Spedra

Spedra zkusenosti, ucinky a srovnani 50 mg, 100 mg a 200 mg tabletMožná jste se s tímto lékem na erektilní dysfunkci ještě nesetkali a řeknu vám pravdu, ani bych se vám nedivil. Spedra patří mezi nejnovější přípravky s obsahem chemicky vyráběných účelových látek zaměřených na uvolnění krevních cév v penisu, co umožní dosáhnout erekci mužům s impotencí.

Základem léku je účinná látka zvaná Avanafil, která byla vyrobená jen nedávno, v roce 2013. Jde o nový inhibitor fosfodiestefázy typu 5, který se měl při uvádění na trh stát dle mnohých odborníků silným konkurentem zavedených značek. Dle mě se to povedlo jen částečně, značka jako taková ještě pořád není dostatečně známá.

zdravotnictví

Zároveň je však nutno říct i to, že účinnost Spedry nikdo nezpochybňuje. Zkušenosti mužů ukazují, že tato bledě žlutá oválná tabletka má svůj smysl při těžších formách erektilní dysfunkce.

Výrobce a původ

Spedra: Výrobce a původSpedra je lékem na erektilní dysfunkci, za kterým stojí farmaceutická společnost Menarini – Von Heyden GmbH. Jde o velkou skupinu, která má zastoupení ve více jak 100 zemích světa s 50 roční historii. Společnost působí ve farmaceutickém a zdravotnickém sektoru opravdu komplexně a z roku na rok roste.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Výrobcem je buď přímo společnost sídlící v Německu, nebo společnost Sanofi Winthrop Industrie se sídlem ve Francii. Tabletky jsou světložluté barvy a oválného tvaru, přičemž na jedné straně je označena gramáž účinné látky Avanafil dle verzí tabletky. Vyrábějí se tři typy a to Spedra 50 mg, Spedra 100 mg a nejsilnější Spedra 200 mg.

Složení a účinné látky Spedry

Složení a účinné látky SpedryNa rozdíl od většiny konkurence, Spedra je tvořená v základu účinnou látkou zvanou Avanafil. Z hlediska vývoje jde o mladší účinnou látku jako je například Sildenafil ve Viagře, Tadalafil v Cialisu nebo Vardenafil v Levitře. V principu je ale účinnost látky založená na stejném účinku, jako konkurenční účinné látky.

Složení Spedry je tedy následující:

Avanafil: Jedná se o inhibitor fosfodiestefázy typu 5, v zkratce PDE5 inhibitor. Jde o vázodilatační látku, které smyslem je zlepšit prokrvení pohlavního údu, čím se dosáhne úplná erekce u mužů, kteří s tím měli problém. Velkým pozitivem látky je rychlá vstřebatelnost, díky čemu může v organismu dosáhnout maximální koncentraci již do 45 minut.

Avanafil

Pomocné a doplňkové látky: V samotném jádru i obalu tabletky se kromě Avanafilu jako účinné látky nacházejí i některé doplňující a podpůrné doplňkové složky. Jde především o manitol, kyselinu fumarovou, hydroxypropylcelulózu, nízce substituována hydroxypropylcelulózu, uhličitan vápenatý, magnesiumstearát a žlutý oxid železitý. Ten poslední dává tabletkám charakteristickou světle žlutou barvu, dle čeho je lze poznat.

ÚČINKY AVANAFILU

Působení Avanafilu v organismu spočívá v roztažení cév po užití tabletky. Díky tomu dochází na základě sexuální stimulace k rozšíření krevních cév v penisu, co umožní zaplavení topořivých tělísek krví a následně i prokrvení celého pohlavního údu. Díky Avanafilu lze dosáhnout plnou erekci, ale jen u mužů s erektilní dysfunkcí.

Dávkování a užívání

Spedra: Dávkování a užíváníUžívání a dávkování je při Spedře hodně podobné její konkurenčním značkám. Abychom ale mohli Spedru vůbec užívat, musíte ji mít předepsanou od lékaře, který tak udělá až po diagnostice konkrétní formy erektilní dysfunkce.

Jedna dávka = 1💊 tabletka. Maximální denní dávka je 1💊 tabletka s obsahem 100 mg Avanafilu

Užití by optimálně mělo být v rozmezí 15 až 30 minut před pohlavním stykem, účinek se může opozdit v důsledku souběžného užití s jídlem

Spedra je lék na perorální použití, čili tabletu postačí spolknout a zapít vodou. Přechod na jinou dávku, čili úprava na silnější nebo slabší verzi, lze uskutečnit pouze na základě vyšetření lékaře. Úprava dávky je nutná nejčastěji tehdy, když se nedostaví dostatečná erekce, nebo pokud je účinek až moc intenzívní.

Účinky Spedry

Účinky SpedryCo se týče účinků tabletek, jde o lék ovlivňující v prvním řadě erekci a její vznik. Na to jsem byl připraven již před prvním užitím, nečekal jsem od Spedry zázraky a pokud k tomu budete přistupovat podobně i vy, nenastanou žádné nepříjemné překvapení. Spedra zároveň neřeší erekci dlouhodobě, užívání je zapotřebí opakovat pravidelně.

Tady je mé hodnocení účinků tabletky na jednotlivé oblasti sexuálního života:

Libido

Z hlediska účinnosti na vyšší sexuální chuť Spedra nemá žádný vliv ani výsledky. Neočekával jsem to ani od ní, nakolik nejde o žádné afrodiziakum nebo přípravek na ovlivnění testosteronu. V tomto ohledu tedy tabletka žádný účinek nemá.

Nástup erekce

Druhá oblast – nástup erekce, je patrně doménou Spedry. V tomto ohledu musím přípravek vyzvednout, přičemž kvalita nástupu erekce určitě bude u každého muže individuální. Já jsem naštěstí netrpěl vážnou formou erektilní dysfunkce, takže to měla Spedra lehké.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Tvrdost a kvalita erekce

Prokrvení penisu je i díky tabletkám viditelně lepší, dokonce ztopoření bylo tvrdší, než v případě některých jiných podobných přípravků. V tomto ohledu si tedy tabletky počínají dobře a účinnost je opravdu taká, jaká má být.

Prodloužení pohlavního styku a oddálení ejakulace

Díky lepší erekci může být lepší i pohlavní styk, no přímou účinnost nebo souvislost s jeho délkou bych Spedře nepřipisoval. To samé platí taky ohledem oddálení ejakulace, proto tady žádné vlivy nečekejte.

Intenzita orgasmu

Pokud chcete zažít intenzívnější orgasmus, s velkou pravděpodobností musíte sáhnout po jiném řešení. Spedra něco takové nedokáže a její vliv může být jen sekundární, kdy po delší době sexuální abstinence kvůli erektilní dysfunkci může být první orgasmus lepší.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Vedlejší účinky

Spedra: Vedlejší účinkyBohužel, jako to již u léků obecně na předpis chodí, i u Spedry je nutno počítat s vedlejšími účinky. Výrobce pořád například nemá všechny nežádoucí účinky prozkoumané detailně a lék je v této oblasti předmětem dalšího monitorování. To samo o sobě nesvědčí o ničem pozitivním.

Toto jsou dle příbalového letáku nejčastěji zmiňované vedlejší účinky:

Časté vedlejší účinky (mohou postihnout méně než 1 z 10 mužů)

bolest hlavy
zarudnutí
ucpaný nos

Méně vedlejší účinky (mohou postihnout méně než 1 ze 100 osob)

pocit závratí, ospalosti nebo velké únavy
ucpání dutin
bolest zad
návaly tepla
pocit dýchacích těžkostí při námaze
zvýšený srdeční tep
porucha trávení nebo žaludeční nevolnost

Výše vyjmenované účinky jsou jen ukázkou toho, jaké negativní vlivy může, ale taky nemusí, užívání tabletky mít. Víc se dočtete v příbalovém letáku, kde jsou komplexní informace tohoto druhu. Bohužel, nežádoucí účinky jsou se Spedrou spojeny a vím to také dle vlastní zkušenosti, která nebyla příliš pozitivní.

Kontraindikace a kdy nelze Spedru užívat

Kontraindikace a kdy nelze Spedru užívatSpedra je sice léčivo vymezené pro muže trpících erektilní dysfunkcí, no jsou případy a situace, kdy jej nelze užívat. Bývá tomu kvůli kontraindikacím s některými druhy léků, případně mohou být u muže přítomné taky jiné vylučující faktory.

Toto jsou nejčastější situace, které jsou pro užívání Spedry problémové:

Nemoci, které vylučují užívání

Problémy s užíváním tabletky můžete mít v případě alergie na Avanafil nebo jinou látku obsaženou v tabletce. Užívání je vyloučené při problémech se srdcem, nízkým nebo moc vysokým tlakem, bolestech hrudníku, prodělání mozkové příhody nebo srdečního infarktu, problémech s játry a ledvinami a jiných nemocích uvedených výrobcem.

Jiné faktory vylučující užívání

Spedru nesmí užívat děti a muži ve věku do 18 let, rovněž není určená ani pro ženy. Kombinace s grapefruitovou šťávou je taky vyloučené, nakolik má vliv na účinnost tabletek. To samé platí i pro alkohol. Vzhledem na vedlejší účinky je nezbytné dát si pozor taky během řízení vozidla a obsluze strojů.

Kontraindikace s léky

Kombinace některých léků a Spedry může vést k vážným problémům a proto je vyloučené například užívat společně se Spedrou nitráty, jiné léky na erektilní dysfunkci s podobnými účinnými látkami, léky na epilepsii, některé antibiotika na infekce, léky na nepravidelný srdeční tep a další léky. Vše se dozvíte na příbalovém letáku.

VLIV NA PLODNOST

Výrobce uvádí, že se nezjistil žádný účinek na pohyb nebo strukturu spermií po jednorázové perorální dávce 200 mg tabletek Spedry u zdravých dobrovolníků. V současné době nejsou dostupné žádné další informace o vývinu spermií a to ani u zdravých mužů, ani u mužů s mírnou erektilní dysfunkcí.

Balení a cena

Spedra: Balení a cenaCo se týče konkrétních verzí a balení Spedry, tady je nabídka hodně široká. Dle obsahu účinné látky v tabletkách existují tři varianty a to s obsahem 50 mg, 100 mg a 200 mg. To, kterou byste měli užívat, musí rozhodnut lékař na základě diagnostiky. Všechny varianty se dají koupit v balení se 4 tabletkami.

Při nejsilnější 200 mg Spedře je možnost koupit si i větší balení, které obsahuje 8 tablet, to samé platí pro 100 mg Spedru. Ta je dostupná dokonce i v balení s 2 kusy kapsul. Co se týče cen, ty závisí od velikosti balení i lékárny, kde přípravek koupíte, ale převážně je to 190 Kč za jednu tabletku, co je výrazně méně jako například u Viagry.

Jak a kde koupit Spedru

Jak a kde koupit SpedruSpedra je lék, který slouží na řešení impotence v důsledku specifické poruchy erekce. To znamená, že jako lék ji lze získat jen na lékařský předpis, který musí vystavit lékař. Předpisu předchází vyšetření, kterým se zjistí, jestli muž trpí diagnózou, na kterou se Spedra užívá.

Pokud ano, lékař předepíše pacientovi recept a ten si ho může uplatnit v lékárně. Oficiálně se totiž Spedra dá zakoupit jedině a jen v lékárně a to pouze na výše zmíněný recept. Výběr lékárny je na vás, může se stát, že budete muset hledat delší dobu tu, kde bude Spedra na skladu na okamžitý odběr.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Proč je koupě bez receptu nebezpečná a jaké jsou rizika

Spedra: Proč je koupě bez receptu nebezpečná a jaké jsou rizikaVzhledem k tomu, že bez předpisu se Spedra získat nedá a ne všichni muži jsou ochotní čekat u lékaře nebo podstoupit vyšetření, velmi často se využívají i různé jiné cesty k získání léku. Nejčastěji jde buď o pochybné webové stránky ze zahraničí, které se tváří jako eshopy, případně o inzeráty typu „Prodám Spedru bez receptu“ a tak podobně.

Chci upozornit, že koupě Spedry bez receptu je nelegální

Stejně tak jde o velké riziko, nakolik můžete natrefit na neúčinné padělky

Většina nelegálních léků neobsahuje účinné látky a jejich složení může být toxické

Pokud byste přece jen koupili originál Spedry bez předpisu, půjde o výrazně dražší možnost

Je třeba si uvědomit, že i když je tady lákadlo pohodlného získání řešení na impotenci bez zbytečné administrativy a nepříjemných vyšetření, nemusí to vždy pomoct. Pokud totiž netrpíte konkrétně tou diagnózou erektilní dysfunkce, na kterou Spedra pomáhá, bude to bez účinku.

Mnohem častěji, jako neúčinnost originální tabletky v důsledku chybného typu nemoci, je problém s padělky a napodobeninami. Laik nemá šanci při koupě od anonymního zdroje rozeznat, zdali se jedná o opravdovou Spedru, nebo jen o bezcennou atrapu. Můžete tak nakonec skončit bez peněz a taky bez účinného řešení.

NEPOCHODÍTE ANI S JINÝMI ZNAČKAMI

Pokud si myslíte, že jiné značky jsou na tom ohledem prodeje bez receptu lépe, mýlíte se. Viagra je častým terčem falšovatelů a prodejců pochybných přípravků bez předpisu, to samé platí i o konkurenčních značkách. Prostě, jde pořád o riziko, které se neoplatí podstoupit.

Nejčastější otázky

Spedra: Nejčastější otázkyPodívejme se teď na to, co vás v souvislosti se Spedrou zajímá nejvíc. Vzhledem k tomu, že jde o poměrně „mladý“ přípravek, otázek je zřejmě víc než dost. Přezkoumal jsem proto několik internetových fór a diskuzí a snažil se sesbírat ty nejvíc časté otázky. Teď k nim připojuji taky své odpovědi:

Jak rychle nastupuje účinek a jak dlouho trvá?

Hodně to závisí od míry impotence a taky například od stravování. U mě se ale účinek dostavil někdy již po 15 minutách, obecně by se měl dostavit nejspíš do 30 minut od žití tabletky. Co se týče jeho trvání, je to zhruba 3 až 5 hodin. Upozorňuji ale, že jsou taky případy, kdy začal účinkovat později a jeho trvání bylo spíš kratší, nedosáhlo až 5 hodin.

Spedra a alkohol, je to slučitelné?

Moc ne a já sám doporučuji nepít alkohol v době, kdy budete Spedru užívat. Kombinace alkoholu a Spedry může zvýšit srdeční frekvenci, snížit krevní tlak, zapříčinit závratě a bolesti hlavy nebo dokonce můžete vnímat bušení srdce v hrudi. Navíc, alkohol snižuje účinnost tabletky, čili odpověď je jasná: není to slučitelné.

Jsou vedlejší účinky Spedry horší, než v případě jiných podobných tablet?

Nemám rád, pokud někdo generalizuje a to platí taky v případě této otázky. Nelze to určitě říct obecně, mohu vycházet pouze ze zkušeností a několika příkladů. Je třeba říct, že u jiných tabletek se u mě nevyskytly nežádoucí účinky v také intenzitě a rozsahu, jako u Spedry. Může to ale být jenom výjimka a nemusí to nic znamenat.

Proč se vyrábějí až tři různé verze Spedry a která je nejlepší?

Subjektivní odpověď, která vychází z mých zkušeností, je snaha nabídnout mužům s různým stupněm erektilní dysfunkce adekvátní řešení. Někomu bude prostě postačovat menší množství Avanafilu v tabletkách, při těžší formě impotence s většími cévními problémy by zřejmě běžné 100 mg balení nebylo dostačující a tak vzniklo silnější, 200 mg.

Lze sloučit dlouhodobé a pravidelné užívání?

Nepochybné to možné je, má to ale tři „ale“. Prvním je finanční náročnost, nakolik jedna tabletka stojí 6 až 190 Kč a ani větší balení tuto cenovku moc nesníží. Druhé „ale“ je míra účinnosti, nejen na erekci, ale obecně na sexuální život. Třetím „ale“ jsou vedlejší účinky, které se sice objevují u každého jinak, nicméně při dlouhodobém užívání mohou být nepříjemné.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Zkušenosti se Spedrou

Zkušenosti se SpedrouJaké jsou zkušenosti mužů se Spedrou? Obecně zatím převažují pozitivní hodnocení, i když na komplexní závěry je pochopitelně vzhledem na věk léku a jeho účinné látky možná trocha brzy. Rozšířenost Spedry v mnohých zemích však napovídá, že si postupně získává svou popularitu a může tak přispět k většímu výběru.

Je však nutno říct, že Spedra účinkuje jen v případě, že problém s vaší erekcí je způsoben nedostatečným prokrvením pohlavního údu. To je její účinek, přičemž se jedná o lék na erektilní dysfunkci tohoto typu.

Od Spedry určitě nečekejte, že se jedná o afrodiziakum, které vás nabudí a zvýší touhu po sexu. Nemá vliv ani na plodnost a oddálení ejakulace. V neprospěch přípravku se staví vedlejší účinky, které i dle toho, co uvádí výrobce, jsou o něco širší, zejména co se týče nejčastěji se objevujících vedlejších účinků. Bohužel, jde o dost velkou nevýhodu.

Vlastní zkušenost

Spedra: Vlastní zkušenostJá sám jsem měl tu čest vyzkoušet tabletky prozatím pouze jednou. Z hlediska účinků mě nic nepřekvapilo, ale ani nezklamalo. Pro lidi, co mají erektilní dysfunkci způsobenou špatným a nedostatečným prokrvením pohlavního údu, pro ně má smysl Spedru určitě užívat a v tomto ohledu se mé zkušenosti neliší od zkušeností většiny mužů.

O něco hůř hodnotím vedlejší účinky. Subjektivně řečeno, ze všech konkurentů, kterých jsem měl možnost zkusit, mi připadá Spedra z hlediska nežádoucích projevů jako ta horší možnost. Největší problém byl se zarudnutím pokožky, především na obličeji. Dostavily se taky mírné bolesti hlavy, ale na to jsem si již zvykl.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Zhodnocení na závěr

Spedra: Zhodnocení na závěrPodívejme se teď na závěrečné zhodnocení Spedry. Dle zkušeností mužů je prokázáno, že Spedra účinkuje a pokud trpíte erektilní dysfunkcí kvůli problémům s cévami, může vám lék pomoct. Vzhledem k tomu, že účinná látka, kterou obsahuje, je poměrně mladá, jsou jeho výsledky dobré.

Zároveň musím říct i B a to jsou vedlejší účinky, které se například pořád ještě monitorují. Taky platí, že jde pouze o lék řešící symptom, takže úplně a natrvalo erektilní dysfunkci neodstraní v případě, že ho přestanete užívat.

Vyzkoušel jsem však nejen tento přípravek, ale i přírodní tabletky. Ty jsou:

vhodné pro muže, kteří chtějí posílit libido a podpořit potenci přes přírodní látky

složené z výtěžků a extraktů rostlin patřících do kategorie přírodních afrodiziak

dostupné taky bez lékařského receptu

jen s minimálním výskytem nežádoucích, negativních a vedlejších účinků

určené i pro dlouhodobé užívání, dokonce jsou tak svým složením navržené

Spedra je ideálním řešením pro muže, kteří mají problém jen s dosažením erekce a tento jejich problém má příčinu v nedostatečném prokrvení penisu díky špatné průchodnosti cév. Lék umí cévy roztáhnout a podpořit tak ztopoření na 100 %.

Tabletky s přírodním složením, které jsem vyzkoušel já, takový účel a účinek nemají, takže je určitě v tomto smyslu nepropaguji. Mě se nicméně osvědčily na zvýšení libida, stejně tak mohou pomoct k lepší erekci, pokud netrpíte úplnou impotencí. Ty nejkvalitnější měly u mě velmi kvalitní účinnost a nevyskytly se u nich žádné vedlejší účinky, co je významné plus.

Tabletky, které jsem ještě vyzkoušel a jsou bez receptu

Spedra: Tabletky, které jsem ještě vyzkoušel a jsou bez receptuJá sám jsem taky příznivcem přírodních tablet určených na podporu nejen erekce, ale také libida a komplexně potence. Tyto tabletky však nejsou léky na erektilní dysfunkci, co upozorňuji předem. Jde spíš o způsob, jak podpořit potenci pomocí výtěžků a extraktů přírodních afrodiziak.

Přípravky tohoto typu mají několik svých benefitů:

díky tomu, že obsahují jen výtěžky a extrakty z rostlin, které jsou doplněny o vitaminy, minerály a aminokyseliny, nemusíte se bát vedlejších účinků
ze stejného důvodu se dají tyto tabletky koupit bez předpisu, nemusíte předem absolvovat ani žádné lékařské vyšetření a tabletky se dají koupit volně
samotní výrobci mají eshopy, kde je nabízejí, co je výhodné z hlediska ceny
některé značky neřeší pouze erekci, ale například i zvýšení libida nebo plodnosti

FUNGUJÍ NEBO NE?

Dovedu si představit, že hodně mužů bude mít pochybnosti o účinnosti takových produktů. Dnešní svět hledí na takové přípravky se skepsí. Vlastní zkušenost, i zkušenost jiných mužů však říká, že se není proč bát o účinnost takových tablet, především těch značkových.

Samozřejmě, mezi těmito přírodními přípravky se taky najdou tzv. černé ovce, kde jsou účinky velice sporní. Doporučuji proto zkusit pouze ty přípravky, které jsou již ověřené, mají příznivé reference a zkušenosti mužů s nimi jsou pozitivní. Může jít například o značku Stoporex, který například oslovil nejvíc i mě.

Podobných přípravků s různým zaměřením na potenci je víc, například tyto:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
3/5 - (10 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *