Nedostatek sexu: příznaky, příčiny a řešení

Nedostatek sexu: příznaky, příčiny a řešení

Nedostatek sexu je problém, který přesahuje místnost ložnice. Tento stav může být příčinou několika problémů i v běžném životě, ať už jde o partnerské soužití, pracovní nasazení, koncentraci nebo obecně pocit štěstí. Podíváme se proto blíže na to, co způsobuje nedostatek sexu nejčastěji, jak se to projevuje a jaké jsou řešení.

Dříve, než začnu, rád bych upozornil, že tento problém se týká jak mužů, tak žen. Budu proto v následujícím textu věnovat oběma těmto skupinám a pokusím se najít a navrhnout možnosti řešení, které mohou pomoci každému.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Na úvod bych ale rád charakterizoval, co to je ten nedostatek sexu a co všechno se pod tím myslí. Statistiky totiž ukazují, že to, zda je sex častý, závisí také na věku a některých jiných podmínek. Netřeba také zapomínat na lidi, kterým sex přirozeně jaksi vůbec nechybí.

Co je nedostatek sexu a jaké má příčiny

Sex je činnost, která má smysl nejen pro pohlavní rozmnožování se, ale i pro zdraví. Jde v podstatě o fyzickou činnost a pohyb, která podporuje kardiovaskulární systém, svalstvo, nervovou soustavu a v neposlední řadě přispívá k duševní pohodě.

Pravidelný sex nemusí být vázán pouze na partnerské soužití, zároveň však platí, že v těchto případech dochází k fyzickému i psychickému uspokojení

Obvykle platí, že čím je člověk mladší, tím častěji má sexuální styk, což souvisí nepochybně is jeho fyzickou silou a vitalitou

Se stoupajícím věkem četnost styku klesá, což se zase dává do souvislosti i s chorobami

Statistiky ukazují, že nejčastěji se milují lidé ve věku do 29 let a to zhruba dvakrát týdně. Lidé od 30 do 39 let jen 1,6 krát za týdne, lidé od 40 do 49 let už jen 69 krát ročně. Nejméně sexu mají senioři. Pokud se však podíváme na důvody, zjistíme, že nedostatek sexu nejvíce ohrožuje střední generaci.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Pokud jde totiž o nejčastější příčiny nedostatku sexu, patří sem tyto tři kategorie:

nízké libido způsobené psychickým přepracováním nebo fyzickým přetížením organismu, což má za následek sníženou chuť na pohlavní styk
stres ovlivňující celkovou vitalitu, koncentraci i uvolnění, následkem čehož přichází také ke snížení chuti na sex, tato příčina bývá častá zejména u mužů
problémy s funkčností pohlavní soustavy a reprodukčních orgánů, u mužů jde zejména o problémy s erekcí a její kvalitou, u žen zas o prokrvení pochvy

SEX JAK POHLAVNÍ STYK

Rád bych uvedl na pravou míru, že při nedostatku sexu mám na mysli pohlavní styk, čili ne masturbaci. Pokud i uvedu v dalších řádcích masturbaci jako krátkodobé řešení akutního nedostatku sexu, jde jen o dočasnou náhradu, nikdy ne plnohodnotnou alternativu.

Příznaky nedostatku sexu

Sex je přirozený lidský pud a to nejen z hlediska zachování rodu, ale i pro vlastní uspokojení. Jeho nedostatek ovlivňuje fyzický i psychický stav organismu a projevuje se v běžném životě ve více formách a podobách.

Může mít přímé i nepřímé projevy, které se vyskytují v individuální intenzitě:

Smutek a špatná nálada: Pokud jde o vliv na psychiku, jako první příznaky se dostaví nejčastěji smutek, špatná nálada a později i začínající deprese. Během sexu se totiž vylučují v těle několik hormony a látky zlepšující náladu a stimulující nervový systém, naopak, nedostatek pohlavního styku znamená utlumení těchto látek a jejich hladiny.

Více stresu a podrážděnost: Dlouhodobější nedostatek pohlavního uspokojení s sebou přináší i více stresu a podrážděnost. Lidé reagují často příliš agresivní a přehnaně i na méně závažné podněty z okolí. Mají také nadbytek sexuální energie, ale nevědí ji se sebe dostat přirozenou cestou, takže se o to bezděčně snaží jinými reakcemi.

Zhoršení koncentrace: Několik průzkumy ukázaly, že lidé, kteří trpí nedostatkem sexu, mají i problém s koncentrací na práci nebo nějakou jinou duševní činnost. Přidružit se může roztržitost, nejistota a místy i stavy únavy. Tyto projevy však nemusí nastat automaticky u každého, závisí to individuální na různých faktorech.

Problémy s erekcí: U mužů souvisí nedostatek sexu obvykle i s problematickou erekcí. Může jít o problém se vznikem erekce jako takové, problém s její tvrdostí nebo o příliš krátkou erekci, kdy muž neví udržet ztopoření dostatečně dlouho. Je to ale začarovaný kruh, nedostatek sexu totiž může problémy tohoto typu i způsobit.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Problémy s vagínou: Podobně jako muži, i ženy mohou mít v souvislosti s nedostatkem sexu některé příznaky spojené s pohlavní soustavou. Nejčastěji jde o problémy s dostatečným zvlhčením pochvy a prokrvením stěn vagíny. Jestliže pak i přijde jednou za čas k pohlavnímu styku, ten může být pro ženu nepříjemný či dokonce bolestivý.

Důsledky nedostatku sexu

Dříve či později se nedostatek sexu začne projevovat na organismu a to tak fyzickými, tak psychickými důsledky. Bohužel, jde hlavně o negativní důsledky, které na sebe vážou někdy i další jevy. Výsledkem může být až vznik seriózních onemocnění a problémů.

Pokud jde o ty, které jsou fyziologického charakteru, zde jsou nejčastěji:

přibírání, což souvisí s nedostatkem pohybu, pohlavní styk je totiž velmi dobrým a efektivním spalovačem tuků
větší menstruační bolest u žen, častější sex pomáhá při méně častém sexu během menstruace intenzivněji křeče
problémy s erekcí, které jsem zmiňoval i vyšší, u žen zase jde o problémy s pevností stěny vagíny
zhoršení dosahování orgasmu a to tak u mužů, tak u žen, nejdříve se jen prodlužuje čas do vyvrcholení, ale po čase může dojít k úplné anorgazmii

Pokud jde o psychické důsledky nedostatku sexuálního styku, ty se překrývají s výše popsanými příznaky. Nejčastěji jsou tedy zhoršení nálady, deprese, neklid, nervozita, více stresu, zhoršení koncentrace, podrážděnost a agresivita. Čím déle nedostatek sexu trvá, tím intenzivněji se tyto problémy dostávají do popředí.

JEDINÝ POZITIVNÍ DOPAD

Asi jediným pozitivním důsledkem, který jsem našel v souvislosti s nedostatkem sexu, je nižší riziko vzniku infekcí močových cest. Právě častý sex, navíc spojený se střídáním sexuálních partnerů, je považován za významný rizikový faktor v tomto směru.

Řešení nedostatku sexu

Přejděme nyní k tomu nejdůležitějšímu, čili k řešení nedostatku sexuálního styku. Zde existují dva typy řešení. První spočívá v tom, co můžete udělat vy sami bez partnera, druhý je o tom, co se dá udělat pro zatraktivnění sexuálního styku mezi partnery navzájem.

Toto jsou řešení, které mohou pomoci na příznaky i důsledky nedostatku sexu:

Cvičení a pohyb

Na uvolnění nadměrné a nahromaděné sexuální energie, která je při nedostatku sexu zcela běžná, je nejlepší fyzická aktivita a cvičení. To eliminuje zároveň i některé negativní důsledky na metabolismus či kardiovaskulární systém. Doporučuji zejména běh, plavání, pravidelnou chůzi a pro muže intenzivní kardio tréninky ve fitness centru.

Masturbace

Druhou možností na uvolnění sexuální energie je masturbace. Tato možnost je výhodná i proto, že přijde k naplnění pohlavní touhy a také k dosažení orgasmu, což je důležité jak pro muže, tak pro ženy. Dejte si však pozor, abyste masturbací nenahrazovaly sex úplně, musí jít jen o krátkodobé a dočasné řešení k okamžitému „vypuštění páry“.

Polohy při sexu s fantazií

Pokud chcete zvýšit intenzitu sexuálního styku s partnerem či partnerkou, nejdůležitější je změnit stereotyp a dát volný průchod fantazii. Nejjednodušší cestou k tomu jsou nové sexuální polohy. Zapomeňte ale na ty nejoblíbenější, jako jsou poloha na pejska či jezdkyně, ale vyzkoušejte něco zcela nového. Doporučuji inspirovat se známou knihou Kámasútra.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Nové sexuální techniky

Oživit své milování a tím pádem ho i více zatraktivnit můžete také s využitím nových sexuálních technik. Nemusí jít o nic „zvrhlé“, zkusit můžete například nějaké sexuální hry, oblíbené jsou i sexuální masáže. Bojíte se, že nejste profesionál a nebude to správně? O to vůbec nejde, jde znova a jen o oživení vztahu a nové vzájemné doteky.

Sexuální hračky

Mnoho mužů lze při mé poslední řadě pokrčí obočí, ale počkejte ještě chvilku. Sexuální hračky nejsou jen vibrátory či dilda, ale například i Venušiny kuličky, které vám umožní zapojit se také aktivně do „hry“. Pro ženy zas doporučuji koupit mužem speciální masturbátory typu Flashlight a využít je například při předehře.

➡️ Bohatý výběr sex pomůcek

Doporučuji Kondomshop.cz
– diskrétní doručení
– výhodné balení a slevy
– všechny druhy na jednom místě
– bohatý výběr
– kvalitní značky

Jak zlepšit a podpořit chuť na sex

Pokud jde o mé vlastní zkušenosti, případně o zkušenosti mé partnerky s chutí na sex, ukazuje se, že velký vliv na intenzitu sexuálního styku má i několik snadno ovlivnitelných faktorů. Jde především o ty faktory, které ovlivňují libido a kvalitu sexuálního výkonu během samotného milování.

Doporučuji proto zaměřit se při zlepšování chuti na sex na tyto věci:

základem je životní styl, zejména dostatek pohybu, omezení kouření a omezení alkoholu, které negativně ovlivňují libido i prokrvení pohlavní soustavy
zlepšení stravování, nadměrné množství soli i cukru je negativem pro cévy, což se odrazí také v horší funkčnosti pohlavních orgánů a vnějších genitálií
dostatek spánku, alespoň 7 či 8 hodin je minimum, zejména u mužů, protože to pomáhá ke zlepšení produkce testosteronu důležitého pro sexuální apetit
omezení stresu a stresových vlivů, lepší plánování a organizace času a více oddechování naopak zvolnit třeba v práci i fyzické námaze
velmi důležité je využívat i přírodní stimulanty a afrodisiaka, několik rostlin a bylin je již po staletí známých svým pozitivním účinkem na sexuální vitalitu a zlepšení výkonnosti u mužů i u žen

Jak fungují přípravky na podporu libida a proč jejich doporučuji

Nakolik nedostatek sexu souvisí v mnoha případech s nedostatkem libida, rozhodl jsem se zaměřit na tento problém trochu více detailnější. Důvodem je, že já sám, ale i moje partnerka, jsme si takovou situací v minulosti prošli.

Řešení jsme našli v přírodě, konkrétně v tabletách a krémech:

Jejich základem je kombinace více přírodních a přirozených látek, především rostlinných extraktů, vitamínů, aminokyselin a minerálů působících na libido

Pokud jde o přípravky pro muže, ty jsou zaměřeny hlavně na testosteron, u žen zas pro zvýšení prokrvení vnějších genitálií. Sekundární mohou působit i na zlepšení erekce a její výdrže. V tabletách i krémech se objevují i ​​známé a dlouhodobě ověřené afrodisiaka, například Maca, Tribulus Terrestris, Damiána nebo Ženšen.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Kromě toho maj tyto přípravky tři velmi důležité výhody:

jejich užívání je rychlé a jednoduché, stačí jen hodinu před sexem spolknout určitý počet tablet a zapít je vodou, případně si nanést krém na intimní místa
z hlediska vedlejších účinků a nežádoucích vlivů jsou přípravky bezproblémové a mají minimální množství interakcí či kontraindikací
používání je možné krátkodobě i dlouhodobě, mně osobně a také mé partnerce se osvědčilo užívání tablet alespoň 3 měsíce, při krému je to alespoň měsíc

Tabletky i krémy jsou dostupné volně bez předpisu. Abyste je získali, nemusíte absolvovat žádnou návštěvu u lékaře a ani vyšetření. Navíc, mnoho značek se dá koupit i přímo přes internet, takže bez osobní návštěvy lékárny. Anonymita a diskrétnost jsou zaručeny!

LEN OVĚŘENÉ ZNAČKY

Aby měli výše zmíněné přípravky opravdu maximální účinek, neměli byste dívat při výběru na podezřele nízkou cenu, kterou se snaží některé neznámé značky muže a ženy nalákat. Právě naopak, vsaďte na ověřené přípravky s dostatkem referencí.

Přípravky, které jsem vyzkoušel já i moje partnerka a naše zkušenosti s nimi

Já i moje partnerka jsme vyzkoušeli několik značek a typů přípravků určených na podporu libida i celkově na podporu sexuálního apetitu a funkcí. Některé účinkovali lépe, jiné zas horší. Ukázalo se, že nejdůležitější je pravidelné užívání, dodržování dávkování výrobcem a výběr ověřených značek.

Dobře si prostudujte nejen to, co říká výrobce na obalu, ale také zkušenosti mužů a žen v praxi. Mně se osvědčily zejména tabletky a to značek Stoporex, partnerka měla nejlepší zkušenost se značkou Stoporex Women, ať už šlo o tabletky nebo krém.

Zde jsou nejlepší přípravky i s recenzemi jejich účinků:

Pro ženy:
ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze
4.7/5 - (32 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *