Yohimbé – Pausinystalia yohimbe

Yohimbe - Pausinystalia yohimbe: cena, účinky, prodej a využitíOficiální název této rostliny, či spíše stromu, je Bujarník yohimbe, no já budu používat zkrácené a mnohem známější jméno Yohimbe. Důvod, proč jsem se začal tímto stromem víc zabývat, jsou jeho příznivé účinky na problémy s erekcí. Dnes lze výtěžky z něj ve vícerých přípravcích určených nejen na posilnění erekce a potence.

Na druhou stranu musím říct, že produkty obsahující především kůru Yohimbe nelze užívat dlouhodobě a v jakémkoliv množství. Může za to alkaloid Yohimbin, který je dokonce aktuálně pod drobnohledem ze strany oficiálních orgánů.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Problémům jsou víceré kontraindikace a nežádoucí účinky, nakolik užívání přípravků obsahujících pouze Yohimbe může při současném užívání s jinými látkami vyvolat negativní reakci. Je nezbytné být proto opravdu opatrný.

Yohimbe: popis, využití, původ a výskyt, kde roste

Yohimbe: popis, využití, původ a výskyt, kde rosteOdborný název Yohimbe je Pausinystalia yohimbe a jde o strom z čeledě mořenovitých. Jeho přirozeným místem výskytu jsou především dešťové pralesy v oblasti Afriky, nejvíc se vyskytuje v Jihoafrické republice, Nigerii, Kongu a Kamerunu. Ze stromu se získává především kůra, která obsahuje víceré alkaloidy a mezi nimi i známý alkaloid Yohimbin.

Samotný strom Yohimbe dorůstá až do výšky 20 metrů a roste především ve vlhčejším prostředí, ideálním místem pro jeho růst jsou dešťové pralesy

Poznat ho lze dle tuhých vejcovitých listů s délkou 8 až 13 cm

Květy jsou nevýrazné a po čase opadají, no typickým znamením je jeho hnědá kůra

Účinky, které má kůra Yohimbe, ale rozhodně nejsou záležitostí pouze aktuální módy. Naopak, po staletí byla kůra využívána jako tonikum určené na posilnění sexuální touhy. Využívala se taky v rámci tradičního léčitelství a od 19. století se dostala také do Evropy, kde si získala prvotní popularitu.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Bylo a je to především zásluhou těchto vlivů:

přestože v případě účinků na sexuální zdraví u mužů se některé oficiální autority vyjadřují protichůdně, myslím, že praxe dává za pravdu zastáncům těchto účinků
velmi ceněné jsou jeho antioxidační účinky, nakolik Yohimbe pomáhá zvládat v organizmu oxidační stres a chrání buňky před nadměrně rychlým stárnutím
prokázaný je taky vliv na kardiovaskulární soustavu, kde výtěžky z rostliny působí preventivně proti vícerým onemocněním

Stejně tak je Yohimbe podpůrných prostředkem při optimalizaci tělesné hmotnosti, zlepšení stavu a výkonnosti svalů a při zlepšení stavu vyčerpání. To je taky důvod, proč se vyskytuje v mnohých výživových doplňcích a doplňcích stravy určených pro sportovce a kulturisty.

ZAJÍMAVÉ A UŽITEČNÉ INFORMACE

Jelikož tady nemám moc prostoru na odbornější informace a nechci vás ani úplně zahltit, doporučuji použít externí zdroj, například článek na Wikipedii. Je sice anglicky, ale poskytne vám všechny užitečné informace o Yohimbě, které můžete potřebovat.

Látky a složení stromu Yohimbe

Látky a složení stromu YohimbeTo, co nás při Yohimbě zajímá, je především složení jeho kůry, která se využívá v různých typech přípravků. Dominantní složkou jsou alkaloidy, jejichž je v Yohimbě obecně 20 a ve správní koncentraci mohou působit pozitivně. Pokud se to však přežene, mají negativní účinky.

Toto jsou 4 nejdůležitější skupiny látek v Yohimbě:

Alkaloidy: Největší zastoupení mezi všemi látkami, které jsou obsažené v Yohimbě mají alkaloidy. Tyto přírodní látky mají výrazný fyziologický účinek, ale ve vyšších dávkách mohou být prudkými jedy. V případě mírnějšího použití však mohou mít stimulační účinky především na lepší prokrvení některých orgánů a tkáně, případně jiné pozitivní účinky. To je taky důvod, proč se v omezeném množství používají v léčivech.

Yohimbin: Nejdůležitějším alkaloidem, ze všech 20, je alkaloid Yohimbin. Tomu se chci věnovat samostatně, nakolik se využívá jako afrodiziakum a na léčbu problémů s erekcí, zároveň i ve veterinárním lékařství. Kromě pozitivních účinků však může jeho nadměrně časté nebo nadměrně vysoké dávkování vyvolat některé nežádoucí účinky, především v souvislosti s krovním tlakem, tepem a nespavostí.

Flavonoidy: To, že má Yohimbe antioxidační účinky, je i zásluha flavonoidů. Jde o specifické látky, které lze hodně najít u ovoce, zelenině a rostlinách, jsou totiž velmi rozšířené. Obnovují v buňkách přirozený stav, brzdí degenerativní a negativní změny a zpomalují předčasné buněční stárnutí. Stejně tak pomáhají imunitnímu systému zvládat zátěž při ochraně organizmu.

Třísloviny: Třísloviny se vám nejspíš spájejí především s vínem, no jsou obsaženy o v kůře stromu Yohimbe. Nazývají se taky taniny a jde o polyfenolické sloučeniny, které jsou obsažené v kůře vícerých druhů stromů. Stejně jako flavonoidy, působí antioxidačně a zároveň zlepšují fungování imunitního systému. Snižují hladinu cholesterolu, snižují krevní tlak a zvyšují absorpci vitamínu C v těle.

Yohimbe a jeho účinky

Yohimbe a jeho účinkyJaké účinky má Yohimbe? V první řadě, podporuje zlepšení potence a zvýšení sexuální energie. To je konec konců důvod, proč se mu věnuji. Naštěstí, nejde o jediný účinek, kůra z tohoto stromu má totiž pozitivní účinky i na jiné oblasti života a především na naše zdraví. Opět ale upozorňuji, že důležité je dodržovat dávkování.

Toto jsou ty nejvýznamnější účinky, které Yohimbe nabízí:

Afrodiziakální účinky

Tím nejdůležitějším účinkem Yohimbe je jeho afrodiziakální vliv. Díky jeho působení dochází k lepšímu prokrvení pohlavní soustavy, co znamená kvalitnější ztopoření a erekci. Zároveň dochází ke zvýšení sexuálního apetitu, tedy libida. Někde jsem zachytil i jeho účinky na lepší ejakulaci, ale to potvrdit já sám nevím.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Odbourávání tuků a růst svalů

Toto je asi druhý nejčastější zmiňovaný a využívaný účinek. Yohimbe bývá velmi častě buď jedinou látkou nebo jednou z dominantních složek přípravků určených buď na snížení hmotnosti, nebo na zlepšení objemu a výkonu svalstva. Používá se taky na snížení chuti do jídla, napumpování svalů při posilování a na snížení tělesného tuku.

Zlepšení stavu kardiovaskulární soustavy

Pokud chcete podpořit lepší fungování srdce a cév, Yohimbe pomáhá například na uvolnění cév, co znamená lepší vyživování celého organizmu krví. Zároveň zlepšuje práci srdečního svalu, pomáhá na snížení cholesterolu a normalizuje krevní tlak. Toto všechno má za následek zlepšení stavu celého kardiovaskulárního systému.

Podpora vitality, mentálního zdraví a imunity

Yohimbe ovlivňuje pozitivně vitalitu a to jak fyzickou tak i mentální. Pomáhá při úzkostných poruchách a dodává pocit energie. Je dobrou podporou při horečce a na kašel. Pokud máte pocit deprese nebo vyčerpání, Yohimbe vám dodá energii a zlepší váš stav.

Zpomalení stárnutí

Díky obsahu tříslovin a flavonoidů má Yohimbe taky antioxidační účinky, čili zpomaluje předčasné stárnutí. Působením těchto látek v Yohimbě dochází k větší ochraně buněk před oxidačním stresem, následkem čeho na buňky nevplývají negativní faktory narušující jejich strukturu a funkčnost.

Další účinky

Yohimbe, konkrétně jeho kůra, se využívala v lidovém léčitelství i na zacelení rán, které se špatně hojily. Díky svým antibakteriálním účinkům urychluje hojení vnějších poranění, pomáhá na ekzémy, i když ne na všechny a míra účinků je hodně individuální v závislosti i od stavu imunitního systému.

Vedlejší a negativní účinky

Yohimbé: Vedlejší a negativní účinkyPojďme se teď podívat na nežádoucí účinky spojeny s užíváním přípravků a produktů s obsahem Yohimbe. Ty jsou spojeny s nadměrným užíváním nebo s užíváním produktů skupinami lidí, které je užívat nesmí. Pokud se tak stane, mohou se objevit bolesti hlavy, nevolnost, podrážděnost, nespavost nebo přílišné prokrvení spojivek.

Yohimbe nesmíte užívat v těchto případech:

v první řadě platí, že Yohimbe nesmí užívat těhotné a kojící ženy, právě kvůli obsahu alkaloidů a tříslovin
nehodí se ani pro osoby s vysokým tlakem a kardiovaskulárními problémy, ty by se měly o užívání nejprve poradit s lékařem
stejně tak nesmíte užívat Yohimbe společně s alkoholem, léky, které patří mezi tzv. MAO inhibitory a s potravinami se zvýšením obsahem tříslovin a tyraminu

POZOR NA DÁVKOVÁNÍ

Yohimbe může způsobovat problémy tehdy, když se překročí dávkování. Je potřeba si dávat pozor na to, abyste samotnou rostlinu a produkty z ní neužívali nejen nadměrně během jednoho dne, ale ani příliš dlouhodobě. V takovém případě se pozitivní účinek změní na negativní.

Pěstování doma

Yohimbé: Pěstování domaVzhledem na náročné klimatické podmínky, charakter a velikost Yohimbe, nelze tenhle strom ani v menším měřítku v žádném případě pěstovat doma. Naše podmínky neumožňují vůbec růst stromu, takže nemá ani smysl ho sadit.

Co je ještě důležitější, na získání kůry v dostatečném množství se musí stromy vyklučit jako celek. Za tímto účelem se pěstují komerčně, kůra se musí pokaždé dobře usušit a následně posekat na menší kousky nebo podrtit na prášek. Jediným způsobem, jak se tedy k Yohimbě dostát, je koupě hotového produktu nebo přípravku, který tuto kůru obsahuje.

Prášek, čaj, tříšť, samostatný extrakt a taky tablety

Yohimbé: Prášek, čaj, tříšť, samostatný extrakt a taky tabletyNa prodej jsou víceré formy výtěžků a extraktů z Yohimbe a to navzdory tomu, že poslední regulace značně omezily možnost prodávat kůru a výtěžky z kůry v potravinových a výživových doplňcích. Navzdory tomu však lze některé specifické produkty koupit a dokonce cena Yohimbe není ani příliš vysoká.

Tady jsou nejčastější formy produktů s obsahem Yohimbe:

Čaj

Různé druhy čajů jsou zřejmě nejpopulárnější formou využití přírodních látek obecně a to se týče nejen tradičních léčivých rostlin, ale taky Yohimbe. Koupit můžete připravené čaje, případně si je můžete připravit doma z nakoupených surovin, především tříště. Pokud si budete připravovat čaj sami, doporučuji do něj přimíchat stevii a citrón na dochucení.

Tříšť a prášek

Druhou častou formou je syrová tříšť, případně semletý prášek. Z nich můžete připravit odvary, případně zkusit přidat prášek do studeného nápoje a zamíchat. Pokud budete dělat domácí odvar, stačí 0,2 gramu tříště nebo prášku zalít litrem vroucí vody, 10 minut louhovat a pak již pouze přecedit. Nápoj užívejte nejvíc dva týdny, pak si tři týdny dejte přestávku.

Extrakty

Yohimbe se dá koupit i ve formě speciálního extraktu, nejčastěji s koncentrací 20 %. Extrakt lze míchat v tekutině, nejlépe čisté vodě a vypít. Maximální dávka je ale 0,1 gramu extraktu a ani taková forma není určená na příliš dlouhé užívání, právě kvůli vysokému obsahu alkaloidu Yohimbin.

Výživové doplňky na odbourání tuků

Pohodlnější formou jsou výživové doplňky ve formě kapslí určených na perorální užití a zapití vodou. Jde nejčastěji o speciální doplňky stravy určeny na odbourání tuků, podporu chuti do jídla a zlepšení výkonnosti pro kulturisty. Tyto doplňky totiž mají za cíl posilnit napumpování svalů a působí jako termogenní extender.

Tablety pro muže na potenci

Poslední formou jsou speciálně tablety určeny pro muže na zlepšení jejich potence a erekce. V tomto případě je však Yohimbe pouze doplňující součástí, co je ale pozitivní z hlediska užívání, dávkování a nežádoucích účinků. Na zlepšení potence, zvýšení libida a zlepšení kvality ztopoření jsou dle mě tyto tablety nejlepší možností.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Užívání a dávkování Yohimbe

Užívání a dávkování YohimbeSprávné užívání a přesné dávkování bez nadměrné konzumace produktů s obsahem Yohimbe jsou alfa a omega využití všech pozitivních účinků, které tento strom pro nás přináší. Dodržujte všechny doporučení od výrobce a zároveň se vyhýbejte všem faktorem a lékům, které jsou v kontraindikaci s užíváním rostliny.

Co se týče konkrétního dávkování, obecné doporučení jsou následující:

čaj a odvar se pijí nejvíc třikrát denně, pokud si připravíte nějaký doma samostatně, dávejte pozor, abyste tam nepřidali více než 0,2 gramu samotné suroviny
u čajů a studených nápojů vyrobených z extraktu nebo prášku platí, že užívání je možné nejvíc 2 týdny a pak si dejte alespoň 3 týdenní přestávku
tablety se užívají dle doporučení výrobcem, většinou je to v objemu 1 až 2 kapsle za den, stačí je zapít vodou

Jak fungují tablety s obsahem Yohimbe a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem Yohimbe a proč je doporučujiPojďme se podívat teď blíž na tabletovou formu užívání Yohimbe. Když mluvím o tabletách, nemám ale na mysli výživové doplňky pro sportovce na odbourání tuků, ale produkty určeny speciálně na potenci, libido a erekci. V nich je Yohimbe pouze jednou z vícerých složek v rámci komplexně namixovaného složení.

Tyto tablety působí přitom na prostém principu:

Speciální kombinace přírodních účinných látek doplněna o aminokyseliny, minerály, vitamíny a stopové prvky pomáhá svou přítomností v těle k lepší erekci a libidu

Je nutno však otevřeně říct, že Yohimbe se nachází opravdu pouze v málo značkách tablet. Naštěstí, nevadí to, nakolik její účinky zastoupí extrakty či výtěžky jiných rostlin s hodně podobnou charakteristikou. Pokud se však rozhodnete po těchto tabletách sáhnout, zvolte raději ty s komplexním složením.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Yohimbe bude sice pouze jednou z vícerých částí a látek, no na druhou stranu, takové tablety mají oproti čajům a jiným produktům pouze s obsahem Yohimbe několik výhod:

díky komplexnímu složení mohou mít i komplexní účinky, některé látky mohou například podpořit nejen libido, ale taky spermatogenezu nebo plodnost
přípravky s komplexním složením jsou nastaveny tak, aby měly co nejmenší nežádoucí účinky, a toto mohu opravdu potvrdit i já sám
nezanedbatelným plusem je taky fakt, že přípravky tohoto typu podléhají testování a ověřování v praxi, takže víte, do čeho jdete

Netvrdím samozřejmě, že jde o nějaký „všelék“, dokonce tablety, které mám na mysli já, nejsou ani léky. Jsou volně dostupnými přípravky, které získáte bez předpisu, ale zároveň to nijak nesnižuje jejich účinnost. Mám s tím bohaté zkušenosti a nejsem sám, podobné přípravky užívají s velkou spokojeností statisíce mužů.

DLOUHODOBÉ UŽÍVÁNÍ

Pokud jsem tvrdil, že produkty pouze s obsahem Yohimbe nejsou vhodné na dlouhodobé užívání, při těchto tabletách je to opačně. Nemusíte se však ničeho bát, rostliny tady není příliš hodně. Jiné složky, které přípravky obsahují, mají při dlouhodobém užívání pozitivní efekt.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Yohimbé: Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiPojďme se teď podívat na konkrétní značky tablet, které jsem i já užíval a mám s nimi své zkušenosti. Pouze málokteré obsahují Yohimbe, to však vůbec nevadí, alespoň ne z hlediska účinnosti. Pokud chcete, můžete zkusit i různé jiné produkty, včetně tablet, jejichž dominantní složkou je Yohimbe, ale já doporučuji něco jiného.

V tabulce, kterou vám teď nabízím, jsou mnou ověřeny a testované přípravky určeny na zlepšení potence a erekce u mužů. Jde o tablety čistě přírodního charakteru, jak jsem již říkal, které se hodí speciálně pro muže s problematickou potencí. Tady jsou:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.3/5 - (22 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *