Kyselina D-asparagová – DAA

Kyselina D-asparagová - DAA: účinky, dávkování, zkušenostiJednou z látek, která se využívá na podporu hladiny testosteronu u mužů, je Kyselina D-asparagová, v zkratce nazývaná taky DAA. Jde o specifickou formu Kyseliny asparagové, která se běžně nachází v těle člověka a má význam na podporu hormonální hladiny včetně stimulace růstového hormonu a na testosteron.

I když se Kyselina D-asparagová nachází taky v potravinách, mnohem lepším zdrojem jejího příjmu jsou speciální přípravky vyráběné za účelem zvýšení testosteronu nebo za účelem podpory fyzického výkonu. Prodej touto formou je rovněž nejčastější.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Velice často se využívá synergický efekt spolupůsobení DAA s jinými podobnými aminokyselinami, například L-Argininem nebo L-Citrulinem. Předmětem mé dnešní recenze je ale pouze Kyselina D-asparagová.

Kyselina D-asparagová: původ, popis a využití

Kyselina D-asparagová: původ, popis a využitíZ chemického hlediska vychází Kyselina D-asparagová z Kyseliny asparagové, která obsahuje karboxylovou skupinu a patří mezi kyselé, polární a hydrofilní kyseliny. Je důležitou součástí vícerých biochemických procesů v těle a prekurzorem pro syntézu některých esenciálních aminokyselin, například lyzinu nebo metioninu.

Kyselina D-asparagová je formou Kyseliny asparagovej, která je využívána primárně jako posilovač hladiny testosteronu

Druhou formou Kyseliny asparagovej je Kyselina L-asparagová, z které může Kyselina D-asparagová vzniknout během vaření nebo zahřívání potravin s její obsahem

Látka patří mezi biogenní aminokyseliny a je jednou z 21 důležitých aminokyselin

Nakolik je Kyselina asparagová neesenciální aminokyselinou, naše tělo si ji může v případě potřeby tvořit samo. Děje se tak například v hypofýze, v hypotalamu a ve varlatech. Zajímavé je, že tato kyselina má vliv na stimulaci látek, které zpětně podporují aktivitu tak v hypofýze, a rovněž ve varlatech.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

DAA, čili Kyselina D-asparagová má vícero významů v lidském těle:

je důležitá pro fyzickou výkonnost organizmu, například pomáhá snížit únavu a naopak zlepšuje fyzický výkon a podporuje výdrž
má význam v případě buněčných funkcí a je důležitá pro stimulaci produkce imunoglobulinů a protilátek v těle
je nosičem minerálů Draslík a Hořčík, čím se podílí na jejich lepší distribuci v těle a naopak se podílí na očistě těla od nadbytečného amoniaku

Kyselina D-asparagová je známá především pro muže, kteří se víc věnují sportování, posilování nebo se snaží o růst fyzické síly a kondice. To však vůbec neznamená, že lze její účinky využít pouze u sportovců, právě naopak, díky působení na testosteron z ní mohou těžit i muži, jejichž cílem je zlepšení sexuálního apetitu.

ODBORNĚJŠÍ INFORMACE

Chcete poznat vzorec, dozvědět se něco víc o chemickém zpracování, fyzikálních vlastnostech nebo jiné odbornější informace v souvislosti s Kyselinou D-asparagovou? V takovém případě vám doporučuji sáhnout po Wikipedii, je to dobrý externí zdroj.

Kde DAA lze najít

Kde DAA lze najítAť již se jedná o samotnou Kyselinu asparagovou nebo její formu, Kyselinu D-asparagovou, existuje vícero rostlinných a potravinových zdrojů, kde ji lze najít. Cílem přijmu těchto zdrojů je posilnění její hladiny v těle a sekundárně i zvýšení testosteronu a v případě sportovců navíc zvýšení fyzické výkonnosti.

Tady jsou nejznámější a nejčastější zdroje této látky:

Sója: Jako jeden z nejlepších zdrojů Kyseliny D-asparagové vůbec lze považovat sóju. Má současně vysoký obsah bílkovin, vápníku a železa, co se hodí především pro sportovce. Z forem zpracování sóje se však vyhýbejte sójové mouce, ta není moc zdravá.

Obilniny a zelenina: Bohatým zdrojem Kyseliny D-asparagové je například kukuřice, ale taky ovesné otruby. Stejně tak můžete sáhnout po těstovinách, pohance a jídlech s obsahem prosa a ječmene. Dlouhozrnná bílá rýže obsahuje taky dostatek této aminokyseliny.

Ovoce: Co se týče ovoce, tady můžete najít DAA v čerstvém a taky v sušeném ovoci. V případě čerstvého ovoce upřednostněte do jídelníčku hlavně banány, švestky, třešně a nektarinky. Ze sušeného ovoce doporučuji meruňky a broskve.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Maso: Kyselinu D-asparagovou lze najít taky v mase. Nejvíc v červeném hovězím mase, například dobré jsou steaky nebo játra, no taky drůbež, například v kuřecí prsa. O něco méně aminokyseliny najdete v kachním, vepřovém a jehněčím mase.

Rostliny: DAA se nachází nejen v obvyklých potravinách, ale je obsažená taky v rostlinných zdrojích. Ze všech dávám do pozornosti především tzv. Zelený ječmen, známý taky jako Mladý, a ječmen a řasy Chlorella. Obě rostliny rovněž podporují imunitu.

Vejce, mléčné výrobky a ostatní zdroje: Mezi další zdroje DAA se dá zařadit cukrová třtina a melasa, ale například i mléčné výrobky a vejce obsahující specifický protein kazein. Aminokyselinu lze najít taky v másle nebo v některých jogurtech. Velice dobrým zdrojem jsou sýry, například v parmezánu nebo mozzarelle je DAA dostatek.

Kyselina D-asparagová a její účinky

Kyselina D-asparagová a její účinkyO vplyvu na fyzickou výkonnost a testosteron jsme si již něco alespoň letem světem řekli, no DAA má mnohem zajímavější účinky a to pro celý organismus. Některé vlivy souvisí přímo s primárním vlivem působení na hormonální hladinu, jiné jsou od tohoto prvotního účinku nezávislé. Jisté ale je, že Kyselina D-asparagová určitě stojí za zmínku.

Tady jsou všechny její významné účinky pro člověka:

Vliv na hladinu hormonů

Prvním vlivem je působení na hormonální hladinu a to hned ve vícerých ohledech. Prvním je stimulace již zmíněného testosteronu, no zde účinky DAA nekončí. Působí totiž ještě na uvolňování gonadotropních hormonů, svalového hormonu a růstového hormonu. Ten posledně jmenovaný je důležitý právě pro sportovce na lepší výkon.

Podpora libida a plodnosti

V souvislosti s působením na testosteron dochází díky Kyselině D-asparagové k podpoře v oblasti sexuálního života. Jednak jde přímo o podporu libida, čili sexuálního apetitu, ale zároveň se jedná o podporu plodnosti. Látka totiž nepřímo pomáhá zvýšit spermatogenezu, čili produkci mužských pohlavních buněk. V období menopauzy zvyšuje libido taky u žen.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Účinky pro sportovce

Zapomenout samozřejmě nelze v případě DAA na ty, kteří užívají tuto kyselinu za účelem podpory během sportovního výkonu. Kyselina D-asparagová zlepšuje výkon a podporuje fyzickou výdrž, co se hodí pro jakýkoliv druh cvičení. Kromě toho pomáhá zvýšit sílu a pocit energie a taky urychluje regeneraci.

Vliv na vitalitu

Bez ohledu na to, jestli sportujete nebo ne, DAA má potenciál vám pomoct zvýšit celkovou fyzickou a psychickou vitalitu. Kyselina pomáhá snadněji překonat a zvládnout únavu, látka tlumí ospalost a díky vlivu na testosteron zvyšuje životní sílu a životní energii. Nejde sice o nějaký extrémní životabudič, ale vliv je viditelný.

Podpora mentálního zdraví

Jedním ze zajímavých účinků DAA je podpora a vliv na mentální zdraví. Co tím myslím? Kyselina D-asparagová totiž podporuje správné fungování centrální nervové soustavy a slouží jako speciální neurotransmiter na přepojení komunikace v mozku. To má za následek zlepšení paměti, podporu mozkové činnosti a taky zlepšení koncentrace.

Další účinky

Kyselina D-asparagová zvyšuje produkci imunoglobulinů a tak pomáhá zlepšit imunitu. Má vliv na odstranění amoniaku z těla a z tohoto důvodu se hodí při zvýšeném množství toxinů v organizmu. Aminokyselina se taky podílí na tvorbě sacharidů, lipidů a proteinů, nakolik je součástí tzv. Citrátového cyklu.

Vedlejší a nežádoucí účinky

Vedlejší a nežádoucí účinkyAčkoli Kyselina D-asparagová má pozitivní účinky v několika oblastech, jsou situace, kdy může působit taky negativně. Pokud jste muž, kteří potřebuje zvýšit testosteron a máte pocit, že vám například tablety s obsahem DAA dostatečně neúčinkují, určitě nezvyšujte dávky. Překročení maximální denní hranice totiž má většinou jenom negativní důsledky.

Pozor si dejte taky v těchto případech:

pokud máte méně než 25 let, testosteron se u vás tvoří přirozeně a nepotřebujete zvyšovat jeho přítomnost prostřednictvím externích zdrojů
pokud máte problém s nestabilní hormonální hladinou, neužívejte Kyselinu D-asparagovou
to samé platí tehdy, když trpíte hypertyreózou, co je specifické onemocnění štítné žlázy
ženy by měly užívání konzultovat s lékařem, těhotné a kojící ženy by neměly DAA užívat vůbec
nadměrná dávka může způsobit problémy s koncentrací, nervozitu, nestabilitu emocí a mohou nastat taky psychické poruchy

UŽÍVÁNÍ S PŘESTÁVKOU

Abyste předešli nadměrné hladině Kyseliny D-asparagové, zkušenosti mnohých mužů ukazují, že nejlepší je dát si během užívání přestávku. Ačkoli jsou přípravky stavěné primárně na pravidelné užívání, po 2 týdnech se doporučuje dát si 1 týden pauzu.

Kapsle pro sportovce, potraviny, prášek a komplexní výživové doplňky

Kapsle pro sportovce, potraviny, prášek a komplexní výživové doplňkyDAA se využívá zřejmě nejvíc ve formě výživových doplňků a různých podpůrných přípravků a to právě pro oblast fitness, posilování a sportu. Postupně se formy možného využití rozrůstaly až do dnešní podoby, kdy si lze vybrat z tablet, prášku a různých specifických forem využití.

Toto jsou nejčastější a nejznámější možnosti, které máte:

Potraviny a přirozené zdroje

Kyselinu D-asparagovou si naše tělo sice dokáže vyprodukovat, no navzdory tomu doporučuji zaměřit se na příjem z externích zdrojů co nejvíc přirozeného charakteru. Jde především o potraviny, především sója, kukuřice a některé druhy masa, které jsem zmínil předtím. Do pozornosti dávám ještě některé rostliny, které jsou obecně prospěšné pro celkové zdraví.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Prášek

Asi nejčastější formou užívání DAA pro účely podpory fyzického výkonu je prášek. Ten obvykle obsahuje 100 % Kyselinu D-asparagovou bez jakýchkoliv příměsí a jiných účinných látek, přičemž na trhu jsou i mimořádně kvalitní produkty. Koupit se dají menší balení s objemem 100 gramů nebo větší pro profesionály s objemem 400 gramů.

Tablety pro sportovce

Na podporu fyzické výkonnosti se dá užívat nejen prášek, který se připravuje s nějakou ovocnou šťávou, ale taky kapsle s obsahem Kyseliny D-asparagové. V jejich složení je kromě DAA obvykle i nějaký vitamín nebo minerál, například Zinek. Tyto tablety jsou určeny svým účinkem především na snížení vyčerpání a na podporu sportovního výkonu.

Výživové doplňky na libido

Čím dál tím víc se dostává Kyselina D-asparagová do přípravků určených na podporu libida a na zvýšení testosteronu. Zatím je však taková forma pořád jakoby v plenkách, nakolik ty nejlepší značky jsou spíše postavené na jiných účinných látkách, konkrétně z kategorie přírodních afrodiziak. Nabídka tablet s DAA na libido tady ale je, ačkoli omezená.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Užívání a dávkování látky Kyselina D-asparagová

Užívání a dávkování látky Kyselina D-asparagováPojďme se teď podívat na základní pravidla a principy užívání a dávkování Kyseliny D-asparagové, abyste mohli využít její pozitivní efekty naplno. Nakolik při potravinách nehrozí nějaké významnější riziko předávkování se, zaměřím se v následujícím textu spíše na ostatní zdroje a formy využití této látky.

Při jejich užívání dodržujte tyto pravidla:

standardní denní dávka DAA se pohybuje od 2 do 3 tisíc miligramů
pokud užíváte Kyselinu D-asparagovou spíše na posilnění sexuálního apetitu, lepší je denní dávka 2 gramy, při zvýšeném výkonu a sportování je lepší hranice 3 gramů
pokud jde o přípravky se širším složením, které nejsou určené pro sportovce ale spíše pro zvýšení libida, užívání je dvakrát denně a obvykle po 2 tablety
tablety s komplexním složením se mají užívat měsíc a následně by měla následovat měsíční pauza
v případě prášku se doporučuje smíchání 3,5 gramu s ovocní šťávou jednou denně, přičemž po 12 dnech se doporučuje dát 7 dnů přestávku

Jak fungují tablety s obsahem Kyseliny D-asparagové a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem Kyseliny D-asparagové a proč je doporučujiDAA se vyskytuje čím dál tím víc taky v přípravcích určených na podporu sexuálního apetitu, čili libida. Zatím je ale takových produktů ještě poměrně málo a Kyselina D-asparagová je tady jenom jednou z mnoha účinných látek. Složení není moc bohaté a obsahuje spíše různé vitamíny a minerály než účinné přírodní afrodiziaka.

Co je však potřeba vyzdvihnout, to je princip fungování těchto tablet:

Přípravky jsou založeny na přírodním a rostlinném složení, takže v rámci účinných látek jsou tady vitamíny, minerály a aminokyseliny, no určitě ne žádné syntetické složky

Když jsem se však podíval na složení přípravků s obsahem Kyseliny D-asparagové, musel jsem bohužel konstatovat, že od mého ideálu mají ještě daleko. Ano, nepochybně je tato látka velice důležitá pro testosteron, ale existují již lepší prostředky na jeho zvýšení. Musím teda jenom doufat, že v budoucnosti se to v tomto ohledu zlepší.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Zároveň chci vyzdvihnout snahy výrobců a jejich přípravky, že se snaží udělat maximum pro odstranění náskoku ze strany konkurence. Jejich tabletky totiž mají vícero nesporných výhod:

tablety si můžete pochopitelně koupit bez nějakých omezení, nakolik jde o volně dostupné přípravky, přičemž objednávka je možná taky přes internet
působení přípravků je poměrně široké, neomezují se jenom na sexuální apetit, ale záběr je na celkové zvýšení vitality a výkonnosti
výhodou je vyladěné složení z hlediska možnosti dlouhodobého užívání a minimální výskyt nežádoucích účinků

Právě příliš široké účinky jsou ale dle mě největším problémem. Nepochybně dochází díky těmto tabletám k zlepšení sexuálního apetitu a k vlivu na testosteron, dle mě by to ale mohlo být mnohem lepší a cílenější. Právě proto se přikláním k názoru, že zatím doporučuji raději ověřené značky na trhu.

NE CENA, ALE KVALITA SLOŽENÍ

Při výběru tablet určených na podporu testosteronu je potřeba se v první řadě dívat na kvalitu složení. I když je Kyselina D-asparagová určitě zajímavá, na trhu ještě pořád převládají tablety s jiným složením, které mají lepší výsledky. Při výběru se však nedívejte primárně na cenu, nemusí se to vůbec vyplatit.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiSám jsem vyzkoušel také tablety, kde byla Kyselina D-asparagová dominantní složkou a na její účincích závisel vliv tablet na libido. Musím říct, že jisté rezervy tady pořád jsou, i když se mnozí výrobci snaží známější konkurenci vyrovnat. Jejich snahu si cením, no musím být objektivní.

Právě objektivní porovnání všech možností mě vede k závěru, že existují i lepší alternativy a já sám s nimi mám dost bohaté zkušenosti. Ať se líbí, tady jsou tablety na podporu testosteronu a libida, které u mě působily nejlépe:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.7/5 - (3 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *