Menstruace po porodu

Menstruace po porodu

První menstruace po porodu bývá pro ženy znamením, že se znovu vrátili ke své „ženskosti“, pokud se to tak dá říct. To, kdy se poprvé menstruační krvácení obnoví a jaké je, záleží zejména na tom, zda žena dítě kojila a pokud ano, jak moc a jak dlouho. Zároveň je to však velmi individuální, takže rozdíly mohou být u téže ženy po prvním i po druhém porodu.

Časté jsou i případy, kdy se menstruace dostavila během kojení. Není ani nic výjimečného, ​​když si žena myslela, že ještě jí nehrozí otěhotnění a měla nechráněný pohlavní styk s tím, že nakonec znovu otěhotněla. Za těmito výkyvy třeba hledat hormonální změny.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Nejen o tom, kdy může přijít první menstruace po porodu, jaká intenzivní může být a co na ni vliv, si řekneme v tomto článku. Zaměřil jsem se také na podporu zdraví pohlavní soustavy po otěhotnění a na podporu hormonální rovnováhy.

Co ovlivňuje menstruaci po porodu a jak probíhá

Pro období těhotenství je charakteristické zastavení ovulačního a menstruačního cyklu, což je doprovázeno vymizením klasické menstruace. Po porodu tak přirozeně vzniká otázka, kdy a v jaké intenzitě se menses obnoví. Odpověď závisí na několika faktorech.

V první řadě platí, že nejvíce závisí obnovení menstruace od kojení, protože během něj brání spuštění menstruačního cyklu vyšší hladina hormonu prolaktin

Při plném kojení, takříkajíc 24 hodin denně, může přijít první menstruace klidně i po roce od porodu, při nekojení mnohem dříve

První menstruace po porodu se objeví nejčastěji do 3 až 8 měsíců

Ženy, které nekojí vůbec, mohou dostat první menstruaci klidně i po měsíci od porodu. Pokud kojíte, nejpozději do 3 měsíců od skončení by se měla objevit první menstruace, byť jen slabší. Někdy může dojít k menstruaci iv rámci anovulačních cyklů, jindy naopak, čili ovulace už probíhá, ale menstruace přijde až po ní.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Průběh první menstruace po porodu vypadá nejčastěji následovně:

jelikož po porodu došlo k vážnému narušení hormonální rovnováhy, krvácení během první menstruace je jiné, buď silnější nebo slabší od stavu před porodem
vyskytnout se mohou i bolesti v podbřišku, někdy se vyskytují i ​​bolesti v oblasti zad, objevit se mohou také pocity nevolnosti a může přijít i k úpravě chuti mléka
variabilita délky a intenzity je rozdílná a to i s ohledem porovnání první, druhé a další menstruace, což je důsledkem postupné úpravy hormonální hladiny

ANTIKONCEPCE PO PORODU? ANO!

Mnoho žen si myslí, že dokud se neobjeví menstruace, nehrozí žádné těhotenství po porodu. Není tomu ale tak, otěhotnět se dá i bez mensesu, i během kojení a i během šestinedělí. Doporučuje se použít antikoncepce, z hormonální zejména gestagenní typ.

Problémy a příznaky spojené s menstruací po porodu

Po porodu se dříve či později objeví menstruace. Pokud tomu tak není, je třeba vyhledat gynekologické vyšetření. Někdy však může nastat tato potřeba i když k menstruaci přijde, avšak má problematický průběh z hlediska délky nebo intenzity.

Zde jsou nejčastější situace a stavy:

Velmi silná menstruace po porodu: Vyšší intenzita krvácení po porodu je běžná, může za to hormonální nerovnováha. Pokud je však menstruace příliš silná dlouhodobě, může se jednat i o problém s cévami, případně může jít o projev výskytu nějakých polypů, myomů nebo nádorů na děloze.

Bolestivá menstruace po porodu: Výskyt mírných bolestí během menstruace po porodu bývá součástí výraznějšího projevu tzv. premenstruačního syndromu. Pokud je bolest nesnesitelná, může se jednat i o projev nějakého zánětu či infekce. Více ženám na to pomáhá hormonální antikoncepce.

Nepravidelná menstruace po porodu: Nepravidelné krvácení po porodu je přirozené a ve většině případů nemusí indikovat žádnou vážnější poruchu. Pokud se však vyskytuje příliš intenzivní krvácení i s bolestmi, může jít o cysty na vaječnících nebo problémy s hormony, což už vyžaduje návštěvu lékaře.

Dlouhá menstruace po porodu: V souvislosti s narušením pravidelnosti menstruace se může u žen po porodu vyskytnout i příliš dlouhá menstruace, někdy trvat i pár týdnů a to nepřetržitě. Za tímto stavem bývá hormonální nerovnováha, problém s cévami či nějaký jiný problém týkající se dělohy.

Nejčastější otázky o menstruaci po porodu

Pojďme se podívat na několik praktických otázek a záležitostí souvisejících s tématem menstruace po porodu. Jak to už bývá u podobných oblastech ženských problémů, i zde lze nalézt na internetových fórech opravdu velké množství podnětů. Vybral jsem ty, které jsou nejvíce relevantní a nyní na ně na jednom místě odpovím:

Kolik trvá menstruace po porodu v případě zdravého průběhu?

Vzhledem k tomu, že po porodu a kojení jsou hormonální hladina a menstruační cyklus v těle značně rozhozené, může to být individuálně. Pokud je menstruace velmi slabá, trvá obvykle déle, například i 6 dní. Pokud je silnější, může trvat zas kratší, třeba jen 4 dny.

Může se objevit menstruace po porodu i během kojení?

Ano, může, ačkoliv častěji to bývá až po ukončení kojení. Nejběžnější je, že se první menstruace po porodu objeví do 6 týdnů od skončení kojení, protože právě v tomto období poklesne hladina hormonu prolaktin, který dává tělu signál o ukončení tvorby mléka.

A co opětovné těhotenství, může žena otěhotnět i před první menstruací?

Ano, může a to, že období kojení nebo období několika měsíců po porodu je jakousi přirozenou antikoncepcí, je jen jeden velký mýtus. Netřeba zapomínat na to, že ovulace předchází menstruaci a při té je zase velmi těžké určit přesný měsíc, kdy se obnoví.

Kdy je třeba navštívit gynekologa v souvislosti s menstruací po porodu?

Nejčastěji jsou dvě situace. První je, pokud je menstruace silná nebo trvá více než 7 dní, tehdy určitě doporučuji zajít za lékařem. Totéž ale platí i naopak, takže pokud ani po 3 měsících od skončení kojení nedošlo k menstruaci, je lepší jít za gynekologem.

Mohou se před první menstruací po porodu objevit nějaké příznaky?

Ano, skoro v polovině případů předchází prvnímu menses po porodu několik příznaků typických pro hormonální nerovnováhu v těle. Nejčastěji jde o změny nálad, únavu, úzkosti, neklid, celkovou podrážděnost, problém se soustředěním či bolesti hlavy.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

MENSTRUACE A VLIV NA MATEŘSKÉ MLÉKO

Některé ženy se ptají i na to, zda může začátek menstruace ovlivnit mateřské mléko pokud stále kojí. Na kvalitu mateřského mléka menstruace vliv nemá, ale chuť mléka se měnit může. Ne však vlivem čistě menstruace, ale hormonálních změn.

Jak zlepšit a podpořit zdraví pohlavní soustavy po porodu

Prostakan forte: ZkušenostiTěhotenství a porod jsou náročně na organismus tak z fyziologického, tak z psychologického a hormonálního hlediska. Pro sexuální život a jeho kvalitu jsou důležité všechny tři zmíněné aspekty, které je třeba co nejdříve uvést po porodu do zdravých mezí.

Zde jsou přirozené způsoby, které na základě zkušeností doporučuje i moje partnerka:

omezte příjem cukrů, nadměrně solené jídla a konzumaci červeného masa, tyto potraviny zhoršují duševní, fyziologickou i hormonální rovnováhu
pozor si dejte i na alkohol, cigarety a kofein, mají negativní vliv tak na libido, jakož i na kardiovaskulární a nervový systém
důležitý je i pohyb na čerstvém vzduchu, například chůze nebo pomalejší běh, vyhýbejte se příliš intenzivnímu cvičení
dopřejte si dostatek odpočinku a relaxu, například delším spánkem, odpočinkem i během dne a vyhýbání se stresu či napětí
nezapomeňte na přírodní zdroje, zejména ovoce a zeleninu s obsahem vitamínů B či minerálů Vápníku a Hořčíku, pozitivní jsou i fytoestrogeny na hormonální rovnováhu

Jak fungují pilulky na zpevnění poprsí a proč jejich doporučuji

Prostakan forte: ZkušenostiTěhotenství, porod a následné kojení jsou velkou zátěží nejen pro organismus nebo hormonální hladinu estrogenu, progesteronu či prolaktinu, ale i pro poprsí. Moje partnerka však našla zajímavého pomocníka na podporu zpevnění poprsí, přírodní tabletky.

Ty jsou založeny zejména na rostlinných extraktech:

Ve složení těchto tablet jsou rostliny a byliny obsahující fytoestrogeny, které pomáhají na zpevnění a částečně i na mírně zvětšení poprsí a zlepšují jeho stav a vzhled

Nejčastěji obsahují tyto přípravky kombinaci více rostlinných extraktů a výtažků, některé patří dokonce mezi přírodní afrodisiaka. Běžně zde najdete rostliny jako například Damiána, Pískavice řecké seno, Srdečník obyčejný nebo Angelika čínská. Jako doplňkové látky zde mohou být i některé vitamíny či minerály podporující hormonální hladinu.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Tabletky mají řadu velmi praktických výhod:

jelikož neobsahují žádné léčiva, jsou ve formě volně dostupných tablet, takže na jejich koupi nepotřebujete recept ani předpis
složení je čistě přírodní a založené na rostlinných extraktech, což s sebou přináší bezproblémové užívání a minimum nežádoucích účinků
mnohé tyto přípravky si můžete koupit nejen v lékárně, ale i pohodlně přes internet přes eshop výrobce či distributora, což znamená zároveň výhodnou cenu

Jelikož jsou tyto přípravky založené na rostlinných výtažcích a přírodních látkách pro dosažení co nejlepšího účinku v praxi je třeba dlouhodobější užívání. Moje partnerka, ale i většina žen, je užívají i několik měsíců a pravidelně každý jeden den.

ŠIRŠÍ ÚČINKY JAK NEJLEPŠÍ BENEFIT

Největší výhodou a nejlepším plusem těchto přípravků jsou širší účinky. Jelikož fytoestrogeny v tabletách působí na hormonální hladinu a celkově na fyzickou a psychickou vitalitu, pomáhají přípravky nejen na prsa, ale také na pravidelnost menstruačního cyklu.

Tabletky, které vyzkoušela moje partnerka a její zkušenosti s nimi

Chtěli byste podpořit pevnost poprsí a zároveň působit na hormonální rovnováhu? Zamlouvají se vám výše zmíněné tabletky pro jejich složení a možnost dlouhodobého dávkování? Pak si stačí už jen vybrat značku a začít přípravek užívat. Doporučuji ale nespoléhat se při výběru pouze na sliby od výrobce, ale zejména na praktické výsledky.

Nedívejte proto jen na cenu nebo to, jaké účinky jsou propagovány na obalu, ale zejména na kvalitu složení a reference. Pokud si chcete ušetřit čas a peníze, můžete se inspirovat i zkušenostmi mé partnerky. Toto jsou značky, které se jí osvědčily nejvíce:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze
4.8/5 - (24 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *