nejčastější se to řeší užíváním medikamentů z kategorie antibiotik spolu s podpůrnou léčbou.

Léčba pohlavně přenosných nemocí

Pokud je příčinou virové nebo bakteriální pohlavně přenosní onemocnění, jediným řešením odstranění krvácení během ejakulace je vyléčení takové nemoci. To se děje obyčejně podáváním antibiotik nebo speciálních typů antivirotik. Bohužel, ne všechny pohlavní nemoci se dají vyléčit úplně nebo za krátký čas.

Chirurgické řešení a chemoterapie

Cysty a nádory se musí řešit radikálně a to přímým chirurgickým zásahem. Zatímco odstranění cysty většinou není komplikované, při zhoubných nádorech je potřebné po jeho odstranění absolvovat taky chemoterapii. Pokud vás potkala právě taková situace, je to momentálně jediné možné medicínsky ověřené řešení.

Volně dostupné tablety jako podpůrný prostředek

Na krev v ejakulátu neexistují žádné speciální tablety, které by byly dostupné bez receptu. V tomto případě mám ale na mysli spíš tablety podporující kvalitu spermií, spermatogenezu a plodnost samotnou. Jde o přírodní tablety, které mohou pomoct zlepšit stav cév a zpravidla pomáhají taky při problémech s erekcí.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Časté otázky o krvi v ejakulátu

Časté otázky o krvi v ejakulátuPodívejme se na několik otázek, které souvisí s výskytem hematospermie. Většina mužů se ptá hlavně na možné rizikové faktory nebo na konkrétní situace. Tady jsou nejčastější otázky a mé odpovědi:

Může krev v ejakulátu souviset se zadržením ejakulace?

Ano i ne. Narazil jsem již na případy, že se krev v spermatu objevila například po opakovaných orgazmech bez ejakulace, co může být spojeno například s proniknutím krve z okolních jemných cévek. Nesmí se ale vyskytovat žádné jiné příznaky nebo rizikové faktory.

Vplývá kouření a nezdravý životní styl na výskyt hematospermie?

Ano a to především přes oslabení stěn cév a přes zvýšení krevního tlaku. V obou případech je nejrizikovější kouření, které má samozřejmě i další negativní vlivy. Stejně tak nezdravé stravování způsobuje kardiovaskulární problémy a sekundárně i problémy s výskytem krve v ejakulátu.

Měl jsem 5 krát za den ejakulaci, než se vyskytla krev v ejakulátu. Souvisí to s tím?

V takovém případě bych se přikláněl k odpovědi „ano“, nakolik jde o nadměrné namáhání semeníků a celého chámovodu. Menší výskyt drobných částeček krve je přirozený.

Kdy je nutný navštívit lékaře a kdy ne?

Lékaře bych navštívil vždycky, pokud se problém opakuje a nejde o přirozenou reakci například na přetížení cév v pohlavním údu nebo na nadměrné namáhání semeníků. Rovněž tehdy, pokud se přidruží jiné symptomy, zejména bolesti a problém s močením.

Bojím se, že je za hematospermií rakovina. Co s tím?

Vím pochopit, že muži často krát myslí na nejhorší, no abyste opravdu měli rakovinu spojenou například s prostatou nebo jinou částí pohlavní soustavy, musí být přítomné taky jiné příznaky typické pro karcinom. Pokud je nemáte, netřeba se zbytečně obávat.

Ako na odstránenie krvi z ejakulátu

Jak fungují tablety na zdravou potenci a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na zdravou potenci a proč je doporučuji

Přestože tablety, které by se daly koupit bez receptu a pomohly na problém s hematospermií nejsou, existuje jiný typ přípravku, který může mít podpůrný účinek na daný problém. Jde o tablety určeny na podporu potence, libida, spermatogenezy a drobných cév.

Tyto tablety fungují na následovném principu:

Díky přírodnímu složení se zlepšuje prokrvení penisu, zvyšuje se libido a zároveň je podporována tvorba spermatu a zlepšená jeho kvalita

Jak jsem již zmínil, tablety lze získat bez předpisu, nakolik se jedná o volně prodejné výživové doplňky. Látky, které jsou v nich obsažené, jsou 100 % přírodní extrakty a výtěžky různých účinných rostlin a bylin.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Tablety mají následující výhody:

jsou bez vedlejších účinků a to díky přírodnímu složení, které nezpůsobuje v organismu žádné vedlejší a negativní efekty
může se užívat i dlouhodoběji, co taky doporučuji, nakolik tímto způsobem se postupně hladina důležitých látek v těle zvyšuje a účinky jsou pak viditelnější
zlepšují plodnost, potenci i erekci, přičemž pozitivní vliv mají obvykle i na ejakulaci a celkově na sexuální život muže

Já sám jsem vyzkoušel vícero značek takových tablet a mohu potvrdit, že opravdu fungují. Samozřejmě, nakolik neobsahují uměle vyráběné látky a nejsou na recept, jejich účinnost nemusí být u všech mužů stoprocentní. V kombinaci s dalšími opatřeními mohou pomoct zlepšit také stav ejakulátu a podpořit řešení problému s výskytem krve v spermatu.

Co se týče užívání a dávkování tablet, zde jsou nejdůležitější zásady:

neužívejte tablety jako náhradu léčby, hlavně v případě zánětů a jiných seriózních příčin, které si vyžadují odborný lékařský dohled
dodržujte dávkování a tablety určitě nezapíjejte alkoholem
sledujte účinky tablet, a pokud se vyskytne například alergická reakce, vyměňte je

TABLETY NEJSOU VŠELÉK

Jelikož přímo na problém výskytu nadměrného množství krve v ejakulátu neexistují žádné volně dostupné tablety bez receptu, jde v tomto případě spíš o podporu cílenější léčby a řešení. Na prvním místě by tak měli být výše zmíněné režimová opatření.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Výše zmíněné tablety produkuje několik výrobců. Jsou to zahraniční společnosti specializované převážně na tenhle typ přípravků, co ještě neznamená, že všechny jsou stejné kvality. Některé účinkují víc, jiné zas méně. Jaký je výsledek? Někteří muži se zklamou a na přípravky na podporu plodnosti nebo jiné zanevřeli.

Dle mně by to byla chyba a proto jsem se rozhodl v následující tabulce zhodnotit všechny značky tablet, které jsem vyzkoušel já. Ke každé připájím hodnocení a taky odkaz na mou vlastní recenzi. Ať se líbí, tady jsou.

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.8/5 - (11 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *