Poluce

poluceVzbudili jste se v noci na pocit vlhkosti v rozkroku? Zjistíte, že jde o výron semene, který je mimovolný a nechápete, co se stalo? Tak, to je první poluce. Jde o stav, který je typický pro pohlavní dospívání muže, nakolik poluce u chlapců nastává právě se začátkem puberty a tohoto období.

Toto téma chci rozebírat přísně z vědeckého a sexuálního hlediska, ačkoli vím, že na to má církev jiný názor a dokonce jsem se již setkal i s tím, že jde o hřích. Nic však nemůže být dále od pravdy.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Význam poluce totiž nesouvisí nijak se sexuální stimulaci nebo sexuálním stykem. Může nastat i přes den, i když v tomto případě jde spíš o výjimečnou situaci. Nejčastější je noční nebo ranní poluce.

Co je poluce a jak vzniká

Co je poluce a jak vznikáPoluce je biologický dej, který je přirozený pro mladé dospívající muže. První poluce se může dostavit již kolem 11 až 12. roku života, ale klidně to může být i později. Jde v podstatě o ejakulaci, která není spuštěná sexuální stimulací.

Poluce se označuje mimovolný a nekontrolovatelný výron mužského semene, většinou ve spánku

Poluce je sice záležitostí muže, ale může se objevit i u žen, kdy jde o tzv. snový orgasmus a technicky o nepravou poluci

Intenzita poluce se dá ovlivnit jenom částečně, určité jí nelze zcela zabránit

Poluce se od běžné ejakulace odlišuje v několika znacích:

ačkoli je poluce technicky ejakulací, nejedná se o reakci na nějaký přímý podnět, jde spíš o samovolný výron semene nahromaděného delší dobu
nemusí se objevit ani automaticky každou noc, právě naopak, vyskytuje se sporadicky a nejčastěji jednou až dva krát za týden, i když je to velice individuální
ačkoli jde o samovolnou ejakulaci, podmiňují ji některé faktory a u mladých chlapců například i pohlavní život

Poluce se nemusí vyskytovat u všech ve stejné intenzitě a trvání. Závisí i od toho, jestli už začíná mladý muž masturbovat, případně jestli už má nějaké přímé sexuální zkušenosti. Ačkoli oba tyto faktory mohou snížit opakování a pravidelnost poluce, zcela zastavit ji nedovedou.

POLUCE U MUŽE V DOSPĚLOSTI

Pokud se vyskytuje poluce v dospělosti a například jako denní mimovolná poluce, zvažte lékařskou diagnostiku tohoto stavu. Pokud již máte dávno víc než 18 let a je evidentní, že se u vás pohlavní vývoj skončil, poluce by se vyskytovat neměla.

Jaké jsou příčiny poluce

Jaké jsou příčiny polucePoluce má kromě biologické přirozené příčiny, která se váže na pohlavní dospívání, několik jiných možných příčin. Ty se vyskytují častěji u starších chlapců a mužů a mohou souviset nejen s přirozeným stavem, ale i s některými problémovými faktory. Mnohé z nich si dokonce budou vyžadovat lékařské posouzení.

Tady jsou nejčastější příčiny, které mohou být za polucí:

Pohlavní dospívání: Nejčastější příčinou poluce je přirozené pohlavní dospívání. U chlapců s příchodem puberty začínají aktivněji pracovat víceré orgány a žaly pohlavní soustavy, následkem čeho dochází k aktivaci semenných žláz. Nahromaděním většího množství semene dojde k vytvoření tlaku na jeho uvolnění a to se stane polucí.

Nedostatečný pohlavní život: Příliš málo aktivní pohlavní život a to včetně masturbace vede stejně k tomu, že se v těle hromadí sexuální energie, a jí je potřebné dát volný průchod. Chlapci v procesu dospívání by proto po výskytu první poluce měli začít uvolňovat tuto akumulovanou energii. Masturbace je způsob, který je již ověřen a pomáhá.

Hormonální nestabilita: Další možností, která se ukazuje jako pravděpodobná příčina nadměrné poluce, je příliš nestabilní hladina hormonů. Mluvím především o hladině testosteronu, který má vliv na libido, i na erekci a taky na ejakulaci. Pokud ho chlapec nebo muž má příliš hodně, přispívá tento hormon k vyšší sexuální energii a ta se uvolní během poluce.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Organické a funkční změny: Za poluci ve vyšším věku mohou být i některé organické a funkční změny týkající se varlat a mechanizmu ejakulace. Problém může být imunologického charakteru, například pokud si organizmus začne patologicky tvořit protilátky proti složkám semene a ejakulátu. Tehdy je poluce pokusem vypudit semeno z těla.

Pohlavní onemocnění: Vícero pohlavně přenosných sexuálních i nesexuálních nemocí se projevuje mimovolnou ejakulací a to i přes den. Tato příčina se týká například mužů, kteří se nakazili kapavkou a to prostřednictvím baktérie Neisseria gonorrhoeae. V tomto případě bude poluce sama o sobě provázena i bolestmi.

Zánět prostaty: Prostatitida, čili zánět prostaty, může být taky doprovázen mimovolní ejakulací a v případě chronického zánětu se vyskytuje poměrně často i bolestivá forma. Infekce může postupně projít do močových cest a v tomto případě se přidají další symptomy, především problémy s močením a pocity pálení nebo bolesti během močení.

Nejčastější otázky o poluci

Nejčastější otázky o poluciProšel jsem na internetu různé diskuse a byl jsem až překvapen, kolik otázek se v souvislosti s polucí lidi ptají. Nejde přitom jenom o muže, ale rovněž o ženy, které se ptají na své dospívající syny nebo naopak na partnery. Vybral jsem si proto nejvíc kladené otázky a k nim dávám i své odpovědi:

Kdy nastává první poluce a do jakého věku by měla pominout?

Toto je velice individuální, ale průměr je kolem 11 až 12 let. Někdy se může poluce objevit i o hodně dřív, například se mluví již o případech 7 nebo 8 letých chlapců. Může se dostavit později. Pominout by měla dovršením dospělosti.

Musí se poluce dostavit?

Ne je to pravidlo a neplatí, že poluce se dostaví u každého dospívajícího chlapce. Záleží na vícerých faktorech od hladiny hormonů, přes aktivitu pohlavních žláz až po dynamiku pohlavního dospívání. To, že se nedostaví, neberte jako poruchu.

Závisí výskyt poluce od masturbace nebo sexuálního kontaktu?

Odpověď je poměrně nejednoznačná. Je pravda, že většina situací z praxe ukazuje, že častější masturbace a dřívější sexuální kontakt snižují intenzitu a opakování poluce, ale nemusí to platit vždycky a u každého. Poluce se může vyskytovat paralelně s nimi.

Během poluce cítím bolest. Je to znak nějaké závažné nemoci?

Bohužel, je to dost možné. Bolestivá poluce může indikovat zánětlivá onemocnění prostaty, močové trubice, močového měchýře a podobně. Bolestivá je pak i sexuálně stimulována ejakulace. Nakolik se takto může projevovat například kapavka, doporučuji navštívit lékaře.

Co dělat, když má poluci dospělý muž, který ale pravidelně pohlavně žije?

Pokud má poluci muž, který má dostatečný sexuální styk, jde s největší pravděpodobností o projev onemocnění souvisejícího s pohlavní soustavou nebo s vylučovací soustavou. I v tomto případě se přikláním k tomu, abyste navštívili lékaře.

JE POLUCE PROBLÉM? ROZHODNĚ NE

Co jsem sledoval vícero diskusí a fóra na internetu, začínám mít pocit, jako kdyby byla poluce vnímána jako problém. Hodně chlapců se za něco podobné stydí a to je určitě špatný pohled na tenhle jev. Připomínám opět, že jde o biologicky přirozenou součást dospívání!

Jak řešit poluci a co s ní

Jak řešit poluci a co s níPojďme se teď podívat na to, co se s polucí dá dělat. V první řadě, nejde o nic, co by si vyžadovalo nějaké speciální zacházení nebo řešení. Nakolik se nejedná o nemoc, ale o přirozený jev, doporučuji spíše režimová opatření.

Toto jsou postupy a metody, které mají na poluci nejlepší účinky z dlouhodobého hlediska:

pokud jste rodič, důležité je o tomto jevu komunikovat s potomkem, všechno mu co nejvíc detailně vysvětlit, případně mu poskytnout zdroje, kde najde další informace
na co nejlepší zvládnutí období výskytu poluce se doporučuje zdravé stravování, sport a pravidelná fyzická aktivita, aby mohlo dojít k uvolnění energie
důležité je dodržovat hygienu a na noc například nepoužívat kompletní pyžamo
masturbace a začátek pohlavního života sice usnadní průběh poluce, no třeba si dát pozor, aby nevznikla závislost na sexuálním uspokojování
pokud jste již dospělý muž a pronásleduje vás poluce, určitě zajeďte za lékařem kvůli diagnostice možné chorobné příčiny, která může mimovolnou ejakulaci způsobovat

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Zkušenosti s polucí

Zkušenosti s polucíTeď ke zkušenostem z praxe, protože ty jsou na nezaplacení. Poluce některé rodiče nebo jejich potomky zaskočí, no některé ne. Příprava je základ úspěchu a proto doporučuji zjistit o poluci všechno raději předem.

Ukazuje se, že pravidelný sexuální život v pozdějším věku je nejlepším způsobem, jak se s polucí vypořádat. Netřeba ji moc řešit, pomine postupem času i sama. To samozřejmě neplatí pro situace, kdy je příčinou vzniku poluce nějaký patologický faktor. Zde zkušenosti ukazují, že netřeba čekat a je lepší co nejdřív navštívit lékaře.

V souvislosti s poluci vám doporučuji ještě několik jiných článků:

v první řadě dávám do pozornosti komplexní text na téma ejakulace, zde se dozvíte opravdu hodně užitečných informací i do praxe
s polucí mohou souviset i některá sexuální onemocnění a pohlavně přenosné nemoci, na ty jsem se zaměřil taky poměrně detailně
doporučuji vám přečíst i můj článek na téma oddálení ejakulace, který vám může pomoct naučit se lépe kontrolovat svou ejakulaci a sexuální život

MÁ RADA PRO RODIČE

K potomkovi, u kterého se poluce objevila, je vhodné zvolit konstruktivní přístup. Nic mu nezakazujte a neberte poluci jako něco negativního. Zprostředkujte mu právě naopak pozitivní názor a snažte se mu vysvětlit, že jde o přirozený děj, kterého se nemusí obávat.

Zhodnocení na závěr

Zhodnocení na závěrNa závěr bych chtěl upozornit všechny, kteří se zajímají o problematiku poluce, na důvody, pro které se o to začali zajímat. Pokud máte problém s polucí a jste již dospělý muž, radil bych vám vyhledat lékaře a zjistit co nejdřív příčinu samovolné ejakulace. V tomto případě totiž nejde o zcela přirozený stav.

Pokud jste rodič a hledáte informace o poluci u svého potomka nebo pro něj, věřím, že jsem vám zprostředkoval maximum možných vědomostí. Nezapomínejte na to, že jde nejen o fyziologický jev, ale i o důležitou životní událost. Věnujte jí proto náležitou pozornost!

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

5/5 - (1 vote)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *