Sexuální polohy v těhotenství

Sexuální polohy v těhotenství

Období během těhotenství je pro organismus ženy náročné z hlediska udržení co nejlepších podmínek pro rozvíjející se plod. Ani v těhotenství však nelze zapomínat na sexuální život a jeho užití si, byť v nových podmínkách. Součástí těchto podmínek jsou bezpečné polohy při pohlavním styku v těhotenství.

V minulosti byl sex během těhotenství tabu, protože se předpokládalo, že může ublížit vyvíjejícímu se plodu. Pokud vám ho ale lékař ze závažných důvodů nezakáže, není důvod si ho odpírat. Výjimkou je jedině rizikové těhotenství.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, PROERECTA

Některé pozice jsou pro těhotenství vhodné, jiné naopak ne. V tomto článku se proto blíže podíváme, jaké jsou nejlepší polohy v těhotenství, které splní všechny podmínky pro bezpečí a nerušený vývoj plodu, ale zároveň umožní ženě užít si kvalitní milování.

Sex v těhotenství: podmínky, průběh, omezení

Během těhotenství se u žen probouzí jejich sexuální apetit a chuť na milování, zejména ve druhém semestru. Pokud vám to lékař vysloveně nezakázal, je sex v období březosti pozitivní a přirozený. Pokud dodržíte specifické podmínky, není třeba se ho vůbec bát.

Základní zásadou milování v těhotenství je, aby to ženě nezpůsobovalo bolesti, pocity tlaku nebo jiný diskomfort, čemuž je třeba přizpůsobit polohy i míru průniku do pochvy

Pravidelný sex má pozitivní vliv na ženy i na muže, upevňuje partnerský vztah a naplňuje přirozenou touhu po intimním kontaktu

Sex jako takový při zdravém těhotenství plod a jeho vývoj ohrozit nemůže

Ve většině případů je tedy sex během těhotenství povolen, ale jsou i jisté výjimky. Jde o rizikové těhotenství s vyšším rizikem potratu, výskyt krvácení během těhotenství, pokud je u ženy přítomen silnější výtok z pochvy, pokud není placenta v optimální poloze a hrozí její porušení, nebo pokud jde o druhé těhotenství a při předešlém byly viditelné problémy.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Pokud jde o podmínky a omezení v jednotlivých trimestrů, držte se těchto zásad:

nejméně fyziologických omezení je pro sex v prvním trimestru, kdy většině žen ještě bříško příliš neroste a pokud nevznikají tlaky, netřeba se příliš omezovat
pro sex v druhém trimestru už třeba pamatovat na zvětšující se bříško, ale i na to, aby nedošlo k příliš hluboké penetraci až ke krčku dělohy, na misionáře zapomeňte
sex ve třetím trimestru může vypadat nemotorně, což je částečně pravda, v tomto období je třeba co nejméně pohybu, v kurzu jsou proto polohy, kde žena leží na boku

BEZPEČNOST NA PRVNÍM MÍSTĚ

Na rozdíl od milování v jiných situacích, několik jsem i detailnější přebral v samostatných textech, při sexu během těhotenství platí zásada, že bezpečnost má přednost před kreativitou a experimentováním. Nesnažte se proto o žádné extrémní a akrobatické sexuální pozice.

Polohy a pozice pro sex v těhotenství

Během těhotenství byste měli upřednostňovat takové sexuální pozice, které jsou pro ženu co nejvíce pohodlné. Zároveň by mělo jít o pozice, při kterých může žena naplno uspokojit výše libido v důsledku zvýšeného prokrvení pohlavních orgánů.

Zde jsou nejvíce používané polohy a pozice v těhotenství:

Vylepšený misionář: Klasická poloha misionáře je vhodná pouze pro období prvního trimestru těhotenství, ale její vylepšení může zkusit využívat i o něco déle. V tomto případě si žena lehne na záda, skrčí nohy v kolenou a mírně vztáhne. Pod zadek si dá jeden či dva polštáře, muž si k ní klekne a jemně do ní pronikne.

Zezadu na pejska: Osvědčenou polohou a to i v pozdějších měsících je poloha zezadu, kdy na její záda či pánev nic netlačí. Žena si klekne na kolena na lokty či dlaně, muž si klekne za ni a zlehka do ní zezadu pronikne. Pro více pohodlí si může žena pod bříško dát několik polštářů.

Žena nahoře jako jezdkyně: Velmi populární polohou z pohledu žen je poloha koníka nebo jezdkyně. V tomto případě si žena klekne, sedne na ležícího muže, může tak učinit zepředu, zboku i zezadu. Výhoda polohy spočívá v tom, že žena sama si může určit hloubku průniku a také udává i tempo přirážení.

Pohodlný motýl: S postupem těhotenství je důležité pro ženu, aby měla pozici co nejvíce pohodlnou. To splňuje poloha motýl, kdy si žena lehne zády na postel nebo stůl. Muž k ní přistoupí ve stoje, ona roztáhne nohy a položí si je na jeho ramena. Muž pak pronikne penisem do její vagíny, ale musí dávat pozor na hloubku průniku.

Romantické lžičky: Pro poslední měsíce těhotenství jsou nejlepší polohy vleže a na boku. Tuto podmínku splňuje poloha lžiček, kdy si žena lehne a bok a muž vedle ní zezadu. Pak už jen stačí mírně nadzvednout jednu nohu, trocha vyšpulíme zadeček a muž může proniknout do partnerky. Penetrace v tomto případě nejde až tak do hloubky.

Orální potěšení: Pokud máte pocit, že jsme zapomněli na orální sex, tak ten jsme si nechali naposledy. Zejména v posledních týdnech už může být příliš akční průnik penisu do vagíny problémem z hlediska rizika vyvolání porodu, tehdy se může muž věnovat ženě jazykem, nejlépe stimulací klitorisu. Ta mu to může pak oplatit.

Feminus: Recenze na přírodní pilulky pro ženy na menopauzu, libido a vitalitu➡️ Pilulky na sexuální zdraví ženy

Doporučuji Feminus (moje recenze):
zvyšuje energii a libido
optimální hladina estrogenu v těle
sexuální zdraví
přírodní složení

Nejčastější otázky o sexu a sexuálních polohách v těhotenství

Jak jsem řekl na úvod, v minulosti byl sex v těhotenství tabu. To se projevuje opačným extrémům, čili obrovským zájmem o tuto problematiku, zejména ze strany žen. Vybral jsem se proto na internetové fóra s cílem sesbírat nejvíce kladené otázky:

Jsou i nějaké polohy, které jsou nevhodné v těhotenství?

Samozřejmě, ne všechny polohy se dají z fyziologického či bezpečnostního hlediska využít. Po prvním trimestru je již nevhodná misionářská poloha, stejně tak polohy, kde je žena ve stoje. Pozor je třeba dát i na pozice, kde přichází k hluboké penetraci.

Třeba dodržovat nějaké speciální opatření pro sex během těhotenství?

Ano, zvláště pokud jde o zdravotní faktory. Během těhotenství při příliš akčním přirážení hrozí narušení sliznice vagíny a může přijít k infekcím nebo zánětem. Ty jsou velmi časté a jsou rizikové pro vývoj plodu. Proto jsou zakázány i erotické hračky.

Může sex Těhotenství vyvolat i riziko předčasného těhotenství?

Ve třetím trimestru je tato otázka u žen velmi častá a i oprávněná. Odpovědět na ni jednoznačně nevím, neboť i lékaři mají různé názory, zejména z pohledu látky prostaglandinů vyvolávající porod, která se nachází ve spermiích. Opatrnost je ale na místě.

Má sex během těhotenství i pozitivní účinky na ženský organismus?

Ano, mnoho žen i v praxi potvrdilo, že pravidelné milování jim pomáhá na bolesti a stres. Během těhotenství jsou totiž velmi časté bolesti zad i hlavy, stejně tak nervozita a neklid. Uvolnění endorfinů během sexu pomáhá na oba tyto problémy.

Odlišuje se sex během těhotenství z pohledu ženy v něčem od běžného styku?

V zásadě, pokud nepočítáme fyziologická omezení a specifika, až tak ne. Několik žen ale například zpozorovalo po milování dosažení intenzivnějšího orgasmu, což je způsobeno zřejmě vyšším prokrvením pochvy, která více reaguje na sexuální stimulaci.

KONZULTACE S LÉKAŘEM

Mnoho otázek, které se ženy na internetu často ptají, již překračuje obecnou oblast. I přes nejlepší snahu na ně laik nemůže vědět uspokojivě a spolehlivě odpovědět. Radím proto všem ženám, aby odbornější otázky konzultovali s lékařem.

Jak zlepšit a podpořit plodnost

Prostakan forte: ZkušenostiPokud se vám ještě nepodařilo otěhotnět, ale chtěli byste, můžete tento proces podpořit i pomocí některých přirozených změn a opatření. Řada z nich má přesah i do období těhotenství a pozitivně ovlivňují sexuální zdraví celkově.

Zde jsou věci, které mají přirozený a viditelný vliv na plodnost mužů i žen:

u mužů i žen shodně pomáhá omezit kouření a alkohol, zaměřit se třeba na zlepšení životního stylu z pohledu pohybu, obezita je také negativní faktor
muži by měli užívat ve zvýšené míře vitamíny, zejména ze skupiny B a C, ale i minerály, největší vliv na spermatogenezi má minerál Zinek
pro ženy je třeba při stravování soustředit na vyšší obsah minerálu Selen a Kyseliny listové, ta je důležitá i během prvních měsíců těhotenství
s plodností žen souvisí také zdravý stav reprodukční soustavy a pravidelnost menstruačního cyklu, na což pozitivně ovlivňuje sója obsahující fytoestrogeny
muži mohou podpořit stav varlat a své pohlavní soustavy pomocí některých rostlin a bylin, například velmi známé je Saw Palmetto

Jak fungují přípravky na podporu plodnosti a proč jejich doporučuji

Prostakan forte: ZkušenostiPozitivní vliv přírodních a přirozených látek lze využít nejen v podobě jídel a potravin, ale i v koncentrované formě. Mluvím o volně dostupných produktech určených pro muže a ženy v podobě tablet či prášků určených pro perorální užití.

Několik pomáhají nejen před otěhotněním, ale i v těhotenství:

Základem složení jsou účinné látky sestávající z kombinace rostlinných afrodisiak, vitamínů, aminokyselin a minerálů, které by měly dlouhodobě působit v těle

Jak vidíte, z hlediska obsahu jde o čistě přírodní složky s přirozeným účinkem, avšak ve vyšší koncentraci oproti běžné stravě. Jsou zde například rostlinné extrakty typu Maca či Damiána, aminokyseliny jako L-Arginin nebo minerály, například Hořčík. Složení je při každém přípravku individuálně, v závislosti na tom, pro jaké pohlaví je určen.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Společné jsou však následující tři pozitivní charakteristiky:

jak jsem zmínil, jde o volně dostupné produkty, což znamená, že si je umíte koupit bez vyšetření a indikace lékaře, čili bez předpisu
k dosažení účinků je třeba dlouhodobější užívání, výsledky nepřijdou za jeden či dva dny, u každého mohou být v mírně odlišné intenzitě
vzhledem k tomu, že složení je bez nějakých chemických či umělých účinných látek, není třeba se obávat o nějaké vážnější vedlejší a nežádoucí účinky

Asi největším pozitivem je, že několik těchto přípravků nepůsobí izolovaně jen na plodnost jako jednu oblast sexuálního zdraví, ale mají komplexní účinky. U žen na celkovou vitalitu a výkonnost, u mužů zase běžně zlepšují potenci a kvalitu erekce.

VÝZNAM AJ BĚHEM TĚHOTENSTVÍ

Několik přípravků, které obsahují například Myo-inositol, Kyselinu listovou nebo D-chiro-inositol, má svůj význam pro ženy i během těhotenství. Neplatí to ale o všech produktech automaticky, dobře si přečtěte způsob užívání, dávkování i možné kontraindikace.

Přípravky, které jsem vyzkoušel já i moje partnerka a naše zkušenosti s nimi

Podpora plodnosti je vážné téma a vážně jsme k tomu přistupovali já i moje partnerka. Oba jsme vyzkoušeli desítky různých značek či typů přípravků, ať už šlo o tabletky nebo o prášky rozpustné ve vodě. Několik nás svým působením v praxi nepřesvědčily a to ani navzdory velkým slibům od výrobců na jejich obalu.

Proto je třeba při výběru konkrétních přípravků soustředit spíše na výsledky v praxi a reference od mužů či žen, které jejich zkoušeli. Pokud byste se chtěli inspirovat, v následující tabulce uvádím značky a přípravky, které se osvědčily mně a mé partnerce.

Pro ženy:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze

Pro muže:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.3/5 - (27 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *