Ranní erekce

Ranni erekcePokud se vám stává, že se ráno vzbudíte se ztopořeným penisem, neznamená to, že jste měli bouřlivé sny a jejich výsledkem je erekce. I když si to myslí hodně mužů a společně s nimi i jejich partnerky, které je takto podezřívají z virtuální nevěry v jejich bouřlivých snech, pravda je někde úplně jinde.

Navíc, abych uvedl na správnou míru i název tohoto jevu, vůbec se nejedná jenom o ranní erekci. Naopak, pokud se objeví při vašem probuzení ráno, ještě pořád to neznamená, že erekce přišla jenom v tomto období.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Naopak, správné pojmenování by mělo být noční erekce a i to není zcela na místě, nakolik vhodnější by bylo množné číslo. Jde tedy o noční erekce, kterých je během spánku několik a má to i logické vysvětlení.

Co je ranní erekce a jak vzniká

Co je ranní erekce a jak vznikáPro někoho jde o příjemné probuzení, pro někoho jiného zas o nepříjemný problém při následném vymočení. Ranná erekce vzniká prakticky bez našeho vědomí a přičinění, takže nejde o erekci následkem sexuální stimulace, ale o erekci automatickou a reflexivní.

Tak jak běžná erekce, i ranní erekce je stavem ztopoření pohlavního údu u muže, ale například může nastat i v případě zduření klitorisu u ženy

Ranná erekce se od té běžné odlišuje tím, že nevzniká na základě pohlavního vzrušení nebo sexuální stimulace

Ranná erekce se nevyskytuje jenom ráno, ale pravidelně se opakuje jako noční erekce

Ranná vzniká velmi podobně jako ta běžná, akorát v něčem se od ní liší:

erekce nevzniká na základě sexuální stimulace, ale samovolně a to během spánku v jeho tzv. REM fázi na základě působení a stimulace parasympatetických nervů
erekce vzniká a následně zaniká, přičemž během noci se tento stav zopakuje několik krát, někdy i 5 krát a doba trvání erekce je zhruba od 20 do 30 minut
u některých starších mužů se noční erekce může objevovat taky v jiných fázích, ale v zásadě se všichni budíme téměř vždy v REM fázi spánku, kdy se objevuje nejčastěji

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

V globálu platí, že noční erekce a ranní erekce jsou jakýmsi automatickým a reflexívním testem funkčnosti mechanizmu ztopoření. Znamená to tedy, že pokud se u vás ranní erekce objevuje pravidelně, je všechno v pořádku a minimálně z fyziologického hlediska jste zcela zdravým mužem.

BEZ ORGASMU

Na rozdíl od klasické erekce, která vzniká sexuálním drážděním, ranní erekce nemusí být ukončená orgasmem. Některé tradiční kultury, hlavně v Asii, to dokonce považovaly za nečistý způsob ukončení erekce. Já to nechám samozřejmě na vás.

Jaké jsou příčiny ranní erekce

Jaké jsou příčiny ranní erekceO tom, proč a za jakých okolností vzniká ranní erekce, panuje až neuvěřitelné množství domněnek a mýtů. Některé přitom vznikly na první pohled jako rozumní vysvětlení, no časem je vyvrátily nejnovější poznatky. Pro úplnost uvádím všechny předpokládané teorie.

Toto jsou tedy nejčastější uváděné příčiny ranní erekce:

Vzrušení z nočního snu: Tento důvod se uvádí mezi laickou veřejností zřejmě nejčastěji a uvádím ho proto hned jako první. Jde však opravdu jenom o domněnku, která sice dává z pohledu žárlivých partnerek smysl, ale ve skutečnosti se jedná o mýtus, který byl mnohokrát vyvrácen.

Prevence před únikem moči: Další zajímavá teorie, která už dává větší smysl i pro muže, říká, že noční erekce má zamezit úniku moči. Znamenalo by to, že jde o reakci na plný močový měchýř, přičemž ztopoření penisu je v tomto případě obranným reflexem před nekontrolovatelným močením přes močovou trubici. Ani to ale není pravda.

Vliv léků: Vliv některých léků na erekci je nepopiratelný a mluvím o záměrném a rovněž o vedlejším a nežádoucím vlivu. I když léky na podporu erekce s obsahem syntetických látek nebo jiné léky ovlivňující pohlavní soustavu mohou z času na čas ovlivnit i ztopoření, ani tento důvod se v případě pravidelné ranní erekce neprokázal.

Působení nervového systému: No a nakonec se dostávám k příčině, která je vědecky nejvíc potvrzená a tedy i nejpravděpodobnější. Během REM fáze spánku dochází ke střídání působení parasympatetického a sympatetického nervového systému, přičemž toto střídání vyvolá spuštění nervového signálu na začátek erekce a ta se reflexně dostaví.

Hladina testosteronu: Zároveň s působením nervového systému netřeba zapomínat ani na testosteron, čili mužský hormon přímo ovlivňující libido a aj ztopoření. Během REM fáze spánku a hlavně nad ránem je hladina testosteronu na svém maximu, co znamená podporu výše uvedeného nervového působení a součást reflexívního automatického ztopoření.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Nejčastější otázky o ranní erekci

Nejčastější otázky o ranní erekciŘekli jsme si tedy, že ranní erekce je přirozenou součástí reflexů lidského organizmu a zodpovědnost za ní má naše nervová soustava ve spojení s působením testosteronu. Je však ještě několik otázek, které mužů zajímají, a já k těm nejčastějším uvedu i odpovědi:

Je ranní erekce samozřejmostí každé ráno?

Ne, není. Je to způsobeno hlavně tím, že ne vždy se ráno vzbudíte během fáze REM spánku. Jelikož obvykle v jiných fázích tato samovolná kontrola funkčnosti ztopoření nenastává, nemusí se erekce dostavit vždy a za každých okolností.

Proč mám obvykle s ranní erekcí i plný močový měchýř?

V podstatě je to trocha naopak. Plný močový měchýř totiž sesilní působení nervového systému a to ranní erekci ještě víc sesilní. Pokud si dobře všimnete, po vymočení se tato erekce téměř okamžitě zmizne.

Dá se ranní erekci nějako předejít?

Nedá, nakolik jde o přirozený a vrozený lidský reflex. Tato erekce není žádným způsobem ovlivňována ze strany muže, nelze jí vědomě zabránit nebo ji naopak vědomě stimulovat. Prostě sama od sebe přijede a podobně zas odejde.

Pokud nemám ranní erekci, znamená to, že mám erektilní disfunkci?

Automaticky to vůbec nemusí platit. Je potřeba pozorovat ranní a noční erekce delší dobu, co se například využívá při diagnostice erektilní dysfunkce. Nepřítomnost ranních erekcí může znamenat problémy s testosteronem, s činností nervového systému, cévami a podobně.

Mohu mít ranní erekci a přitom mít problém s běžnou erekcí?

Ano, je to možné a to hlavně v případě, pokud jsou problémy s běžnou erekcí na základě sexuální stimulace způsobené psychogenními příčinami. Část mozku, která je zodpovědná za tyto příčiny, se totiž právě během REM fáze spánku vypne a tehdy může erekce nastat.

RANNÍ EREKCE JAKO PROBLÉM MLADÝCH?

Co jsem si všiml víceré fóra a diskuse na internetu, hlavně mladí lidi vnímají ranní erekce jako něco negativní a problémové. Připadá mi to, jako kdyby se za to styděli nebo něco podobného. Takový postoj odmítám, určitě to není žádný problém, je to přirozené!

Jak zlepšit a podpořit běžnou i ranní erekci

Jak zlepšit a podpořit běžnou i ranní erekciI když se ranní aj běžná erekce odlišují v zárodku vyvolávajícím faktorem a na konci (ne)vyvrcholením, samotný proces vzniku celé erekce je shodný. Pokud tedy u vás nefunguje noční a ranní erekce, s velkou pravděpodobností budete mít problém i s tou běžnou.

Otázkou tak zůstává, jak zlepšit a podpořit erekci. Existuje nato několik způsobů:

zlepšení životosprávy, hlavně zdravější stravování a omezení zlozvyků, především kouření a nadměrného přijmu alkoholu
zlepšení životního stylu s důrazem na zlepšení mentálního zdraví, čili omezení stresu a únavy a naopak více regenerace, spánku a oddychu
pravidelný pohyb, který je důležitý pro fyzickou kondici a zároveň jako prevence některých civilizačních onemocnění negativně působících na erekci
podpora zdravého fungování kardiovaskulárního a nervového systému, které mají mimořádný vliv na vznik, kvalitu a dlouhodobé udržení erekce
zvýšení hladiny testosteronu, například potravinami či výživovými doplňky s obsahem různých rostlin a bylin z kategorie přírodních afrodiziak

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Jak fungují tablety na erekci a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na erekci a proč je doporučujiOsobité postavení při podpoře erekce a celkově potence mají právě zmiňované přírodní afrodiziaka. Ty jsou základem speciálních volně dostupných přípravků. Nepíšu však o žádných lécích se syntetickými látkami, ale o 100 % přírodních tabletách.

Čím se liší? Hlavně svým složením, od něhož všechno závisí:

Tablety obsahují výtěžky a extrakty těch rostlin, které příznivě ovlivňují prokrvení penisu, libido a plodnost a to hlavně na základě dlouhodobého působení

Tablety tohoto typu obsahují například Saw Palmetto, Tribulus Terrestris, Macu, Ženšen, Yohimbé, Muira Puamu a jiné byliny, které jsou považovány za nejlepší přírodní afrodiziaka. Ty jsou doplněny hlavně o aminokyseliny typu L-Arganin či L-Citrulin, jejíchž účinky na erekci, libido, ejakulaci a potenci celkově ještě víc podpoří.

Co se týče výhod tohoto typu tablet, tak:

na jejich pořízení nepotřebujete lékařský předpis, takže jsou mimořádně dostupné a vybrat si můžete z desítek různých značek
díky tomu, že neobsahují žádné synteticky vyráběné látky, se během jejich užívání nemusíte bát nežádoucích účinků typu bolesti hlavy a podobně
jejich působení je mnohem širší, než jenom na erekci, i když právě v této oblasti je jejich účinek zpravidla nejvíc viditelný

Tyto tablety však neberte jako žádný lék, jde o prostředek pro zvýšení důležitých látek v našem těle, které jsou zodpovědné za zdravé a správné fungování potence. Jde o nejvíc přirozený a zároveň pohodlný způsob zlepšení erekce a potence, jaký znám.

DLOUHODOBÉ UŽÍVÁNÍ JE IDEÁLNÍ

S ohledem na složení a způsob účinků těchto přípravků bych chtěl zdůraznit, že jejich užívání musí trvat delší dobu. Nefunguje to tak, že užijete jednu pilulku a okamžitě nastane erekce. Účinek je založen na delším působení, které je pro náš organismus přirozené.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiNakolik chci být maximálně nápomocný a nezůstat jenom při teoretických informacích týkajících se ranní a běžné erekce, rozhodl jsem se podělit se s vámi o vlastní výsledky s těmito tabletami. Mé zkušenosti jsou poměrně bohaté, nakolik jsem vyzkoušel opravdu téměř všechny značky, které u nás jsou k dostání.

Nebudu vám nic tajit, opravdu se na trhu vyskytují i značky, kde účinek zůstává pouze deklarovaným slibem na obalu. Vyzkoušejte ale některé z těchto značek, které u mě opravdu fungovaly, a s jejich účinky jsem byl já osobně spokojen:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.1/5 - (26 votes)

Jeden komentář

  1. Dobrý den,

    omlouvám se, že volím tento způsob, ale nikde na Vás nemohu najít kontakt. Rádi bychom Vám zaslali přípravek na podporu erekce k otestování. Pokud budete mít zájem, ozvěte se mi prosím do emailu.

    Děkuji

    Holubcová

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *