Test plodnosti

Test plodnostiVyšetření plodnosti u mužů a žen, případně u celého páru, je dnes bohužel pořád víc nevyhnutnou součástí života. Může za to postupně se zvyšující věk, kdy se páry pokoušejí otěhotnět, ale taky klesající plodnost a to především u mužů. Dle statistik se totiž spermiogram u mužů za posledních 50 let zhoršil o 100 %.

Zatímco u mužů je však pořád možné mít děti taky v pozdějším věku, u ženy například po 30. roku života roste pravděpodobnost komplikací. Taky proto hodně párů volí zjištění svých šancí přes profesionální test plodnosti.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Je pravda, že například domácí test a jeho cena jsou mnohem pohodlnější a výhodnější, no součástí vyšetření plodnosti je taky stanovení konkrétnějších příčin neplodnosti. To může muži i ženě pomoct najít vhodné řešení.

Kdy je test plodnosti pro muže a pro ženu nezbytný a jaký má cíl

Kdy je test plodnosti pro muže a pro ženu nezbytný a jaký má cílPlodnost a neplodnost jsou pojmy, které jsou strašákem mnohých párů. Většina z nich samozřejmě neabsolvuje hned ze začátku vztahu žádné vyšetření nebo test. Když se začnou pokoušet o zplození potomka a nedaří se jim to, začnou se o toto téma zajímat víc.

Obecně platí, že neplodnost se dá charakterizovat jako nechráněný pohlavní styk bez otěhotnění po dobu alespoň 12 měsíců

Tato definice má své výjimky, například v případě žen ve věku nad 30 let se interval snižuje na 6 měsíců

Pokud během tohoto období nenastane oplodnění vajíčka, měl by pár absolvovat test

Zatímco v minulosti se problém s plodností hledal spíše u ženy, dnes se tento poměr mění. V současné době téměř 9 z 10 mužů, kteří vyhledají odbornou pomoc s neplodností, má nedostatečné hodnoty na spermiogramu. Ano, taky vyšší věk ženy se podílí na snížení šancí na bezproblémové otěhotnění, ale statistiky jsou k mužům neúprosné.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Co se týká cílů vyšetření a testu plodnosti, ty nejdůležitější jsou:

potvrzení nebo vyvrácení prvotního podezření ohledem neplodnosti, čili zjištění, jestli muž nebo žena jsou nebo nejsou neplodní
stanovení příčiny neplodnosti, čili se neplodnost nejen potvrdí, ale lékař určí taky to, co je příčinou, případně jestli nejde o kombinaci vícerých faktorů
návrh zlepšení plodnosti nebo návrh na její léčbu v závislosti od stanovené příčiny, co je pro pár asi nejdůležitější cíl vyšetření

VÍCE O PLODNOSTI

Pokud byste se chtěli víc dozvědět o tom, co všechno ovlivňuje možnost zplození potomka, případně taky to, jaké jsou rizikové faktory a co se dá udělat pro jejich eliminaci, napsal jsem samostatný článek na téma plodnost. V něm se dozvíte mnohem víc podrobností o tématu.

Test plodnosti pro mužů

Test plodnosti pro mužůJak jsem zmínil již v úvodu, muži mají největší problém se spermiemi, co ukáže spolehlivě jedině vyšetření spermiogramem. Kromě toho se ale vykonávají taky jiné testy a vyšetření, přičemž základem je samozřejmě anamnéza. Z ní lékař zjistí, kterým směrem by se měl zaměřit a kde jsou rizikové faktory pro neplodnost.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Test mužské plodnosti pozůstává především z těchto částí:

Fyziologické vyšetření

Nakolik u mužů ovlivňuje plodnost taky stav ztopoření a erekce, prvotním vyšetřením je fyziologické vyšetření této oblasti sexuálního života. Pokud má totiž muž problémy se slabou nebo nedostatečnou erekcí, je nevyhnutelné řešit jako první tento problém. To platí samozřejmě za předpokladu, že pár chce zplodit potomka přirozenou cestou.

Spermiogram

Hned po potvrzení, že erekce je v pořádku, následuje známý spermiogram. Jde o ukazovatel, kde se hodnotí parametry spermií důležité pro oplodnění vajíčka. Součástí testu je mikroskopické vyšetření kvality ejakulátu a zjištění koncentrace, motility a morfologie spermií. Posuzují se taky některé jiné vlastnosti a parametry ejakulátu.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Funkční testy spermií

Kromě spermiogramu je nutné vykonat ještě některé jiné testy týkající se spermií. Jednak se dělá mikrobiologické vyšetření ejakulátu a jednak se v andrologickém laboratoři dělají funkční testy. Jde například o pokusné promytí spermií, test fragmentace DNA spermií a tzv. Immunobead test. Tyto testy mají za cíl odhalit konkrétní příčinu neplodnosti.

Další testy

V rámci dalších testů se vykonávají především krevní testy. Nejčastěji jde o genetické vyšetření a o imunologické vyšetření. Při genetickém se sleduje identifikace přítomnosti nějakého genetického problému a riziko přenosu na dítě. Při imunologickém vyšetření je cílem zjištění přítomnosti protilátek proti spermiím, které by pocházely z muže nebo ženy.

Test plodnosti pro ženy

I v případě žen je samozřejmostí pro vyšetření plodnosti anamnéza. Zjišťuje se například, jestli žena již předtím měla problémy s neplodností, jak probíhá menstruace, jestli nejsou přítomné nějaké infekce, dělá se fyziologické vyšetření a zjišťuje se přítomnost negativních psychologických nebo metabolických faktorů.

Test ženské plodnosti spočívá především z těchto 4 nejdůležitějších vyšetření:

Vyšetření ovulace

Prvním vyšetřením, které žena absolvuje, je vyšetření ovulace. Právě tímto procesem se totiž uvolňuje zralé vajíčko a to mezi 9. a 20. dnem ovulačního cyklu. Celý proces je primárním a nevyhnutným předpokladem otěhotnění ženy. Vykonávají se proto měření bazální teploty, vyšetření krve, histologické vyšetření, ultrazvuk a speciální ovulační testy.

Vyšetření vejcovodů

Druhým vyšetřením je vyšetření průchodnosti vejcovodů. Částečná nebo úplná neprůchodnost mohou být vážným problémem ženské plodnosti, avšak příčiny tohoto stavu nemusí být trvalé, ale mohou být jenom dočasné. V rámci tohoto vyšetření se vykonávají tři druhy úkonů a to laparoskopie, hysteroskopie a hystero-salpingografie.

Hormonální vyšetření

Velice důležitou součástí přesné diagnostiky neplodnosti a její příčin u žen je vyšetření hormonálních hladin některých typů hormonů. Toto vyšetření se dělá z krve a obvykle se určují hladiny hormonů estradiol, testosteron, prolaktin, progesteron, folikulostimulační hormon a luteinizační hormon.

Další testy

K dalším vyšetřením a testem, které se v rámci testu plodnosti pro ženy absolvují, patří mikrobiologické vyšetření z krve a poševního stěru, imunologické vyšetření a genetické vyšetření. Důležitý je taky postkoitální test PCT, kdy se odebírá ženě vzorek z cervikálního hlenu. Tento test se dělá do 8 hodin po nechráněném pohlavním styku.

Nejčastěji otázky o vyšetření a testu plodnosti

Nejčastěji otázky o vyšetření a testu plodnostiNa internetu se šíři informace, ale také nepřesnosti o testu a vyšetření plodnosti opravdu rychlostí blesku. Důsledkem toho je, že víceré fóra a diskuse na internetu jsou přeplněné množstvím otázek, které se této problematiky dotýkají především z praktického hlediska. Pokusím se proto alespoň na ty nejdůležitější odpovídat:

V jakém pořadí se dělají testy v případě párů?

Vzhledem k tomu, že vyšetření mužů jsou většinou rychlejší a méně invazivní, v první řadě se dělají testy plodnosti u mužů. Jako první se dělá spermiogram a během chvíle je možné zjistit, jestli je problém právě u muže. Až následně se dělají vyšetření plodnosti u ženy.

Je potřeba spermiogram absolvovat jenom v nějakém centru?

Odběr se dělá většinou přímo v specializovaném centru, kde jsou na to samozřejmě připravené vhodné podmínky. Pokud se odběr spermií rozhodne muž absolvovat doma, je to možné, ale je potřeba si vyzdvihnout sterilní nádobu z centra a vzorek doručit maximálně do 60 minut.

Znamenají horší výsledky spermiogramu automaticky neplodnost?

Ne, určitě ne. Platí však, že horší hodnoty znamenají nižší pravděpodobnost bezproblémového početí potomka u muže, čili bude nutné realizovat nějaká opatření na zlepšení těchto hodnot. V žádném případě to ale neznamená, že muž dítě nemůže mít.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Je postkoitální test PCT u žen bezbolestný?

Ano, jedná se o nebolestivé a bezproblémové vyšetření gynekologického typu. Podmínkou však je, aby byla dodržená před testem 3 denní sexuální abstinence, díky čemu nebudou v cervikálním hlenu přítomné spermie z předcházejícího pohlavního styku.

Dá se nějakým způsobem pomoct plodnosti doma?

Ano, naštěstí to možné je a to souborem změn v rámci životosprávy a životního stylu. Nemluvím samozřejmě, že tyto změny vám zabezpečí okamžité vyřešení problému a především v případě těžších příčin se to nedá vůbec. Může jít ale o prospěšnou podporu.

ODBORNÉ POSOUZENÍ STAVU

Z vícerých otázek, které jsem našel na internetu, jsem získal dojem, že hodně mužů a žen se ptá příliš odborné otázky, které patří výlučně do kompetence lékaře. Doporučuji proto investovat čas a navštívit odborníka, některé otázky na internetu opravdu nevyřešíte.

Jak zlepšit a podpořit plodnost

Jak zlepšit a podpořit plodnostPlodnost je ovlivněná několika faktory, především však životosprávou a životným stylem. To je dobře, nakolik tyto dva faktory můžete docela významně ovlivnit prostřednictvím některých snadných změn a opatření. Pokud se k tomu přidá užívání nějakých podpůrných prostředků, jde o skvělou kombinaci.

Taky na základě vlastní zkušenosti doporučuji:

vyhýbejte se alkoholu, kofeinu, mléčným produktům, polotovarům a syceným nápojům, jde o potraviny působící negativně na spermie a plodnost
naopak, ryby, oleje, dýňová a lněná semínka, špenát a některá koření podporují spermatogenezu u mužů
důležité je dbát na dostatek pohybu, vyhýbat se obezitě a nadváze, ale například si dopřát taky dostatek spánku a regenerace
zapomínat nelze právě ani na zmíněné podpůrné prostředky, já mám velice dobré zkušenosti s bylinami a rostlinami ve formě výživových doplňků

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Jak fungují tablety na plodnost a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na plodnost a proč je doporučujiTablety na podporu plodnosti, o kterých teď budu mluvit, jsou rostlinnými přípravky 100 % přírodního charakteru. Tyto tablety nepatří mezi léky, a proto je získáte aj bez předpisu. Nejsou však určitě ani kouzelným proutkem, ale podpůrným prostředkem.

Tablety přitom využívají osvědčený princip:

Prostřednictvím extraktů a výtěžků specifických rostlin působí na spermatogenezu u mužů a podporují zdravé fungování pohlavní soustavy a tvorbu spermií

Já osobně upřednostňuji přípravky, které obsahují známé rostliny podporující plodnost, které se kdysi využívaly ve formě čajů. Velkým plusem je, když tablety obsahují navíc některé vitamíny a minerály prospěšné pro plodnost, například Zinek, Selen nebo vitamín D. Důležité je však především množství a koncentrace těchto látek.

S těmito přípravky mám dlouholeté zkušenosti a mají hned několik pozitiv:

poměr ceny a kvality je na velice dobré úrovni, především pokud jde o přípravky se širšími účinky, které pomáhají aj na potenci nebo libido
užívat je můžete dlouhou dobu a netřeba se obávat žádných nežádoucích nebo vedlejších účinků typických pro přípravky se syntetickým složením
podpora plodnosti je zabezpečená přirozeným mechanizmem působení rostlin, vitamínů a minerálů

Tablety tohoto typu samozřejmě nemohou vyřešit závažné příčiny zapříčiňující neplodnost, na druhou stranu, mně se jejich užívání osvědčilo. Je potřeba počítat s tím, že výsledky se nedostaví ale okamžitě, obvykle je nutné dávkování delší dobu, většinou kolem 2 až 3 měsíců.

DVA DRUHY PŘÍPRAVKŮ

Na trhu jsou dle složení a zaměření dva druhy přípravků. První jsou ty, které jsou určené jenom na plodnost, druhé ty, které mají taky účinky u mužů na erekci. Je jedno, pro který se rozhodnete, já osobně bych doporučoval zkusit oba druhy a vystřídat je.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiJá sám jsem měl s vícerými tabletami určenými na podporu plodnosti pozitivní zkušenosti. Vždy jsem však dával přednost těm, které měly širší účinky a pomáhaly nejen například na spermatogenezu, ale taky na potenci obecně. Pochopitelně, i ty speciální určené jenom na podporu plodnosti mají své výhody.

Pokud chcete kvalitní tablety na podporu plodnosti vyzkoušet a nechcete přitom ztrácet čas s nekvalitními značkami, toto je přehled přípravků, které jsem sám zkusil. Ať se líbí, ke každé značce jsem napsal taky obsáhlou recenzi s její zhodnocením.

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
Děkujeme za hlas

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *