Rychlá ejakulace

Rychlá ejakulaceProblém zvaný předčasná ejakulace je charakteristický velmi rychlým dosažením orgasmu u muže a je spojen s výronem semene. Ačkoliv si většina mužů myslí, že tenhle problém se týká jen sexuálně nezkušených lidí, opak je pravdou. Je to dané tím, že rychlá ejakulace může mít i různé fyziologické nebo psychologické příčiny.

Ačkoliv v těch nejvážnějších případech je nutná odborná lékařská léčba zahrnující léky nebo dokonce i invazívní zákroky, potěším vás v tom, že většina takových situací se dá řešit i svépomocně. Mám s tím zkušenosti, takže vím, o čem mluvím.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK  STOPOREX PROLONG

V první řadě je ale důležité si alespoň laicky nadefinovat, co to ta rychlá nebo předčasná ejakulace je a poznat její příčinu. Může se tudíž stát, že jde jen o krátkodobý nebo přechodný stav, který opravdu není nutno příliš řešit.

Co je předčasná ejakulace a jaké jsou její příznaky

Kdy je uzdička krátká a jaké jsou toho příznakyVzhledem k tomu, že výdrž odolávat sexuální stimulaci od začátku až po ejakulaci je u všech individuální, může být na první pohled náročné rozeznat předčasnou a normální ejakulaci. Dá se ale pracovat alespoň s průměrnými údaji.

Ejakulace je výron semene na základě sexuální stimulace

V případě běžné ejakulace dochází k výronu semene v průměru po víc jak 5 minutách sexuální stimulace nebo pohlavního aktu

O předčasné nebo rychlé ejakulaci se mluví tehdy, když nastane již po 1 nebo 2 minutách

Obecně se za příliš rychlou pokládá ejakulace za méně jak 5 minut od začátku sexuálního dráždění, přičemž za předčasnou ejakulaci se považuje stav výronu semene do 1 až 2 minut od začátku sexuální stimulace. V případě, že je ejakulace po delší době jak 5 minut, nemusí jít nutně o problém, spíš o výzvu zlepšit sexuální výdrž.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Nejčastěji probíhají procesy před ejakulací následovně:

na základě sexuální stimulace dochází k zahájení procesu orgasmu, kdy mozek spustí přes nervový signál uvolňování ejakulátu
ejakulát se přes chámovody dostává ven, přičemž se ze semenných váčků uvolňuje semeno, které se do něj přimíchá
během samotné ejakulace je ejakulát procesem svalových kontrakcí vytlačen přes močovou trubici ven z penisu, přičemž po výronu semene následují ještě svalové záškuby

Při předčasné ejakulaci probíhá tento proces podobně, akorát mnohem dříve, jak je průměrný čas. Může se dokonce stát, že k orgasmu dojde dokonce ještě před proniknutím penisu do pochvy, co je už stav velmi těžkého typu předčasné ejakulace.

Příliš rychlá nebo předčasná ejakulace bývá spojena i s těmito symptomy:

vyšší citlivost na sexuální stimulaci
příliš rychlý nástup erekce
abnormálně zvýšené libido
příliš krátká uzdička na spodní straně žaludu
krátké trvání samotné erekce, nakolik po ejakulací ztopoření ochabne
ochabnutí PC svalu, co se může projevit i nekvalitním ztopořením během erekce

SAMOVOLNÁ EJAKULACE PŘES NOC

Během pohlavního dospívání mladých mužů dochází i k samovolné ejakulaci, především v noci. Tomuto stavu se říká poluce a nejedná se o předčasnou ejakulaci. Ta nastává pouze během sexuálního dráždění, zatím co poluce nezávisle na ní.

Příčiny rychlé ejakulace

Příčiny krátké uzdičky Za rychlou nebo předčasnou ejakulací může být několik příčin. Nejčastěji se jedná o problém s příliš dlouhou sexuální abstinencí, ale objevit se mohou i vážnější faktory. Ne všechny situace jsou řešitelné bez lékaře, ale většina ano.

Toto jsou nejčastější příčiny podněcující vznik předčasné ejakulace:

Sexuální abstinence nebo pohlavní nezkušenost: Pokud jste jak muž ještě málo zkušený, nemůžete se vůbec divit rychlému nástupu ejakulace nebo její předčasnosti. Podobné je to i v případě delší sexuální abstinence, kdy se akumulována sexuální energie projeví velmi rychlým výronem semene. Takové příčiny docela rychle pominou.

Problémy psychického charakteru: Nervozita, stres, nesoustředěnost ale i strach ze selhání mohou taky navodit atmosféru, v které není příliš rychlá ejakulace ničím výjimečným. V takových případech se objevují i problémy s erekcí, nebo již s její vznikem nebo trváním. Ani tyto faktory nemusí být dlouhodobé, spíš se objevují občasně.

Krátká uzdička nebo tvar pohlavního údu: Z fyziologických příčin mohou být za problémy s předčasnou ejakulací zodpovědné především poruchy týkající se tvaru pohlavního údu. Velmi obvyklým problémem je nedostatečně vyvinutá uzdička na spodní straně žaludu, díky které je muž mnohem citlivější na sexuální dráždění.

Záněty: Zánětlivá a infekční onemocnění týkající se pohlavních cest ovlivňují i samotný proces výronu semene. Například zánět prostaty nebo zánět v močové trubice mohou taky krátkodobě způsobit moc rychlé ejakulování a problémy s otevíráním nebe uzavíráním chámovodů. Kontrolovat ejakulaci je pak velmi obtížné.

Moc vysoké libido: Mladí muži s nedostatečnými sexuálními zkušenostmi mají tradičně mnoho sexuální energie a vysoké libido. Podobně mohou tímto problémem trpět taky muži s delším obdobím sexuální abstinence. Horší je, když se jedná o projev hormonální poruchy, přičemž táto příčina už není krátkodobá a přechodná, ale dlouhodobá.

Ochabnutí PC svalstva: Pubococcygeálny sval je u mužů i u žen svalem pánvového dna, prostřednictvím kterého lze například ovládat zadržení močení. U mužů má velký význam i při oddálení ejakulace, a pokud dojde k ochabnutí tohoto svalu, naruší se jeho původní funkčnost. Řešením je v takovém případě jeho posilnění a to zejména cvičením.

Diagnostika předčasné ejakulace

Diagnostika krátké uzdičkyRozeznání rychlé nebo předčasné ejakulace lze na základě vnějších příznaků a to především dle času, za který k tomuto jevu dojde. Na druhou stranu, velmi důležité je taky najít příčinu, která může být za tímto sexuálním problémem a právě tímto směrem se ubírá odborná diagnostika předčasné ejakulace.

Základem diagnostiky jsou zpravidla následující 3 vyšetření a testy:

anamnéza, čili rozhovor, je základem každé diagnostiky a mnohokrát již po nejsou nutná jiná vyšetření, nakolik se může zjistit například vliv užívání některých léků na předčasnou ejakulaci nebo psychogenní příčina
vyšetření penisu a to především vyšetření tvaru, uzdičky, předkožky a varlat
vyšetření moči, kde se zjišťuje například hladina testosteronu nebo přítomnost zánětu

Pokud je již na první pohled zjevné, že příliš rychlá ejakulace je způsobená například sexuální nezkušeností nebo delším obdobím abstinence, není ovšem nezbytné hned navštívit lékaře kvůli odbornému vyšetření. Pokud to ale také zjevné není, raději bych lékaře navštívil.

NEPODCEŇUJTE ZJIŠTĚNÍ PŘÍČINY

Aby bylo možné stanovit příčinu problémů s brzkou ejakulací, věnujte diagnostice náležitou pozornost. Když se tudíž nesprávně určí vyvolávající příčina, můžete ztratit hodně času s chybným typem léčby.

Jak vyřešit rychlou ejakulaci

Jak na vyřešení krátké uzdičkyJak jsem již zmínil na úvod, dobrou správou při této poruše ejakulace je, že se dá řešit i bez nutnosti odborného lékařského zásahu. To sice neplatí pro všechny případy, jelikož například krátká uzdička se nedá řešit bez chirurgického zákroku, ale ve většině případů by měli i některé „domácí recepty“ mužům pomoct s předčasnou ejakulací.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Podívejme se tehdy na možnosti řešení, které máte:

Změny během pohlavního styku

Častější pohlavní styk pomůže vyřešit problém se sexuální abstinencí nebo nezkušeností. Před pohlavním stykem můžete masturbovat, čím uvolníte nashromážděnou sexuální energii. Kromě toho můžete zkusit například dva kondomy nebo pohár vína na snížení citlivosti na sexuální dráždění, co oddálí ejakulaci. Podobně funguje i přerušení soulože.

Znecitlivující gely a krémy

Na zvýšenou citlivost pomáhají i různé znecitlivující prostředky, především gely a krémy. Ty sníží vnímání sexuálního dráždění a to pomůže oddálit ejakulaci, nakolik muž necítí také sexuální vzrušení, jako obvykle. Rozhodně si ale vyberte ty přípravky, které se nepřenesou během pohlavního styku na vagínu partnerky.

Master-Johnsonove a Kegelove cviky

Na zlepšení ovládání ejakulace lze praktikovat i cvičení, konkrétně jde o dva typy cvičení a to Kegelove cviky a Master-Johnsonovu metodu. První zmíněné cvičení je určeno na zastavení již začínající ejakulace a je třeba při něm spolupracovat s partnerkou. Druhé cvičení posilňuje PC svalstvo.

Vyřešení psychologických problémů

Pokud je „viníkem“ nějaký psychologický problém, je nezbytné ho vyřešit. V běžných situacích typu stresový životní styl, nervozita, neklid a podobně, je řešení především v zlepšení životosprávy, změně životního stylu a dopřát si více oddechu. Pokud jsou příčiny vážnější, je nejlepší navštívit odborníka.

Léky a tablety na oddálení ejakulace

Farmakologické prostředky jsou v dnešní medicíně nejvíc využívanou formou řešení většiny problémů a poruch sexuálního charakteru. Na výběr máte buď léky na předpis, především ze skupiny antidepresiv, nebo volně dostupné tablety bez receptu, které jsou zaregistrovány jako výživové doplňky. Já osobně preferuji druhou kategorii.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Lékařské řešení

V případech fyziologické deformace žaludu, uzdičky, varlat nebo celého penisu je nezbytné odborné lékařské řešení. Nejčastěji spočívá v chirurgickém zákroku, kterým se daná deformace odstraní. Takové řešení je rychlé a efektivní, výsledek je viditelný takřka ihned. Podobně se třeba na lékaře obrátit v případě dlouhodobých problémů s libidem.

Časté otázky o předčasné ejakulaci

Časté otázky o krátké uzdičceJelikož předčasná ejakulace je nadále vnímána mezi muži jako okrajový problém, většina otázek na diskusních fórech se týká především toho, jak problém řešit. Já jsem se ale zaměřil i na jiné typy otázek a zde k nim připojuji i vlastní odpovědi:

Co dělat, když se u mně předčasná ejakulace objevuje jen sporadicky?

Pokud se to objevuje jen někdy, počkal bych. Může jít tudíž o přechodné nebo krátkodobé příčiny, například nějaký zánět, sexuální abstinenci nebo méně vážné psychologické faktory. Rozhodně to však nepodceňujte a pozorujte, jak často se problém bude vracet zpátky.

Rychlá ejakulace u mně nenastane do minuty, ale později. Je to problém?

Nemusí to být neprodleně problém, nakolik časový úsek od začátku sexuálního dráždění po orgasmus je u mužů značně individuální. Pokud vám ale váš stav znemožňuje zplodit dítě, ejakulovat do partnerky, rozhodně byste tuto situaci měli řešit.

Mám problém nejen s rychlou ejakulací, ale i s předčasnou erekcí.

V takovém případě může jít buď o fyziologickou příčinu, případně o nedostatečnou sexuální zkušenost nebo delší abstinenci. Pokud se stav nezlepší ani zvýšením intenzity sexuálního styku, patrně půjde o problém s příliš krátkou uzdičkou.

Obejdu se i bez lékařského vyšetření?

Mé vlastní zkušenosti mi říkají, že to je dost pravděpodobné, ačkoli to nemohu tvrdit na 100%. Většina příčin je ale řešitelná například gely na znecitlivění, tabletami na prodloužení erekce nebo přerušovanou souloží.

Co když mi tablety nebo gely nezaberou?

V takové situaci je zřejmé, že problém má hlubší příčinu, kterou nelze řešit bez lékaře a přitom nejde o nic krátkodobé. Pokud vám nezaberou žádné tablety, gely, krémy nebo jiná režimová opatření, na vašem místě bych navštívil lékaře.

Jak fungují tablety na předčasnou ejakulací a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na podporu zdravé ejakulace a erekce a proč je doporučujiHned na úvod upozorním, že pilulky nestavím na piedestal a neslibuji si od nich „modré z nebe“. Zároveň ale musím dodat, že s mnohými značkami mám dobrou zkušenost a proto je mohu i sám doporučit.

Účinky tablet jsou založeny na následujících principech:

Volně dostupné tablety určeny na předčasnou ejakulaci fungují na principu zlepšení libida a současně pomocí prodloužení erekce jako takové

Díky tomu, že tablety mají přírodní složení, nemusíte se obávat žádných nežádoucích nebo vedlejších negativních účinků. Jde ale pořád jen o podpůrný prostředek, takže je důležité kombinovat pilulky s dalšími režimovými opatřeními, především změnami před a během sexuálního styku.

Samotné přípravky podporují potenci a ejakulaci několika způsoby:

podporují délku erekce a to především zlepšením nástupu erekce a lepším prokrvením pohlavního údu, co ovlivňuje taky kvalitu erekce po delší čas
ovlivňují libido, jelikož jsou v jejich složení výtěžky a extrakty bylin považovaných za přírodní afrodiziaka a optimalizující hladinu testosteronu
podporují spermatogenezu, alespoň co se týče těch lepších značek tablet, přičemž tento účinek je dosažen obsahem látek ovlivňujících kvalitu spermií

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Tablety se dají navíc získat bez lékařského receptu a to proto, že neobsahují žádné uměle vyráběné chemické účinné látky. Naopak, v jejich složení lze najít rostliny z celého světa, které mají podpůrné účinky na ejakulaci, libido, erekci a potenci obecně. Nejde přitom o žádné „placebo“, ale o opravdu účinné látky.

Co se týká dávkování a užívání, doporučuji držet se těchto zásad:

s pilulkami neužívejte alkohol, alespoň ne ve větších dávkách
dbejte na dávkování, čili nepřekračujte maximální denní dávku
užívejte tablety delší dobu a to i tehdy, pokud výrobce tvrdí, že stačí užít pouze jednu nebo dvě pilulky před pohlavním stykem; mně se osvědčilo dlouhodobější používání po dobu alespoň 2 nebo 3 měsíců

NEJEN TABLETKY

Znovu bych chtěl připomenout, že tabletky mohou pomoci, ale jde pouze o podpůrný prostředek. Důležité jsou i režimová opatření před a během pohlavního styku, které mohou snížit citlivost na sexuální dráždění a přinést okamžité a viditelné výsledky.

Tabletky, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiJelikož jsem i já sám měl problém s příliš rychlou ejakulací, vyzkoušel jsem desítky různých druhů tablet. Musím říct, že některá účinkovaly lépe, no některá i hůř. Prioritou dle mně je vybírat si přípravky nejen dle ceny, ale především dle jejich účinnosti a referencí.

Jelikož já s takovými tabletami zkušenosti mám, rozhodl jsem se pro vás udělat seznam těch, s kterými jsem byl nejvíc spokojen. V následující tabulce najdete jejich přehled, hodnocení a můžete si o nich přečíst i samostatné recenze:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.8/5 - (19 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *