Škornice šípolistá – Horny goat

Škornice šípolistá - Horny Goat: účinky, čaj, extrakt, pěstováníV tradičním léčitelství a přírodní lidové medicíně má Škornice šípolistá, známá taky pod hovorovým pojmenováním Horny goat, nezastupitelné místo. Jde o velmi silné afrodiziakum s potenciálem zlepšit sexuální apetit a zvýšit sexuální energii nejen pro muže, ale dokonce i pro ženy.

Účinnost této rostliny pocházející z Číny a Japonska, je však velmi širokospektrální. Je to především díky opravdu velmi bohatému složení, například v nadzemních částech rostliny bylo dosud identifikovaných až rekordních 37 sloučenin flavonoidního charakteru.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Využití Škornice šípolisté v praxi má hodně podob od různých čajů, nápojů, extraktů až po nejpohodlnější způsob užívání ve formě tablet. Vzhledem na vícero mimořádných vlastností je tedy přirozené, že jsem se touto bylinou zabýval detailněji.

Škornice šípolistá: popis, využití, původ a výskyt, kde roste

Škornice šípolistá: popis, využití, původ a výskyt, kde rosteOdborný název této rostliny je Epimedium sagittatum a jde o menší trvalku pocházející z Asie. Konkrétně je její přirozeným místem výskytu především lesní oblast Číny a Japonska, přičemž rostlina je tradiční součástí přírodní lidové medicíny obou zemí. V Asii má přezdívku „bylina nadrženého capa“, čili po anglicky Horny Goat.

Škornice šípolistá je na první pohled nenápadná trvalá bylina nižšího až středního vzrůstu s bílými květy

Typickým poznávacím znakem jsou listy srdcovitého tvaru o velmi malé velikosti

Rostlina roste nejvíc v trsech, díky čemu se využívá především do skalek

Původně sice Škornice pochází z Asie, no dnes je již rozšířená prakticky ve všech podnebných pásmech a lze ji pěstovat taky u nás. Vděčí za to především odolnosti vůči teplu a chladu, vyžaduje však více stínu a ideální je, pokud se má na co popínat. Je mrazuvzdorná až do mínus 30 stupňů, takže přežije i u nás.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Bylina se využívala především v tradičním lidovém léčitelství:

pomáhá na zlepšení prokrvení a zvýšení cirkulace krve, co se dá uplatnit jak při podpoře potence, tak i na zlepšení prokrvení například končetin
v lidové medicíně je využívána rovněž jako nervové tonikum, které zvyšuje funkčnost především periferních nervů a schopnost přijímat podněty z okolí
pomáhá na zvýšení imunitní reakce organizmu a především na zvýšení psychické vitality, například pokud je člověk příliš unaven

Z hlediska potence má Škornice šípolistá něco, co nemá žádná jiná rostlina, kterou jsem zatím měl možnost poznat. Její součástí je totiž flavonoid zvaný Ikarin, který působí na hladkou svalovinu cév a pomáhá je roztáhnout. Tento účinek je opravdu unikátní a má velký efekt z hlediska erekce.

ZAJÍMAVÉ A UŽITEČNÉ INFORMACE

Obšírnější faktografické a jiné zajímavé informace tady bohužel pro krátkost prostoru a zaměření webu nechci uvádět, ale vím si představit, že byste se je rádi dozvěděli. Za tímto účelem doporučuji Wikipedii jako velice dobrý externí zdroj.

Látky a složení rostliny Horny Goat

Látky a složení rostliny Horny GoatRostlina má své pozitivní účinky založeny na kombinaci velmi zajímavých přírodních účinných látek. Podobně jako v jiných rostlinách podobného charakteru tady lze najít flavonoidy, fytosteroly či různé kyseliny, no nejdůležitější látkou je jednoznačně Ikarin, který má největší vliv na účinnost rostliny na lidský organizmus.

Pojďme ale pěkně po pořádku:

Ikarin: Tuto látku musím zmínit jednoznačně jako první a to pro její ohromující účinky na cévy. Ikarin je totiž flavonoid a působí velmi podobně, jako syntetické látky vyvíjené pro léky na erektilní dysfunkci, čili pomáhá roztažení cév. Neúčinkuje až tak agresívně, ale i přesto jde o mimořádnou podporu pro muže, jejichž trápí slabá erekce.

Flavonoidy: V Horny goat se obecně nachází kromě Ikarinu až 37 sloučenin flavonoidnýho charakteru, z nich je až 28 fenylflanovoidů s tzv. epimedinem C. Obecně jsou flavonoidy důležité pro své antioxidační účinky a především pro účinky na zlepšení cirkulace krve a prokrvení periferní tkáně v dostatečném množství.

Kyseliny: Rostlina je bohatá na víceré užitečné kyseliny pro naše tělo. Jde například o kyselinu palmitovou, kyselinu stearovou, kyselinu olejovou, kyselinou linolovou a kyselinu linoleovou Za zmínku stojí nejvíc kyselina linolová, která podporuje spalování tuků, a tedy snižuje množství nadměrného tuku v těle.

Fytosteroly: Přítomnost fytosterolů není nic výjimečného, jde o látky nacházející se v rostlinách, u ovoce a zelenině zcela přirozeně. Jejich největší smysl spočívá v ovlivňování cholesterolu, konkrétně zabraňují mu vstřebávání z potravy do těla a tak dokážou snížit jeho hladinu v krvi.

Další látky: Kromě výše zmíněných kategorii látek se v rostlině nacházejí další složky. Jde především o polysacharidy, tanin, vitamín E, ceryl alkohol, hentriacontan, bilobanol, magnoflorin, glukózu, fruktózu a několik derivátů z benzopyranu.

Škornice šípolistá a její účinky

Škornice šípolistá a její účinkyJak již zřejmě napovídá rozmanité a především velmi působivé složení, Škornice šípolistá má bohaté účinky a to jak u mužů, tak i na ženy. Samozřejmě, já osobně dávám na prví místo její afrodiziakální účinky a vliv na kvalitu erekce, no zdaleka se netřeba vázat pouze na tuto oblast.

Naopak, působení je mnohem širší:

Lepší erekce

Díky látce Ikarin, která má příznivé účinky na roztažení cév vyživujících penis, je rostlina ideální na zlepšení erekce prostřednictvím prokrvení penisu a zvýšení cirkulace krve. U žen může čaj s obsahem této rostliny zas způsobit lepší prokrvení pohlavní soustavy jako celku, co se projeví zvýšením sexuální energie.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Zvýšení libida a potence

Složení rostliny působí příznivě na stimulaci pohlavních hormonů, co sebou přináší zvýšení sexuálního apetitu a libida. Horny Goat je velmi silné afrodiziakum, které má zároveň příznivý vliv taky na tvorbu spermií a na celkové zvýšení sexuální vitality. Pomáhá rovněž při problémech s příliš rychlou ejakulací.

Zlepšení fungování cévního systému

Pokud máte problém s cévami a nedostatečným krevním zásobením vícerých orgánů, může být Škornice šípolistá v tomto ohledu hodně nápomocná. Pomáhá s nedostatečným prokrvením mozku, snižuje cholesterol a tím zlepšuje průtok krve, normalizuje krevní tlak a pomáhá prokrvovat aj dolní končetiny a periferní tkáň.

Podpora imunity a vitality

Škornice šípolistá se využívá také při problémech s nedostatečnou obranyschopností organizmu a při nedostatku energie, především při únavě a psychickém vyčerpaní. Díky svému složení patří mezi imunostimulanty, pomáhá například taky při bronchitidě.

Problémy s pohybovým systémem

Užívání Škornice se může pozitivně projevit při problémech s pohybovým aparátem, například při osteoporóze. Stejně tak rostlina pomáhá při svalových bolestech, ztuhnutí svalů a při nedostatečném okysličení svalů. Působí také proti bolestem kloubů.

Další účinky

Zajímavostí je, že rostlina se doporučuje například i pro lidi závislí na nikotinu. Pomáhá zlepšit fungování nervové soustavy a to především prostřednictvím zvýšení citlivosti periferních nervů. Přispívá taky k zlepšení stavu prostaty u mužů a k lepšímu zvládání postmenopauzálního období u žen. Pomáhá i při onemocněních jater a ledvin.

Vedlejší a negativní účinky

Škornice šípolistá - Horny goat: Vedlejší a negativní účinkyUžívání Škornice by sebou nemělo přinášet téměř žádné nežádoucí účinky. Pokud krátkodobě přeženete užívání a překročíte maximální denní dávku, mohou se dostavit některé projevy předávkování, především závratě, sucho v ústech, nevolnost, žízeň a v extrémním případě zvracení či krvácení z nosu.

Pozor by si měli dát některé specifické skupiny možných uživatelů:

rostlina a ani přípravky s její obsahem nejsou určeny pro těhotné a kojící ženy a mohou být nebezpečné
pokud trpíte srdeční arytmii nebo neléčeným nízkým krevním tlakem, měli byste užívání konzultovat s lékařem
problémem mohou být taky poruchy srážlivosti a nadměrného krvácení, taky plánovaný chirurgický zákrok
pokud máte problémy s dýcháním, konzultuje užívání byliny s lékařem
pokud trpíte nádorovým onemocněním citlivým na hormony, Škornici rozhodně neužívejte

SAMOSTATNĚ NE DLOUHODOBĚ

Pokud budete užívat Škornici například ve formě čajů nebo v jiné samostatné formě, určitě tak nedělejte déle než 2 měsíce. Po tomto období si dejte měsíc pauzu a to i v případě, že se u vás žádné negativní a nežádoucí účinky nevyskytly.

Pěstování doma

Škornice šípolistá - Horny goat: Pěstování domaV našich končinách lze Škornici pěstovat a využívá se jako okrasní rostlina v zahradách, například na oddělení chodníků a záhonů. Využívají se především na barevné oživení zahrady, a jelikož jde o trvalku, poslouží i několika let, takže je velmi nenáročná na údržbu a starostlivost.

Pokud chcete Škornici úspěšně pěstovat, řiďte se těmito zásady:

základem jsou kvalitní semena, které budou mít v budoucnu vliv na odolávání vůči povětrnostním podmínkám a na kvetení
důležité je místo se stínem nebo polostínem, nikdy ne přímé slunce, zemina by měla být propustná, bohatá na organické látky a dostatečně mokrá
každý rok z jara odstraňte staré listy a dávejte pozor na škůdce; přes zimu můžete nechať Škornici nezakrytou, běžné mrazy v našich podmínkách by měla prožít

Čaj, prášek s extraktem, afrodiziakální nápoje a tablety

Škornice šípolistá - Horny goat: Čaj, kapky, kapsle nebo celé plody?Škornici lze užívat ve vícerých formách, nakolik pro své účinky bývá součástí různých druhů přípravků a produktů. Některé mají tekutou formu, jiné se dají koupit jako prášek, nejpohodlnější jsou hotové tablety a gelové kapsle s jejich obsahem. Výběr formy závisí také od toho, jaké účinky upřednostňujete.

Tady je stručný přehled těch nejčastějších podob:

Čaje a odvary

Pokud si kupíte nebo vypěstujete sušenou nať, můžete si z ní připravit domácí odvary a čaje, je to pouze na vás. Nať stačí zalít vroucí vodou, nechat 10 až 15 minut luhovat a pak dochutit například medem nebo citrónem. Takový čaj nebo odvar můžete pít dva krát za den, nejvíc však po dobu 2 měsíců.

Extrakt ve formě prášku

Jako extrakt ve formě prášku na zadělání s tekutinou lze koupit Škornici na obecné povzbuzení organizmu i jako přírodní afrodiziakum. Prášek lze smíchat s vodou, džusem nebo ovocní šťávou a nechat 2 až 3 minuty odstát. Pak již jenom stačí užívat a to nejlépe pravidelně.

Nápoje

Pokud se vám nechce zadělávat nápoj a manipulovat s práškem, můžete si koupit Škornici jako hotový nápoj. Takovým způsobem se prodává několik značek tzv. afrodiziakálních nápojů, které jsou určeny buď na pravidelné a dlouhodobé užívání, případně na užití přímo před pohlavním stykem. Výhodou je, že tyto nápoje jsou pro muže i pro ženy.

Výživové doplňky jako tablety

Poslední formou jsou výživové doplňky v podobě tablet. Tady se dají koupit tablety s extraktem Škornice jako jednosložkové produkty, které jsou určeny na obecné posilnění potence a prostaty, případně tablety s komplexnějším složením. Ty upřednostňuji a doporučuji sám a blíž se o nich zmíním později.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Užívání a dávkování Škornice šípolisté

Užívání a dávkování Škornice šípolistéZpůsob, doba, délka a pravidelnost užívání závisí od vašeho stavu a od konkrétní formy. V první řadě je nevyhnutelné se důsledně vyhýbat kontraindikacím, které mohou způsobit výskyt nežádoucích účinků. Dodržování maximální denní dávky a zároveň přestávky při dlouhodobém užívání jsou klíčem k úspěchu.

Pokud mluvíme o konkrétním dávkování, tady je:

pokud si připravíte čaj, ideální je pít ho ráno a večer
pokud budete užívat extrakt ve formě prášku, který zaděláte se studeným nápojem, můžete takový nápoj užít zhruba hodinu předtím, jak požaduje účinek, případně dva krát denně na úvod a při dlouhodobějším dávkování jednou denně
při hotových afrodiziakálních nápojích je základem taky pravidelnost užívání, obvykle je to jednou za den jedna ampulka nápoje s obsahem rostliny
u obecných výživových doplňcích bývá dávkování nejčastěji v objemu 1 tobolky denně
pokud jde o speciální tablety na zlepšení sexuálního zdraví pro muže, užívání je možné buď jednorázově 60 minut před pohlavním stykem, případně pravidelně v objemu 1 až 2 tablet každý den po dobu 2 až 3 měsíců

Jak fungují tablety s obsahem Škornice šípolisté a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem Škornice šípolisté a proč je doporučujiŠkornice šípolistá je součástí vícerých značek tablet a jiných přípravků a to dokonce nejen pro muže, ale taky pro ženy. Díky tomu, že působí nejen na lepší prokrvení pohlavní soustavy, ale má svůj vliv i na sexuální apetit a libido, jde o zajímavou složku každého přípravku, především tablet pro muže na potenci.

Princip fungování těchto tablet je prostý:

V jejich složení se nacházejí látky působící na lepší cirkulaci krve do penisu, látky ovlivňující libido a v případě přípravků pro muže i látky zlepšující ejakulaci

Ať už se rozhodnete pro tablety s obsahem Škornice šípolisté nebo ne, v zásadě je výše uvedený princip všude stejný. Já sám jsem vyzkoušel víceré značky a mohu říct, že nezáleží až tak na tom, jestli přípravek obsahuje Škornici nebo ne, jeho účinek je komplexní v každém případě.

Přestože nezavrhuji přípravky obsahující extrakt ze Škornice šípolisté, nakolik má své pozitivní účinky, sám se přikláním k tabletám přímo na potenci. Tady jsou mé důvody:

jejich účinnost je mnohem komplexnější a to nejen na prokrvení pohlavního údu, co zlepšuje erekci, ale rovněž na jiné oblasti týkající se například ejakulace či plodnosti
velkým plusem je, že díky speciálně namixovanému složení je dosažena nejen maximální účinnost, ale také minimální výskyt nežádoucích účinků
hodně výrobců těchto tablet nabízí možnost vrácení peněz v případě nespokojenosti s účinky, co je velmi velké plus

Aby mohly tyto tablety plně projevit svou sílu, počítejte s tím, že je nezbytné dlouhodobější užívání. Výběr různých značek na našem trhu je velký a vždy jde o tablety bez předpisu. Je to způsobené tím, že neobsahují syntetické látky klasifikovány jako léčivá, ale pouze 100 % přírodní složky přirozené pro naše tělo.

ZKUSTE TO STŘÍDAT

Pokud chcete využít plně výhody a vliv Škornice šípolisté na erekci a potenci, můžete to zkusit střídat. 2 nebo 3 měsíce můžete užívat komplexní přípravek s bohatším složením a pak 2 měsíce například pouze nápoje nebo výživové doplňky s obsahem Škornice.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiPojďme se teď podívat na to, co všechno je aktuálně na našem trhu z kategorie přípravků na podporu potence a erekce dostupné. Výběr je poměrně široký, a pokud bychom se zaměřili jenom na deklaraci od výrobců, jde doslova o zázraky na počkání. Nebudu vám však lhát, ne všechny přípravky jsou stejně účinné.

V mnohých případech jsem já sám při užívání viděl velký rozdíl mezi deklarovanými účinky a praxí. Abyste vy neztráceli čas a peníze za nekvalitní značky, nabízím přehled těch, které u mě působily nejlépe. Ať se líbí, tady jsou:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.2/5 - (14 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *