Polohy, jak otěhotnět

Polohy, jak otěhotnět

Existuje něco takového, jako ověřené polohy pro otěhotnění nebo početí miminka? A závisí vůbec úspěšnost otěhotnění od toho, v jaké sexuální poloze se pokoušíte o zplození potomka? Odpovědět jednoznačně ne bych si netroufl, stejně ani odpovědět ano a nedodat, že jen polohy vám otěhotnění nezaručí.

Na druhou stranu, znal jsem příběhy, kdy pár měl problém s početím dítěte a podařilo se jim to až tehdy, když opustili zavedenou sexuální pozici vyzkoušeli jednu z těch, o kterých se říká, že jde o správné polohy na otěhotnění.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Cílem těchto pozici je zkrátit vzdálenost mezi výstřikem semene a dělohou a zároveň minimalizovat vliv gravitace. Spermie tak mohou proniknout k děloze bez překonání výšky a vzdálenosti. Kromě ideální polohy se ale zaměřte i na jiné faktory.

Polohy pro otěhotnění: podmínky, průběh, faktory

Aby mohlo dojít k otěhotnění u ženy, musí spermie oplodnit vajíčko a zároveň se musí vajíčko uhnízdit v děloze. Na celý tento proces ovlivňují vnější i vnitřní faktory, přičemž správná poloha má za cíl umožnit lepší podmínky pro průnik spermií.

Spermie se dostávají vlivem sexuálního vyvrcholení u muže ven z penisu přes močovou trubici a to výstřikem s pomocí kontrakcí svalů

Aby mohlo oplodnění u ženy proběhnout, musí být penis co nejhlouběji ve vagíně, aby byl co nejblíže k děloze, kam se spermie mají dostat

Po jejich úspěšném průniku do vagíny putují do vejcovodu, kde mohou ovlivnit vajíčko

Mezi faktory, které ovlivňují plodnost u muže, patří v první řadě kvalita spermií a jejich četnost. To se dá ovlivnit minerály a vitamíny, ale také lepším životním stylem. U ženy hrají velkou roli hormony a hormonální rovnováha, na kterou má mimořádný vliv psychický stav. Opravdu je to tak, například nervozita dokáže úplně rozházet ovulaci.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Na šanci otěhotnět mají vliv i tyto méně známé faktory:

pravidelnost a intenzita pohlavního styku a ejakulace, kde neplatí automaticky, že čím více tím lépe, protože se může snížit kvalita spermií
používání lubrikačních gelů, protože v případě většiny značek a typů lubrikanty negativně ovlivňují pohyblivost spermií, takže pokud použijte tzv. baby friendly typy
u žen i mužů bývá problémem i nezdravá životospráva z pohledu kouření, nepravidelnosti stravování a konzumace alkoholu, což jsou negativní vlivy

NEZTRÁCEJTE TRPĚLIVOST

Jak vidíte, otěhotnění ovlivňuje velké množství faktorů, nejen poloha, ale také životospráva, životní styl, stav spermií, plodné a neplodné dny a podobně. Netřeba proto ztrácet trpělivost po prvním měsíci, zkoušejte to déle, než se rozhodnete vyhledat lékaře.

Polohy a pozice, jak otěhotnět

Pojďme se nyní konkrétně podívat na možné sexuální pozice a polohy, které se pro otěhotnění zvyknou používat nejčastěji a ukazují se jako nejvíce efektivní. Doporučuji nedržet se jen jedné, ale zkusit ideálně všechny, zlepšíte tak šanci na úspěch.

Výhodou většiny z nich je, že je používáte zřejmě i zcela běžně:

Misionářská poloha: Na otěhotnění je jako jedna z nejvíce známých využívána poloha misionáře. Tato poloha spočívá v tom, že žena leží na zádech, roztáhne nohy a muž do ní v podobné pozici ležíc pronikne penisem. Hluboký průnik je výhodou kvůli dostřiku semene až ke děložního čípku a spermie nepřekonávají gravitaci.

Poloha jezdkyně: Druhá často používaná poloha na otěhotnění je poloha jezdkyně, případně obrácené jezdkyně. Muž leží na posteli či zemi a žena si na něj klekne. Na první pohled je poloha proti gravitaci, ale hloubka penetrace až po konec pochvy tuto nevýhodu vyvažuje a mnoho párů otěhotnělo právě v této pozici.

Poloha pejska: Tato poloha za nazývá jednoduše zezadu nebo Doggystyle. Žena klečí na loktech a kolenou, muž si k ní zezadu přiblíží a pronikne penisem do její pochvy. Ani při této poloze to nemá daleko ke děložního čípku a v případě, že žena vpředu skloní a více zvedne zadeček, spermie nemusí překonat žádnou gravitaci.

Poloha odzadu vstoje: Polohu zezadu lze praktikovat i ve stoje, což je také častá pozice partnerů snažících se o potomka. Výhodou je, že pokud se žena dokáže dostatečně hluboko předklonit, umožní partnerovi ještě přímější průnik do pochvy. Čím vyšší je zadeček a čím je lepší předklon, tím hlouběji muž dosáhne.

Poloha kolečko: Jedno z nejvíce zajímavých a akrobatických, ale také velmi účinných poloh, jak otěhotnět, patří i poloha kolečko. Při ní se žena postaví k posteli, skloní hlavou k ní a rukama o ni opře. Jednu nohu si pokrčí v koleni a zvedne, muž ji za ni zezadu chytí a může tak proniknout do pochvy v maximální hloubce.

Poloha motýl: Poslední polohou, která se využívá na početí potomka, je poloha motýla. V této poloze žena leží na okraji stolu nebo postele na zádech, pod zadek si může dát polštář. Muž k ní přistoupí ve stoje, ona roztáhne nohy jako motýl a tím mu umožní maximální průnik do hloubky. Má to podobné výhody jako misionář.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Nejčastější otázky o sexu a sexuálních polohách pro otěhotnění

Sexuální pozice a polohy na otěhotnění nebo k oplodnění nejsou vůbec žádnou pověrou či jen bulvární věcí. To, že popularita tohoto tématu je neustále vysoká, dokazují i ​​několik otázky mužů či žen na internetových fórech a v diskusích. Toto jsou ty nejvíce kladeny:

Které polohy jsou nejméně vhodné pro otěhotnění?

V zásadě jde o každou polohu, kde není možný hluboký průnik penisu do vagíny a kde hrozí vytečení spermií z pochvy. Typickým příkladem prvního typu je poloha lžičky, jinak velmi intimní a romantická. Příkladem druhé pozice je jednoduchá poloha ve stoje.

Třeba se pokoušet o potomka i mimo dne ovulace?

Ano, toto je jedna z častých chyb partnerů, že se pokoušejí otěhotnět pouze v den ovulace. Protože vajíčko přežije pouze 12 až 24 hodin po uvolnění během ovulace, nemusíte to vždy přesně stihnout. Nechráněný styk můžete mít i 3 až 5 dní před ovulací, spermie to přežijí.

Může dlouhodobější užívání hormonální antikoncepce snížit plodnost?

Ano, jelikož právě vlivem na hormony a hormonální hladinu tento typ antikoncepce u žen působí. Průměrně trvá 3 až 6 měsíců, než se po vysazení HAK stabilizuje hormonální hladina. V extrémních případech to může být i jeden celý rok.

Může žena otěhotnět i z tzv. kapičky lásky na úvod pohlavního styku?

Tato otázka je velmi častá a ptají se ji muži i ženy. Pod pojmem kapičky lásky se myslí několik kapek ejakulátu řidší konzistence, které jsou reakcí na úvod vzrušení u muže. Obsahují jen minimum spermií, ale nějaké tam jsou, takže otěhotnět z nich žena opravdu může.

Souvisí nějak dosažení orgasmu a lepší šance na otěhotnění u ženy?

Tato otázka vypadá jako hoax nebo konspirace, ale opravdu tam jistá souvislost je. Pokud totiž žena dosáhne během nechráněného styku nebo těsně po něm orgasmus, silné pánevní kontrakce mohou vytvořit podtlak a ten pomůže spermiím dostat se blíže k děloze.

ODBORNÉ OTÁZKY ADRESUJTE LÉKAŘE

Jak jsem tak procházel několik otázek a dotazů ohledně plodnosti, narazil jsem na velké množství odbornějších témat. Nezahrnul jsem je sem, protože ty už patří podle mě přímo lékaři. Nesnažte se ani vy najít odborné odpovědi na internetu, mohou vás jen zmást.

Jak zlepšit a podpořit plodnost

Prostakan forte: ZkušenostiJak jsem tedy už řekl i na úvod, nejen sexuální polohy mají smysl pro otěhotnění a zplození potomka. V první řadě je důležité zdraví reprodukční soustavy a pohlavních buněk, čili spermií. U žen má významnou roli zdravý průběh ovulace.

Na oba tyto faktory lze působit i pomocí několika opatření a změn:

muži i ženy by měly zdravější stravovat, omezit tučné, sladké a přesolené jídla, stejně tak třeba omezit alkohol a kouření
ženy potřebují co nejvíce fytohormonů, například v sóji, ale i vitamínů, nejznámějšími jsou vitaminy skupiny B, například Kyselina listová
u mužů je zas důležité zaměřit se při stravování na minerály, nejvýznamnější roli má při mužské plodnosti a podpory potence minerál Zinek
podstatnou součástí plodnosti mužů je i stav varlat, vyhýbat se proto třeba těsnému oblečení či jízdě na kole, které na varlata působí negativně
u žen je zase důležitý pravidelný menstruační a ovulační cyklus a prevence vůči případným problémům, za neplodností bývají často různé záněty a infekce

Jak fungují přípravky na podporu plodnosti a proč jejich doporučuji

Prostakan forte: ZkušenostiJedna z možných forem podpory mužské i ženské plodnosti je forma přirozeného působení vitamínů, minerálů nebo některých bylin a rostlin. Nebojte se, nejdu vás přesvědčovat o tom, jaké potraviny máte jíst či jaké čaje pít. Nebylo by to účinné.

Lepší je zvolit koncentrovanou formu speciálních přípravků:

Jde o pilulky nebo o rozpustné prášky ve vodě, které obsahují vysoce koncentrované rostlinné extrakty, fytohormony, afrodisiaka, aminokyseliny, minerály nebo vitamíny

Složení ne založené na žádné náhodné kombinací látek, ale na již ověřených složkách působících na plodnost. Jde například o aminokyseliny typu L-Karnitin pro muže nebo o vitamin B9 s pozitivním účinkem pro ženy. Využívají se i minerály, například Selen, ale i rostlinné extrakty, například Saw Palmetto či Maca.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Přípravky mají kromě přirozeného složení i další benefity:

na jejich koupi a užívání nepotřebujete žádné lékařské vyšetření ani indikaci, protože jde o volně dostupné přípravky bez předpisu či receptu
vybrat si můžete přípravky specializované pouze na oblast podpory plodnosti, ale i ty se širší účinností, u mužů typicky například i na libido či erekci
vzhledem k přirozené složení a absenci synteticky vyráběných účinných látek je užívání bezproblémové i s ohledem na vedlejší a nežádoucí účinky

Bez ohledu na to, který typ, značku nebo formu přípravku si zvolíte, uvedené výhody platí pro všechny produkty. Připomínám však, že je třeba držet se doporučeného dávkování. Klíčem k úspěchu je spíše dlouhodobé užívání, než překračování maximální denní dávky.

PODPORA, ALE NE VŠELÉK

Tabletky či jiné formy přípravků podporujících plodnost mají za cíl přirozeně podpořit zdravé podmínky pro otěhotnění i vývoj plodu. Nejsou ale všelékem a pokud je například žena neplodná v důsledku neprůchodnosti vaječníků, tu jí samozřejmě nepomohou.

Přípravky, které jsem vyzkoušel já i moje partnerka a naše zkušenosti s nimi

Já sám i moje partnerka jsme zkoušeli několik typů zmíněných přípravků. Partnerka má zkušenosti zejména se speciálními tabletkami a prášky určenými na podporu plodnosti pomocí kombinace rostlinných extraktů a vitaminů, já jsem zkoušel přípravky na bázi i vitamínů, ale i ty, které měly širší účinky celkově na mužskou potenci.

Přestože je na trhu nabídka těchto přípravků opravdu bohatá a velká, jsou zde i produkty, které v praxi účinkují jen slabě. Jak je rozeznat? Nejlepší na základě zkušeností z užívání. Proto přinášíme přehled přípravků, které nám pomohly nejvíce:

Pro ženy:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze

Pro muže:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.7/5 - (35 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *