Sterilizace

sterilizace

Jednou z stále více využívaných forem antikoncepce je sterilizace. U mužů iu žen se jedná o vážný zásah a zákrok do funkčnosti a stavu pohlavní soustavy, který má pozitiva v tom, že dokážete jednorázově vyřešit antikoncepci na zbytek života, ale má i svá negativa. Těmi nejsou ani tak cena, jako spíše rizika vedlejších účinků.

Sterilizace přitom znamená většinou nezvratný zásah, ačkoli existuje i specifická dočasná sterilizace ženy pomocí speciálních implantátů. V tomto případě je možné za jistých okolností i obnovit plodnost u ženy a tudíž může nastat těhotenství.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, PROERECTA

Sterilizace u muže je naopak vždy založena na trvalém přerušení spojení mezi varlaty a močovou troubou tak, aby se v ejakulátu nemohlo nacházet semeno. My se v tomto článku podíváme trochu blíže na sterilizaci komplexně a porovnáme si tu u muže a tu u ženy.

Co je sterilizace a jaký má cíl

Pod pojmem sterilizace se rozumí zákrok působící proti plodnosti. Jde o formu antikoncepce, která se dá uplatnit tak u muže, tak u ženy. Nejčastěji jde o jednorázový zákrok s trvalými následky, čili ztráta plodnosti je v tomto případě již nezvratná.

Mužská sterilizace je založena na přerušení spojení mezi varlaty a močovou troubou tak, že do ejakulátu se nedostávají spermie

Ženská sterilizace je založena na přerušení vejcovodů, čili nemůže dojít k oplodnění vajíčka spermií a tedy ani k těhotenství

Novinkou je dočasná sterilizace, kdy přijde jen k dočasnému přerušení vejcovodů

U mužů i žen se sterilizace provádí nejčastěji tehdy, když už nechtějí mít další děti. Rizika sterilizace jsou při správném provedení naštěstí malé, ačkoli podobně jako u jiných zákrocích, i zde se nedají vedlejší efekty vyloučit. Zákrok se provádí během anestézie a při nejmodernějších formách i ambulantní formou.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

O sterilizaci a jejím dopadu na sexuální život třeba vědět následující:

při odborně provedeném zákroku u muže nehrozí ztráta erekce nebo zhoršení sexuálního života, platí však, že ejakulátu bude o něco méně
ačkoliv se uvádí, že sterilizace je jednorázový a nevratný zákrok, jsou i případy, kdy se u žen například obnovila průchodnost vejcovodů, ale je to opravdu rarita
u žen se netřeba obávat negativního vlivu na menstruační cyklus a ani na sexuální libido, může však dočasně nastat problémy s psychickým vyrovnáním se se stavem

STERILIZACE ZE ZDRAVOTNÍCH DŮVODU

Kromě sterilizace na vlastní žádost lze provést i sterilizaci ze zdravotních důvodů. V tomto případě ale musí jít o ženu nad 18 let, která by byla těhotenství a porodem vážně ohrožena na životě či zdraví, případně by bylo ohroženo její dítě.

Jak probíhá sterilizace u mužů a jak sterilizace u žen

Při sterilizaci v zásadě platí, že téměř vždy jde o nezvratný chirurgický úkon. U mužů se provádí s menšími riziky, dokonce jen při lokální anestezii, na rozdíl od žen, kde jde o závažnější zákrok s větším rozsahem. Při ženské sterilizaci je však výhoda v tom, že díky nové metodě existuje už i její dočasná forma.

Zde je stručně popsán průběh sterilizace u obou pohlaví:

Sterilizace u muže

Začneme sterilizací u muže, která se jmenuje odborně vasektomie a jde o jediný běžně používaný způsob sterilizace muže. Zákrok spočívá v přerušení přívodu semene do ejakulátu, čili v přerušení přívodu spermií. Ty se tak v těle vstřebají a nedostanou se při výstřiku ven a muž je tedy neplodný.

Zákrok se provádí při místním znecitlivění a má ambulantní formu s velmi rychlým průběhem. Buď přijde k přerušení chámovodu na jednom místě na vrchu šourku, nebo jde o dva řezy po obou stranách šourku. Část chámovodu v délce 2 cm se vždy odstraní.

Pro potvrzení úspěšnosti zákroku se měsíc po sterilizaci udělají dvě kontrolní vyšetření přítomnosti spermií v ejakulátu. Kontrola potvrdí, že zákrok proběhl úspěšně a že v ejakulátu se už žádné spermie nenacházejí. S nechráněným pohlavním stykem může muž začít až po provedení této kontroly.

Sterilizace u ženy

Pokud o sterilizaci u ženy, tak zde je možných několik způsobů. Hysteroskopické sterilizace se provádí ambulantně bez nutnosti celkové anestezie, kdy se do vejcovodů zavedou speciální spirály způsobující srůst tkáně a neprůchodnost vejcovodu. Toto srůst ale není okamžité, trvá zhruba 3 měsíce.

Druhým způsobem je laparoskopická sterilizace, která se provádí již při celkové anestezii. Přes malý řez v pupku je do vejcovodů zavedený chirurgický nástroj, který naruší oba vejcovody a způsobí tak jejich neprůchodnost okamžitě. Nutná je ale následná hospitalizace.

V případě, že nelze provést laparoskopie, existuje i možnost minilaparotómie, která vyžaduje 6 až 8 cm řez na břiše. Princip techniky je ale shodný, také dochází k okamžitému přerušení vejcovodů. V každém případě platí, že všechny tři formy sterilizace tohoto typu jsou trvalé.

U žen však existuje i speciální dočasná sterilizace. V tomto případě dojde k dočasnému přerušení průchodnosti vejcovodů díky uložení speciálních gelových zátek na vejcovody. Zátky se vloží do ústí, kde se zvětší a zabrání přechodu vajíčka dále. Není tu ale 100% jistota sterilizace.

Nejčastější otázky o sterilizaci

V souvislosti se sterilizací zajímají muže i ženy několik praktické otázky, zejména ohledně vlivu takového zákroku na běžné fungování a sexuální život. Jelikož jsem chtěl toto téma zpracovat co nejkomplexnější, rozhodl jsem se navštívit některé internetové fóra a diskuse a podívat se na nejčastější dotazy. Ať se líbí, tady jsou:

Pro koho je sterilizace jako antikoncepce nejlepší volbou?

Sterilizace se obecně doporučuje mužům a ženám, kteří již mají děti a vědí, že v budoucnu je mít nechtějí. Pochopitelně, tento zákrok může využít i bezdětný člověk, u mužů se ale pro jistotu doporučuje nechat si spermie zamrazit v spermobanky.

Hrozí u mužů po vasektomii problém s erekcí či ejakulací?

Mužská sterilizace je měně rizikovější než sterilizace u žen, totéž platí i o případných komplikacích. Mezi ty vzácné patří riziko krvácení či zánětů, ale určitě ne problém s erekcí a ejakulací. Jedinou viditelnou změnou bude menší množství ejakulátu.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Jak probíhá u žen menstruační cyklus po sterilizaci?

Samotný výkon sterilizace nemá žádný negativní vliv na menstruaci a menstruační cyklus. Uvolněné vajíčko z vaječníku se sice nedostane přes vejcovody dál, ale vstřebá se po ovulaci do těla tak, jakož i další buňky. Menstruace tedy není nijak ohrožena.

Co když se žena rozhodne mít po sterilizaci ještě dítě?

Přirozené početí potomka a tedy i těhotenství u žen statisticky nehrozí, ačkoli existují raritní případy obnovy vejcovodů. Jedinou možností pro otěhotnění je po provedení sterilizace jen metoda IVF, tedy mimotělní oplodnění, jehož úspěšnost je vysoká.

Jaká je cena jednotlivých zákroků? Která sterilizace je levnější?

Vzhledem k jednoduchost zákroku vychází levněji mužská sterilizace, která obvykle stojí od 8 000 do 11 000 Kč. Ženská sterilizace je dražší, i kvůli nutnosti provedení při celkové anestezii. Cena u žen je ovlivněna také způsobem výkonu, například při laparoskopii.

ODBORNÉ A KOMERČNÍ OTÁZKY

Několik mužů a žen se ptá v souvislosti se sterilizací k mnoha odborné a komerční otázky velmi specifického typu. Doporučuji jejich neklást na internetu, ale spíše buď lékařem nebo přímo na konkrétním pracovišti, zvláště pokud jde o sterilizaci na vlastní žádost.

Jak zlepšit a podpořit sexuální apetit a libido

Přestože tak u mužů, tak u žen, by neměla sterilizace způsobit žádné problémy se sexuálním apetitem a chutí na sex, pro jistotu jsem se rozhodl na závěr tohoto mého článku podívat trochu blíže i na tuto oblast. Já i moje partnerka totiž máme s podporou libida opravdu bohaté zkušenosti, tak proč se o ně nepodělit.

Ať se líbí, tady jsou:

nejdůležitější je podpořit správnou funkčnost pohlavní soustavy, což závisí i na pohlavních hormonů a na ty ovlivňují negativně alkohol či cigarety
naopak, pozitivní vliv mají ovoce a zelenina, u žen doporučuji potraviny s obsahem fytoestrogenů, u mužů zas například koření na zlepšení prokrvení
samozřejmostí by měl být dostatek pohybu, ale u každého pohlaví jinak, dokud mužem pomáhá intenzivní krátkodobější pohyb, ženám zas například dlouhé běhání
sexuální apetit se dá zlepšit i zkoušením nových věcí v posteli, ať už jde o různé hry, nové polohy, sexuální praktiky nebo vyzkoušení nových erotických pomůcek
mně osobně i mé partnerce se osvědčily také rostlinné afrodisiaka, které stimulují tak hladinu pohlavních hormonů, jakož i prokrvení vnějších genitálií

Jak fungují přípravky na podporu sexuálního apetitu a proč jejich doporučuji

Prostakan forte: ZkušenostiJednou z možností jak využít již zmíněné přírodní afrodisiaka a stimulanty je i moderní forma volně dostupných přípravků. Nejčastěji jde buď o pilulky na perorální užití, pro ženy jsou dostupné už i speciální krémy na zevní aplikaci.

Z pohledu účinných látek je fungování velmi jednoduché:

Tyto přípravky jsou založeny na posílení libida pomocí zlepšení přirozené stimulace testosteronu u mužů a zvýšení prokrvení vnějších genitálií u žen

Nejčastěji jsou jako základní látky použité rostlinné a bylinné extrakty typu Damiána nebo Pískavice řecké seno, které podporují přirozenou a zdravou hladinu pohlavních hormonů. Sekundují jim vitamíny, minerály, stopové prvky a hlavně aminokyseliny. Ty poslední, například L-Arginin a L-Citrulin, zlepšují prokrvení pohlavní soustavy.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

S přípravky se pojí i několik výhod:

přípravky jsou dostupné volně bez předpisu, vybírejte si však jen značky schválené Úřadem veřejného zdravotnictví, které mají transparentní složení
působení přípravků je většinou širší, nejen přímo na libido, například u mužů to může být i na zlepšení erekce a u žen na celkovou sexuální vitalitu
pokud budete dodržovat správné dávkování podle instrukcí na příbalovém letáku, vedlejší a nežádoucí efekty jsou opravdu minimální

Velkým plusem je i pohodlná a rychlá koupě. Kromě toho, že mnohé značky víte koupit v lékárně, několik výrobců má i vlastní oficiální webstránky s eshopem. Koupě tak může být i přes internet z pohodlí domova. Takto ale kupujte jen ověřené a známé značky.

PŘIPRAVTE SE NA DLOUHODOBĚJŠÍ DÁVKOVÁNÍ

Mnoho mužů i žen očekává, že výsledky přijdou doslova z večera do rána, takto však žádný produkt s rostlinnými účinnými látkami nemůže fungovat. I při krémech platí, že si nějaký čas na maximální efekt počkáte. Tabletky doporučuji užívat dlouhodobě, i 3 či 4 měsíce.

Přípravky, které jsem vyzkoušel já a moje partnerka a naše zkušenosti s nimi

V posledních letech popularita těchto přípravků stoupla natolik, že si je někdy až nemožné vybrat z tak široké nabídky. Laik se může ztratit v různých slibech a heslech, kterými výrobci své produkty propagují. Abych vám tedy alespoň trochu pomohl s výběrem, zveřejňuji své zkušenosti.

Při koupi se neorientujte určitě jen podle ceny nebo slibů účinků, ale zejména podle kvality složení a referencí z praxe. Právě proto zveřejňuji v následující tabulce značky, které mně a partnerce pomohli nejvíce. Můžete se inspirovat:

Pro ženy:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze

Pro muže:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.7/5 - (43 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *