Ženský orgasmus

Ženský orgasmusOrgazmus u ženy není jenom záležitostí fyziologie, ale jde o zážitek s přepojením emocí a biologické reakce. Dívat se proto na tenhle děj z pohledu mužů, kterých zajímá jenom to, jak dosáhnout dokonalý orgazmus u ženy nebo jak se takový orgazmus projevuje, není zcela na místě. I proto jsem požádal o konzultaci mou partnerku.

Výsledkem je tenhle článek, který si klade za cíl zmapovat ženský orgazmus a všechno, co s ním souvisí. Ať už jde o projevy, problémy, různé druhy orgazmů, to, jak vypadá, jaký má průběh nebo to, jak ho dosáhnout a co to vlastně je.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Dávat sem nějaký návod, postup nebo to brát jako nějaké umění příliš nechci. Rozhodně ale neopomenu ani to, jak můžete jeho dosažení a průběh zlepšit nebo jak dosáhnout nejsilnější a největší orgazmus u ženy díky podpůrným přípravkům.

Ženský orgazmus: definice, význam a průběh

Ženský orgazmus: definice, význam a průběhVyvrcholení, jak se jinak orgazmus nazývá, je přirozená reakce organizmu na sexuální dráždění a sexuální stimulaci. Jde o proces, který se odehrává na úrovni centrálního nervového systému a jeho cílem je uvolnění sexuálního napětí.

Orgazmus je důsledkem vyvrcholení pohlavní rozkoše a má vícero úrovní

Jde o psychologickou, emocionální i fyziologickou reakci vysoké intenzity

Během vyvrcholení dochází k potlačení jiných činností mozku a jiných procesů, například i k potlačení vnímání bolesti nebo k potlačení úzkosti nebo strachu

Během orgazmu dochází v mozku k intenzivnější biochemické reakci, no jde i o mimořádný stav z pohledu hormonálního systému. Během orgazmus dochází například k vyplavování oxytocinu nebo dopaminu, co může způsobit prudké změny ve vědomí a vnímání okolí. Co je však nejdůležitější, orgazmus je přirozené zakončení zdravého sexuálního styku.

Celý průběh tohoto procesu je asi takový:

ze začátku se objevuje sexuální vzrušení, nejčastěji přímou fyzickou stimulací a drážděním erotogenních zón, čím dojde k prokrvení pohlavní soustavy
po jisté době, která je velice individuální, nastupuje v oblasti genitálií ke kontrakci svalů, a to je rytmické a vůli neovládatelné
výsledkem je uvolnění svalového napětí v oblasti genitálií i celého těla, co je doprovázeno masivním uvolněním neuronů v mozku a příjemnými pocity

Orgazmus je směsí fyziologických dějů, především v rámci svalových kontrakcí, a chemickými reakcemi v mozku. Po dosažení vyvrcholení nastává fáze uvolnění a zotavení nervové, svalové i kardiovaskulární soustavy.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

U žen bych rád zmínil ještě jednu zajímavost a to je, že ženy můžou dosáhnout dva typy orgazmů. Prvním je klitorální orgazmus, kdy dojde k vyvrcholení stimulací klitorisu. Druhým je vaginální orgazmus, který je následkem vaginálního pohlavního styku.

INDIVIDUÁLNÍ FAKTORY

Přestože z fyziologického hlediska probíhá u každé zdravé ženy orgazmus stejně, je tady vícero individuálních faktorů, které ho dělají neopakovatelným. Jde především o externí faktory a i proto je u žen dosažení orgazmu podmíněné nejen fyziologii.

Jaké problémy nastávají se ženským orgazmem a jaké jsou jejich příznaky

Jaké problémy nastávají se ženským orgazmem a jaké jsou jejich příznakyV ideálním případě probíhá zdravý orgazmus bez jakýchkoliv problémů a žena ho umí dosáhnout na základě přirozeného sexuálního styku. Bohužel, v souvislosti s vyvrcholením se ale vyskytují i některé druhy problémů a komplikací.

Některé dělají dosažení organizmu nemožným, jiné jsou vážné méně. Tady jsou ty nejčastější:

Anorgasmie: Nemůžete vůbec dosáhnout orgazmus? V tom případě trpíte stavem, který se nazývá anorgasmie. Jde o neschopnost dosáhnout sexuální uspokojení a v případě ženy nelze dosáhnout vyvrcholení ani vaginálně a ani klitorálně. Může jít o primární problém, ale i sekundární, související například s psychickým stavem.

Opožděný orgazmus: Hodně žen orgazmus dosáhnout může, ale cesta k němu je příliš dlouhá. Během sexu nemůže žena dosáhnout pocit intenzivnější sexuální stimulace a vzrušení stoupá jenom velice pomalu. Typickým příznakem je, že i během orgazmu nenastane náležité vyvrcholení z hlediska sexuálního zážitku a vzrušení je v celku nedostatečné.

Bolestivý orgazmus: Tento stav nastává nejčastěji ze dvou důvodů a to buď jako následek nedostatečného prokrvení pochvy nebo jako důsledek jejího nedostatečného zvlhčení. Oba případy se projevují pocity pálení, bolesti a nepohodlí již během začátku sexuálního styku, během něj se mohou projevy stupňovat.

Vaginizmus: Vaginizmus je seriózní problém, který nemusí přímo souviset s orgazmem, ale jde o poruchu, která znemožňuje jeho přirozené dosažení. Takový stav se projevuje nemožností vniknutí pohlavního údu do pochvy v důsledku křečovitého stažení svalů pánvového dna a pochvy. Objevit se mohou i bolesti na začátku sexuálního styku.

➡️ Bohatý výběr sex pomůcek

Doporučuji Kondomshop.cz
– diskrétní doručení
– výhodné balení a slevy
– všechny druhy na jednom místě
– bohatý výběr
– kvalitní značky

Příčiny problémů se ženským orgazmem

Příčiny problémů se ženským orgazmemZmíněné problémy, ale například i nekvalitní a neuspokojivý orgazmus, mohou mít vícero příčin. Jde nejčastěji o faktory psychického a fyziologického charakteru, které mají externí původ a lze je tím pádem i ovlivnit.

Tady jsou ty, které jsou nejčastější a z pohledu vlivu nejvýznamnější:

Nedostatečné prokrvení a zvlhčení: Docela často je příčinou problémů s orgazmem fyziologický faktor a to především nedostatečné prokrvení pochvy nebo nedostatečné zvlhčení její sliznice. Může jít o důsledek nesprávné sexuální stimulace nebo poruchu samotného mechanizmu v pohlavní soustavě. Čas vod času je to však i přirozené.

Psychické faktory: Na rozdíl od mužského pohledu na sex, u žen hraje důležitou roly i psychické rozpoložení. Nevyhnutelností pro kvalitní sexuální styk a zdravé dosažení orgazmu je proto psychická pohoda a taky i citová vazba. Možná to zní jako klišé, ale statistiky tenhle názor opravdu podporují. Důležitá je i pohoda v partnerském vztahu.

Hormonální problémy: Podobně jak u mužů, i u žen může hormonální nerovnováha a hormonální změny způsobit problémy v sexuální oblasti. Nízká hladina pohlavních hormonů například může způsobit nízké libido a nízký sexuální apetit, co se projeví na nedostatečné chuti na sex a problémy s dosažením orgazmu.

Záněty a jiné onemocnění: Mezi příčiny, které negativně ovlivňují sexuální styk a dosažení ženského orgazmu, patří i různé infekce, příčiny nebo onemocnění nádorového charakteru, které se týkají pohlavního systému. Nejčastěji jde o různé záněty močového ústrojenství nebo infekce postihující vnější genitálie.

Vliv léků a jiných látek: Hormonální antikoncepce, antidepresíva a další léky mohou mít negativní vliv na dosažení vyvrcholení a jeho kvalitu. Podobně je to i s některými omamnými látkami, ať už jde o alkohol, nikotin nebo některé nelegální látky. Ty mohou způsobit i problémy během samotného sexuálního styku.

Nedostatek zkušeností: Posledním důvodem, který může být za problémy se ženským orgazmem, je nedostatek zkušeností a poznání. Hodně žen se nikdy nezabývalo vlastní sexualitou a proto ani neumí, jakým způsobem dosáhnout orgazmus. Problémem může být i nezkušený partner.

KOMBINACE VÍCERÝCH FAKTORŮ

Většinou platí, že za problémy s dosažením orgazmu nemusí být jenom jedna příčina, ale jde o směs vícerých fyziologických, mentálních i dalších faktorů. Na to je nutno pamatovat především během hledání řešení, aby to bylo co nejvíc efektivní.

Jak zlepšit ženský orgazmus

Jak zlepšit ženský orgazmusKdyž jsme si již řekli něco víc o konkrétních problémech s dosažením kvalitního a uspokojujícího orgazmu, o projevech a taky o příčinách problémů, nyní se podívejme na možná řešení. Víceré jsou využitelné i obecně pro zlepšení sexuálního života.

Tady jsou ty, které jsou nejefektivnější a nejčastější:

Masturbace, cvičení a trénink

Poznání své sexuality je pro dosažení orgazmu základ. Jak na to? Cvičením a masturbací. Jde o jakýsi sexuální trénink, kdy žena sama zjistí, co jí dělá největší potěšení a za jakých podmínek. Prostřednictvím například Kegelovych cviků nebo různých sexuálních pomůcek může taky posílit svalstvo pochvy.

Omezení externích negativních faktorů

Jak jsem již říkal, různé druhy léků, ale i psychologické externí faktory, to všechno působí negativně na sexuální zážitek u žen a i na dosažení orgazmu. Je nutno proto tyto faktory co nejvíc omezit, čili vysadit léky, omezit alkohol a snažit se vyřešit eventuální partnerské nebo psychologické problémy.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Změny během styku

Jak dosáhnout kvalitní nebo nejlepší ženský orgazmus? Především zlepšením samotného průběhu pohlavního styku. Na základě sebepoznání se dají udělat například změny během předehry, zlepšit sexuální dráždění, přidat sexuální hry, hračky, změnit rutinu. Pokud se k tomu přidá i iniciativnější partner, lepší orgazmus nebude problém.

Podpůrné přípravky

Vícero faktorů, především fyziologického a hormonálního charakteru, můžete ovlivnit pomocí podpůrných přípravků. Mám na mysli různé druhy tablet na vnitřní užití, ale i krémů nebo gelů, které mohou pomoct zlepšit prokrvení a zvlhčení pochvy a ulehčit tak dosažení orgazmu. Jejich výhodou je, že mají rostlinné složení.

Léčba zánětu nebo infekce

Jsou situace, kdy může pomoct pouze lékař. Pokud se u vás vyskytují typické příznaky a symptomy pro různé druhy infekcí, zánětů a jiných onemocnění gynekologického charakteru, rozhodně navštivte lékaře. V takovém případě se nejčastěji nasadí farmakologická léčba, vyléčit je někdy potřeba i partnera.

Nejčastější otázky o ženském orgazmu

Nejčastější otázky o ženském orgazmuNakolik je téma orgazmu u žen velice populární, na internetu lze najít velké množství otázek, které se jí týkají. Některé se ptají i muži, některé zas ženy, no hodně z nich ukazuje, jak málo se o ženské sexualitě ví. Proto jsem se rozhodl na ty nejčastější otázky odpovědět:

Je lepší vnitřní vaginální orgazmus nebo vnější klitorální?

Přestože jde o otázku, jejíž odpověď je dost subjektivní, většina žen se shoduje asi v tom, že lepší je vaginální orgazmus. Záleží však i od partnera, nakolik je potřebná správná technika a dostatečná velikost penisu. Vždycky je ale důležitá i praxe a to především ze strany muže, no stejně taky psychická pohoda ženy.

Může žena dosáhnout mnohonásobný orgazmus?

Ano, vícenásobný orgazmus dokonce mnoho žen zažívá pravidelně. Jsou nato potřebné dvě věci a to mentální uvolnění a cvičení. Nejlepší je kombinace vlastní masturbace, díky které žena zjistí, co se jí líbí, a cviky na posilnění svalstva pánvového dna. Nejznámějšími cvičeními tohoto typu jsou Kegelovy cviky.

➡️ Bohatý výběr sex pomůcek

Doporučuji Kondomshop.cz
– diskrétní doručení
– výhodné balení a slevy
– všechny druhy na jednom místě
– bohatý výběr
– kvalitní značky

Jaké jsou nejlepší polohy pro dosažení orgazmu?

Přestože i toto je poměrně dost subjektivní otázka, statisticky se ukazuje, že nejlépe se dosahuje ženský orgazmus tehdy, když může penis proniknout co nejvíc do zadní části pochvy. Dosáhnout takový stav se dá nejlépe při poloze zezadu a při poloze obrácené jezdkyně, kde žena může lépe určovat směr penetrace.

Jak se dá dosáhnout mokrý orgazmus?

Nakolik jde o specifický typ vyvrcholení, jeho dosažení nemusí být samozřejmostí u každé ženy. Mokrý orgazmus závisí od dráždění oblasti 2 cm po vstupu do vagíny v blízkosti močové trubice a od polohy na zádech za současného tlaku na oblast podbřišku. Chce to ale hodně cviku ze strany muže i ze strany ženy.

Je normální, pokud žena nedosáhne orgazmus?

Odpovídat kategoricky ano nelze, je to možná příliš troufalé, ale já si troufám takovou odpověď dát. Minimálně to totiž není přirozené zakončení zdravého sexuálního dráždění, no tady je nutno dát za vinu nejen mužům, ale i ženám. Hodně z nich se o svou sexualitu málo zajímá a může mít i mentální blok.

Jak fungují tablety na zlepšení ženského orgazmu a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na zlepšení ženského orgazmu a proč je doporučujiPokud chcete dosáhnout lepší orgazmus, můžete využít kromě některých změn a opatření i podpůrné prostředky ve formě tablet. Jde o výživové doplňky, jejichž cílem je zlepšit vnímání sexuálního dráždění a tak zintenzivnit vyvrcholení.

Užívání těchto tablet je založeno na principu:

Pravidelným užíváním dle předepsaného dávkování dochází v těle ke zlepšení prokrvení pohlavní soustavy, co zvyšuje intenzitu orgazmu při sexuální stimulaci

Tablety mají přírodní složení, nakolik pozůstávají z rostlinných extraktů a výtěžků různých bylin, především z kategorie přírodních afrodiziak. Pokud jsou tyto účinné látky doplněny ještě například o minerály nebo aminokyseliny podporující lepší prokrvení celé pohlavní soustavy, je vliv na orgazmus při dlouhodobém užívání znatelný.

Kromě toho mají tablety i vícero jiných výhod:

koupit si je můžete bez problémů i bez předpisu a receptu, nakolik jde o volně dostupné výživové doplňky
díky složení bez syntetických účinných látek je působení přirozené a to i při dlouhodobém užívání, netřeba se bát vedlejších účinků
vícero značek si můžete koupit pohodlně přes internet a to přímo z oficiálních eshopů i u nás

V rámci bohatých účinků působí tyto přípravky ve vícerých oblastech:

Zvyšují libido: Bylinné složení většiny tablet způsobuje zvýšení sexuálního apetitu, co působí na vyšší libido a chuť na sex

Pomáhají zlepšit orgazmus: Pomocí zlepšení prokrvení pohlavního systému a intimní oblasti lze dosáhnout intenzivnější vyvrcholení

Podporují vitalitu: Kromě vlivů v sexuální oblasti pomáhají složky v přípravcích i na zlepšení fyzické a mentální vitality

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

KRÉMY A GELY

Kromě tablet existují i různé druhy gelů a krémů na vnější použití, dokonce se dají koupit takové přípravky jedné značky v rámci balíčku. Žena tak může prožít intenzivní orgazmus a zároveň vytěžit maximum z různých forem přípravků.

Tablety, které vyzkoušela má partnerka a její zkušenosti s nimi

Tablety, které vyzkoušela má partnerka a její zkušenosti s nimiNa rozdíl od přípravků pro muže, musím uznat, že ženy to mají s podpůrnými prostředky o něco těžší. Nabídka není až tak široká a i to málo není vždycky automaticky kvalitní, je nutno si proto dobře vybírat. Víceré levnější přípravky mají v praxi jenom minimální účinnost a to je velká škoda.

Má partnerka však má naštěstí i dobré zkušenosti, například se značkou Stoporex Woman. Pokud si budete vybírat nějaký konkrétní produkt, ať už tablety, krém nebo gel na podporu orgazmu, vždycky se zajímejte o reference z praxe. Ty její jsou uvedeny v přiložené tabulce.

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze

5/5 - (1 vote)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *