Málo ejakulátu

malo ejakulatuMnožství ejakulátu může a taky nemusí být indikátorem vážnějšího problému s plodností. Toto téma bych rozhodně nepřeceňoval, ale ani nezlehčoval, nakolik sám vím, co je to mít problémy s potencí. Příliš málo ejakulátu může být důsledkem tak hormonálních problémů, jako i běžných situací při nadmíru aktívním sexuálním živote.

Tímto problémem mohou trpět například muži s poruchami varlat, například tehdy, pokud nemáte sestouplé jedno z nich. Týká se to ale taky i jinak zdravých mužů, kteří jsou ale náruživými kuřáky. Postihnout tedy může kohokoliv.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Uklidním vás však aspoň v jedné věci a to v tom, že i málo ejakulátu se dá řešit bez lékaře. Ne vždy, přirozeně, ale existuje vícero přirozených metod nebo „domácích receptů, kterými lze množství ejakulátu zvětšit.

Co znamená, když máte málo ejakulátu a jaké jsou toho příznaky

Co znamená, když máte málo ejakulátu a jaké jsou toho příznakyMnožství ejakulátu je u muže samozřejmě velice individuální, na druhou stranu, existují jisté hraniční hodnoty, které již mohou indikovat příliš málo nebo příliš mnoho ejakulátu. Řekněme si však nejdřív něco z teorie, abychom se věděli dostat do praxe.

Ejakulát a semeno se sice uvádějí jako synonyma, ale není tomu tak.

Pod pojmem ejakulát se myslí většinou tekutina, která se procesem ejakulace dostane z pohlavního údu během orgasmu u muže.

Semeno je spíš synonymem pro spermie, které se v ejakulátu nachází.

Na množství ejakulátu má vliv několik faktorů, přičemž nejvíc jde o frekvenci sexuálního styku a složení potravy, kterou muž přijímá. Z hlediska objemu je množství ejakulátu v rozmezí od 2 do 5 ml naprosto v pořádku. Jak vidíte, jde o poměrně široké rozpětí, co znamená, že ani málo ejakulátu na první pohled ještě nemusí znamenat problém.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Co se týče procesu ejakulace, ten probíhá následovně:

během pohlavního styku přichází k sexuální stimulaci, které konečným cílem je orgasmus
když nastává začátek orgasmu, mozek vyšle nervový signál k zahájení uvolňování ejakulátu, který putuje přes chámovody až do močové trubice
po cestě se k němu přimíchá semeno uvolňováno ze semenných váčků a procesem svalových kontrakcí je ejakulát společně se semenem vytlačen ven z penisu

Příliš málo ejakulátu během jedné ejakulace nemusí vůbec nic znamenat. Důležité je, zda se tenhle stav opakuje, jak častokrát k problému dochází a stejně i to, jestli nejsou přidruženy jiné projevy. Docela často se tudíž mohou objevit i další problémy s potencí jako takovou.

Toto je stručný seznam nejčastějších symptomů spojených s problémy s ejakulací:

příliš rychlá ejakulace nebo naopak příliš opožděná ejakulace
problém s nízkým libidem
ochabnutí svalů pánvového dna
nízká hladina typických mužských hormonů, například testosteronu
problém s kvalitou erekce a rychlostí jejího nástupu
únava a nedostatek energie

AŽ 200 MILIONŮ SPERMIÍ

V souvislosti s množstvím ejakulátu bych jako zajímavost zmínil i množství spermií. Zdravý mužský organismus by měl za jeden den vyprodukovat od 130 do 200 miliónů spermií. Maximální objem dosáhne muž zhruba po 2 až 3 dnech sexuální abstinence.

Příčiny malého množství ejakulátu

Příčiny malého množství ejakulátuJak jsem zmínil již na úvod, za nízkým množstvím ejakulátu mohou být mnohé příčiny. Některé jsou přirozené a svou povahou krátkodobé, jiné jsou vážnější a v extrémním případě mohou souviset i s jinými problémy potence.

Tady je přehled nejčastějších faktorů ovlivňujících množství ejakulátu:

Intenzita sexuálního styku: Čím častěji má muž pohlavní styk, tím méně ejakulátu produkuje. Platí to pouze v případě, když je za den několik ejakulací v řade. Po dvou až třech dnech se dostane opět hladina produkovaného ejakulátu na maximální hodnotu, čili pod pojmem „častější“ se myslí sexuální styk víc krát za den.

Nedostatek testosteronu: Velký vliv na početnost spermií ale i objem vyprodukovaného ejakulátu mají u muže hormony. Jedním z nejdůležitějších je hormon testosteron, kterého hladina ovlivňuje takřka všechno související s potencí, zda již jde o libido, sexuální energii, rychlý nástup erekce ale i „výdrž“ v ložnici.

Množství tekutin: Ačkoli ne zcela absolutně, množství přijatých tekutin během dne má vliv na množství tekutiny v samotném ejakulátu. V tomhle směru existuje několik výzkumů, které se hledáním této souvislosti více zabývali, přičemž obecně přijímaným závěrem je, že optimální množství denně přijatých tekutin pro dostatek ejakulátu by mělo být přes 2 litry.

Potraviny a typ nápojů: Nejen množství, ale i typ tekutin ovlivňuje ejakulát. Slazené perlivé nápoje obsahující vysokou hladinu cukru nebo umělých sladidel mají negativní vliv na spermatogenezy a tvorbu ejakulátu. Stejně tak alkohol. Nedostatek ovoce, zeleniny a látek zvaných aminokyseliny taky nepříznivě působí na množství ejakulátu.

Kouření: Jste kuřák? V takovém případě byste se měli rozhodnut, zda je pro vás přednější tenhle zlozvyk nebo vaše potence a plodnost. Kouření tudíž negativně ovlivňuje erekci jako takovou, stejně tak snižuje počet spermií a způsobuje jejich kvalitativní degradaci. Tyto vlivy jsou dokazatelné a týkají se jak klasického kouření, tak i kouření například marihuany.

Nadměrné prohřívání v okolí třísel: Vzhledem k tomu, že varlata jsou umístnění mimo mužského těla, jejich citlivost na okolní prostředí je vyšší. Kromě toho, takové anatomické uspořádání umožňuje udržet teplo na nižší hodnotě, jako je teplo lidského těla. Prohřívání varlat a třísel negativně ovlivňuje produkci ejakulátu a spermií.

Diagnostika malého množství ejakulátu

Diagnostika malého množství ejakulátuPokud se vám zdá i na základě vnějších symptomů, že ejakulátu je dlouhodobě příliš málo, je nejvyšší čas zajet za lékařem. Diagnostika malého množství ejakulátu spočívá v principu především z dvou věcí a to ze zjištění přítomnosti negativních faktorů ovlivňujících tvorbu ejakulátu a z testování množství ejakulátu během ejakulace.

Toto jsou 3 vyšetření, které se realizují nejčastěji:

anamnéza, během které se zjišťuje, jak často se málo ejakulátu vyskytuje, jestli jde o pravidelný stav a zjišťuje se též, jestli nejsou přítomny rizikové faktory u muže
rozbor moči, přičemž cílem tohoto rozboru je zjistit hladinu testosteronu
test objemu ejakulátu, kde se zjišťuje v ml objem ejakulátu a to opakovaně

Je mi ovšem jasné, že jsou stavy, kdy je odborná diagnostika nezbytná. Na druhou stranu, na základě výše zmíněných příznaků a taky vyvolávajících faktorů umíte velmi dobře určit, zda se u vás jedná o problém s dlouhodobě sníženým množstvím ejakulátu, nebo jde pouze o přechodný stav.

SLEDUJTE EJAKULÁT DLOUHODOBĚ

Jednorázové snížení množství ejakulátu by rozhodně nemělo být důvodem na paniku. Sledujte tento stav dlouhodobě a vyzkoušejte například, zda delší období sexuální abstinence nebo vyšší pitní režim nemají vliv na málo nebo mnoho ejakulátu víc, jako jiné domnělé příčiny.

Jak na zvýšení množství ejakulátu

Jak na zvýšení množství ejakulátuZvýšit množství ejakulátu není rozhodně žádná jednorázová záležitost. Rychlé řešení moc nefungují a pokud taky ano, tak jen krátkodobě a po čase se stav vrátí na předcházející úroveň. Základem by proto měli být dlouhodobější řešení, které se mohou opírat tak v režimová opatření, jako i v užívání některých podpůrných přípravcích.

Toto jsou možnosti, které můžete zkusit:

Méně častá masturbace nebo pohlavní styk

Pokud masturbujete nebo máte sexuální styk příliš často, nemůžete se ani divit, že máte málo ejakulátu. V tokovém případě tudíž platí pravidlo, že méně je víc. Zkuste proto omezit sexuální styk nebo masturbaci maximálně na jednou denně. Pokud se nedostaví žádná viditelná změna, zkuste interval ještě snížit, například na raz za dva nebo tři dny.

Dostatečný pitný režim

Velkou úlohu sehrává i množství tekutin přijatých za den. Pokud je již na první pohled zřejmé, že za den vypijete méně jak 2 litry tekutin, měli byste neprodleně tento stav napravit. Pro organismus i pro dostatek ejakulátu je důležitý denní příjem tekutin od 2 do 3 litrů. Nesmí ale jít o alkohol a slazené perlivé nápoje, ideální je čistá voda nebo voda s ovocem.

Pozor na prohřívání a těsné spodní prádlo

Příliš vysoká teplota neprospívá spermatogeneze a ani tvorbě ejakulátu. Taky proto jsou varlata uloženy mimo těla, jelikož teplota nad 37 stupňů Celzia je pro ně příliš vysoká. Nezvyšujte jí ani vy například nošením těsného spodního prádla nebo častým používáním vytápění sedadel v autě.

Zinek, kyselina listová a aminokyseliny

Příroda je nejlepší lékař, a co je přírodní, to je i přirozené. Zaměřuji proto pozornost na pravidelný příjem aminokyselin, především L-argininu, L-lyzinu a L-karnitinu, které podporují tvorbu ejakulátu a semene. Stejně tak doporučuji potraviny s vyšším obsahem zinku a kyseliny listové, které dokáže navýšit počet spermií i o polovinu.

Změny v stravování a životosprávě

Co se týče změn v stravování a životosprávě, konzumujte více ovoce, zcela omezte kouření, alkohol si dopřejte jen minimálně. Dopřejte si dostatek oddechu, ale například i pravidelnou fyzickou aktivitu. Vyhýbejte se dlouhodobému sezení. Stejně tak se vyhýbejte stresu a dopřejte si mentální oddech a klid.

Tablety podporující spermatogenezu

Když se bavíme o tabletách, třeba rozlišovat mezi těmi, které jsou na předpis a těmi, které lze koupit i bez lékařského receptu. V tom druhém případě existuje velké množství značek, přičemž já osobně upřednostňuji ty známější, které nejsou zaměřené jen na jeden problém, ale řeší potenci a plodnost obecně.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Časté otázky o množství ejakulátu

Časté otázky o množství ejakulátuProšel jsem několik diskusních fór a internetových stránek na toto téma s cílem zjistit, co mužů v souvislosti s množstvím ejakulátu nejvíc trápí. Nashromáždil jsem proto na jednom místě nejčastější otázky o tématu a připojuji i mé vlastní odpovědi:

Mám málo ejakulátu, no jen sporadicky. Co může být příčinou?

Pokud se takový jev vyskytuje velmi málo a víc méně náhodně, čili nejde o pravidelný nebo dlouhodobý stav, zvažoval bych jako příčinu především intenzitu sexuálního styku nebo výkyvy hladiny testosteronu. Samozřejmě, svůj vliv může mít i pitný režim.

Jak ovlivňuje alkohol a kouření ejakulaci?

Zmínil jsem to víckrát, nicméně to zopakuji, neboť je to důležité. Kouření je pro potenci, erekci a plodnost nepřítelem číslo jedna. Co se týče alkoholu, tak v malém množství neškodí, například pohár vína jednou za čas určitě nesníží drasticky množství ejakulátu.

Mám nejen málo ejakulátu, ale i málo sexuální energie. Co s tím?

V takovém případě jde nejčastěji o pokles libida. Tento stav se u mužů projevuje především v souvislosti so stresem, příliš vyčerpávajícím životním stylem a stejně tak v souvislosti se sníženou hladinou testosteronu.

Skutečně tablety zmíněné výše fungují?

To, že každá jedna značka jakéhokoliv přípravku ve formě výživového doplňku zabere na 100 % u všech mužů, nelze nijak tvrdit. Já sám jsem ale vyzkoušel několik tablet a potvrzuji, že jsem našel takové, které opravdu fungují.

Kdy je nezbytné vyhledat lékaře?

V případě dlouhodobě abnormálně nízkého množství ejakulátu, případně, pokud při orgasmu nedochází k ejakulaci vůbec, je rozhodně neodvratné navštívit lékaře a obrátit se na odbornou pomoc. Rozhodně bych to nepodceňoval, jedná se přece i o vaše zdraví.

Jak fungují tablety na zvýšení množství ejakulátu a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na zvýšení množství ejakulátu a proč je doporučujiPodívejme se nato, jaké další opatření kromě těch režimových můžete provést, aby se vám množství ejakulátu nebo jeho kvalita zlepšila. Jednou z nejčastějších metod jsou pilulky, přičemž teď mám na mysli tablety ve formě výživových doplňků.

Existují dva druhy tablet:

Prvním typem jsou volně prodejné tablety určeny čistě na podporu zvýšení množství semena a ejakulátu, druhým typem jsou tablety na plodnost a potenci

V obou případech jde o tablety bez lékařského předpisu, co znamená, že si je můžete koupit volně a bez nutnosti absolvovat jakékoliv lékařské vyšetření. Tyto pilulky mají přírodní složení a obsahují především látky podporující spermatogenezu, co se projeví i na množství ejakulátu.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Fungování většiny tablet je založeno na tomto principu:

mají složení přímo ovlivňující spermatogenezy a to především díky obsahu aminokyselin důležitých pro tvorbu semene
podporují libido, opět díky svému složení, jelikož obsahují extrakty rostlin známých jako přírodní afrodiziaka
zlepšují intenzitu orgasmu a ejakulace, a mají taky pozitivní vliv například na udržení erekce delší dobu díky vlivu na prokrvení penisu

Ne všechny tablety mají všechny výše zmíněné účinky. Na trhu jsou i tablety zaměřeny čistě jen na podporu spermatogenezy, nicméně právě s takovými já osobně nemám moc dobré zkušenosti. Některé z nich fungují, ale řada má účinky jen velice málo viditelné. Proto dávám přednost těm přípravkům, které řeší potenci komplexněji.

Bez ohledu na to, jaké pilulky si pořídíte, dodržujte tyto zásady:

tablety jsou pouze podpůrný prostředek, takže nemůže jít pouze o jediný způsob řešení
nepřekračujte dávkování, protože neplatí, že vyšší dávka znamená lepší účinek
dlouhodobější užívání je lepší a to říkám z vlastních dlouholetých zkušeností; dlouhodobě užívejte tablety i tehdy, když výrobce na obalu píše, že to není zapotřebí

POZOR NA PODOZRIVÉ ZNAČKY

Kromě tabletek, s kterými mám i já sám pozitivní zkušenosti, jsem si všiml na trhu velké množství značek přímo s podezřelým složením a účinky. Radím proto vyhledat vždy ještě před koupí přípravku jeho reference a hned budete vědět, na čem jste.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiNetvrdím, že tablety jsou jediný účinný způsob, jakým se dá ovlivnit množství nebo kvalita ejakulátu. Nicméně jde o velmi vítaný doplněk podporující náležité množství a kvalitu, přičemž zejména pozitivní mám zkušenosti přímo s tablety podporujícími spermatogenezy. Pozor ale, ne všechny mají takový účinek.

Abyste nemuseli střílet „naslepo“, rozhodl jsem se se svými zkušenostmi podělit. Zde je přehled těch značek, s kterými jsem byl nejvíc spokojen a jako bonus k nim připojuji i vlastní recenzi a zhodnocení účinků:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.2/5 - (20 votes)

Jeden komentář

  1. Dobrý den,
    ráda bych se zeptala jestli málo ejakulátu může jít ruku v ruce s poruchou erekce? Nebo to spolu vůbec nesouvisi? Děkuji za odpověď.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *