Muira Puama – Ptychopetalum olacoides

Muira Puama: účinky, složení, dávkování a zkušenostiPod názvem Muira Puama se skrývá brazilská rostlina prospěšná především pro pohybovou soustavu, nervový systém a v neposlední řadě i pro pohlavní orgány. Tato rostlina, či spíše technicky vlastně strom, je již od nepaměti využíván v jihoamerické lidové medicíně, ale postupně se rozšířil do celého světa.

Tato dřevina je někdy označována jako nejmocnější přírodní afrodiziakum, přičemž v tradiční medicíně se využívá především kůra a kořen. Zajímavé je, že vědecké zkoumání její účinků přeběhlo až v 20. století, takže Muira Puama byla dlouho opomíjená.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Dnes to však napravím i já, nakolik její účinnost mě pozitivně překvapila a proto jsem se rozhodl napsat o ní článek. V následujících řádcích se dozvíte, proč se o ní říká jako o „dřevě potence“.

Muira Puama: popis, využití, původ a výskyt, kde roste

Muira Puama: popis, využití, původ a výskyt, kde rostePtychopetalum olacoides, jak se dřevina odborně nazývá, dorůstá do výšky maximálně 5 metrů a jde o typický tropický a subtropický strom. Vyskytuje se v Brazílii, na území Francouzské Guyany, Surinamu a ve výjimečných případech i v oblasti Afriky. Základem je tedy tropické podnebí.

Muira Puama je strom křovitého charakteru s listy světlozelené barvy z jedné strany a tmavozelené barvy z druhé strany

Dřevina je náročná na vlhkost a teplé počasí, proto se vyskytuje téměř výhradně pouze v amazonských pralesech nebo podobných oblastech

Květy mají typickou jasmínovou aroma a jsou bílé barvy

Přestože rostlina byla známá ještě u indiánských kmenů obývajících střední a jižní Ameriku, její výzkum se začal až začátkem 20. století, no následně Muira Puama upadla do zapomenutí. Její kořeny i kůra se však začaly opět využívat ve výživových doplňcích přírodního typu a to také s ohledem na potenci.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Účinky dřeviny jsou však samozřejmě mnohem širší:

pomáhá při problémech s depresí, stresem a podporuje tak mozkové funkce, a rovněž celý nervový systém
pozitivně působí na chronickou únavu, dodává tělu energii a zlepšuje náladu a obecně vitalitu
ženám pomáhá při těžkém průběhu menstruace a mužům i ženám pomáhá při nedostatku libida a problémech s potencí

Celosvětová popularita Muira Puama zdaleka není na také úrovni jako v případě některých jiných rostlin, no já osobně se domnívám, že je to nespravedlivé. Jde o velice kvalitní přírodní a především přirozené afrodiziakum, které vám dodá životní energii a zvýší potenci. To netvrdím pouze já, to tvrdí taky víceré průzkumy u mužů.

ZAJÍMAVÉ A UŽITEČNÉ INFORMACE

Jelikož vás nechci přímo tady zahltit příliš odbornými informacemi, rozhodl jsem se poskytnout vám odkaz na článek na Wikipedii s tématem Muira Puama. Dozvíte se tady něco více o složení, účincích i samotném popisu dřeviny.

Látky a složení dřeviny Ptychopetalum olacoides

Látky a složení dřeviny Ptychopetalum olacoidesPuama obsahuje víceré důležité látky, například alkaloidy, nenasycené mastné kyseliny nebo rostlinné steroly. Každá látka obsažená v dřevině má svůj specifický účinek na lidské tělo a i díky zajímavému složení je rostlina pro náš organizmus prospěšná.

Toto jsou nejvýznamnější látky, které v Muira Puama najdete:

Alkaloid Muirapuamin: Rostlinné alkaloidy se obecně využívají pro své farmakologické účinky a odlišný není ani alkaloid nacházející se v Muira Puama, který je příznačně pojmenován Muirapuamin. Jeho přesné účinky jsou sice stále předmětem výzkumu, ale již dnes víme, že jde o látku nacházející se v kořenu a v kůře.

Rostlinné steroly: Tyto látky obsažené v Muira Puama jsou důležité pro snižování cholesterolu v organizmu, nakolik blokují jeho absorpci do těla přes trávicí trakt. Označují se někdy jako fytosteroly a zajímavostí je, že se čím dál tím víc přidávají do různých potravinářských výrobků s obsahem tuků nebo mléka. Mají antioxidační účinky, nakolik zpomalují předčasné stárnutí. V rostlině je obsažený především betasisterol.

Mastné kyseliny a fytochemické kyseliny: Muira Puama je poměrně bohatá na nenasycené mastné kyseliny, organické kyseliny a fytochemické kyseliny. Kým fytochemické kyseliny pomáhají detoxikaci a zpomalují stárnutí organizmu, mastné kyseliny jsou důležité pro kardiovaskulární systém. Zároveň pomáhají stimulovat mozkové funkce a zmirňují deprese.

Esenciální oleje a silice: Velmi zajímavou složkou rostliny jsou esenciální oleje a silice, které mají nejen aromatické účinky, ale taky farmakologické účinky a za tímto účelem se využívají pořád víc a víc. Esenciální oleje obsažené v Muira Puama pomáhají především zmírnit stres, zlepšit koncentraci a mají svůj význam pro uvolnění svalů a zlepšení spánku.

Ostatní látky: Ve složení rostliny jsou také terpeny, například lupeol nebo flobafen, třísloviny nebo kumarin. Kumarin si zaslouží zvlášť pozornost, nachází se například taky ve skořici, no poslední výzkumy naznačují, že může mít spojitost s některými onemocněními jater. Dejte si proto pozor na tuto látku, pokud je to i váš případ.

Muira Puama a jeho účinky

Muira Puama a jeho účinkyPřejdeme teď od složení přímo k účinkům rostliny na náš organizmus. Vlivy, které dřevina má, nejsou zdaleka jenom v sexuální oblasti, právě naopak, jsou mnohem širší. Jedním slovem by asi bylo těžké rostlinu charakterizovat, no určitě jde o velice dobrý životabudič.

Podívejte se, jaké prospěšné účinky Muira Puama nabízí:

Zvýšení libida a problémy s potencí

Jako přírodní afrodiziakum zvyšující libido u žen i mužů je Muira Puama známá mezi domorodým obyvatelstvem dlouhé staletí. U mužů dokáže účinný extrakt rostliny zlepšit erekci a to především zvýšením průtoku krve do pohlavního údu, u žen zas zesilňuje orgazmus. I díky jeho upokojujícímu účinku na nervový systém dochází k intenzívnějšímu prožívání sexuální stimulace, co přispívá ke kvalitnější erekci.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Zmírnění menstruačních problémů a klimakteria

Ženy, které užívaly čaj z Muira Puama nebo výživové doplňky s významným obsahem této rostliny, tak činí především pro jeho pozitivní účinky na zmírnění negativních projevů během menstruace nebo v období menopauzy.

Podpora duševního zdraví

Posilnění paměti, vitality, pocit větší životní energie, takové účinky připisuje hodně lidí rostlině při jejím dlouhodobějším užívání. Díky obsahu některých látek se Muira Puama hodí například i pro zmírnění stresu, deprese a obecně psychického i fyzického vyčerpání.

Zlepšení zdraví nervové soustavy

Muira Puama pomáhá zlepšit fungování centrální nervové soustavy, například zlepšit fungování některých kognitivních funkcí, za které je zodpovědný mozek. Stejně tak díky svým antioxidačním účinkům chrání mozkové buňky před předčasným stárnutím.

Další účinky

Pokud máte problémy s trávením, chcete zlepšit imunitu, podpořit zdraví trávicího traktu a pomoct mu například zbavit se toxických látek, je na to Muira Puama velice dobrým přírodním prostředkem. Zajímavostí je, že v určitých případech byl zaznamenán účinek i na zmírnění vypadávání vlasů u mužů. Pomáhá taky při revmatu, pokud je součástí krémů.

Vedlejší a negativní účinky

Muira Puama - Ptychopetalum olacoides: Vedlejší a negativní účinkyVýhodou Muira Puama je, že na rozdíl od mnohých jiných podobných přírodních afrodiziak, má hodně málo nežádoucích nebo negativních účinků. Já osobně bych nedoporučoval užívání rostliny těhotným ženám a ženám během kojení a to především kvůli stimulačním účinkům, které by se mohly přenášet na plod nebo dítě.

Tady jsou některé další problémové situace, kterým se ale dá velmi snadno vyhnout:

nedoporučuji užívání přípravků s obsahem této rostliny lidem s problémy se spánkem, onemocněními jater a lidem s vysokým krevním tlakem
v případě nadměrného užívání a překračování maximální denní dávky se může vyskytnout zvýšená podrážděnost, nervozita, ztráta koncentrace a nespavost
výjimečně se mohou ze začátku užívání některých forem vyskytnout například trávící problémy, ale jde pouze o krátkodobý a přechodný jev

TABLETY JAKO IDEÁLNÍ FORMA

Pokud chcete mít jistotu, že vám nehrozí nadměrné užívání, nejlepší formou jsou tablety. U nich máte jistotu při dávkování, a máte jasné instrukce týkající se například užívání ve vztahu k jídlu nebo k některým látkám, které by mohly vyvolat kontraindikace.

Pěstování doma

Muira Puama - Ptychopetalum olacoides: Pěstování domaNavzdory tomu, že Muira Puama je typický tropický strom, který vyžaduje tropické klima, za jistých okolností ho lze pěstovat taky u nás. Musíte se ale smířit s tím, že nikdy nedosáhne své maximální výšky, nakolik jedinou možností, jak ho pěstovat v našem podnebném pásmu, je fóliovník. Půjde spíše tedy o mini-stromeček.

Pokud se rozhodnete pro pěstování u nás, tady jsou podmínky, které strom potřebuje:

nejdůležitější je dostatek světla, slunečního záření, na které je strom přirozeně zvyklý
pěstování je ve formě sazení sazenic nebo semen, v obou případech je na úvod důležitá dostatečná vlhkost
Muira Puama vyžaduje speciální substrát pro tropické rostliny, který má vhodné pH a zároveň neobsahuje například škodlivé živiny nebo škůdce
s hnojením to netřeba přehánět, tady platí, že méně je někdy víc
stromeček je potřeba neustále ořezávat tak, aby se nerozkošatil a příliš nevyrostl, kůru z něj používejte velice opatrně a v malých množstvích

Čaj, nálev, tinktura a tablety

Muira Puama - Ptychopetalum olacoides: Čaj, nálev, tinktura a tabletyMuira Puama se dá užívat ve vícerých formách. Můžete si například koupit již hotové čaje, případně si ho doma připravit z kořene a kůry, která se dá koupit samostatně. Pokud si chcete udělat tinkturu, postačí vám k tomu bezbarevný alkohol. Já však dávám nejvíc přednost výživovým doplňkům ve formě tablet.

Tady jsou nejčastější formy užívání rostliny:

Čaje a nálevy

V prodejnách se zdravou výživou se dá koupit hotový čaj, ale můžete si ho například taky připravit ze sušené rostliny, kterou můžete koupit i ve velkém kilogramovém balení. Pokud si budete dělat čaj nebo nálev, můžete dát 1 až 2 čajové lžičky do vroucí vody a nechat louhovat alespoň 10 až 15 minut. Chraňte však sušenou rostlinu před vlhkostí, slunečním světlem a různými pachy, čili je ji nezbytné skladovat na suchém a samostatném místě.

Tinktury

Připravit si můžete rovněž domácí tinkturu, o kupované jsem zatím nikde nic nenašel. Ideálním alkoholem na tinkturu bude neochucená čistá vodka, kde stačí vložit zhruba 4 polévkové lžíce do půl litru alkoholu, vařit 20 minut a nechat odstát alespoň 14 dnů. Pak na povzbuzení ducha a oživení energie můžete užívat pravidelně každý den, když přidáte 2 až 4 ml tinktury například do hrnečku s vodou a citronem.

Tablety

Gelové kapsle obsahující výtěžky z kořene nebo kůry jsou čím dál tím populárnější formou výživových doplňků. V případě Muira Puama máte na výběr buď samostatné přípravky s obsahem pouze této rostliny, případně dvojkombinaci s jinou, nebo komplexní tablety zaměřeny na posilnění potence či libida. Já dávám přednost druhé možnosti, a pokud budete i vy užívat skutečně účinné značky takových tablet, můžete vytěžit z pozitivních účinků dřeviny maximum pro svůj sexuální život.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Užívání a dávkování Muira Puama

Užívání a dávkování PískaviceSprávné užívání jednotlivých forem je alfa a omega maximálního využití pozitivních účinků na organizmus. Pokud se chcete vyhnout nežádoucím účinkům, nesmíte to přehánět s užíváním a určitě musíte dodržovat maximální denní dávku. Při kupovaných přípravcích máte výhodu, že se stačí držet instrukci od výrobce.

Užívání a dávkování by se v každém případě mělo držet následujících zásad:

pokud budete dělat domácí odvar, na půl litru nesmíte použít více než dvě čajové lžičky syrové rostliny
při tinktuře platí, že maximálně 20 gramů se zkombinuje s alkoholem, ideálně například s vodkou
dlouhodobě by měla být maximální denní dávka syrové rostliny v jakékoli formě nejvíc 2 gramy, při větším dávkování hrozí nespavost a podobné nežádoucí účinky
pokud budete užívat tinkturu, maximem by měly být 2 až 4 ml za den
v případě kupovaného čaje se držte maximální dávky 1 hrneček za den
pokud jde o tablety, dodržujte doporučení od výrobce

Jak fungují tablety s obsahem Muira Puama a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem Muira Puama a proč je doporučujiV případě, že byste chtěli užívat Muira Puama v tabletové formě, nejlepším prostředkem jsou speciální tablety na podporu erekce a potence. Jde o přípravky s komplexním složením, kde najdete nejen výtěžek z této rostliny, ale také výtěžky a extrakty jiných bylin či přírodní účinné látky podporující libido nebo lepší erekci.

Tablety jsou speciálně vyvinuty s cílem podpořit potenci:

Složení tabletek je namixované tak, aby vlivem účinných látek z přírodních afrodiziak nebo jiných rostlin došlo k lepšímu ztopoření a rovněž ke zvýšení libida

Muira Puama nebývá sice v takových přípravcích příliš často, ale v některých nejznámějších značkách ji najdete jako součást složení. Druhou možností jsou speciální tablety ve formě výživových doplňků, které obsahují pouze výtěžek z této jediné rostliny, případně dvojkombinaci například s Ginkgem.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Pokud přemýšlíte o tom, jestli je lepší koupit doplňky obsahující pouze Muira Puama nebo komplexnější přípravky, já doporučuji druhou možnost. Tady jsou důvody:

principem složení komplexních tablet je maximální účinek v oblasti potence, co se projeví viditelnějším vlivem
samotná Muira Puama nemůže například aktivně ovlivnit spermatogenezu a plodnost, co však komplexně složený přípravek dokáže
kombinace látek v komplexních přípravcích je namixováno tak, aby se potlačovala drtivá většina nežádoucích účinků, co umožňuje i dlouhodobé užívání

Velkou výhodou je navíc dostupnost takových tablet bez lékařského předpisu či receptu. Nabídka tabletek na podporu erekce či libida je navíc velice pestrá a můžete si vybrat přípravky, které kromě kompletního vlivu na potenci řeší například mnohem důrazněji lepší erekci, zvýšení libida nebo zlepšení plodnosti.

TAKY JINÉ BYLINY A ROSTLINY

Muira Puama rozhodně není jediná rostlina, která je důležitá pro efektivnost tablet a jiných přípravků na potenci či libido. Velký důraz bych dával například na Kotvičník, Ženšen, Macu, Ginkgo nebo Pestřec. Ideální je kombinace vícerých látek v jednom přípravku.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Muira Puama - Ptychopetalum olacoides: Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiNavzdory tomu, že příliš hodně tablet s výtěžkem či extraktem Muira Puama není na trhu, nemusíte si z toho vůbec dělat těžkou hlavu. Existují i jiné přípravky, které obsahují podobné rostliny z kategorie přírodních afrodiziak, které jsou velmi účinné a mohou vám pomoct při problémech s erekcí, libidem nebo potencí.

Mohu si to dovolit tvrdit na základě mých bohatých zkušeností s desítkami přípravků přírodního charakteru. Ano, ne všechny účinkují na 100 %, ale jejich síla je nezpochybnitelná. Pojďme však konkrétně k takovým značkám, které u mě působily nejlépe:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.5/5 - (16 votes)

Jeden komentář

  1. dobrý den dnes jsem si zakoupil tablety Muira Puama a nevym jak je užívat nalahvičce je napsáno 1g rozdělit na dvě dávky denně a jak mám vědět kolik je v tabletě g. a jak jí popřípadě rozdělit na dvě dávky za den děkuji za odpovědˇLinhart

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *