Prostakan forte: Vyzkoušel jsem lék na prostatu a časté močení. Zde jsou mé zkušenosti

Prostakan forte recenze + cena, slozeni a davkovaniMezi rostlinné léky určeny na pomoc při problémech s prostatou pro muže patří taky značka Prostakan forte. Jeho použití není vázané na lékařský předpis a můžete si ho koupit volně. Díky tomu, že ho mají prakticky všechny lékárny, například taky známa síť Dr. Max, je opravdu velice dobře dostupný.

Prostakan forte není žádný výživový doplněk, ale řádně registrovaný lék s rostlinným složením. Já sám jsem se k němu dostal přes jedno internetové fórum, kde si ho muži libovali a rozhodl jsem se ho proto vyzkoušet. Z hlediska složení mi hned do očí padl na první pohled chudší rozsah účinných látek a vyšší cena.

V průběhu užívání jsem ale zjistil, že netřeba dát hned na první dojem a důležitější jsou výsledky v praxi a především velikost balení při dlouhodobém užívání a dávkovaní. Své zkušenosti s Prostakanom forte jsem se rozhodl popsat právě v této recenzi.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX PROSTATE

Výrobce a původ

Prostakan forte: Výrobce a původProstakan forte vyrábí farmaceutická společnost Dr. Willmar Schwabe GmbH&Co. KG. Já osobně jsem ji sice neznal, ale dle toho, co jsem zjišťoval, jde o ověřeného a spolehlivého výrobce. Tablety jsou u nás řádně registrovány a splňují všechny nezbytné administrativní náležitosti pro prodej na našem trhu.

Na jejich koupi není nezbytné mít lékařský předpis a přípravek se může užívat nejen tehdy, pokud již nějaké problémy máte, ale taky tehdy, když se jim chcete vyhnout, čili v rámci prevence. Tablety se mohou užívat taky během doléčování jako podpora. Pozitivně hodnotím kompletní informování o všem, včetně nežádoucích a vedlejších účinků.

Složení a účinné látky

Prostakan forte: Složení a účinné látkyV tabletách Prostakan forte se nacházejí dvě účinné látky. První je standardizovaný lipofilní extrakt plodů Saw Palmetto, druhou standardizovaný suchý extrakt z kořene Kopřivy dvoudomé. Obě tyto látky by měly přispívat především k lepší činnosti prostaty a k správnému fungování celého močového aparátu.

Saw Palmetto má na organizmus tyto účinky:

Zlepšení libida: Serenoa repens, jako se též Saw Palmetto nazývá, pomáhá nejen na prostatu, ale taky na zvýšení libida. Ovlivňuje totiž hladinu testosteronu, co je mužský pohlavní hormon, udržuje tuto hladinu v zdravém množství a výsledkem je pak dostatečně vysoké libido. Muži si tak mohou udržet zdravý sexuální apetit, ale to pochopitelně závisí taky od dalších okolností.

Vliv na prostatu a močovou soustavu: Kromě toho, že je Saw Palmetto skvělé afrodiziakum, pomáhá taky na zlepšení fungování prostaty a na zdraví močové soustavy, konkrétně na močové cesty a močový měchýř. Rostlina dokáže zmírnit symptomy nejen nerakovinového zvětšení prostaty, ale taky zánětů či zánětu močových cest. Pomáhá taky na dráždivý měchýř a to nejen u mužů, ale i u žen.

Celkové zvýšení energie: Saw Palmetto obsahuje taky polysacharidy, které jsou velice dobrým zdrojem energie a zároveň důležitou stavební látkou všech buněk. Výsledkem je zvýšení fyzické vitality, ale taky psychického nabuzení a celkového povzbuzení organizmu. Pokud potřebujete zahnat pocit únavy nebo máte pocit nedostatku energie, je extrakt z této rostliny skvělou volbou.

Přírodní péče o prostatu

➡️ Doporučuji STOPOREX PROSTATE
– normalizování funkce prostaty
– optimální fungování močové soustavy
– komplex přírodních látek
– normální reprodukční schopnost

Cena: ✅ 619 Kč

Pokožka a vlasy: Poměrně netradičním účinkem, který ale potvrzují muži a taky ženy, je příznivý vliv na vlasy, především proti jejich vypadávání. Kromě toho je Saw Palmetto důležité taky pro zlepšení kondice pokožky a to taky u žen, kde působí na hormonální soustavu. Z toho jistého důvodu může u něžnějšího pohlaví omezit například nepříjemný nadměrný růst ochlupení nebo menstruační bolesti.

Trávení, detoxikace a zpomalení stárnutí: Poslední skupinou účinků této rostliny je lepší fungování trávení a vylučování. Serenoa repens se dokonce ve formě kapek do jídla používá na povzbuzení chuti do jídla, důležitější je ale její detoxikační účinek na tlusté střevo a taky na játra. Působí taky proti působení volných radikálů v těle, má totiž antioxidační účinky.

O nic méně důležitější jsou taky vlivy a účinky kopřivy. Toto jsou ty nejdůležitější:

Krevní oběh a kardiovaskulární systém: Kopřiva působí stimulačně na krevní oběh, čili zlepšuje průtok krve a prokrvení tkáně a orgánů. Kromě toho snižuje taky hladinu cukru v krvi, co opět zlepšuje průtok krve a může například u mužů působit příznivě taky na prokrvení pohlavní a vylučovací soustavy.

Imunita: Kopřiva má vysoký obsah vitamínu C, co je známý antioxidant a zároveň významná látka napomáhající lepšímu fungování imunitního systému. Rostlina má taky antialergické a protizánětlivé účinky, využívá se jako přírodní prostředek na zlepšení obranyschopnosti organizmu.

Močové cesty a prostata: Třetí oblast je z hlediska tablet Prostakan forte nejdůležitější a to vliv na prostatu a močový systém. Tady má Kopřiva taky pozitivní účinky a pomáhá především při potížích s močením, obzvlášť při nočním močení a častém močení. Působí ale samozřejmě pouze na příznaky, nemůže odstranit příčinu.

Saw Palmetto a taky Kopřiva jsou jen dvě z mnoha látek, ačkoli ty nejdůležitější. Tady je celkové složení přípravku Prostakan forte:

KONCENTRACE SAW PALMETTA

V diskusích na internetu jsem zachytil, a všiml jsem si to taky já, že na rozdíl od některých jiných značek, v Prostakanu forte se nachází jenom 160 mg extraktu ze Serenoa repens. Je to polovina toho, co bývá standard. Jako si ukážeme později, zřejmě taková nižší koncentrace je důvodem problémů s některými účinky.

Dávkování a užívání

Prostakan forte: Dávkování a užíváníProstakan forte je rostlinný volně dostupný lék, který by se měl užívat delší dobu, pokud tedy samozřejmě chcete dosáhnout optimální účinnost. Ačkoli je lék určen na dlouhodobou léčbu, o konkrétní délce by měl vždy rozhodnout lékař, který je v této oblasti odborníkem.

1 dávka = 1 💊 tableta. Běžné užívání by mělo být 1 💊 tableta 2 krát za den, čili ráno a večer, tuto maximální dávku nepřekračujte

Tablety se mají užít společně s jídlem, v celosti a zapít dostatečným množstvím vody

Pokud se u vás nevyskytují žádné kontraindikace a ani vedlejší účinky, které by bránily bezproblémovému a dlouhodobému užívání, určitě byste se měli snažit užívat Prostakan forte pravidelně každý den a delší dobu. Já sám jsem ho užíval 2 měsíce, čili jsem vyčerpal celé balení o velikosti 120 tablet.

Účinky

Prostakan forte: ÚčinkyProstakan forte je primárně určen pro muže, kteří pociťují problémy spojeny s nezhoubným zvětšením prostaty. Lék by jim měl pomoct při překonání nepříjemných symptomů. Je však určen pouze pro počáteční stádium benigního zvětšení prostaty, čili pro první nebo druhé stadium. Lék však neovlivňuje velikost prostaty.

Účinky tablet jsou v těchto třech oblastech:

Podpora prostaty při jejím benigním zvětšení a zánětu

Složením by měl Prostakan forte pomáhat mužům při nezhoubném zvětšení prostaty a to především během úvodních fází, čili první a druhé. Působení na tkáň prostaty by mělo pomoct zvládnout nejvážnější symptomy, ačkoli samotné zmenšeni předstojné žlázy lék ovlivnit neumí. Na negativní projevy účinkuje nejen při zvětšení prostaty, ale taky při její zánětu, především chronickém.

Přírodní péče o prostatu

➡️ Doporučuji STOPOREX PROSTATE
– normalizování funkce prostaty
– optimální fungování močové soustavy
– komplex přírodních látek
– normální reprodukční schopnost

Cena: ✅ 619 Kč

Správná funkčnost močové soustavy

S působením na prostatu jde ruka v ruce taky působení na močovou soustavu jako celek. Tady by měl Prostakan forte působit na sliznici měchýře a močové trubice a zlepšovat poruchy mikce. Pomáhat by měl taky na dráždivý měchýř a poruchu svěračů močové trubice bez organické příčiny. Výše zmíněný účinek a taky účinek na močovou soustavu, byly u mě viditelné, ale jen v omezené míře.

Prevence taky pooperační podpora

Kromě působení přímo během problémů s prostatou či močovým systémem můžete Prostakan forte využívat taky v rámci prevence. Dle vyjádření výrobce pomáhá taky v rámci před a pooperační léčby prostaty a to především na zlepšení stavu předstojné žlázy a podporu její správné funkčnosti. Tento účinek je hodnocen muži kladně, já sám jsem ho neměl jak otestovat.

ÚČINKY TAKY U ŽEN

Zajímavostí je, že ačkoli je Prostakan forte primárně určen pro muže, dle účinků popsaných od výrobce by měl pomáhat taky u žen. Příbalový leták říká, že u žen by měl pomáhat především v případě dráždivého močového měchýře.

Nežádoucí účinky

Prostakan forte: Nežádoucí účinkyProstkan forte patří mezi rostlinné léky a jako všechny ostatní příbuzné léky, taky u něho se mohou objevit vedlejší účinky související s jeho působením na organizmus. Tyto se ale nemusí projevit u každého a já sám jsem měl štěstí, že mne osobně se obešly. Výrobce zmiňuje v příbalovém letáku především ojedinělý výskyt gastrointestinálních těžkostí.

Dle mě to souvisí především se Saw Palmetto, které samo o sobě může v rámci nežádoucích účinků analogické vlivy mít a to dokonce včetně průjmu. Problémem může být taky alergická reakce na tuto rostlinu, případně na kopřivu. Pokud se u vás něco takové vyskytne, poraďte se s lékařem.

POZOR NA POUŽITELNOST

Skladování Prostakanu forte by mělo být v souladu s tím, co říká příbalový leták. Určitě neužívejte lék po době exspirace, mohly by se u vás objevit další nežádoucí vlivy. Vždy si pročtete, co o užívání říká přímo výrobce.

Balení a cena

Prostakan forte: Balení a cenaDle příbalového letáku by měl být Prostakan forte na našem trhu dostupný ve třech velikostech. Největší by mělo být balení s obsahem 200 kapslí, menší jsou s obsahem 120 a 60 kapslí. Mne se však povedlo najít při nákupu pouze 60 a 120 kusové balení, ale taky ty jsou dle mě plně dostačující.

Tady je srovnání jejich cen jako taky srovnání ceny užívání za 1 den:

Prostakan Forte 60 tobolek – 339 Kč

  • dávkovaní 1 tableta denně = 5,65 Kč/den
  • dávkování 2 tablety denně = 11,30 Kč/den

Prostakan Forte 120 tobolek – 548 Kč

  • dávkovaní 1 tableta denně = 4,56 Kč/den
  • dávkovaní 2 tablety denně = 9,13 Kč/den

Jak je vidět, větší balení je výhodnější a taky z pohledu délky užívání se k němu přikláním. Tablety určitě ale užívejte v celosti, po datu exspirace je nevyhazujte, ale vraťte nepoužitou část balení do lékárny. Co se týče ceny, je sice opticky mírně nad průměrem, ale z pohledu počtu tablet je v pořádku.

Kde koupit

Kde koupit Prostakan forteNakolik Prostakan forte je řádně registrován, lze ho koupit v každé lékárně. Zahlédl jsem ho nejen v klasických provozech, ale již taky na internetových lékárnách, především v těch větších a známějších. Tento způsob nakupování se mě osobně nejvíc líbí a doporučuji ho.

Oproti nákupu v klasické lékárně totiž máte jistotu, že Prostakan forte bude pořád skladem a můžete ho koupit okamžitě. Druhou velkou výhodou je, že v běžné lékárně jsou tablety téměř pokaždé dražší a při nákupu přes internet tedy můžete ušetřit.

Určitě bych vám ale chtěl poradit, abyste se při nákupu online nesoustředili jenom na cenu. Upřednostněte raději známější značku lékárny, která má dobrý poměr ceny a kvality zákaznických služeb. Pokud mohu poradit, mě osobně se osvědčila internetová lékárna Pilulka a právě o objednávce přes ní si řekněme něco víc.

Online objednávka, doprava a doručení

Prostakan forte: Online objednávka, doprava a doručeníPokud si chcete užívat Prostakan forte a nechcete ztrácet čas ohledem dopravy či jiných záležitostí, Pilulce máte bezproblémovou objednávku, platbu a taky dodání. Postup nákupu je přitom velice snadný:

Zvolte si nejdříve velikost balení, čili 60 nebo 120 kapslí

Zvolte způsob dopravy domů

Vyberte si způsob platby za tablety

Vyplňte osobní údaje, adresu a objednávku odešlete

U dopravy doporučuji využít doručení přímo k vám domů, pokud ale bydlíte v Bratislavě, můžete zkusit taky speciální dovoz přes tzv. Pilulka Auto. Jinak jsou k dispozici doručení přes Českou poštu buď balíkem nebo kurýrem, případně doručení domů přes kurýra společnosti GLS.

Přírodní péče o prostatu

➡️ Doporučuji STOPOREX PROSTATE
– normalizování funkce prostaty
– optimální fungování močové soustavy
– komplex přírodních látek
– normální reprodukční schopnost

Cena: ✅ 619 Kč

Co se týče platby, na výběr máte v zásadě dvě možnosti. Pokud nechcete platit předem, je tady možnost platby na dobírku, čili při převzetí tablet. V tomto případě potřebujete 30 Kč jako poplatek navíc. Pokud se rozhodnete pro platbu předem, můžete využít bankovní převod nebo taky platbu kartou online.

Nejčastější otázky

Prostakan forte: Nejčastější otázkyPojďme se teď z teorie přenést trocha do praxe a vyzkoušet si, jak na Prostakan forte reagují muži. Ještě předtím, než si představíme jejich zkušenosti, chtěl bych zmínit nejčastější otázky, které jsem našel na internetových fórech a diskusích, které se týkají právě tohoto přípravku. Ať se líbí, tady jsou společně s mými odpověďmi:

Je lepší užívat 1 nebo  2 tablety denně?

Pokud lékař nestanoví jinak, tak Prostakan forte se užívá po jedné tabletce dvakrát za den, ideálně ráno a večer. Užívání může být tedy i menší, například 1 tableta denně, musí tomu ale předcházet odborné posouzení vašeho stavu a indikace od lékaře. Svévolně určitě neměňte minimální ani maximální dávku během užívání.

Není to málo, pokud přípravek obsahuje jen 2 účinné látky?

Já sám za sebe mohu říct, že jsem byl vždy zvyknut na přípravky a produkty, které obsahovaly mnohem bohatší složení. Přesvědčil jsem se ale v praxi, že se netřeba dívat pořád jen na početnost látek, ale taky na jejich zastoupení. No taky tady má Prostakan forte mezery, co se lehce odráží na zkušenostech.

Může mi Prostakan forte zmenšit prostatu?

Lék jako takový určitě nemá žádný vliv na zmenšení prostaty a to není ani jeho cílem. Zároveň je nutno dodat, že zmenšení prostaty vám nezaručí ani výživové doplňky, netřeba proto věřit ani takovým reklamním sloganem. Smysl podobných produktů je v působení na symptomy, případně v preventivní a pooperační podpoře týkající se prostaty.

Které symptomy umí Prostakan forte ovlivnit?

Tablety působí na jednotlivé příznaky v závislosti od toho, zda trpíte benigním zvětšením prostaty nebo jej zánětem. Nejčastější uváděné působení je na frekvenci močení, nutkání na močení, pocit nedokonalého vymočení se a na příznaky související s problémem dráždivého močového měchýře.

Jako dlouho bych měl lék užívat?

Já sám jsem užíval Prostakan forte 2 měsíce, čili jsem spotřeboval celé 120 tabletové balení dle doporučeného dávkování. První účinky se u mě objevily ale až v druhé polovině užívání a proto si myslím, že 2 měsíce budou asi málo. Na druhou stranu, na trhu jsou taky lepší přípravky, alespoň dle zkušeností jiných mužů.

Zkušenosti

Prostakan forte: ZkušenostiJak je Prostakan forte hodnocen jinými muži? Zachytil jsem více méně pouze pozitivní komentáře a hodnocení, ačkoli se objevila taky nějaká kritika. Ta směrovala především ke dvěma oblastem a to vyšší ceně a ke slabší koncentraci Saw Palmetto ve složení. Jedno i druhé chápu, ale je nutno to vidět v souvislostech.

Cena je sice opticky vyšší, ale jedná se o poměrně velká balení. To, že se užívají tablety dvakrát za den, je jen maximální možné dávkování. Pokud lékař stanoví menší dávkování, je cena v poměru ke dnům aj účinkům velice dobrá. Neříkám, že nejsou taky levnější možnosti, ale jsou obvykle ještě méně účinný.

Druhou výtkou je slabší koncentrace Saw Palmetto. To se projevilo taky u mě, jak uvedu dále. Obecně jsou muži s Prostakanem forte spokojeni a taky eventuální nežádoucí účinky nezmiňují příliš často. Lék sice žádnou díru do světa neudělal, ale je na obstojné úrovni.

Vlastní zkušenost

Prostakan forte: Vlastní zkušenostProstakan forte jsem užíval 2 měsíce, jako jsem již zmínil výše. Je to dostatečná doba na projevení účinků? Dle mě ano, ale když jsem spatřil rozpor mezi mojí zkušeností a zkušeností ostatních mužů, začínám si myslet, že asi ne. Občas mi to totiž připadalo, jako kdybychom užívali zcela jiné tablety.

Já sám jsem zaznamenal jen menší vliv na zlepšení prostaty a stavu močové soustavy, především pokud to mám hodnotit dle vnějších symptomů. Působení na časté močení a především na nutkání močit bylo docela slabé, zlepšovat se to začalo až ke konci užívání tablet.

Pozitivně ale hodnotím to, že se u mě nevyskytly žádné vedlejší a nežádoucí účinky. Samotné objednání bylo též v pořádku, kladně hodnotím taky cenu vzhledem k velikosti balení. Bohužel, u mě se lék neprojevil tak jak jsem čekal a já osobně si myslím, že důvodem je taky nízká koncentrace Saw Palmetta v tabletách.

Výsledek vlastního testování

Prostakan forte: Výsledek vlastního testováníProstakan forte sice nepatří dle mé zkušenosti vůbec k tomu nejlepšímu, ale pochopitelně mu nemohu upřít jistý vliv. Bohužel, u mě byl hodně slabý a rozhodně jsem užíval již lepší přípravky.

Taky z toho důvodu dostává ode mě Prostakan forte známku 2-

Pokud bych měl hodnotit jen dle vlastní zkušenosti a pokud by se ta potvrdila taky komentáři a hodnoceními jiných mužů, zřejmě by dostal Prostakan forte ještě horší známku. Uvědomuji si ale, že za nižší účinnost u mě může taky kratší užívání, lepší účinky se neměly kdy projevit.

Přírodní péče o prostatu

➡️ Doporučuji STOPOREX PROSTATE
– normalizování funkce prostaty
– optimální fungování močové soustavy
– komplex přírodních látek
– normální reprodukční schopnost

Cena: ✅ 619 Kč

Nemohl jsem se ale ubránit srovnání se zkušenostmi s jinými přípravky, takže taky proto mé hodnocení vyznívá asi více kriticky. Určitě ale tablety nezatracuji, jiným mužům totiž pomohly.

Zhodnocení

ZhodnoceníProstakan forte mohu hodnotit převážně pozitivně, i když ani on není zcela dokonalým přípravkem. U mě byly některé účinky především na prostatu a močovou soustavu slabší, než u některých jiných mužů.

Na druhou stranu, Prostakan forte má taky několik velkých výhod:

poměr ceny, velikosti balení a účinků je rozhodně dobrý

koupě není vázaná na předpis, co dělá lék dostupnějším

pozitivně hodnotím taky to, že se u mě neobjevily žádné vedlejší účinky

možnost použití v rámci před a taky pooperační léčby

Z hlediska vlivu a účinnosti patří Prostakan forte mezi nadprůměr, ačkoli já sám jsem to během užívání až tak nepociťoval. Je ale možné, že jsem tablety neužíval dostatečně dlouho a to ovlivnilo jejich intenzitu účinnosti u mě. Proto platí, že doba užívání by určitě měla být co nejdelší.

Pokud bych však měl dát zřejmý postoj, jestli Prostakan forte doporučuji nebo ne, asi bych se nevěděl zcela na 100 % vyjádřit. Ačkoli mají tablety poměrně dobré reference a hodnocení, dle mě jim pořád něco chybí a na trhu jsou již taky lepší alternativy.

Tabletky, které jsem ještě vyzkoušel a jsou bez receptu

Tabletky, které jsem ještě vyzkoušel a jsou bez receptuJá osobně mám taky poměrně velikou zkušenost s užíváním tablet spadajících mezi výživové doplňky. Pozor, nejde o léky, ale o doplňky výživy, které mají podpůrnou funkci. Mají však taky přírodní a rostlinné složení, co je pro mě významné plus.

Kromě toho jsem si je oblíbil taky kvůli tímto benefitům:

díky svému složení mají širší vliv a nezaměřují se například jenom na prostatu, ale taky na libido či plodnost
jsou dostupné bez receptu, na jejich nákup nejsou nezbytné lékařské vyšetření
mají zpravidla hodně dobrý poměr ceny a účinků
nemusíte se při jejich užívání bát nežádoucích účinků a to ani z dlouhodobého hlediska
hodně z nich se dá koupit taky v lékárně a to včetně té internetové, co je pohodlné

ŠIRŠÍ SLOŽENÍ

Abych nezapomněl, mě osobně se líbí taky to, že většina těch nejlepších značek má mnohem širší složení. Ne jedna nebo dvě, ale někdy 4 účinné látky jsou obsažené v těchto přípravcích. Taky proto mohou působit současně na víc oblastí pohlavní či vylučovací soustavy.

Pokud již mluvíme o prostatě a podpoře jejího zdravého fungování, nedá mi nezmínit trojici značek, které mně v minulosti nejvíc v této oblasti pomohly. Jde o značky Prostanax, ProstaxinProstalex. Každá je specifická něčím jiným a má lepší vliv v jiné oblasti. Pokud je zkusíte, uvidíte, která bude pro vás nejlepší.

Kromě nich existuje ještě několik zajímavých přípravků:

UPOZORNĚNÍ NA ZÁVĚR

Prostakan forte je volně prodejný rostlinný lék s obsahem účinných látek Saw Palmetto a Kopřiva dvojdomá. Dodržujte během užívání doporučené dávkování a terapeutický režim. Před užíváním si pročtete příbalový leták, pokud vám něco nebude zřejmé, informujte se u lékárníka nebo vašeho lékaře. Neužívejte po datu exspirace a nepoužitý lék vraťte do lékárny.

Přírodní péče o prostatu

➡️ Doporučuji STOPOREX PROSTATE
– normalizování funkce prostaty
– optimální fungování močové soustavy
– komplex přírodních látek
– normální reprodukční schopnost

Cena: ✅ 619 Kč

4/5 - (23 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *