Předkožka

předkožkaPředkožka je kožní část pohlavního údu, jejíž prvotní úkolem je ochrana žaludu. V neztopořený stavu překrývá téměř celý žalud, ale vlivem erekce by měla ustoupit a žalud obnažit až po jeho korunu. To samozřejmě platí pouze v případě zdravého stavu předkožky a v případě bezproblémové fungování celého mechanismu stažení.

Předkožku totiž mohou postihnout různé problémy a obecně platí, že dokud se nevyskytnou, muži jejich obvykle neřeší. Nejběžnějším problémem je zúžená předkožka, která se vyskytuje zejména u chlapců během dospívání, vzácněji již u dospělého muže.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, PROERECTA

Kromě toho bývá častým problémem i zapálená předkožka u dětí, oteklá předkožka, popraskaná předkožka u mužů či problém s jejím stažením spojený i s krátkou uzdičkou. Velmi častým průvodním jevem tohoto problému je pak i předčasná ejakulace.

Co je předkožka

Předkožka je součástí penisu a žaludu, přičemž u dospělých mužů by měla v neztopořený stavu překrývat téměř celý žalud. U malého miminka, případně v pubertě, se nejvíce řeší právě její funkčnost z hlediska možnosti stažení a odkrytí žaludu.

Biologicky je předkožka kožní řasa pohlavního údu, která plynule navazuje na kůži celého pohlavního údu, překrývá žalud a zároveň je se žaludem spojena uzdičkou
Předkožka je poměrně dobře pohyblivá, pokud není tedy patologicky srostlá, přičemž kromě ochranné funkce pomáhá udržovat žalud vlhký
Během erekce přijde ke stažení předkožky, což má povzbudit sexuální dráždění

Z hlediska nervové soustavy je předkožka velmi dobře inervovaných, zejména při jejím špičce, takže je erotogenní zónou využívanou při sexuální stimulaci. To je podmíněno možností její stažení, což podle více zkušeností nastává až po několika letech, u některých chlapců až v pubertě. Je to přirozené a tento proces netřeba násilím urychlovat.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Z hlediska stavby a funkčnosti má předkožka zejména následující význam:

v první řadě je cílem předkožky ochrana žaludu, zejména jeho koruny, která je velmi citlivá na tlakové působení a je významnou erotogenní zónou
zadruhé pomáhá předkožka udržovat sliznici žaludu dostatečně vlhkou, což se využívá při jednodušším průniku pohlavního údu do pochvy
zatřetí je i předkožka samotná erotogenní zónou a lze ji využít k sexuálnímu dráždění a stimulaci muže při pohlavním styku

Pokud není předkožka příliš dlouhá, sahá v v neztopořeném stavu stavu téměř po konec pohlavního údu. Vidno jen špičku žaludu, obvykle ústí močové trubici. To platí v případě většiny mužů, ale existují i ​​výjimky. Pokud je předkožka příliš krátká, může zakrývat pouze menší část žaludu. Pokud je muž po obřízce, předkožka nezakrývá žalud vůbec.

Zde jsou další zajímavé informace a údaje spojené s předkožkou:

zatímco v klidovém stavu zakrývá u skoro poloviny mužů téměř celý žalud, v případě erekce až dvě třetiny mužů mají předkožku staženou úplně
stahování předkožky netřeba příliš uspěchat, až do věku 6 let je běžný stav zakrytí žaludu předkožkou u 9 z 10 chlapců
plocha celé předkožky je tak velká, jako je plocha běžné poštovní obálka, ale díky vysoké elasticitě a více záhybům se zdá na první pohled malá

SEXUÁLNÍ STIMULACE

Smyslem předkožky je umožnit muži i lepší sexuální stimulaci. Nejčastěji je využíváno dráždění rukou nebo orálně přímo po předkožce, případně stimulace její posunem nahoru a dolů, čemuž přeje i flexibilita tkání předkožky.

Příznaky spojené s předkožkou a co mohou znamenat

Předkožku nejčastěji postihují různé viditelné příznaky typu zarudnutí, fyziologická změna nebo přílišná suchost spojená s popraskáním jejím povrchu. Velmi často jsou tyto příznaky spojené nejen přímo s problémy týkajícími se pouze předkožky, ale také s poruchami a onemocněními celého žaludu nebo pohlavního údu.

Toto jsou symptomy, které je třeba si všímat nejvíce:

Zúžená a úzká předkožka: Prvním příznakem, který se může vyskytnout v souvislosti s předkožkou, je její úzký tvar. Ten může být typickým projevem a také důvodem fimózy, což je onemocnění spojené s nemožností přetáhnout předkožku přes žalud. Nejčastěji tento příznak pomine dospíváním přirozeně. Někdy však může být i rizikovým faktorem pro zánět.

Zarudlá předkožka: Zarudnutí předkožky bývá velmi často typickým příznakem zánětu. Pokud se k němu přidá i svědění a citlivost, může jít také o projev alergické reakce. Při současném výskytu puchýřů jde společně o symptomy spojené s bradavicemi. Ve většině případů nebývá červená jen předkožka, ale i celý žalud.

Popraskaná a suchá předkožka: Příliš suchá předkožka, která může být i popraskaná, je typická pro muže, kteří prodělali obřízku a mají předkožku staženou a obřezala. Pokud to ale není tento případ, jde nejčastěji o symptom genitální infekce plísňového původu. Ten se kromě toho projevuje i bělavým povlakem a je třeba ho léčit speciálními mastmi.

Oteklá předkožka: nateklé předkožka bývá symptomem nejčastěji zánětu a infekce, především mykotického původu. Kromě toho může jít i o projev alergické reakce na nějakou kosmetiku nebo nadměrné tření či nošení těsného spodního prádla. Otok nastává i při různých úrazech, ale i při zanedbání základní hygieny.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Krátká nebo dlouhá předkožka: Tato kategorie příznaků souvisí nejčastěji s vývojovými poruchami předkožky nebo uzdičky. Pokud je předkožka příliš krátká, nezřídka může tisknout i na uzdičku a vzniká tak větší bolestivost celé oblasti. Při příliš dlouhé předkožce může nastat i problém s nemožností jejího přetažení přes žalud, čili stav známý jako fimóza.

Poruchy, problémy a onemocnění spojené s předkožkou

Předkožku mohou postihnout různé druhy zánětů, infekcí a fyziologických poruch či problémů. Nepočítáme stav zúžené předkožky a nemožnosti její stažení, ostatní problémy jsou získány spíše během života a ne vrozené. Několik z nich může mít souvislost i s jinými částmi pohlavního údu, zejména žaludem a uzdičkou.

Zde jsou problémy a nemoci, které se vyskytují nejčastěji:

Balanitida: Prvním problémem, který souvisí s předkožkou, i když jen nepřímo, je balanitida. Jde o zánět postihující primárně žalud, ale může postihnout i funkci předkožky, ačkoli spíše nepřímo. Přímější však již mohou s předkožkou souviset příčiny zánětu, například jednou z příčin je i fimóza. Zánět může mít také infekční nebo alergický původ.

Balanopostitida: Za tímto názvem se skrývá kombinovaný a společný zánět žaludu i předkožky. Typickým projevem je otok předkožky a vyskytnout se může i hnisající výtok z předkožkového vaku. Pokud by byla postižena jen předkožka, půjde o postitídu, čili čistě zánět předkožky. Nejčastější příčinou jsou akutní kvasinkové infekce.

Bradavice: Kromě běžných infekcí mohou postihnout předkožku i pohlavně přenosné infekce, nejčastějším příkladem jsou bradavice. Jde o onemocnění virového původu charakteristické výskytem bradavičnatých výrůstků, které obvykle zasáhnou i celý žalud. Rizikovou skupinou jsou muži trpící fimózou a ti, co mají příliš často nechráněný styk.

Fimóza a parafimóza: Z jiné kategorie problémů je fimóza. Jde o onemocnění fyziologického charakteru, které se vyznačuje neschopností přetažení předkožky přes žalud. Někdy bývá tato porucha spojená i s krátkou uzdičkou. Samostatnou formou fyziologické poruchy předkožky je parafimóza, kde předkožku nelze po stažení protáhnout zpět.

 Natržená předkožka: Za tímto problémem se skrývá buď natržení samotné kožní řasy nebo natržení části spojující předkožku se žaludem, čili uzdičky. Nejčastěji přichází k tomuto zranění vlivem nadměrného tlaku a tahu při masturbaci nebo při pohlavním styku, může však jít i o problém spojený s násilným stahováním předkožky při fimóza.

Karcinom: Poslední chorobou, která může postihnout i předkožku, je karcinom penisu. Statisticky tvoří sice rakovina pohlavního údu jen 1% zhoubných nádorů u mužů, ale svými důsledky jde o vážný problém. Pokud není nádor odhalen včas a přichází k metastazování do více tkání, může muž přijít o část penisu nebo i o celý úd.

JEN ODBORNÁ LÉČBA LÉKAŘEM

Popraskaná a bolestivá předkožka, její zánět, svědění nebo úraz, to vše patří do rukou jedině lékaři. Ať už se vyskytne nějaký problém a onemocnění u chlapce nebo u dospělého muže, nesnažte řešit vážnou poruchu doma bez lékařského dohledu.

Jak zlepšit a podpořit stav a funkci předkožky a zdravou ejakulace

Základním pravidlem, kterým byste se měli při péči o předkožku řídit, je působit na stav komplexně, čili dívat na pohlavní úd jako celek. Jak jsem již zmiňoval při popisu příznaků či onemocnění, stav a funkce předkožky souvisí i se žaludem nebo uzdičkou.

Nejdůležitější je udržovat předkožku ve zdravém stavu bez infekcí a zánětů, což znamená dávat si pozor na hygienu a stejně tak na pohlavně přenosné nemoci

S předkožkou a její stavem úzce souvisí i zdravá ejakulace. Je to z důvodu, že předkožka je sama o sobě erotogenní a citlivou zónou, takže jakékoli její problémy, poruchy či záněty mají vliv například na nemožnost dosažení vyvrcholení nebo naopak na příliš rychlý orgasmus, čili i předčasnou ejakulaci.

Při péči a podpoře předkožky a celého pohlavního údu se držte těchto zásad:

základem je hygiena, která pomáhá jako prevence vůči infekcím, zejména plísňového a houbového charakteru, stejně tak proti alergickým reakcím
při hygieně si ale dávejte pozor na kosmetiku, ta může také být zdrojem alergie
jako prevence vůči infekčním pohlavním nemocem, například vůči bradavicím, slouží používání kondomů při pohlavním styku s jinými partnerkami
pokud máte problém s častějšími poraněními předkožky, používejte lubrikační gel při každém styku na omezení tlaku a tahu
drobné problémy je možné řešit i třezalkovým čajem, který lze použít k trvalé močení pohlavního údu nebo jako nálev pro obklady
při výskytu zarudnutí pátrejte po možném alergenu, může jít i o lubrikační gel
na zlepšení ejakulace, zejména při problému s příliš rychlým vyvrcholením, dobře poslouží i některé byliny se sedativním účinkem na nervovou soustavu, můžete si z nich udělat čaj i užívat ve formě tablet určených k perorální užití

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Nejčastější otázky o předkožce

Když jsem si podíval několik internetové fóra a diskuse, zjistil jsem, že nejčastěji je předkožka předmětem otázek maminek kvůli nemožnosti jejího stažení u miminka. Muži se o toto téma zajímají obvykle jen v případě nějakého vážnějšího problému. Aby však byl můj článek o této části pohlavní soustavy úplný, rozhodl jsem se na nejčastější otázky odpovědět:

Je třeba u miminka stahovat předkožku a pokud ano, kdy?

Ne, ačkoli mnoho zdrojů na internetu uvádí opak. Zkušenosti maminek na internetových fórech ale ukazují, že čas na stahování dozraje až před nástupem do školy, přičemž tento proces by měl být dlouhodobý a doprovázen i aplikací různých hojivých mastí a gelů.

Týká se obřízka pouze předkožky, nebo i jiných částí pohlavního údu?

Obřízka jako součást kulturních nebo náboženských tradic se týká primárně pouze předkožky, ale zasahuje se během ní i do uzdičky, která se musí protnout, jinak není možné předkožku úplně stáhnout. Někdy je nutná obřízka i z praktických důvodů v dospělosti.

Je pravda, že muži s obřízkou mají méně problémů s předkožkou?

Pokud jde o různé zánětlivé onemocnění spojené s předkožkou nebo infekcemi mykotického a plísňového původu, pak je u mužů s obřezáni předkožkou riziko níže. Vyšší však může být riziko různých mechanických poškození nebo větší suchosti žaludu či předkožky.

Může muž například s infekcí předkožky nakazit i ženu?

Ano, zvláště pokud jde o vaginální způsob sexuálního styku. Nejčastěji se tímto způsobem přenášejí virové, plísňové a mykotické infekce, riziko přenosu je ale individuálně. Platí to ale i naopak, takovými infekcemi se může od ženy nakazit i muž a jeho předkožka.

Může ovlivnit sexuální život muže i příliš dlouhá předkožka?

Ano a jak ukazují zkušenosti, tak dost negativní. Jednak předkožka zakrývá žalud tak, že může zapříčinit při sexuálním styku jeho vyšší citlivost obnažením, ale zvyšuje i riziko různých infekčních a zánětlivých onemocnění. Tento stav je třeba řešit, nejlépe chirurgicky.

Jak fungují pilulky na oddálení ejakulace a proč jejich doporučuji

Jedním z častých problémů spojených s předkožkou a pohlavním údem celkově je i příliš rychlá ejakulace. Ta vzniká nejčastěji v důsledku zvýšené vzrušivosti, což může mít fyziogenne i psychogenní příčiny. Jak se s tím vypořádat?

Mně se osvědčily jako podpora při menších problémech přírodní produkty:

Jde o tabletky s obsahem rostlinných extraktů, které pomáhají k uklidnění nervové soustavy, ke zlepšení vnímání sexuálního vzrušení a na prodloužení pohlavního styku

Netvrdím pochopitelně, že tyto přípravky jsou zázračným lékem na každý problém s příliš rychlou ejakulací. Mně osobně ale pomohli a dobré zkušenosti s nimi mají i jiní muži. V jejich složení jsou přitom například známé přírodní afrodisiaka jako Maca a Tribulus Terrestris, které jsou doplněny o látky podporující erekci, například L-Arginin a L-Citrulin.

Tabletky s sebou přinášejí i několik benefitů:

jejich užívání je díky čistě přírodnímu složení bez větších problémů, nemusíte se bát o žádné vedlejší účinky typické pro léky se syntetickým složením
tabletky koupíte právě díky rostlinnému složení bez předpisu či receptu, některé značky si můžete dokonce objednat volně i přímo přes eshop výrobce
dávkování je velmi jednoduché, stačí 1 či 2 tablety užít jednou až dvakrát za den v případě dlouhodobého užívání, které je pro účinek nejlepší

Co se týče nástupu účinků, první viditelné zlepšení se u mě osobně začalo projevovat na druhý až třetí den užívání. Jelikož jsou tyto produkty založené na přírodních látkách, třeba počítat s tím, že u každého muže mohou být čas nástupu i intenzita účinků rozdílné.

VLIV I NA EREKCI I POTENCI

Výhodou těchto tablet je také to, že kromě působení na ejakulace mohou pomoci mužům i na erekci. Pokud máte problém s udržením ztopoření dostatečně dlouho, tak právě tyto přípravky jsou určeny pro vás. Moje zkušenost v této oblasti je dobrá, mohu je jen doporučit.

Tabletky, které jsem vyzkoušel a moje zkušenosti s nimi

Já sám jsem sice příliš velkými problémy s předkožkou netrpěl, ale měl jsem problém s předčasnou ejakulací. Kromě režimových opatření typu použití znecitlivujících přípravků, pohár vína, různé cvičení či použití hrubšího prezervativu, jsem se rozhodl zkusit i zmíněné přípravky ve formě tablet. Výsledek?

Některé značky se v praxi příliš neukázaly a výsledky zaostávaly za sliby. Našel jsem však i několik velmi zajímavých tablet, které mi opravdu pomohly prodloužit erekci do doby ejakulace. Jelikož jejich není příliš mnoho, podělím se o zkušenosti i s vámi:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze

 

5/5 - (1 vote)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *