L-Lyzin

L-Lysin: účinky, dávkování a kde se nachází v potravináchL-Lyzin patří mezi esenciální aminokyseliny, které si náš organizmus umí sám vyprodukovat, no současně ho potřebuje pro správné fungování vícerých systémů. Tato látka ovlivňuje taky erekci a právě z tohoto důvodu je součástí složení vícerých přípravků, jako například STOPOREX.

Její účinky jsou však mnohem širší, například je důležitá pro imunitní systém, pohybový aparát, metabolizmus, detoxikaci a především pro kardiovaskulární systém. Ze všech aminokyselin je L-Lyzin důležitý navíc proto, že je stavebním základem proteinů, které jsou nenahraditelné pro fungování našeho těla.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Jelikož aminokyselina je pro náš organizmus nezastupitelná a je navíc důležitá pro kvalitní potenci, rozhodl jsem se jí věnovat následující řádky. Hodně lidí o ní vůbec nic neví a to je dle mě škoda.

L-Lyzin: původ, popis a využití

L-Lyzin: původ, popis a využitíL-Lyzin je aminokyselina, kterou si naše tělo umí vyprodukovat, no současně je nevyhnutelnou látkou pro víceré procesy. Děti potřebují přijat denně přes 40 mg Lyzinu na 1 kg tělesné váhy, dospělým stačí třetina. Aminokyselina je nevyhnutná pro dostatečnou produkci vícerých hormonů, enzymů a taky protilátek.

L-Lyzin patří mezi proteinogenní aminokyseliny, nakolik je nevyhnutným stavebním prvkem pro všechny bílkoviny

Společně s Argininem a Histidinem patří mezi bazické aminokyseliny

Od hladiny L-Lyzinu závisí taky schopnost našeho těla využívat další aminokyseliny

Ve větším množství se nachází L-Lyzin ve svalových vláknech, a proto bývá častou součástí výživových doplňků pro sportovce. Jeho druhou nejdůležitější funkcí je předcházení aterosklerózy, přičemž tento účinek aminokyseliny je známý jenom několik desetiletí a zajímavostí je, že za jeho objev byla udělená v roce 1987 Nobelova cena.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Účinky aminokyseliny jsou ale o hodně širší:

díky podpoře cév a zlepšení jejich pevnosti a prokrvení dochází k lepšímu fungování ztopoření, co se odrazí na kvalitnější erekci
stejně tak L-Lyzin podporuje obranyschopnost těla, především působí proti zánětům a antibakteriálně
působí taky velice dobře při zotavování se z úrazů a operací, nakolik snižuje vysokou hladinu triglyceridů v krvi a obnovuje zdraví pokožky
zároveň podporuje vstřebávání vápníku a produkci růstového hormonu, takže je důležitý pro vývin kostí a svalů

ODBORNĚJŠÍ INFORMACE

O L-Lyzinu by se toho dalo napsat ještě poměrně dost, především z chemického a vědeckého hlediska. Rozhodně však nechci, aby se z tohoto článku stala nějaká odborná diskuse, takže, ať se líbí, tady je zdroj z Wikipedie, kde najdete další informace.

V kterých potravinách můžeme L-Lyzin najít

V kterých potravinách můžeme L-Lyzin najítL-Lyzin je zastoupen v poměrně bohaté a široké skupině potravin, to znamená, že je možné ho přijímat i v potravinách našeho běžného jídelníčku. Pozor však na to, že aminokyselina je citlivá na teplo, především suché teplo, čili například smažení. Tepelné zpracování potravin tak může snížit jeho koncentraci.

Kde se teda Lyzin nachází? V těchto potravinách a zdrojích:

Maso: Bohatým zdrojem L-Lyzinu je maso, co je však problém pro vegetariány. Oni by měli nahradit tento bohatý zdroj alternativami z jiných potravinových zdrojů, případně výživovými doplňky. Co se týče masa, nejvíc aminokyseliny najdete v červeném mase, například ve vepřové nebo hovězí svíčkové, o něco méně v drůbeži, především v kuřecím.

Mléčné produkty: Druhým mimořádně zajímavým zdrojem jsou mléčné produkty. Pokud jste vegan, čili nekonzumujte ani maso ani mléčné produkty, přicházíte v tomto případě o významné množství L-Lyzinu. Nejvíc ho je v sýru, například v parmezánu nebo eidamu, ale i v másle, bílém jogurtu a nakonec v samotném mléku. Tady provaření mléka nevadí, nakolik nejde o tepelnou úpravu za sucha.

Ryby a mořské plody: Třetím významným zdrojem aminokyseliny L-Lyzin jsou ryby a mořské plody. Například v mase tuňáka nebo lososa se nachází ještě víc aminokyseliny, jako v hovězím a kuřecím mase. To samé platí pro krevety, které jsou navíc samé o sobě skvělým přírodním afrodiziakem. L-Lyzin lze najít i v levnějších a dostupnějších rybách, například v sardinkách.

Ořechy: Ořechy jsou již tradičně dobrým zdrojem mnohých aminokyselin, například to platí pro lískové ořechy nebo vlašské ořechy, kde je zhruba tolik Lyzinu, jako v kravském mléku. Třikrát tolik je ho však v arašídech, které určitě doporučuji konzumovat i kvůli bohatému zastoupení prospěšných omega kyselin.

Sója a luštěniny: Podobně jako v případě L-Citrulinu, i u L-Lyzinu je dobrým zdrojem sója. Sójové boby jsou z hlediska jeho obsahu na 100 gramů potraviny dokonce na úrovni červeného masa, takže jde o skvělou alternativu pro vegetariány. Také luštěniny, především čočku, doporučuji pro přirozený příjem Lyzinu. Obilná zrna již mají této látky méně.

Vejce: Mezi živočišní produkty bohaté na L-Lyzin patří vejce, které jsou dokonce bohatší na obsah aminokyselin jako většina druhů ořechů. Nejvíc jich najdete pochopitelně ve vaječném bílku.

Zelenina: Zelenina je pro naše zdraví obecně prospěšná, no pokud byste chtěli doplnit aminokyseliny, dobrým zdrojem je například cibule nebo brokolice nebo zemáky. Ačkoli L-Lyzinu tady není extrémně velké množství, do jídelníčku zeleninu určitě zařaďte.

L-Lyzin a jeho účinky

L-Lyzin a jeho účinkyPojďme se teď podívat na všechny významné účinky, které aminokyselina pro náš organizmus nabízí. Kromě erekce, na kterou se nejvíc zaměřuji, je L-Lyzin prospěšný taky pro imunitu, řešení různých infekcí, zánětů a poranění a stejně tak je důležitý pro srdce, cévy, nervový systém a trávení.

Tady je přehled nejdůležitějších vlivů této látky na naše zdraví:

Zlepšení erekce

Podpora lepší erekce, především díky zlepšení prokrvení pohlavní soustavy, svalstva, periferních cév, to všechno je zásluha L-Lyzinu díky blokování tvorby cévních usazenin zpomalujících průtok krve. Společně s dalšími aminokyselinami dokáže během erekce zlepšit nejen prokrvení penisu, ale taky zabezpečit delší dobu ztopoření pomocí obnovy pružnosti cév díky stimulaci kolagenu.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Podpora imunity

Druhým nejlepším účinkům této aminokyseliny je podpora imunitního systému a obranyschopnosti. Aminokyselina podporuje tvorbu protilátek, působí antibakteriálně a proti virům, pomáhá při běžném nachlazení, no taky při oparu. Zajímavostí je, že pomáhá taky při genitálním oparu, který ale doufám nebudete muset řešit. Pokud potřebujete zlepšit hojení ran po úrazu nebo operaci, L-Lyzin určitě doporučuji.

Podpora cév a kardiovaskulárního systému

Jedním z nezanedbatelných efektů je zlepšení stavu kardiovaskulárního systému. L-Lyzin chrání cévy a srdce a blokováním lipoproteinů při tvorbě krevních usazenin pomáhá předcházet ateroskleróze. Stejně tak díky stimulaci kolagenu pomáhá při obnově cév a při zlepšení jejich pružnosti a pevnosti současně.

Detoxikace a trávení

L-Lyzin pomáhá detoxikovat organizmus od olova a ulehčuje trávení a vstřebávání vícerých důležitých látek. Pravidelné užívání aminokyseliny podporuje lepší fungování a zdraví veškerého trávícího ústrojenství a především střev.

Zdraví kostí, svalů a pokožky

L-Lyzin je důležitý taky pro pohybovou soustavu. Jednak podporuje tvorbu svalových proteinů, ale zároveň je důležitý pro vstřebávání vápníku. Díky tomu zlepšuje růst a pevnost kostí, co se dá využít u dětí i u dospělých. Díky tomu, že stimuluje vytváření kolagenu, podporuje taky pevnost vlasů a zlepšuje stav pokožky.

Další účinky

Velice populární je spojení L-Lyzin a rakovina, no tady musím varovat, že se jedná o nepodložené tvrzení a proto v tomto ohledu určitě nedoporučuji spoléhat se na aminokyselinu. Naopak, je důležitá pro udržení rovnováhy dusíku v organizmu, podporu tvorby enzymů a hormonů a působí uklidňujícím způsobem na nervový systém a bolesti hlavy.

Vedlejší a nežádoucí účinky

L-Lyzin: Vedlejší a nežádoucí účinkyL-Lyzin má kromě pozitivních účinků i některé nežádoucí, především tehdy, když se to prošvihne s jeho nadměrným užíváním. Výživové doplňky s jeho obsahem nejsou téměř vůbec problémové, stejně tak ani samotná aminokyselina není sama o sobě škodlivá. Existují ale některé situace, které by mohly způsobit nežádoucí účinky.

Jde o následující případy:

lidi s vyšší hodnotou cholesterolu by si měli dávat na L-Lyzin pozor, především na jeho užívání ve vyšších dávkách
to samé platí v případě, že máte vyšší hladinu triglyceridů v těle
pokud trpíte nějakým kardiovaskulárním onemocněním nebo poruchou, případně, pokud patříte do rizikové skupiny a jste náchylný na vznik takového onemocnění, měli byste se před užíváním L-Lyzinu ve formě výživových doplňků poradit s lékařem
více než 10 gramů denně je už nadměrná dávka, která může způsobit trávící problémy

POROVNÁNÍ DLE VÁHY

Aby se nestalo, že byste se předávkovali, můžete se řídit vaší hmotností. Průměrný člověk potřebuje 12 až 14 miligramů L-Lyzinu na 1 kilogram své tělesné hmotnosti, čili kolem 1 až 1,5 gramu.

Potraviny, nápoj ve formě prášku a tablety

L-Lyzin: V potravinách, jako šumivé tablety, injekce do žíly i jako nápojL-Lyzin se dá užívat ve vícerých formách. Říká se, že pokud máte dostatečně pestrý jídelníček a v něm zastoupené potraviny bohaté na tuto aminokyselinu, neměl by vám chybět. Možná to platí pro fungování organizmu, ale určitě to neplatí pro případy, kdy chcete využít jeho specifické účinky.

Toto jsou tři formy zdrojů, které můžete využít:

Potraviny

Vzhledem k tomu, že L-Lyzin je zastoupen i v potravinách, je rozhodně vhodné některé zařadit do jídelníčku. Zatímco v drůbeži, červeném mase nebo vejcích je to ještě možné v dostatečném množství, no luštěniny, ořechy nebo sardinky budete zřejmě jenom velice těžko konzumovat v dostatečných dávkách. Navíc, je potřeba si uvědomit, že aminokyselinu zabíjíte tepelnou úpravou, především pečením na sucho a smažením.

Nápoje a prášky

Výživové doplňky ve formě nápojů nebo prášků jsou druhá možnost. Nejde sice už o tak přirozenou formu, ale na druhou stranu, alespoň je dostatečná z hlediska koncentrace. Pokud sáhnete po těchto přípravcích, doporučuji čistý produkt bez přídavných látek, především bez tzv. „Éček“ a konzervačních látek. Nápoje doporučuji především tehdy, pokud máte akutní opar, tehdy může taková nárazová dávka urychlit průběh léčby.

Tablety

Co se týče tablet, tady jsou dvě možnosti. První jsou tablety s obsahem čistě Lyzinu, například to může být výživový doplněk. Druhou kategorii jsou tablety s konkrétním účinkem a se širším složením. Takovým způsobem se dají koupit například výživové doplňky pro sportovce, na posilnění imunity nebo na podporu erekce a potence, kde je L-Lyzin jednou z vícerých přírodních složek.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Užívání a dávkování aminokyseliny L-Lyzin

L-Lyzin: Užívání a dávkování aminokyseliny L-LyzinAčkoli má L-Lyzin pozitivní účinky na naše tělo, správným užíváním a dávkováním se vyhnete i těm málo negativním a nežádoucím. Základem je nepřekračovat dávkování doporučené výrobcům konkrétního přípravku a vyvarovat se především vysokým dávkám nad 10 gramů, které mohou způsobit žaludeční křeče, průjem a nevolnost.

Pro užívání a dávkovaní platí většinou tyto zásady:

1 až 3 gramy denně jsou běžná dávka většiny výživových doplňků s obsahem L-Lyzinu, ať už jde o práškové nápoje, hotové nápoje nebo tablety
pokud budete užívat výživové doplňky, nemusíte vůbec počítat miligramy L-Lyzinu v potravinách a připočítávat je k maximálním hodnotám aminokyseliny v doplňcích
v případě, že budete užívat L-Lyzin na opar nebo po operacích nebo úrazech, měli byste společně s ním užívat i L-Arginin a to v poměru 2 k 1
dávejte si pozor kontraindikace vzhledem například ke zvýšenému cholesterolu nebo hladině triglyceridů v těle, takže když patříte do rizikové skupiny, poraďte se před užíváním aminokyseliny s lékařem nebo lékárníkem

Jak fungují tablety s obsahem L-Lyzinu a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem L-Lyzinu a proč je doporučujiKdyž budeme mluvit o tabletách obsahujících L-Lyzin, mám na mysli takové, které jsou speciálně určené na podporu erekce, libida, potence a plodnosti. Zároveň však myslím volně dostupné tablety, čili výživové doplňky. Navzdory tomu, že tato aminokyselina má vícero pozitivních účinků, mě přirozeně zajímá její vliv na sexuální život.

Tablety, které zmiňuji, mají přitom 100 % přírodní složení:

V jejich obsahu lze najít extrakty a výtěžky rostlin považovaných za přírodní afrodiziaka, no taky aminokyseliny a jiné podpůrné látky pro zlepšení účinnosti přípravku

Složení těchto tablet je speciálně navrženo pro maximální účinnost ohledem potence, co je jejich největší výhoda. Některé značky podporují víc zvýšení libida, jiné delší erekci, další jsou zaměřené spíš na zlepšení nástupu erekce a v nabídce jsou i takové, které podporují spermatogenezu a plodnost.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Právě možnost kombinace všeobecného účinku společně se zaměřením na další oblast jsou velkým plusem. Kromě toho nabízejí tyto přípravky i další důležité benefity:

nakolik jde o volně dostupné výživové doplňky, nepotřebujete lékařské vyšetření ani lékařsky předpis na jejich zakoupení
dávkování je přesné a tablety lze užívat jednorázově, například před pohlavním stykem, nebo i pravidelně a dlouhodobě
díky jejich přírodnímu složení se nemusíte bát o vedlejší účinky, přičemž přípravky jsou testovány ještě před prodejem

L-Lyzin není v těchto přípravcích dominantní složkou, ale rozhodně jde o jejich hodně důležitou součást. Zároveň však platí, že vzhledem k jejich přírodnímu složení je nutné očekávat, že jejich účinnost může být u každého muže jiná. Záleží to od míry problémů a příčin, které souvisí s tím konkrétním sexuálním problémům, který máte.

EREKCE A IMUNITA

Nejčastěji se L-Lyzin vyskytuje v tabletách určených buď na podporu erekce, nebo na podporu imunitního systému. Jejich současné užívání se příliš nevylučuje, nakolik jde o výživové doplňky bez kontraindikací. I přes to bych najednou oba druhy tablet neužíval a raději to střídal.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiPojďme se teď podívat na tablety, s kterými mám osobní zkušenost a které obsahují kromě jiných látek také L-Lyzin. Vzhledem k tomu, že ten se nachází jenom v několika značkách, uvedu v následujícím přehledu i takové, kde se nenachází, ale byl jsem spokojen s jejich účinností.

Všechny značky tablet jsem osobně vyzkoušel a také ohodnotil v samostatných recenzích, které si můžete pročíst. Některé přípravky u mě účinkovaly lépe, jiné méně, ale v zásadě jsem s nimi byl spokojen. Doporučuji vám do pozornosti proto následující značky:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze

 

4.3/5 - (15 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *