Zánět prostaty

Zánět prostatyPředstojná žláza, jako se prostata odborně nazývá, je důležitá součást pohlavní i vylučovací soustavy. Zánět prostaty je jednou z nejčastějších onemocnění zánětlivého typu, které postihuje muže, no navzdory tomu u nás existuje silná tradice podceňovat to. To se nemusí vyplatit, hlavně s ohledem na možné komplikace.

Zánět předstojné žlázy může mít akutní nebo chronickou formu. Každá z nich má mírně rozdílné příznaky, přičemž akutní se projevuje obvykle intenzívněji a proto je i snadněji rozeznatelná. Může se však taky stať, že její průběh je asymptotický.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX PROSTATE

Navíc, pokud projde zánět do dlouhodobé formy trvající víc jak 3 měsíce, jde již o chronickou formu. Vzhledem k tomu, že i já sám jsem si již zánětem prostaty prošel, vím vám na základě vlastních zkušeností poradit, jak postupovat.

Co je zánět prostaty a jaké jsou příznaky

Co je zánět prostaty a jaké jsou příznakyProstata je žláza podílející se na tvorbě prostatického sekretu. Tenhle sekret je součástí ejakulátu a jeho smyslem je ulehčit pohyblivost spermií a zajistit jejich co nejdelší přežití. Je teda zřejmé, že prostata přímo ovlivňuje potenci.

Zánět prostaty nastává při infekci této žlázy parazity

Nejčastěji jde o virusy nebo baktérie, které se mohou dostat do prostaty přes krev, lymfatické uzliny nebo přes močovou trubici

Většinou bývá zánět prostaty spojený se zánětem dolních močových cest

Prostatitida, jako se zánětu také říká, je problematická i v tom, že se může objevovat dlouhé roky bez příznaků. Skrytý zánět se pak může odhalit náhodou, například když se hledá jiné onemocnění nebo problém v okolí. Zánět se může objevit prakticky u kohokoliv, bez ohledu na věk nebo celkový zdravotní stav muže.

Přírodní péče o prostatu

➡️ Doporučuji STOPOREX PROSTATE
– normalizování funkce prostaty
– optimální fungování močové soustavy
– komplex přírodních látek
– normální reprodukční schopnost

Cena: ✅ 619 Kč

 

Pokud se onemocnění rozvíjí pomaleji, většinou je jeho průběh následující:

ze začátku se může u muže dostavit pocit neúplného vyprázdnění, takže muž má častěji nutkání na opakované močení
pak se objeví problémy během močeni se slabším proudem moči, připadne s pocitem bolesti nebo tlaku
pokud projde do chronické formy, tak se střídají období bez příznaků a období s velmi intenzívním výskytem příznaků

Zápal prostaty může být přidružený i s jinými nemocemi, hlavně záněty v okolí. Do prostaty se pak dostane buď vzestupní cestou z močové trubice, připadne cestou sestupní z močového měchýře. Prostata se tudíž nachází v jejich těsné blízkosti, na co se vážou taky příznaky tohoto problému.

Právě proto jsou se zánětem spojeny především následující symptomy:

problémy s močením, hlavně s proudem moči a neúplným vyprázdněním se
zimnice a horečka při extrémně akutní formě prostatitidy
bolesti během močení nebo pocity tlaku
bolesti varlat, v podbřišku nebo ve spodní části zad
problémy s erekcí a pokles sexuálního apetitu
bolesti během ejakulace nebo taky výskyt krve v ejakulátu

VÝSKYT PŘÍZNAKŮ

Výše zmíněné příznaky se nemusí u každého muže vyskytovat v celé své šířce. Některých mužů mohou trápit pouze některé z nich a to například i méně intenzívně nebo méně viditelně. Existuje taky asymptotická forma, kde nejsou příznaky přítomné téměř vůbec.

Příčiny zánětu prostaty

Příčiny zánětu prostatyProstatitida může mít několik vyvolávajících faktorů a příčin. V některých případech se jim nedá zabránit, no jsou situace, kterým se dá předcházet. V každém případě platí, že ve většině případů je zánět bakteriálního nebo virusového charakteru a jeho riziko zvyšují právě níže uvedeny příčiny.

Tady jsou:

Nechráněný pohlavní styk: Pokud má muž nechráněný sexuální styk, může u něj nastat přenos virusů a baktérií, které se pak podílejí na vzniku zánětu předstojné žlázy. Přes močovou trubici se tudíž dostávají výš a způsobí infekci i samotných močových cest. Nejvíc rizikový je anální styk, ale i při klasickém vaginálním je riziko docela vysoké.

Nepravidelná nebo zadržována ejakulace: Vyšší riziko vzniku zánětu vlivem parazitární infekce může vyvolat taky nepravidelná ejakulace, především pokud je intenzita ejakulování velice nízká. Stejně tak se to děje i při zadržování ejakulace, nakolik přichází k odumírání spermií, které pak působí jako škodlivé prvky v prostatě.

Nízká hladina testosteronu: Hormonální hladina ovlivňuje u mužů vícero problémů, mezi jinými taky vyšší riziko prostatitidy. Nižší hladina testosteronu má vliv například i na nepravidelnost sexuálního styku, nepravidelnost ejakulace a také na nižší produkci samotného ejakulátu. To všechno může vytvořit podmínky pro vznik zánětu.

Invazívní zákroky do prostaty: Biopsie prostaty patří mezi zákroky, které mohou způsobit riziko zanesení infekce z okolního prostředí právě do prostaty. Nakolik se vykonává tenhle zákrok přes konečník, je přirozeně toto riziko velmi vysoké. Ačkoliv se v průběhu této procedury předpisují právě za tímto účelem antibiotika, riziko tady pořád existuje.

Chronicky zvětšená prostata: Pokud dojde k chronickému stavu zvětšení prostaty, je tady riziko průniku baktérií nebo virusů z močových cest přímo do samotné předstojné žlázy. Zvětšená prostata tudíž mnohem víc tlačí na močové ústrojenství a tak se může velmi lehce nějaký parazit dostat přes takový těsný kontakt přímo do žlázy.

Oslabená imunita: Dlouhodobě oslabená imunita může mít taky vliv na vznik prostatitidy. Běžné parazity kolující v krevním řečišti tudíž nejsou zničené již v zárodku, ale naopak, mohou se pohybovat po celém těle. Vzhledem k tomu, že prostata je zároveň aktivně prokrvená, mohou se dostat taky sem, usadit se zde a způsobit zánět.

Diagnostika zánětu prostaty

Co se týče diagnostiky zánětu prostaty, nejčastěji si muž tento problém všimne na základě vnějších projevů. Není to ale 100 % a proto je nutné odborné lékařské vyšetření. To doporučuji v každém případě, protože je důležité tak pro potvrzení samotného zánětu, jako i pro zjištění přesných příčin prostatitidy.

Vyšetření zahrnuje následující procesy a testy:

anamnéza, kterou se lékař dozví přítomnost projevů a těžkostí, které prožíváte, a může vyhodnotit, jestli se opravdu jedná o zánět prostaty a ne například o její zvětšení
fyziologické vyšetření prováděno pohmatem, kterým se zjistí tvar a velikost prostaty a dělá se přes konečník
laboratorní rozbor prostatického sekretu, který potvrdí přítomnost bílých krvinek

Cílem těchto testů a vyšetření je potvrdit přítomnost zánětu a zjistit, jestli se jedná o bakteriální nebo virusovou infekci. Dle toho se pak postupuje při léčbě, která je jednak zaměřená na odstranění infekce, ale taky na eliminování symptomů.

PREVENCE U MUŽŮ V STŘEDNÍM VĚKU

Pokud jste v středním věku, čili máte 40 let a víc, radím využít možnosti bezplatných prohlídek. Jde zpravidla o palpační vyšetření prostaty, připadne krevní obraz. Na jejich podkladě se dá včas odhalit taky prostatitida.

Jak na vyřešení zánětu prostaty

Jak na vyřešení zánětu prostatyProstatitida se musí řešit v spolupráci s lékařem, proto varuji před tím, abyste se spoléhali pouze na bylinky a podobné. Ano, mohou mít podpůrný charakter, podobné jako i jiné režimová opatřeni, ale rozhodne třeba léčit infekci pod dohledem lékaře.

Toto jsou nejčastější možnosti, které máte:

Antibiotická léčba

Jak jsem již zmínil, volbou číslo jedna musí být odborná lékařská léčba a ta v případě zánětu spočívá v užívání antibiotik. Taková léčba se aplikuje hlavně v případě akutní formy a trvá zpravidla jeden měsíc. Používají se antibiotika ze skupiny chinolonů, například ofloxacin, ciprofloxacin, nofloxacin nebo perfloxacin.

Lepší životospráva

Velmi důležité je zlepšit například i svou životosprávu, konkrétně stravování. Vynechal bych potraviny povzbuzující krevní tlak nebo příliš stimulační potraviny na masívní prokrvení prostaty. Mezi látky s podobnými účinky patří taky kofein a alkohol, čili byste měli výrazně omezit taky přísun těchto nápojů.

Zlepšení hladiny testosteronu

V rámci podpůrných opatření může pomoct i zvýšeni hladiny testosteronu, co má příznivý vliv na zdraví prostaty jako takové. Za tímto účelem doporučuji změnit jídelníček, ale využít i různé přírodní nebo bylinné přípravky. Nezavrhl jsem je naprosto, jako by se na úvod mohlo zdát, ale opět zdůrazňuji jejich podpůrnou funkci k hlavni antibiotické léčbě.

Pravidelné močení

I přes některé objektivní těžkosti při močení doporučuji snažit se co nejvíc pravidelně močit. Pomáhá to k hygieně močových cest, uvolňuje to tlak močového měchýře na prostatu a současně to pomůže rychleji odplavit parazity z těla. Určité bych se vyvaroval násilného zadržování močení.

Pravidelná ejakulace

Podobně jako pravidelné močení, taky pravidelné uvolňování ejakulátu pomáhá na zmírnění zánětu a rychlejší průběh léčby. Ven z těla se tudíž dostávají s tekutinou z prostaty taky baktérie nebo virusy, které způsobily zánět a tak lze podpořit jejich vyhubení a omezit jejich množení přímo v předstojné žláze.

Volně dostupné tablety

Tablety určeny na zlepšení zdraví prostaty pomáhají nejen při jejím patologickém zvětšení, ale stejně tak při zánětech předstojné žlázy. Jde o podpůrný prostředek na zlepšení léčby, přičemž může fungovat taky v rámci prevence. Výhodou tablet je, že mají přírodní charakter a obsahují výtěžky nebo extrakty velmi prospěšných rostlin.

Přírodní péče o prostatu

➡️ Doporučuji STOPOREX PROSTATE
– normalizování funkce prostaty
– optimální fungování močové soustavy
– komplex přírodních látek
– normální reprodukční schopnost

Cena: ✅ 619 Kč

Časté otázky o prostatitidě

Časté otázky o prostatitiděV souvislosti s tímto onemocněním jsem si na internetu hledal otázky, které se nejčastěji muži ptají na různých fórech a v diskusích. Není jich málo, takže byl tak trocha i problém vybrat ty nejdůležitější. Snažil jsem se najít ty nejvíc praktické:

 Může oddalování ejakulace pomoci vzniku zánětu?

Ano, určitě může a myslím si, že taky napomáhá. Doporučuji všem mužům, kterým bude prostatitida diagnostikována, aby tuhle sexuální techniku vynechali. Stejně tak vidím riziko například i v tzv. tantra masážích, které fungují na velmi podobném principu.

Pokud mám zánět močového měchýře, může se k tomu přidat taky prostatitida?

Může, je to navíc velice pravděpodobné. Musí však být splněny některé podmínky, hlavně musí být přítomny rizikové faktory. Rozhodně bych ale po prodělání zánětu močového měchýře nechal lékařem zkontrolovat taky prostatu, alespoň pro jistotu.

Když zanedbám léčbu, jaké komplikace mi hrozí?

Při zanedbané léčbě zánětu prostaty se zvyšuje riziko proniknutí zánětu dále. Může tudíž dojít k zánětům v močové soustavě, v nejhorším případě dokonce k zánětu ledvin a později k selhání jejich funkčnosti. Problémy se mohou dostavit i v oblasti erekce a ejakulace.

Může se v průběhu zánětu prostata masírovat?

Ne, ačkoliv se to na mnohých místech na internetu uvádí pro lepší prokrvení prostaty. Naopak, vyšší prokrvení je během léčby nežádoucí a proto bych prostatu určitě nemasíroval. To, co jej pomůže, je odborná léčba a na takové „šarlatánské“ praktiky.

Slyšel jsem, že u zánětů pomáhají brusinky. Je to pravda?

Já sám jsem brusnice využíval a mohu potvrdit, že rozhodně neublíží, naopak, měli by pomoci. Brusnice tudíž obsahují látky, které zabraňují baktériím usazovat se na stěnách sliznice prostaty, co pomáhá k jejich lepšímu likvidování. Nejsou ale hodné pro muže, kteří trpí vysokým krevním tlakem nebo onemocněním ledvin.

Jak fungují tablety na podporu prostaty a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na podporu prostaty a proč je doporučujiNa podporu prostaty a její fungování lze koupit v lékárně několik různých značek tablet a to i bez lékařského receptu. Jde o tablety podporující zdravé fungování prostaty, které snižují riziko vzniku tak zánětu prostaty, nebo její zvětšení.

Tablety však určitě nejsou jediné řešení:

Jejich složení je čistě přírodní a obsahují výtěžky nepochybně vhodných rostlin pro podporu prostaty, no rozhodně byste se na ně neměli spoléhat jako na jedinou volbu

Velkou výhodou je, že tablety můžete užívat i jako preventivní přípravek. Jelikož jsou bez lékařského předpisu, stačí si pouze vybrat značku s nejlepšími účinky a zaměřit se na dlouhodobé preventivní užívání. V kombinaci s režimovými opatřeními a zdravou životosprávou významně sníží riziko prostatitidy.

Přírodní péče o prostatu

➡️ Doporučuji STOPOREX PROSTATE
– normalizování funkce prostaty
– optimální fungování močové soustavy
– komplex přírodních látek
– normální reprodukční schopnost

Cena: ✅ 619 Kč

Co se týče jejich dalších účinků, jde zejména o následující:

zlepšují potenci, nakolik většinou ovlivňují kvalitní spermatogenezu, případně podporují lepší prokrvení pohlavní soustavy jako takové
podporují močovou soustavu, především udržují v zdravé a dobré kondici močové cesty a taky močový měchýř, čili pomáhají i v prevenci vůči infekcím v této oblasti
pomáhají k lepší hormonální hladině, hlavně tím, že v jejich složení jsou látky stimulující testosteron, který je důležitý pro prostatu, no především pro libido

Pokud se rozhodnete pro tyto tablety, nemusíte se bát žádných vedlejších účinků. Právě jejich 100 % přírodní složení, které by se dalo dokonce charakterizovat oblíbenou zkratkou „BIO“, je zárukou zdravotní nezávadnosti a co nejvíc přirozeného způsobu ovlivňování zdraví a fungování prostaty.

Co se týče užívání a dávkování, doporučuji:

tablety zapít čistou vodou a užít je před jídlem
dodržovat dávkování, protože větší dávka neznamená automaticky lepší účinky
dlouhodobější užívání tablet a to i v případě, že aktuálně prostatitidou netrpíte, hlavně pro pozitivní preventivní účinky

NA CO SI DÁVAT POZOR?

Kromě seriózních výrobců a značek tablet, které opravdu nabízejí pomoc a zlepšení fungování a zdraví prostaty, musím varovat taky před tablety, které takové pozitivní účinky nemají. Vyvarujte se neznámých značek a tabletek s pochybně nízkou cenou.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiSám jsem delší dobu užíval tablety na lepší zdraví prostaty a potvrdili se u nich pozitivní účinky jak na samotnou prostatu, tak celkově na potenci a ejakulaci. Mohu je proto naprosto s čistým svědomím odporučit, ačkoliv i zde platí, že existují značky, které nemají účinky až tak viditelné.

Pokud teda nechcete ztrácet čas s hledáním jehly v kopě sena, můžete dát na mé vlastní zkušenosti. V následující tabulce najdete ty přípravky, které mě nejvíc oslovily, a byl jsem s nimi nejvíc spokojený. Připájím taky vlastní hodnocení:

Přírodní péče o prostatu

➡️ Doporučuji STOPOREX PROSTATE
– normalizování funkce prostaty
– optimální fungování močové soustavy
– komplex přírodních látek
– normální reprodukční schopnost

Cena: ✅ 619 Kč

4.7/5 - (11 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *