Plodnost muže po 40-ce a 50-ce

Je obecně známo, že u mužů se stoupajícím věkem klesá jejich potence, ale nejen ta. Kromě zhoršující se kvality erekce totiž klesá i plodnost muže, především po 40. roku života, ještě víc po 50. roku. Hlavním důvodem je snížení hladiny testosteronu v důsledku oslabení jeho přirozené stimulace, především ve varlatech.

Testosteron patří mezi nejdůležitější pohlavní hormony a má vliv na víceré oblasti sexuálního života. Jednak ovlivňuje sexuální apetit a libido, zároveň působí nepřímo i na pevnost a kvalitu erekce, no hlavně působí na plodnost u mužů.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Důvodem je, že testosteron působí na spermatogenezu, čili tvorbu spermií. Pokud je ho v těle málo, zhoršuje se i tvorba spermií, je jich méně a jsou méně agilní. Testosteron však není jediným faktorem, který plodnost ovlivňuje. Jaké jsou ostatní, to se dočtete dále.

Co je plodnost a jaká je plodnost u muže po 40-ce a po 50-ce

Co je plodnost a jaká je plodnost u muže po 40-ce a po 50-cePod pojmem plodnost se zjednodušeně myslí schopnost muže zplodit potomka. Aby mohl tenhle potenciál naplnit, musí u muže správně fungovat pohlavní soustava, alespoň pokud má jít o přirozené zplození. Věkem se funkčnost a stav pohlavní soustavy zhoršuje.

Plodnost je v první řadě ovlivněná kvalitou a počtem spermií, co jsou mužské pohlavní buňky zodpovědné za proces oplodnění vajíčka při pohlavním styku

Za druhé: plodnost muže závisí od erekce, čili od schopnosti pohlavního údu dosáhnout ztopoření a možnost proniknutí do vagíny během pohlavního styku

Za třetí: je důležité i celkové zdraví reprodukční soustavy a náležitých orgánů

Pro úspěšné oplodnění ze strany muže je nezbytné, aby správně fungoval následující proces:

nejspíš musí dojít ke zdravé produkci spermií ve varlatech, přičemž tyto spermie musí být jednak v dostatečném počtu a mít dostatečnou pohyblivost
zároveň je důležitá správná funkčnost nejen varlat, ale i prostaty, která produkuje prostatický sekret umožňující zlepšit pohyblivost spermií
nevyhnutným předpokladem pro optimální plodnost je samozřejmě i fungování ztopoření, v opačném případě bude muset muž podstoupit umělý odběr semene

Vyšší věk u mužů zhoršuje prakticky všechny tři výše zmíněné předpoklady pro plodnost. U každého muže to může být individuální, no společným jmenovatelem je hlavně pokles testosteronu a zhoršení zdraví pohlavní soustavy včetně prostaty a mechanizmu ztopoření penisu. Muži jsou však na tom pořád o něco lépe oproti ženám a to i ve vyšším věku.

MUŽI JAKO OTCOVÉ I VE VYSOKÉM VĚKU?

Dnešním trendem je odsouvání věku otcovství, přičemž muži se mylně domnívají, že mohou zplodit potomka bez problémů i ve vyšším věku. Bez problémů to není a má to rizika především v tom, že se budou muset snažit déle a výsledek bude pořád nejistý.

Od čeho plodnost mužů závisí a jaké jsou příčiny jejího poklesu

Od čeho plodnost mužů závisí a jaké jsou příčiny jejího poklesuPlodnost muže po 40-ce a po 50-ce je závislá od vícerých faktorů. Za poklesem plodnosti, čili schopnosti zplodit potomka, může být hned několik příčin a to vnějšího nebo vnitřního charakteru. Některé lze ovlivnit víc, jiné jenom velice mírně.

Nyní se podívejme na ty nejvýznamnější, které mají na plodnost největší vliv:

Testosteron: Hormonální rovnováha je důležitá nejen pro plodnost žen, ale i pro plodnost mužů. Hladina testosteronu ovlivňuje tvorbu spermií ve varlatech, čili spermatogenezu. Nedostatek tohoto hormonu má za následek nízký počet zdravých spermií.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Stav cév: Pokud máte vysokou hladinu cholesterolu nebo cukru, zhoršuje se prokrvení orgánů v důsledku nižší průchodnosti cév. To se projevuje až ve vyšším věku, přičemž jedním z nejviditelnějších projevů je zhoršení prokrvení penisu.

Životní styl: Nadbytek hmotnosti a nedostatek pohybu, příliš sedavé zaměstnáni, moc stresu. To všechno jsou faktory, které lze zařadit do životního stylu a které negativně ovlivňují především spermatogenezu, ale i ztopoření.

Problémy s prostatou: Zvětšení, infekce a záněty prostaty jsou nejběžnějším onemocněním mužské pohlavní soustavy. Právě tyto typy problémů s prostatou ovlivňují plodnost, jelikož narušují funkci produkce prostatického sekretu, který je součástí ejakulátu.

Životospráva: Kouření, konzumace alkoholu a nadměrná spotřeba různých léků na předpis, to všechno má taky negativní vliv na plodnost. Ovlivňuje to tak spermatogenezu, a stejně tak erekci. Nejvíc se tyto projevy ukážou po 40-ce.

Nejčastější otázky o plodnosti muže po 40-ce a po 50-ce

Nejčastější otázky o plodnosti muže po 40-ce a po 50-ceO plodnost se začínají muži zajímat nejčastěji ze dvou důvodů. Prvním jsou problémy s erekcí, co si mylně pletou s plodností. Druhým důvodem je dlouho neúspěšná snaha o zplození potomka při opakovaném styku. Tady jsou nejvíc kladené otázky:

Jak se projevuje nízká hladina testosteronu a jak to muž rozezná?

Asi nejvíc viditelným projevem je pokles zájmu o sexuální styk, jelikož testosteron působí na libido. Mezi další příznaky patří snížení mentální vitality a zhoršení fyzického výkonu. Ve vyšším věku se k tomu přidá i zmenšení varlat.

Znamená vyšší věk muže nějaké zdravotní riziko i pro potomka?

Ano, i když ne nevyhnutně. Průzkumy však ukazují, že například riziko genetického poškození je vyšší, pokud mají oba rodiče nad 40 let. Pokud však má žena například 30 let, mohou její vaječníky případnou poškozenou DNA v spermiích od muže ještě korigovat.

Hrozí mužům úplná neplodnost vlivem věku?

To, že i starší muži mohou zplodit potomka, neznamená, že to platí donekonečna. Závisí to primárně od hladiny testosteronu, která přirozeně klesá a to i navzdory opatřením, které uděláme. Postupem času se muž může stát prakticky zcela neplodný, ačkoli ejakulovat bude pořád.

Jak a proč souvisí nadváha nebo obezita s plodností muže?

Kromě toho, že obezita nebo nadváha mají souvislost s horší průchodnosti cév a tak i s problémy s erekcí, má nadměrná tuková tkáň negativní vliv na testosteron, jelikož ho rozkládá. Břišní tuk, který bývá nejčastější, to dělá nejrychleji.

Která onemocnění reprodukční soustavy negativně působí na plodnost?

Kromě již zmíněných problémů s erekcí, čili pohlavním údem, nebo prostatou, která zodpovídá za tvorbu prostatického sekretu, může jít o ucpání ejakulačních kanálků nebo o problémy týkající se varlat. Nejčastějším je zmnožení žil, které se nazývá varikokéla.

ABSOLVOVÁNÍ SPERMIOGRAMU

Na některé otázky, například ohledem kvality a pohyblivosti spermií, vám nedá odpověď žádné fórum nebo diskuze na internetu. Jediným řešením je absolvovat vyšetření spermií zvané spermiogram, které přesně určí plodnost z tohoto pohledu.

Jak zlepšit a podpořit plodnost u muže

Jak zlepšit a podpořit plodnost u mužeTeď, když už víte, proč plodnost muže po 40-ce a po 50-ce klesá, můžete některé negativní faktory a jevy ovlivnit. Držte se zásady, že nejdůležitější je co nejvíc přirozené působení, které musí být dlouhodobé a hlavně pravidelné.

Podpořit plodnost muže se dá vyhýbáním se negativním faktorům a pozitivní stimulací:

jako první je potřeba zcela omezit kouření, co se týká alkoholu a užívání léků, nejlepší je jejich konzumaci snížit na nevyhnutné minimum
následně je důležité podpořit stav kardiovaskulární soustavy omezením masných a těžkých jídel nebo masa, naopak pozitivní je příjem ovoce a zeleniny
důležité je zlepšit spermatogenezu, především vytvořením vhodných podmínek v okolí varlat, čili je nevyhnutné se vyhýbat jejich nadměrnému přehřívání nebo tlaku na ne
muži mohou taky podporovat přirozenou stimulaci testosteronu, především intenzivním cvičením, dostatkem spánku, omezením stresu a správným oddychem
na podporu testosteronu se dají využít i některé přírodní prostředky, například rostlinné výtěžky a extrakty ve formě čajů, které si můžete koupit

Jak fungují tablety na podporu plodnosti a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na podporu plodnosti a proč je doporučujiNa podporu plodnosti lze využít výše zmíněné rostlinné a bylinné extrakty i v moderní formě, čili ve formě tablet na perorální užití. Jedná se o volně prodejné tablety, které si můžete koupit bez předpisu a předešlé návštěvy lékaře.

Principem tablet je dlouhodobé působení přírodních účinných látek:

V tabletách se nejčastěji nachází kombinace vitamínů, minerálů, aminokyselin a rostlinných extraktů, které působí především na testosteron a spermatogenezu

Běžnou součástí těchto tablet jsou rostliny jako Tribulus Terrestris, Maca nebo Ženšen. Jde o poměrně známá přírodní afrodiziaka, které u muže podporují hladinu testosteronu, no působí i na celkovou sexuální vitalitu. Důležitou složkou bývají i minerály, především Zinek, který je znám jako minerál podporující plodnost muže po 40-ce.

Já jsem si tablety oblíbil i pro tyto výhody:

jelikož je složení přípravků založeno jenom na přírodních látkách, netřeba se bát o výskyt nějakých vážnějších vedlejších účinků
užívat je můžete i dlouhodobě, přičemž vícero značek koupíte přímo od výrobce z jeho eshopu, takže získáte dobrý poměr ceny a kvality
přípravky působí přirozeně, nejedná se o žádnou umělou hormonální léčbu, jejich složky podporují přirozenou tvorbu testosteronu v těle

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Abych nezapomněl, ten nejdůležitější benefit spočívá v komplexním působení na sexuální život. Díky bohatému složení jsou totiž účinky obvykle rovněž velice bohaté, například pokud se v tabletách nacházejí aminokyseliny, podporuje to nejenom plodnost, ale i erekci.

PRAVIDELNÉ A DLOUHODOBÉ DÁVKOVÁNÍ

Pro dosažení co nejlepších účinků zmíněných přípravků je důležité správné dávkování. Tyto tablety dosahují nejlepší efekt tehdy, když je užíváte dlouhodoběji a každý den. Já jsem jednu značku běžně užíval i 3 nebo 4 měsíce a osvědčilo se mi to.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiPřípravků na podporu plodnosti je na našem trhu hodně, závisí to od toho, na co se chcete zaměřit. Vybrat si můžete mezi tabletami podporujícími primárně testosteron, který má vliv na spermatogenezu, nebo mezi tabletami se širšími účinky i na jiné oblasti sexuálního života, například potenci a erekci.

Bez ohledu na to, který typ tablet si vyberete, doporučuji orientovat se dle toho, jak kvalitní je složení. Víc si všímejte zkušenosti uživatelů, ne jenom tvrzení výrobce. Pokud byste se chtěli inspirovat mými zkušenostmi, já jsem zkusil tyto značky:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze

Děkujeme za hlas

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *