Neplodnost

Zřejmě jste si všimli, že neplodnost začíná být u mužů i u žen každým rokem vážnějším problémem. Zatímco dříve se hledal problém u ženy, dnes se jádro problému obrací opačně směrem na muže. Neplodnost u mužů přitom zdaleka nesouvisí jenom s neschopností dosáhnout erekci, ale jde spíše o problém spermií.

Nízká kvalita spermií a jejich nedostatečná pohyblivost jsou přitom zřejmě nejčastější příčina neplodnosti u mužů. U žen bývá spíše problém přímo ve vejcovodech nebo ve vaječnících, především pokud jsou tyto orgány poškozené, neprůchodné nebo nedostatečně výkonné.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Je častějším případem, že je neplodná žena nebo muž? Jak zjistit neplodnost u muže a co jsou plodné a neplodné dny u žen? Má na neplodnost vliv například mumps nebo jiné nemoci? Nejen na tyto otázky se dozvíte odpovědi v následujícím textu.

Co je neplodnost u mužů a u žen

Co je neplodnost u mužů a u ženNeplodnost se dle některých statistik přímo dotýká zhruba každého desátého páru. Průměrný věk při porodu v případě žen stoupá, stejně tak se muži pokoušejí o otěhotnění s partnerkou později než v minulosti. To všechno působí na stoupající čísla neplodných párů.

Neplodnost znamená neschopnost přirozenou biologickou cestou zplodit potomka

Pokud se vám ani po roce pravidelného nechráněného styku nepovede zplodit potomka, jde již o seriózní problém, který si vyžaduje odborné řešení

Platí, že až 2/3 případů neplodnosti u párů jsou způsobené mužskou neplodností

Problémy s plodností u mužů přitom souvisí nejčastěji se spermiemi, především s jejich nedostatečným počtem, nedostatečnou pohyblivostí, nesprávným tvarem nebo jejich úplnou absenci v ejakulátu. U žen bývá za stav neplodnosti nejvíc zodpovědná hormonální porucha ovlivňující vaječníky nebo fyziologický problém s vejcovody.

Neplodnost znamená neschopnost přirozeného oplodnění, které probíhá následovně:

po ejakulaci muže do pochvy se spermie dostanou postupně do dutiny dělohy a vejcovodu, kde mají oplodňovací schopnost přibližně 2 až 3 dny
jednou za měsíc se u každé ženy vytvoří tzv. dominantní folikul, který obsahuje vajíčko, které se během ovulace uvolní a dostane se do dutiny dělohy
po ovulaci je vajíčko nejbližších 12 dnů schopné oplodnění, samozřejmě, v případě, že dojde ke kontaktu se spermiemi, které se dostaly taky do dutiny dělohy
pokud nastane oplodnění, vajíčko se přesune do dutiny dělohy, kde se k sliznici dělohy přichytí a začíná se vývoj plodu

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Celý proces, který se nazývá přirozené biologické oplodnění, je poměrně složitý a jeho úspěšnost závisí na opravdu velkém množství faktorů. A to jednak na straně muže i ženy. Pokud je i některý faktor nepříznivý, ještě pořád se může oplodnění zdařit.

SEKUNDÁRNÍ NEPLODNOST

Zajímavým termínem v souvislosti s neplodností je tzv. sekundární neplodnost. Jde o neplodnost u párů, které již zplodili jedno dítě, ale to druhé nebo další se jim zplodit nedaří. Příčiny této neplodnosti mohou být stejné, jako v případě té primární neplodnosti.

Neplodnost a její příznaky a projevy

Neplodnost a její příznaky a projevyJaké jsou symptomy neplodnosti? Tím nejzákladnějším a prakticky jediným je samozřejmě stav pocházející z definice neplodnosti. Neplodnost se prostě projevuje tak, že muž a žena nemohou ani po roce nechráněného a pravidelného sexuálního styku spolu zplodit potomka. Důležité jsou i projevy, které s touto neplodností souvisí.

O kterých mluvím? O těchhle:

u mužů může dojít k problémům například s dostatečně rychlým dosažením erekce, později s jejím udržením během dostatečné doby potřebné pro plnohodnotný sexuální styk
stejně tak může mít muž problém s ejakulací, například s její kvalitou a množstvím ejakulátu
muži i ženy mohou mít taky nízký sexuální apetit, co znamená, že se intenzita pohlavního styku snižuje a to vede k menšímu počtu pokusů o potomka

U žen mohou s neplodností souviset různé jevy doprovázející problémy ženského pohlavního systému, které se projevují například bolestmi, krvácením a problémy během menstruace nebo před ní a po ní.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Příčiny neplodnosti ženy a muže

Příčiny neplodnosti ženy a mužeJaké jsou důvody neplodnosti? Dle toho, jaké příčiny a faktory působící na plodnost a neplodnost se objevily, je rozlišujeme vrozené a postupně získané. U muže jsou tyto příčiny značně odlišné od těch, které se objevují u žen.

Alespoň v krátkosti proto zmíním obě kategorie. Začnu ženskými:

Fyziologické vady a deformace: Do této kategorie příčin patří například vrozené poruchy genetické výbavy, neprůchodnost vejcovodů, srůsty v oblasti malé pánve nebo nádory.

Hormonální problémy: Může to být například vrozená nepřítomnost některých důležitých látek udržujících hormonální rovnováhu nebo menstruace bez ovulace.

Imunologické faktory: O tomto druhu příčin mluvíme tehdy, když si ženské tělo vytváří protilátky vůči spermiím, vajíčkům nebo dokonce i vůči embryím.

Infekční onemocnění: Za neplodností mohou být záněty dělohy, vnitřních rodidel a infekce přenesené ze zvířat, například známá toxoplazmóza.

Vliv jiných nemocí: Na plodnost a neplodnost u žen působí i některé jiné nemoci, například onemocnění štítné žlázy, avitaminóza, podvýživa nebo některá nádorová onemocnění.

Užívání léků: Stejně tak může plodnost ovlivnit i užívání léků, například proti bolestem nebo zánětům, no nejčastěji to bývá hormonální typ antikoncepce.

Co se týče mužů, tak mužská neplodnost má nejčastěji tyto příčiny:

Problémy se spermiemi: Nejčastější příčinou mužské neplodnosti jsou nedostatečně kvalitní nebo pohyblivé spermie, případně jejich nízký počet.

Problémy s erekcí a ejakulací: Pokud nemáte zdravou erekci dostatečně dlouho a pokud máte problém s příliš rychlou ejakulací, vaše plodnost taky radikálně klesá.

Nedostatečná hormonální hladina: Příliš nízká hladina hormonů, například testosteronu, má negativní vliv na libido a taky na produkci spermií, kterých počet klesá.

Vrozené vady a deformace: Tady patří genetické vady zabraňující například dozrávání spermií, správnému umístnění varlat nebo správnému tvaru a funkcionalitě penisu.

Vlivy prostředí: Užívání některých druhů léků, ale taky kouření, alkoholizmus a špatná životospráva, to všechno snižuje schopnost muže dosáhnout optimální plodnost.

Vliv jiných nemocí: Podobně jako u žen, i u mužů mají na plodnost vliv některé druhy chorob. Jde například o onemocnění jater, štítné žlázy, močové soustavy nebo cév.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Diagnostika neplodnosti

Diagnostika neplodnostiHodnocení plodnosti a neplodnosti páru by mělo probíhat u obou stran – u muže i u ženy. Dnešní diagnostické možnosti umí odhalit téměř všechny možné příčiny a navíc, díky odborné diagnostice lze pomoct 95 % dvojic v určení správné terapie.

Vyšetření muže na neplodnost vykazuje velkou spolehlivost a jeho součástí jsou:

anamnéza – v úvodu je u muže i ženy důležitá anamnéza, aby lékař zjistil, jestli snažení se o potomstvo probíhalo správně a za optimálních podmínek
spermiogram – za těmto slovem se skrývá komplexní laboratorní vyšetření semene, které zjišťuje jeho kvalitu, přítomnost spermií a současně jejich vlastnosti
ostatní laboratorní a ambulantní vyšetření – jde především o kultivační vyšetření ejakulátu, genetické vyšetření, imunologické vyšetření, hormonálně vyšetření, antologické vyšetření, DNA vyšetření a test integrity akrozomu spermií

Toto jsou části vyšetření neplodnosti u žen:

anamnéza – i u žen se vykonává anamnéza, která spočívá v zjišťování přítomnosti různých patologických faktorů týkajících se zdraví pohlavního systému
zobrazovací vyšetření – vykonává se ultrazvukové vyšetření malé pánve a RTG vyšetření dělohy a vejcovodů na zjištění fyziologického stavu orgánů
laboratorní vyšetření – zobrazovací vyšetření doprovázejí vyšetření hladiny hormonů, genetické vyšetření chromozomů a imunologické vyšetření
další speciální vyšetření – na ověření průchodnosti vejcovodů se realizuje například laparoskopické vyšetření a na zobrazení dělohy zas hysteroskopie

NEPLODNÉ DNY PŘED A PO MENSTRUACI

Některé teorie, například Bilingsova, říkají, že těsně před menstruací jsou neplodné dny. To však nemusí být pravda, a ačkoli nejvíc plodné dny jsou u ženy 12. až 16. den cyklu, otěhotnět může i těsně před menstruací, během ní a samozřejmě i hned po ní.

Řešení a léčba neplodnosti

Řešení a léčba neplodnostiZapomeňte na rozličné čaje na neplodnost, stevii a jiné podobné „zaručené“ a „ověřené“ babské pravdy. Neplodnost je seriózní problém, který lze ovlivnit jenom a jenom léčbou založenou na ověřených předpokladech. Ta se liší u žen a mužů a je závislá od příčin.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Toto jsou nejvíc využívány možnosti léčby, začneme těmi nejjednoduššími:

Vyřešení onemocnění způsobujících neplodnost

Ať už jde o vrozené nebo získané onemocnění a ať už se týkají přímo pohlavního systému nebo ho jenom ovlivňují, základem je vyléčit je nebo minimalizovat jejich vliv na plodnost. Pokud se to povede, plodnost se může u ženy i muže obnovit přirozeně.

Režimová opatření týkající se vlivů prostředí

Vyloučení léků s negativním účinkem je další možnost, jak zlepšit plodnost. U muže se klade důraz na omezení kouření a alkoholu, zdravé stravování a taky na omezení vystavování varlat vysoké teplotě, především při vyhřívaných sedačkách.

Volně dostupné tablety s komplexním účinkem

Jako podpora nejen plodnosti, ale obecně potence a to pro muže i ženy slouží volně dostupné tablety. Ty mají komplexní účinky a to díky svému přírodnímu složení, které působí na celý reprodukční systém a zlepšuje jeho stav a funkci.

Léky na předpis pro muže a ženy

Léky se synteticky vyráběnými účinnými látkami jsou nejefektivnější neinvazívní metodou na podporu plodnosti. Muži užívají léčivá na normalizaci hormonů a erekci, ženy na ovlivnění té části pohlavní soustavy, kde se nachází příčina neplodnosti.

Stimulace ovulace a vaječníků

U žen lze přímým zásahem ovlivnit víceré části a děje reprodukčního systému. Nejvíc se využívá hormonální indukce ovulace, růstu a dozrávání vajíček, případně stimulace vaječníků léky a aplikování injekcí se speciálními preparáty.

Umělá inseminace

Lehčí formou asistované reprodukce je umělá inseminace přímo v ženě. Může jít o intrafolikulární inseminaci načasovanou na období ovulace nebo o intrauterinní inseminaci, která je nejjednodušší formou asistované reprodukce. V obou případech se mohou použít spermie partnera nebo dárce.

Umělé oplodnění

Posledním a nejvíc komplikovaným řešením v rámci asistované reprodukce je umělé oplodnění IVF. Díky němu se narodily již milióny dětí po celém světě. Jde o postupný proces, kdy k oplodnění dojde mimo organizmus ženy. Na konci jsou embrya přenesené zpět do dělohy, kde pokračuje přirozený vývoj.

LÉČBA JE DLOUHODOBÁ ZÁLEŽITOST

V zásadě všechny možnosti řešení neplodnosti si vyžadují dostatek času a trpělivost. I to zdánlivě snadné řešení není věc několika dnů. Nemusíte se ale obávat, dnešní medicína je v řešení neplodnosti velice úspěšná.

Časté otázky o neplodnosti

Časté otázky o neplodnostiV souvislosti s neplodností se objevuje přirozeně množství otázek. Strávil jsem proto jistý čas a přehlédal jsem příspěvky a diskuse na internetu. Tady teď uvedu ty nejčastější otázky týkající se neplodnosti a mé odpovědi na ně:

Koho se nejvíc neplodnost týká a kolik párů s ní má problém?

Nejvíc ohrožené jsou páry, kde mají oba partneři dlouhodobější problémy se samotnou potencí. Celosvětově se odhaduje, že problémy s plodností má každý desátý pár, u nás je to každý 7 až 8 pár. Rizikovými faktory jsou především vyšší věk a taky zdravotní stav.

Jak dlouho se máme snažit otěhotnět? Opravdu máme čekat až rok?

Ačkoli definice neplodnosti říká o snažení se až rok, je to samozřejmě individuální. Například pokud má žena nad 35 let a snaží se otěhotnět více než půl roku, je již vhodné vyhledat lékaře. Muži by neměli mít problém s plodností ani ve vyšším věku.

Co jsou nejčastější problémy u žen a co u mužů?

Nejnovější čísla říkají, že významně stoupá neplodnost především u mužů a to především ze dvou důvodů: nízký počet a nedostatečná pohyblivost spermií a problémy s erekcí. U žen jsou nejčastější fyziologické problémy s vejcovody, vaječníky a dělohou.

Jak souvisí erekce s plodností a má na to nějaký vliv?

Erekce je pro plodnost nevyhnutným předpokladem, nakolik bez ní nelze úspěšně proniknout do vagíny. Důležité je však nejen erekci dosáhnout, ale ji udržet a proto je 100 % kvalita erekce opravdu hodně důležitá.

Lze muži pomoct s erekcí prostřednictvím nějakých přípravků?

Touto otázkou navážeme na předešlou a potěším vás, že zajisté ano. Existují například různé léčivé látky, které se aplikují prostřednictvím tablet nebo injekcí. Pokud však chcete podpořit potenci komplexně a to včetně spermatogenezy, lepší jsou přírodní tablety.

Jak fungují léky na neplodnost muže, které jsou určené na erekci

Jak fungují léky na neplodnost muže, které jsou určené na erekciCo se týče mužské neplodnosti, pokud spočívá v problémech s erekcí a průběhem pohlavního styku, můžete vyzkoušet léky určené na erektilní dysfunkci. Ty obsahují speciálně vyvinuté syntetické léčivá, které podporují vznik a udržení ztopoření.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Tyto léky fungují na poměrně snadném principu:

Základem jejich složení jsou účinné látky z kategorie inhibitorů fosfodiestefázy typu 5, které zvyšují účinnost oxidu dusnatého a tím zlepšují prokrvení penisu během erekce

Zřejmě nejznámějším lékem tohoto typu je slavná modrá pilulka Viagra se svou účinnou látkou Sildenafil. Na trhu jsou již mnohé jiné konkurenční značky. V každém případě jde o poměrně pohodlné zlepšení erekce a tak i plodnosti. Jedinou nevýhodou je, že s užíváním tablet jsou spojené některé nežádoucí účinky a kontraindikace.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

NEZAPOMÍNEJTE NA KOMPLEXNÍ ŘEŠENÍ

Dávám však do pozornosti, že řešení mužské neplodnosti nespočívá vůbec jenom v erekci. Ano, kvalitní erekce se zdravým průběhem až po ejakulaci je nevyhnutným předpokladem potence muže, no stejně důležitý je i stav spermií, na který již tyto léky vliv nemají.

Tablety, které jsem ještě vyzkoušel, a jsou bez receptu

Tablety, které jsem ještě vyzkoušel, a jsou bez receptuDobrým příkladem prostředků, které mohou pomoct například i spermatogeneze a přirozené plodnosti muže, jsou volně dostupné tablety s přírodními účinnými látkami. Ty jsou určené na podporu erekce, ale například i na zlepšení libida a tvorby spermií.

Co se týče jejich fungování, i to závisí od složení:

Tyto tablety obsahují především extrakty rostlin působících na zlepšení erekce, libida a spermatogenezy, díky kterým se může potence muže zlepšit komplexně a dlouhodobě

Velkou výhodou těchto tablet je jejich komplexní složení. Jsou tady výtěžky a extrakty různých rostlin, které paří mezi přírodní afrodiziaka a mají schopnost u muže zlepšit nejen jeho ztopoření, ale aj sexuální apetit, ejakulaci a některé působí i na spermatogenezu. Tyto látky jsou doplněny o podpůrné aminokyseliny a vitamíny s podobným účinkem.

Komplexní účinek rozhodně není jedinou silnou stránkou těchto přípravků:

díky přírodnímu složení jsou totiž nejen dostupné bez předpisu, ale nemusíte se obávat ani žádných negativních vedlejších účinků
tablety jsou nastavené na bezproblémové dlouhodobé užívání, dokonce vícero značek má takové doporučení přímo ve svém příbalovém letáku
z hlediska ceny jsou přírodní tablety opravdu výhodné a ani pravidelné užívání vaše peněženka příliš nepocítí
vícero výrobců těch nejznámějších značek nabízí záruku vrácení peněz v případě nespokojenosti, takže nejdete do téměř žádného rizika

Musím však připomenout, že tyto tablety nelze považovat za žádný speciální lék na neplodnost. Jejich smyslem je podpůrný účinek na správné fungování pohlavních funkcí u muže a zlepšení sexuálního zdraví. Mne například v tomto ohledu opravdu pomohly.

Co se týče konkrétních značek, toto jsou ty, s kterými mám nejlepší zkušenosti:

Pro ženy:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze

Pro muže:

 

5/5 - (1 vote)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *