Lubrikační gely: Silikonové, vodní, masážní a zkušenosti

Lubrikační gely: Silikonové, vodní, masážní a zkušenosti

Kdo ještě ani jednou nezkusil lubrikační gel, klidně se hlaste. Pokud náhodou patříte do této skupiny, pak vězte, že jste přišli opravdu o hodně. Lubrikační gely nejsou jen o tom, že všechno se najednou o něco lehčí klouže, pro muže i pro ženy jde o další možnost, jak si zpříjemnit milování a udělat sex aktivnější, zábavnější a také intenzivnější.

Na výběr máte totiž různé lubrikační gely, například masážní, aromatizované, stimulační, speciální gely na zúžení vagíny nebo oddálení ejakulace, dokonce existují i lubrikační gely pro ženy na prsa. Pro anální sex jsou určeny anální lubrikanty.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Jelikož já sám mám bohaté a dlouhodobé zkušenosti prakticky se všemi gely, stejně jako moje partnerka, rozhodl jsem se podívat na toto téma blíže a sepsat alespoň základní návod na to, jak a podle čeho si vybrat lubrikační gel a které jsou nejlepší.

Co jsou lubrikační gely a jak fungují

Pod pojmem lubrikační gel se myslí speciální gelový přípravek určený pro použití na sliznici nebo pokožku genitálií a pohlavních orgánů. Cílem lubrikačních gelů je zlepšit klouzavost místa, kde je nanesen, snížit tření a samozřejmě i zvýšit vlhkost.

Lubrikační gely jsou určeny pro muže a pro ženy, kteří chtějí zkvalitnit svůj sexuální život, podle funkce mohou sloužit také ke zlepšení pohlavního styku

Nejsou určeny pouze pro ty páry, které mají problémy s vlhkostí pochvy, ale stejně tak pomáhají i na oddálení ejakulace, zúžení vagíny či na masáž

Specifickou kategorií jsou lubrikační gely na poprsí a jeho zvětšení

Nanesením gelu na intimní oblast, genitálie nebo jinou část pokožky či sliznice se na ní vytvoří speciální film. Ten umožní snížení přilnavosti a zvýšení klouzavosti, podle složení lubrikačního gelu může mít tento film i jiné funkce, například vliv na vnímání citlivosti, změnu teploty a podobně. Lubrikovaný zabezpečí i zvlhčení místa.

Bohatý výběr lubrikantů

➡️ Doporučuji Stoporex Lube
– diskrétní doručení
– lubrikant na vodní bázi
– hydratační a zvlhčující účinek
– snadno se roztírá s kluzkou texturou
– vhodný v kombinaci s kondomy

Smyslem použití lubrikačních gelů jsou tyto situace:

zlepšení a zkvalitnění pohlavního styku, ať už jde o vaginální nebo anální sex, při tom análním je lubrikace nezbytnou podmínkou
vliv na intenzitu vnímání sexuálního vzrušení a dráždění, některé mohou mít zvyšující a stimulační účinek, ale na trhu jsou i ty s tlumícím vlivem
funkční vlivy, zejména pokud jde o kosmetické a zdravotní hledisko, zakoupit si umíte gely na podporu i snížení rizika otěhotnění či na zvětšení prsou

BIO aj veganské lubrikační gely

Vzhledem k nejmodernější trendy, i lubrikační gely si víte zakoupit s ohledem na přírodu. Stále populárnější jsou bio lubrikanty, které obsahují pouze přírodní aktivní složky, ale i veganské lubrikační gely, kde nejsou látky živočišného původu.

Jak a podle čeho vybrat lubrikační gely

Nejzákladnějším rozdělením typů lubrikačních gelů je rozdělení podle toho, na jakém základě jsou vyrobeny. Zde známe lubrikační gely na vodní bázi a silikonové lubrikační gely. Kromě toho existují ještě některé další parametry, které je třeba zohlednit při výběru, zejména pokud jde o způsob a místo využití gelu a požadavky na funkci.

Zde jsou důležité kritéria, podle kterých vybrat lubrikant:

Složení gelu: Nejdůležitějším kritériem je složení gelu. Zde známe gely buď ty, které jsou na bázi vody, nebo ty, které jsou silikonové. První typ má hladkou konzistenci a vysokou kluznost a doporučuje se i při erotických hračkách, druhý působí déle, vytváří na pokožce dlouhodobější film a je odolný vůči vodě, takže jej lze použít i ve sprše.

Použití: Co se týče použití, toto kritérium je důležité pro výběr lubrikantů s ohledem na jejich funkční vlastnosti. Klasický lubrikant víte použít na pohlavní styk, ale pokud byste chtěli vyzkoušet anální sex, musíte na to vybrat speciální lubrikační gel. Zakoupit si umíte i masážní gely, případně ty, které jsou 2v1, čili na masáž i vaginální styk.

Speciální vlastnosti: I podle konkrétního použití, ale i obecně, si umíte vybrat lubrikační gel podle některých jeho speciálních vlastností. Může jít o lubrikanty s hřejivým či chladivým účinkem, lubrikanty na oddálení ejakulace, lubrikanty na zúžení vagíny, lubrikanty na zvětšení poprsí či lubrikanty na intenzivnější dráždění.

Typy lubrikačních gelů pro muže a pro ženy

Jak jsem řekl již na úvod, lubrikační gely mají poměrně pestré využití a právě podle něj si umíte vybrat z několika typů. Některé jsou určeny specificky pouze pro muže, jiné mohou využít obě pohlaví a pak jsou tu i lubrikanty, které využijí pouze ženy. Podle toho si umíte vybrat univerzální lubrikanty, ale i ty se speciálními vlastnostmi.

Toto jsou nejčastější typy gelů určených pro muže a ženy:

Gely na pohlavní styk

Nejvíce využívané jsou lubrikační gely určené na pohlavní styk. Jejich cílem je zlepšení kluznosti a zvlhčení, ať už půjde o penis nebo pochvu. Tyto gely můžete mít silikonové i na vodní bázi a mohou mít řadu přidaných funkcí, například hřejivý či chladivý efekt. Využitelné jsou samostatně, ale is kondomem či erotickou hračkou.  Gely na pohlavní styk na Kondomshop.cz

Masážní gely

Druhou skupinou jsou gely určené na erotické hry, konkrétně na masáž. Masážní lubrikanty bývají obvykle aromatizované a s nějakou příchutí, nejčastěji jsou na bázi vody, protože se rychleji vpijí do pokožky a lépe se roztírají. Většina z nich je v kategorii 2v1, což znamená, že je lze použít nejen na masáž, ale i na pohlavní styk.  Masážní gely na Kondomshop.cz

Bohatý výběr lubrikantů

➡️ Doporučuji Stoporex Lube
– diskrétní doručení
– lubrikant na vodní bázi
– hydratační a zvlhčující účinek
– snadno se roztírá s kluzkou texturou
– vhodný v kombinaci s kondomy

 

Gely se zdravotnickým účinkem

V této kategorii jsou lubrikační gely, které mají nějakou přidanou funkci s vlivem na sexuální zdraví nebo kvalitu sexuálního života. Nejčastěji jde o gely na oddálení ejakulace, speciální spermicidní gely s antikoncepčním účinkem, případně o lubrikanty na podporu otěhotnění. Při antikoncepčním účinku ale efekt není 100%.  Lubrikační gely na Kondomshop.cz

Gely na prsa

Posledním typem lubrikantů jsou ty, které nejsou určeny k nanášení při pohlavním styku nebo na genitální oblast, ale jde o gely určené na prsa. Jejich cílem je optické zvětšení poprsí a zpevnění pokožky prsů, několik mají složení, které podporuje regeneraci pokožky. K dosažení efektu třeba pravidelné a dlouhodobé používání.  Gely na prsa na Kondomshop.cz

NA ZNAČCE AŽ TAK NEZÁLEŽÍ

Možná máte svou oblíbenou značku kondomů či erotických pomůcek, konec konců, mnoho známých výrobců takového erotického sortimentu vyrábí i lubrikační gely. Chci vás ale ujistit, že v případě lubrikantů na značce až tak nezáleží.

Nejčastější otázky o lubrikačních gelech

Jsou nějaké lubrikační gely speciálně určeny pouze pro ženy? Které z nich jsou ideální na masturbaci? Tyto, ale i desítky dalších otázek se ptají muži a ženy na internetových fórech a diskusích k tématu lubrikantů a lubrikačních gelů. Jelikož je mým cílem představit vám lubrikační gely co nejkomplexnější, tady je pár odpovědí:

Jak ovlivňují lubrikanty na podporu otěhotnění?

Mnoho žen se na lubrikační gely s tímto účinkem spoléhá, ​​ale jde spíše o podporu, nemáte žádnou 100% záruku. Lubrikační gely obsahují látky, které příznivě ovlivňují životnost a pohyblivost spermií a působí na optimalizaci pH prostředí pochvy.

Jak fungují naopak spermicidní lubrikanty?

V případě tohoto typu jde o chemické působení na spermie, látky obsažené v těchto gelech ničí spermie, kromě toho, že pochvu dokáží dostatečně dlouho zvlhčit. Tato antikoncepce však není stoprocentně účinná, konkrétně dosahuje úspěšnost zhruba 70%.

Existují nějaké gely určené pouze pro muže či ženy?

V principu jsou pro ženy určeny pouze ty gely, které se buď aplikují na prsa, případně jde o léky se zdravotnickým účinkem, například proti mykózám. Gely pro vaginální i anální styk mohou aplikovat obě pohlaví, stejně tak to platí i pro masážní gely.

Který lubrikační gel je vhodný na masturbaci?

V principu každý, ať už si zvolíte olejový, silikonový nebo ten na vodní bázi. Pokud však chcete mít co nejméně „obsluhy“, sáhněte po lubrikanty na bázi vody, které velmi rychle smyjete v případě potřeby. Těch silikonových se budete zbavovat těžší.

Jaký druh nebo typ gelu je nejlepší na anální sex?

Jednoznačně silikonový a ten, který je speciálně určen pro anální hry. Takový lubrikační gel má delší výdrž, což je právě při análním sexu důležité, stejně tak nesnižuje nijak původní vlastnosti kondomů. Pozor však na to, že zanechávají fleky látce.

Jak a kde koupit lubrikační gely

Lubrikanty si víte zakoupit dnes už prakticky v každém větším supermarketu, ale i v drogerii a stejně tak v lékárně. Já dávám přednost nákupu přes internet, protože je zde větší nabídka. Do pozornosti dávám mnou ověřený eshop www.kondomshop.cz.

V kategorii lubrikačních gelů si vyfiltrujete ty, o které máte zájem

Vložíte do online košíku ten lubrikační gel, který se vám líbí nejvíce

Vyplníte své osobní údaje, adresu doručení a zvolíte si typ dopravy

Na závěr vyberete typ platby a objednávku zkontrolujete a odešlete

Objednávku víte udělat přes počítač, tablet, notebook i mobilní telefon a jde o věc na pár kliknutí. Umíte si vyfiltrovat lubrikační gely podle typu, složení, použití, značky i jiných vlastností, což usnadňuje a urychluje celý výběr. Zaplatit víte předem, ať už bankovním převodem, přes internet banking nebo platební kartou, ale i na dobírku.

Bohatý výběr lubrikantů

➡️ Doporučuji Stoporex Lube
– diskrétní doručení
– lubrikant na vodní bázi
– hydratační a zvlhčující účinek
– snadno se roztírá s kluzkou texturou
– vhodný v kombinaci s kondomy

Doručení probíhá kurýrní službou, stačí si jen vybrat kterou a místo dodání. Balíček vám může přijít buď domů nebo do nejbližší pobočky zásilkových, kde si ho půjdete probrat osobně a tehdy, kdy to vyhovuje vám. Standardně trvá doručení 1 až 2 pracovní dny, závisí to i na vytíženosti kurýra u vás. Nákup je ale celkově rychlý.

MAXIMÁLNÍ DISKRÉTNĚ BALENÍ

Ať už se rozhodnete pro doručení balíčku s lubrikačními gely k vám domů, nebo to bude do nejbližší Zásilkovna, můžete se spolehnout na maximálně diskrétní balení. To znamená, že nikdo se nedozví, co jste si objednali a ani to, že to bylo ze sexshopu.

Vlastní zkušenost

Lubrikační gely používám prakticky od nepaměti, hlavně pokud jde o ty 2v1, čili lubrikanty využitelné pro pohlavní styk i masáž. Nejraději mám gely na vodní bázi, velmi snadno se s nimi pracuje, rychle se roztírají a nezanechávají žádné stopy. Když jsem zkoušel anální sex, sáhl jsem po silikonovém, ten má totiž lepší výdrž a bylo to vidět.

Oblíbenou nemám žádnou konkrétní značku, většinou se orientuji podle aktuální potřeby, případně pokud chci aromatizovaný či ochucený gel, tak podle této vlastnosti. Doporučuji třešeň, malinu a tropické ovoce, ostatní příchutě mi přijdou až příliš umělé.

V minulosti jsme s partnerkou zkoušeli i různé gely se zdravotnickým účinkem, ona měla problém s vaginální mykózou a já jistou dobu s předčasnou ejakulací. Zde hodnotím účinek příznivě, gely nám pomohli s tím, co jsme potřebovali. Pokud byste chtěli nějaké doporučení na značky, já mám nejraději Durex, Eros, JoyDrops a lubrikanty od Joydivision.

Zhodnocení na závěr

Lubrikační gely patří do té kategorie erotického sortimentu, která je praktická a zároveň spojena s příjemným využitím. Nabídka různých gelů je natolik bohatá, že si určitě vyberete to své a to bez ohledu na účel použití, ať už půjde o sex nebo masáž.

Před tím, než si nějaký zakoupíte, zvažte tato kritéria:

použití, čili vaginální sex, orální sex, anální sex nebo masáž

jak dlouho potřebujete zvlhčení a zvýšení klouzavosti, podle toho i složení

zda chcete používat lubrikant is nějak erotickou pomůckou

zda vyžadujete speciální účinek, například na erekci nebo otěhotnění

Já osobně preferuji lubrikační gely 2v1, které jsou univerzální a hodí se tak na zvýšení vlhkosti, jakož i klouzavosti v pochvě. Tyto gely však nejsou určeny pro anální sex, na ten si musíte koupit silikonové, které mají větší výdrž. Výběr si dobře promyslete.

Bohatý výběr lubrikantů

➡️ Doporučuji Stoporex Lube
– diskrétní doručení
– lubrikant na vodní bázi
– hydratační a zvlhčující účinek
– snadno se roztírá s kluzkou texturou
– vhodný v kombinaci s kondomy

Pokud jde o doporučení týkající se nakupování, je jen na vás, kde si lubrikant budete chtít koupit, dnes jde již o téměř běžný sortiment, podobně jako prezervativy. Největší výběr je však podobně jako u jiných podobných erotických produktech, v eshopech, já doporučuji www.kondomshop.cz. Najdete zde vše to, co potřebujete.

4.8/5 - (18 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *