Mužská obřízka

mužská obřízka

Obřízka u muže je specifickým druhem zákroku, který patří z hlediska historie dokonce mezi nejstarší dokumentované zákroky operačního charakteru s přímým zákrokem do lidského organismu. Dodnes se mužská obřízka provádí v některých státech, kulturách nebo náboženských společenstvích zejména kvůli tradici.

Mnoha možná překvapí, že obřízka se provádí i na přání a to ve specializovaných klinikách či ambulancích jednodenní chirurgie. Vybrat si můžete částečnou obřízku nebo úplnou obřízku, případně záleží na tom, zda to anatomické poměry dovolují.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, PROERECTA

Ačkoli chápu, že pro mnohé muže není tento zákrok dvakrát příjemný, existuje velká část, která v něm vidí i výhody. V tomto článku se proto podívám na obřízku komplexně a to z hlediska historického, biologického i sexuálního.

Co je mužská obřízka a jaký má cíl

Cirkumcize, jak se obřízka odborně nazývá, je odstranění předkožky, která na penisu překrývá žalud. Technicky jde o chirurgický zákrok, kterým jsou známí zejména Židé a který se v této kultuře provádí na osmý den po narození. Dnes však už má i jiné důvody.

Nejčastěji se dnes obřízka u muže provádí z důvodu fimózy, což je porucha nemožnosti přetažení předkožky přes žalud

Obřízka může být částečná, kdy se odstranit jen část předkožky, nebo úplná, kdy je odhalen celý žalud a předkožka se odstraní celá

Ve světě je podle statistik obřezaných asi 25% mužů, v USA je to více než polovina

Přestože obřízka má historické kořeny a je součástí kulturní nebo náboženské tradice několika národů a států, provádí se i dnes. Jde zejména o medicínské důvody spojené s poruchami předkožky nebo i uzdičky na penisu. U nás se provádí na urologických odděleních nebo v ambulancích plastické chirurgie, čili odborně lékařem.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Zde jsou nejvíce známé výhody mužské obřízky:

první výhodou je zdravotní hledisko, neboť pokud nepočítáme nejběžnější případ fimózy, tak odstranění pokožky může snížit riziko jejího infekce a zánětu
druhým benefitem je snížení rizika rakoviny penisu, nakolik je lepší hygiena dané oblasti a nižší riziko vůbec vzniku nádoru na penisu
třetí výhoda se týká i žen, protože muži s obřízkou mají nižší riziko nakažení se pohlavní chorobu i nižší riziko jejího přenosu na ženu

HISTORICKÉ SOUVISLOSTI

Cílem tohoto článku není představit obřízku do nejmenších historických podrobností, na to jsou určeny jiné zdroje typu encyklopedií, například Wikipedia a podobně. Dnes se muži rozhodují pro obřízku už nejen z důvodu tradice, ale i medicínských výhod.

 

Jak probíhá mužská obřízka a co zahrnuje

Pojďme nyní od teorie do praxi a podívejme se na to, jak probíhá obřízka u muže, co tento zákrok zahrnuje, co mu předchází jaký je postup po obřízce. V první řadě je třeba si totiž uvědomit, že obřízka je chirurgický zákrok zasahující velmi vážně do mužské pohlavní soustavy a jde o zákrok s nevratným účinkem.

Zde jsou všechny důležité informace a postup:

Předoperační vyšetření a konzultace

Na úvod se provádějí předoperační vyšetření související jednak specificky s obřízkou a jednak obecně se zákrokem. Běžné je urologické vyšetření, spermiogram, sonografické vyšetření. Pokud je to nutné, mohou se kromě fyziologických testů udělat i laboratorní, například odběr krve nebo jiného biologického materiálu.

Lékař také pomocí anamnézy zjišťuje možnou alergii nebo přecitlivělé reakce na látky využívané na lokální umrtvení. Pokud si vyberete celkovou anestezii, musí zákroku předcházet předoperační anesteziologické vyšetření. Stejně se také zjišťuje přítomnost problémů se srážlivostí krve, což by mohlo způsobit komplikace.

Obřízka

Den před zákrokem je třeba se vyvarovat konzumace alkoholu nebo některých jiných látek, na které vás upozorní předem lékař. V den zákroku je možné pít i jíst, samozřejmě opět jen v rámci mantinelů daných lékařem. Samotný ambulantní zákrok obvykle netrvá více než hodinu a to včetně přípravy, někdy to může být i méně.

Po znecitlivění lékař skalpelem odstraní celou předkožku nebo jen její část, v závislosti na tom, zda jste si zvolili částečnou nebo celkovou obřízku. Po odstranění ránu zašije buď vstřebatelným nebo nevstřebatelných materiálem. Po operaci zůstanete několik hodin na pozorování kvůli možným komplikacím a pak už můžete jít domů.

Pooperační péče a zásady rekonvalescence

Po obřízce je nezbytné dodržovat některá režimová opatření a to bez ohledu na to, zda šlo o částečnou nebo úplnou obřízku. V první řadě je důležitý oddechový režim, ránu netřeba příliš namáhat tlakem ani tahem. Doporučuje se také volnější spodní prádlo, delší pobyt ve vodě není vhodný, krátkodobé sprchování je bez problémů.

Vyhýbat se třeba saunování a plavání. Alespoň týden třeba ránu ošetřovat, například heřmánkovým obkladem. Po zákroku může rána mírně pobolívat, případně může přijít k mírnému otoku. Je možné krátkodobě užívat léky proti bolesti. Důležitá je kontrola u lékaře a sexuální zdrženlivost po zákroku kvůli dokonalému zahojení rány.

Nejčastější otázky o mužské obřízce

Obřízka u mužů patří mezi zákroky s velkým zájmem veřejnosti. Svědčí o tom široká internetová diskuze, stačí navštívit některé větší fórum pro muže nebo i pro ženy. V souvislosti s obřízkou se tak mnoho lidí ptá nejen na to, jak se provádí, ale například i to, zda je možné absolvovat ji u nás a jiné otázky. Zde jsou ty nejvíce kladeny:

Provádí se mužská obřízka i v Česku?

Ano a to nejen v našich největších městech. ale také v některých krajských. Nejčastěji tento druh zákroku provádějí buď urologické ambulance nebo ambulance jednodenní chirurgie se specializací v této oblasti.

Jaká já cena za provedení mužské obřízky?

Obřízka u mužů nepatří mezi nejlevnější zákroky v rámci chirurgie, ale nevymyká se ani běžnému průměru. Kromě samotného zákroku třeba počítat s náklady před zákrokem a po něm, zejména na různá vyšetření a konzultace. Běžná cena je zhruba od 8 000 do 13 000 Kč.

Je během obřízky cítit nějaká bolest? Nebo po zákroku?

Tato otázka je velmi častá a plně ji chápu. Můžete být ale v klidu, zákrok probíhá buď při lokální nebo celkové anestezii, takže se o bolest během zákroku bát nemusíte. Pár dní po něm se objevit může, například během noční erekci, ale jinak je to také v pořádku.

Kdy po obřízce je možné mít sexuální styk?

Zde netřeba opravdu nic uspěchat a přestože vám před zákrokem řeknou, že o 2 či 3 týdny to již možné je, podle mě je lepší počkat i déle. Absolutně nejdůležitějším cílem by mělo být co nejlépe zhojení rány, přece jen, jde o nejvíce citlivé místo na těle.

Má obřízka sexuální výhodu i pro partnerku muže?

Na základě vlastní zkušenosti to posoudit nevím, ale podle toho, co říkají mnohé ženy, tak ano. Platí to zejména v případě běžného vaginálního styku a tehdy, má-li muž větší žalud. V tomto konkrétním případě ví po obřízce penisu žalud lépe stimulovat stěnu pochvy.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

 

ODBORNÉ OTÁZKY ADRESUJTE LÉKAŘE

Chápu, že téma mužské obřízky není jednoduchá a proto jsem se snažil vybrat ty otázky, které vím odpovídat i já, laik. Na internetu je však mnoho dotazů i odbornějšího charakteru, které jsou již určeny lékaři. Takové otázky se ptejte jen jeho.

Jak zlepšit a podpořit oddálení ejakulace

Nakolik může být jedním z důvodů obřízky v pozdním věku snaha o prodloužení uzdičky a celkové obnažení žaludu v důsledku oddálení příliš včasné ejakulace, podíval jsem se na tuto problematiku blíže. Já sám mám zkušenosti z minulosti s příliš rychlou ejakulací, kterou se mi podařilo dostat pod kontrolu.

Jak? Několika jednoduchými režimovými opatřeními:

v první řadě jsem se zaměřil na používání hrubších kondomů, které minimalizovaly dráždění uzdičky a žaludu
zkusil jsem také různé anestetické gely, ty ale většinou neměly moc velký úspěch, protože se přenesly i na partnerku
zároveň jsem trénoval oddálení vyvrcholení při masturbaci, když jsem ji pravidelně přerušoval, pak jsem totéž dělal i při pohlavním styku
osvědčily se mi i Kegelovy cviky zaměřené na kontrolu ejakulace těsně před vrcholem, jde ale o dlouhodobější záležitost, i několik měsíců
vyzkoušel jsem i různé byliny a rostliny s uklidňujícím účinkem na libido a nervovou soustavu, nejprve ve formě čajů, pak ve formě výživových doplňků

Jak fungují pilulky na oddálení ejakulace a proč jejich doporučuji

Prostakan forte: ZkušenostiJednou z možností, jak se dá oddálit příliš rychlá ejakulace, je i užívání tablet. Nejde samozřejmě o zázračný hůlku, který vám pomůže z večera do rána a vždy, ale mně osobně tyto prostředky pomohly na mírně oddálení příliš rychlého vyvrcholení.

Jak fungují? V zásadě na velmi jednoduchém principu:

Základem účinnosti těchto tablet jsou rostlinné extrakty působící na libido a zejména na nervovou soustavu, kde dokáží zlepšit vnímání a citlivost sexuální stimulace

Běžně jsou součástí těchto přípravků byliny prodlužující erekci nebo pomáhající udržet sexuální aktivitu. Ty jsou doplněny například aminokyselinami, které účinkují na hladkou svalovinu a na cévy, které pomáhají roztáhnout, takže penis je více prokrven a erekci udrží delší dobu. Takové působení je tedy velmi přirozené.

Tabletky tohoto typu mají zároveň několik výhod:

jelikož neobsahují žádné syntetické léčiva, nemusíte mít na jejich koupi předpis či recept, netřeba ani navštívit předtím lékaře
jejich složení je přirozené a míra výskytu nežádoucích nebo vedlejších účinků je opravdu minimální oproti lékům se syntetickými látkami
velmi dobrý poměr ceny a výsledku, i když zde velmi záleží od příčiny příliš rychlé ejakulace, no hodně přípravků působí i v jiných oblastech

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Právě poslední výhoda je podle mě nejdůležitější. Mnoho značek totiž díky svému bohatému složení pomáhá nejen na problémy s ejakulací, ale i na problémy s libidem nebo na erekci. Právě její prodloužení pomocí těchto tablet je velmi pozitivní.

DLOUHODOBĚJŠÍ PŮSOBENÍ

Aby byly tabletky účinné co nejvíce, doporučuji jejich užívání delší dobu. Já jsem většinu značek bral i 3 či 4 měsíce, pak jsem si dal přestávku a pak jsem je užíval znovu. Zkušenosti ukazují, že čím je užívání delší, tím stoupá i účinnost.

Tabletky, které jsem vyzkoušel a moje zkušenosti s nimi

Problémy s příliš rychlou ejakulací jsem měl i já, přičemž nakolik byly jen mírnějšího charakteru, nemusel jsem přistoupit k žádným radikálním zákrokem. Zkusil jsem kombinaci některých tablet a režimových opatření popsaných i vyšší a naštěstí mi to pomohlo. To ale neznamená, že všechny pilulky jsou stejně účinné.

Právě naopak, na trhu jsou i některé značky, které v praxi za deklarovanými účinky vážně zaostávají, takže při výběru je třeba zohlednit zejména kvalitu přípravků a zkušenosti mužů s nimi. U mě nejlepší působily tyto značky:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
5/5 - (1 vote)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *