Obřízka

Obřízka

Při slově obřízka strpět mnoho mužů a žen a podle mě oprávněně. Tento zákrok, či spíše někdy rituál, má historické kořeny a nejčastěji se prováděl v minulosti ne u dospělých mužů, ale u dětí, čili u chlapců. Kromě mužské obřízky však existuje i obřízka postihující ženy, která se provádí u dívek v mladém věku.

Mnoho lidí si mylně myslí, že obřízka je jen záležitostí náboženství, například u Židů nebo u Muslimů. To však zdaleka neplatí, zejména ne dnes. Mužská obřízka se provádí například i v dospělosti a má několik prokázané medicínské výhody.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, PROERECTA

Horší je to ale v případě obřízky žen a dívek v Africe. Typickým negativním příkladem je Somálsko a země kolem rovníku, kde se tento rituál provádí dodnes. Na rozdíl od té mužské, obřízka u žen, zejména ta faraónská, je jasným mrzačením bez výhod.

Co je obřízka a jaký má cíl

Obřízka je známá jako tradice spojená s kulturou, náboženstvím a sociálními a zvyky. Jejím cílem bylo v minulosti potvrzení příslušnosti k dané společnosti, dnes může mít například obřízka u mužů i medicínskou příčinu. Vždy jde o zásah do vnější části genitálií.

U mužů se obřízka nazývá cirkumcize a jde o zákrok zahrnující odstranění části předkožky nebo předkožky celé

U žen se obřízka nazývá infibulácie a spočívá v odstranění části nebo celého klitorisu, v případě širší obřízky i v odstranění stydkých pysků

Obřízka má především historickou tradici, u mužů je však vyhledávaná i dnes

Zatímco mužská obřízka má své benefity, ta ženská jednoznačně ne. Jednak je zákrok spojený s krvácením a vzniká riziko infekce či zánětu močové a pohlavní soustavy, zároveň jde dlouhodobě o problémy se vznikem cyst a komplikacemi při porodu. Všechny domnělé výhody jako lepší hygiena a lepší plodnost se nepotvrdily.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

U mužů je situace odlišná, zde už převažují několik výhody a to i na sexuální život:

výzkumy ukázaly, že odstranění předkožky vede k nižšímu riziku zánětů a infekcí v této oblasti
stejně tak se ukazuje, že přenos pohlavních chorob je u mužů po obřízce nižší, stejně tak je nižší riziko rakoviny
v případě, že šlo o stav fimózy, obřízka jednoznačně zlepší kvalitu sexuálního života, ale to platí i obecně, nakolik obnaží žalud jako erotogenní zónu

OBŘÍZKA VE SVĚTĚ Z HISTORICKÉHO HLEDISKA

S mužskou obřízkou je tradičně spojen Izrael, ale má svou historii i v jiných zemích Středomoří, severní Afriky i Asie, například v Turecku. Co se týče ženské obřízky, ta je rozšířená zejména ve střední Africe a některých arabských zemích.

Jak probíhá obřízka u mužů a jak obřízka u žen

Mužská i ženská obřízka jsou vážným zásahem do pohlavní soustavy, který z technického hlediska splňuje všechna kritéria chirurgického zákroku. Jak jsem již uvedl výše, pozitivně vnímána je jen mužská obřízka, nakolik může muži skutečně přinést i nějaké benefity. Naopak, ženská obřízka je považována za mrzačení vnějších genitálií.

Zde je průběh obřízky u obou pohlaví:

Mužská obřízka

Začnu mužskou obřízkou, která se provádí ve dvou podobách. První je částečná obřízka, kdy je odstraněna jen část předkožky, druhou je obřízka úplná, kdy je odstraněna předkožka celá. V případě, že je motivem obřízky stav zvaný parafimóza, dochází i k operaci uzdičky, čili k jejímu prodloužení nebo přerušení.

Co se týče průběhu obřízky u muže, ta se provádí při celkové nebo lokální anestezii a jde o zákrok trvající zhruba jen hodinu. Během něj se skalpelem nebo speciálními nůžkami odřízne část nebo celá předkožka a vzápětí se postižená oblast zašije. Použít se mohou vstřebatelné i nevstřebatelné stehy.

Rekonvalescence po zákroku spočívá zejména v pozorování, dezinfekčních lázních z bylin a v klidovém režimu, čili v nezatěžování pohlavního údu. Po týdnu následuje obvykle kontrola a případné vytažení stehů. Zhruba po měsíci je již možný i pohlavní styk, ale není se příliš kam spěchat a lépe je nechat penis raději zahojit.

Feminus: Recenze na přírodní pilulky pro ženy na menopauzu, libido a vitalitu➡️ Pilulky na sexuální zdraví ženy

Doporučuji Feminus (moje recenze):
zvyšuje energii a libido
optimální hladina estrogenu v těle
sexuální zdraví
přírodní složení

Ženská obřízka

Pokud jde o ženskou obřízku, ta má několik forem. Nejméně invazivní a nejjemnější je pouze obřízka předkožky klitorisu na jeho lepší obnažení. Mnohem častější je však přímý zásah do klitorisu, kdy přichází buď k jeho částečnému obřezán, čili pouze odstranění špičky klitorisu, nebo k úplnému odříznutí viditelné části klitorisu.

Několik kultury se však nespokojí jen s takovou formou, ale pokračují zásahem do pochvy. Buď jde o odstranění malých pysků, nebo také o odstranění velkých pysků a následné sešití pochvy tak, že je ponechán pouze průchod pro menstruační krev či odvod moči. Této formě se říká i faraónská obřízka.

Bez ohledu na to, který typ obřízky je u ženy proveden, vždy jde o nevratný zákrok, který poškozuje její vnější část pohlavního systému. Následkem ženské obřízky je jednoznačné zhoršení kvality sexuálního života, pokud se tedy o zhoršení hovořit dá. Podle mě jde o ukončení jakékoliv kvality sexuálního života.

Nejčastější otázky o obřízce

Přejděme nyní od technických a teoretických informací více na zkušenosti. Stačí jeden pohled na internetovou diskuzi nebo fórum a je jasné, že o tématu obřízky se živě zajímají muži i ženy. Populárnější je ta mužská, nakolik je u nás legální a výhody v jejím případě mohou převážit i případné nevýhody či strach ze zákroku. Zde jsou nejvíce kladené otázky:

Provádí se obřízka i u nás?

Ano, pokud tedy jde o obřízku u mužů. Objednat se na tento zákrok dá v mnoha soukromých ambulancích jednodenní chirurgie a nejde přitom jen o velká města. Co se týče obřízky u žen, její provádění u nás je nelegální.

Provádí se více obřízka u dětí nebo u dospělých?

Odpověď na tuto otázku záleží zejména od anatomické dispozice a konkrétní země. U nás se obřízka jako operační zákrok u dětí provádí hlavně v případě fimózy, totéž platí i pro dospělé. Pozoruji ale, že mnoho mužů tomuto trendu podlehlo v rámci módy.

Jak dlouhé a komplikované je hojení po obřízce?

U mužů je to záležitost zhruba 2 až 4 týdnů, úplná obřízka se hojí obvykle lépe, jako částečná. Co se týče žen, tam je to nepoměrně horší, úplné zhojení může být i otázkou měsíců. I proto je ženská obřízka považována za mrzačení pohlavních orgánů.

Existuje nějaký ceník obřízky, jaká je její cena u nás?

Pokud jde o mužskou obřízku, protože jiná u nás není legální, ceníky jsou k dispozici v ambulancích jednodenní chirurgie nebo na urologických odděleních nemocnic. Pokud se na tento zákrok objednáte v soukromé ambulanci, počítejte s cenou od 8 000 do 13 000 Kč.

Je rozdíl před a po obřízce u mužů z hlediska sexuálního života?

Ano, i když nemohu to potvrdit na základě vlastní zkušenosti. Spousta mužů ale vychází z deklarovaných výhod lepší prevence vůči zánětům a infekcím předkožky, ale ještě více vidí v obřízce možnost lepšího dráždění a stimulace žaludu během sexuálního styku.

DOTAZY ODBORNÉHO CHARAKTERU

Když jsem pátral po otázkách, zjistil jsem, že kromě nich, nebo kromě sdílení zkušeností s obřízkou, se mnoho lidí ptá na internetu i otázky či dotazy velmi odborného charakteru. Doporučuji při takových tématech hledat odpovědi u lékaře, bude to bezpečnější.

Jak zlepšit a podpořit sexuální život a libido

Podpořit kvalitu sexuálního styku a sexuální stimulaci lze u mužů i jiným způsobem, nejen obřízkou. Totéž platí i v případě žen, kde je obřízka z tohoto pohledu doslova kontraproduktivní. Naopak, mně i mé partnerce se osvědčila přirozená podpora přes režimová opatření a podpůrné prostředky.

Doporučuji proto držet se těchto zásad:

správné prokrvení pohlavní soustavy je základem, tomu třeba přizpůsobit i životosprávu, jídelníček a samozřejmě omezení zlozvyků typu kouření a alkohol
druhým důležitým pravidlem je udržování hormonální rovnováhy, v případě mužů podporou stimulace testosteronu, u žen i přes rostlinné fytoestrogeny
pohyb, pohyb a ještě jednou pohyb, například chůze, běh a plavání, to vše pomáhá i sexuální vitalitě a lepší fyzické výkonnosti
zapomínat netřeba ani na to, že deprese, stres či propracovanost negativně ovlivňují libido, důležitý je i dostatek spánku
kromě vyhýbání se negativních faktorů vede cesta i přes podporu pozitivních, mně se osvědčily přírodní afrodisiaka typu Tribulus Terrestris nebo Maca

➡️ Pilulky na oddálení ejakulace, které fungují

Doporučuji eJoy LONG:
oddálení vyvrcholení
prodloužení sexuálního styku
zlepšení erekce
zvýšení libida a chuti na sex

 

Jak fungují přípravky na podporu libida a proč jejich doporučuji

Prostakan forte: ZkušenostiŽeny i muži mohou využívat na podporu sexuálního života i speciální moderní přípravky zaměřené ať už na prokrvení pohlavní soustavy nebo na podporu hormonální rovnováhy. V obou případech jde o přípravky s rostlinným složením.

Nejčastěji využívané jsou tabletky, krémy a gely:

Uvedené přípravky fungují na principu dlouhodobějšího působení rostlinných extraktů, vitamínů, minerálů a aminokyselin podporujících sexuální zdraví

Zatímco rostlinné extrakty působí obvykle na hormony, čili na testosteron u mužů a estrogen u žen, minerály a vitamíny mohou napomáhat i zlepšení prokrvení vnější a vnitřní části pohlavního systému. Aminokyseliny jsou zas speciálně určeny u mužů na podporu erekce a u žen na prokrvení pochvy.

Ať už si vyberete tabletky nebo přípravek pro vnější použití, získáte:

volně dostupný přípravek, nakolik tabletky, krémy i gely koupíte bez předchozí indikace od lékaře, čili bez předpisu nebo receptu
prostředek s komplexním působením, protože bohaté složení s sebou přináší i širší účinnost na celý pohlavní systém a sexuální zdraví
přípravek s velmi dobrým poměrem kvality a ceny, zvláště pokud sáhnete po těch nejlepších značkách se skutečně ověřenými účinky

Nikdo přirozeně netvrdí, že vám tyto přípravky pomohou z večera do rána a zbaví vás všech problémů s nedostatkem sexuálního apetitu. Dodržujte pokyny na příbalovém letáku ohledně dávkování a pamatujte, že k projevení se účinků třeba dlouhodobé užívání.

UŽÍVÁNÍ BEZ VEDLEJŠÍCH ÚČINKŮ

Pokud se rozhodnete zkusit uvedené přípravky, nemusíte se bát jejich užívání i 3 měsíce nebo déle. Protože složení těchto produktů je přirozené a bez syntetických látek, většinou jsou vedlejší či nežádoucí účinky minimální. Užívání je tak i dlouhodobě bezproblémové.

Přípravky, které jsem vyzkoušel já a moje partnerka a naše zkušenosti s nimi

Abych nezůstal jen u teorií, přejděme k osobním zkušenostem. Rozličné tabletky, zejména v mém případě, nebo krémy a gely, zejména v případě partnerky, jsme vyzkoušeli i já s partnerkou. Je třeba říci, že nabídka na trhu je lákavá, ale ne všechny produkty skutečně stojí vyzkoušení i v praxi.

Jak si tedy vybrat opravdu kvalitní tabletky či krém nebo gel? Nedívejte na cenu, dívejte na kvalitní složení a hlavně na reference a zkušenosti z praxe. Pokud chcete, můžete se inspirovat těmi našimi, v této tabulce jsou přípravky, které nám nejvíce pomohly:

Pro ženy:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze

Pro muže:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.8/5 - (25 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *