Zinek

Zinek: účinky, dávkování a ve kterých potravinách jeZinek je minerál, který se vyskytuje ve spoustě potravin. Pro náš organizmus má význam především z hlediska pozitivních účinků na kůži, nehty, vlasy a dokonce i z hlediska erekce. Nevěříte? Nuže, jeho přítomnost téměř ve všech volně dostupných tabletách na erekci je toho důkazem.

Navíc, tento minerál ovlivňuje také plodnost u žen a to především tehdy, když dlouhodobě užívaly hormonální antikoncepci. U mužů ovlivňuje kromě lepší erekce ještě libido, takže je obecně prospěšnou látkou pro potenci samotnou.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Využitelnost Zinku v našem těle však závisí od vícerých faktorů, některé látky zhoršují například jeho vstřebatelnost z běžných potravin. I to je důvod, proč upřednostňuji tabletovou formu. Ale pojďme pěkně po pořádku.

Zinek: původ, popis a využití

Zinek: původ, popis a využitíZinek je minerál a stopový prvok běžně se vyskytující v přírodě a náš organizmus ho bezpodmínečně potřebuje na své fungování. Jeho nedostatek se projeví především na kůži a vlasech, no je důležitý také pro kostní tkáň. Jeho nadměrné množství je pro lidský organizmus negativní, především v trávicí, pohybové a vylučovací soustavě.

Z chemického hlediska je Zinek prvek používán jako součást slitin, přičemž je bohatě zastoupen v zemské kůře a v mořské vodě

Tento stopový prvek je bohatě zastoupen v potravinách a v těle živočichů

V lidském těle ho jsou jenom 2 až 3 gramy, až 90 % ho je v kostech, zbytek především v kůži

Zinek je nevyhnutný pro fungování vícerých procesů v těle, ačkoli ho je oproti jiným minerálům a stopovým prvkům poměrně malé množství. Má však velice pozitivní vlastnosti a to také v sexuálním životě, takže je přirozeně součástí tablet na erekci nebo zvýšení libida. Pozor si je však potřeba dát, abyste se ním nepředávkovali, pak má negativní účinky.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

A kdo potřebujete Zinek ze všech nejvíc? Především tyto skupiny:

muži v středním věku, kteří mají snížené libido a problémy s kvalitou erekce
lidi s vyšší fyzickou aktivitou, především sportovci
senioři nad 60 let
těhotné a kojící ženy a to především pro správný vývin plodu
lidi co v malé míře konzumují maso nebo živočišní produkty
pacienti s celiakií a zánětlivými onemocněními střev, kteří mají snížené množství minerálů
lidi nadměrně konzumující alkohol
lidi s problémy pokožky, vlasů a se sníženou imunitou

Zinek se dá přijímat prostřednictvím potravy s rostlinným nebo živočišným charakterem, no jenom to nestačí. Nízká hladina tohoto prvku rozhoduje v případě mužů například také o potenci a právě proto je nezbytné ho dodatečně užívat tehdy, když máte problémy v této oblasti.

ODBORNĚJŠÍ INFORMACE

Na známé internetové encyklopedii Wikipedii je o Zinku komplexní článek. Najdete v něm především informace a údaje odbornějšího charakteru, takže pokud byste byli zvědaví na tento typ informací, je to dobrý externí zdroj.

V kterých potravinách lze Zinek najít

V kterých potravinách lze Zinek najítPojďme se teď podívat na to, kde lze Zinek v potravě najít. Mezi velice bohaté zdroje patří živočišní produkty, především rudé maso. Jsou však i rostlinné zdroje, no bez ohledu na původ zdroje platí, že abychom mohli očekávat od Zinku nějaké účinky v sexuální oblasti, jenom potraviny stačit nebudou.

Navzdory tomu doporučuji konzumovat pravidelně především tyto druhy potravin:

Maso: Jako jsem napsal již v úvodu, hodně Zinku obsahuje maso, konkrétně to rudé. Chudší hovězí nebo vepřové maso je skvělým zdrojem mnohých minerálů, ale především zinku. To samé platí o kuřecím masu, například kuřecí prsa jsou dobrým zdrojem tohoto minerálu.

Mořské plody: Pokud máte rádi plody moře, určitě se potěšíte, že vícero z nich je skvělých zdrojem Zinku. Jde například o ústřice, humři, kraby a některé mořské živočichy s rudým masem.

Zelenina: Zelenina je velice prospěšná a zdravá pro naše tělo kvůli bohatému obsahu vitamínů a minerálů. Zinek se nejvíc nachází v špenátu, brokolici, česneku, zelí a taky v zelené nati.

Ořechy a semena: Podobně jako u Hořčíku, aj pro Zinek platí, že víceré druhy ořechů jsou velice dobrým zdrojem tohoto minerálu. Jde například o arašídy nebo o piniové ořechy. Stejně tak můžete konzumovat kvůli Zinku i dýňová semena.

Luštěniny a zrna: Ovesné vločky, hnědá rýže, pšeničný chléb, quinoa, obiloviny a celozrnné výrobky, to všechno je bohaté na Zinek. Kromě toho ho lze najít i v některých luštěninách, například v černé nebo zelené fazoli, hummusu nebo v čočce.

Mléčné výrobky: Mléko a mléčné výrobky jsou skvělým zdrojem Zinku, a navíc i Vápníku. Tady doporučuji především nízkotučné mléko, nízkotučné jogurty a kvalitnější sýry z kravského mléka.

Další zdroje: Kromě výše zmiňovaných zdrojů se nachází Zinek například ještě v houbách nebo v inaktivních pivovarských kvasnicích. Podobně například také sója obsahuje Zinek, kde může být sójové mléko bezlaktózová náhrada toho klasického kravského.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Zinek a jeho účinky

Zinek a jeho účinkyZinek je velice známým především svým pozitivním účinkem na pokožku, vlasy a nehty, no zdaleka nejde o jeho jediný účinek. Tento minerál je klíčový pro fungování některých základných procesů v těle, ale například i pro zdraví našich smyslů. Díky svému působení na hormony a cévy je velice dobrým prostředkem pro podporu potence.

Na co je dobrý Zinek? Toto jsou jeho nejdůležitější účinky:

Lepší erekce

Zlepšení erekce a ztopoření díky Zinku? Ano, především kvůli podpoře lepšího prokrvení cév a lepší práce srdce. Tento minerál příznivě ovlivňuje zdravé fungování srdce, které může pumpovat dostatek krve i do periferních cév a tak dochází k lepšímu prokrvení pohlavní soustavy včetně penisu, ale například také prostaty. Navíc Zinek snižuje hladinu cholesterolu, co je doslova nepřítel erekce.

Vyšší libido

Zinek ovlivňuje hormonální hladinu, především prostřednictvím podpory tvorby anabolických hormonů, melatoninu, regulace dopaminu a prostřednictvím působení na inzulín. Toto všechno příznivě ovlivňuje opět erekci, no díky podpoře syntézy testosteronu dochází také ke zvýšení libida.

Na akné i na vlasy

Kůže, vlasy a nehty, to jsou přesně ty části našeho těla, kde je dostatek Zinku nevyhnutelný. Látka příznivě působí na vyrážky, ovlivňuje zvýšenou tvorbu mazu, podporuje dobrou kondici nehtů a zlepšuje zdraví vlasů.

Imunita a hojení ran

Protivirové a antibakteriální působení Zinku pomáhá zlepšovat imunitu. Zinek především u dětí a u starších lidí příznivě působí na snížení rizika infekčních onemocnění a posilňuje fungování imunitního systému. U žen je také dobrou prevencí před mykotickými infekcemi pochvy. Látka také podporuje lepší a rychlejší hojení vnějších poranění.

Podpora smyslů

Správné fungování čichu, zraku a chuti je důležité pro každého člověka, a pokud máte v této oblasti problémy, je Zinek opravdu efektivním řešením. Minerál zároveň ochraňuje buňky těchto receptorů a smyslů před oxidačním vlivem a předčasným stárnutím, díky čemu fungují lépe a déle.

Fyzická a psychická pohoda

Zinek užívají sportovci a lidi s nadměrným fyzickým nebo psychickým zatížením a velice dobře vědí proč. Minerál působí pozitivně na výkonnost organizmu, růst, fyzickou vitalitu, ale pomáhá také na nervovou činnost, tlumí deprese a uklidňuje nervový systém.

Další důležité účinky

Zinek podporuje metabolizmus cukrů, bílkovin i tuků, podílí se na syntéze nukleových kyselin, neutralizuje škodlivé účinky alkoholu, podporuje tvorbu kostní tkáně a užívá se například i jako podpora léčby rakoviny prostaty.

Vedlejší a nežádoucí účinky

Vedlejší a nežádoucí účinkyS užíváním Zinku nebývají spojené žádné negativní účinky, samozřejmě, v případě, že to nepřeženete. Nadměrně vysoká konzumace této látky může vést k problémům, takže je určitě vhodné dodržovat maximální denní dávku. Pozor si dávejte při souběžném užívání léků na žaludeční kyselinu, hormonální antikoncepce a léků z kategorie diuretik.

Co se týče vedlejších účinků, mohou se dostavit v těchto případech:

při nadměrném užívání, například vysoce nad 100 mg denně, se dostaví trávící problémy, při dlouhodobě překračovaných dávkách i poruchy svalstva, selhávání ledvin a vyskytnout se může i chudokrevnost
pokud budete užívat například 30 mg denně delší dobu, potřebujete k tomu užívat i 2 až 3 mg mědi pro správnou rovnováhu těchto látek v těle
pokud nebudete respektovat kontraindikace s některými specifickými léky ovlivňujícími hladinu hormonů, ohrožujete činnost ledvin nebo činnost srdce

JAK ZJISTIT PŘEBYTEK ZINKU V TĚLE?

Dobrým znamením, jak zjistit nadměrnou hladinu Zinku v těle a jeho nadbytečný denní příjem, je chuť v ústech. Pokud budete cítit divnou kovovou chuť, je to znamení, že máte moc Zinku v těle a pak se mohou dostavit vedlejší účinky.

V potravinách, šumivé tablety, kapsle, oleje i kapky

V potravinách, šumivé tablety, kapsle, oleje i kapkyKromě potravin, co je sice nejpřirozenější, ale zároveň nejméně efektivní příjem Zinku z hlediska účinnosti na erekci a potenci, existuje několik dalších forem. Já osobně mám nejradši tablety kvůli snadnému užívání a dávkování, ale ani jiné formy nejsou špatné.

Představím vám je o něco detailněji:

Potraviny

Zařadit mořské plody, ořechy nebo některé jiné potraviny s vyšším obsahem Zinku do jídelníčku nemusí být žádný problém. Především však doporučuji ústřice, které jsou zároveň známým afrodiziakem zvyšujícím sexuální touhu. Abyste však mohli zlepšit erekci nebo libido dlouhodobě, jenom potraviny nebudou stačit.

Olej

Zajímavou možností, jak přijímat Zinek do těla, je olej vhodný na přípravu pokrmů v rámci studené kuchyně. Například dýňový olej obsahuje docela zajímavé množství nejen Zinku, ale i Vápníku, Železa a jiných látek podporujících zdraví a také potenci. Rozhodně doporučuji!

Kapky

Další zajímavou formou jsou kapky s obsahem kombinace různých minerálů, především Zinku, Manganu nebo Železa. Jde o výživový doplněk s komplexním účinkem, no pokud ho budete kombinovat s jinými formami, může vám pomoct zlepšit zdraví a především zvýšit sexuální energii.

Šumivé tablety

Ve formě šumivých rozpustných tablet se dá Zinek koupit nejen jako samostatný minerál, ale také v kombinaci například s Magnéziem, Vápníkem nebo v multivitaminových tabletách. Jako podpůrná forma je to určitě dobrá možnost, ale zázraky ohledem zlepšení erekce určitě nečekejte.

Tablety

Klasické tablety jsou dle mě nejlepší forma. Můžete si koupit například výživové doplňky pouze s obsahem Zinku, případně v kombinaci s jinými látkami jako jsou Hořčík nebo Selén. Druhou možností, kterou dávám do pozornosti z vlastní zkušenosti, jsou tablety speciálně určené na podporu potence. Tady máte na výběr vícero značek a typů, například přímo na prodloužení erekce nebo zvýšení libida.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Užívání a dávkování minerálu Zinek

Užívání a dávkování minerálu ZinekSprávné užívání a dávkování je základem získávání benefitů z tohoto minerálu. Pokud se chcete vyhnout vedlejším účinkům a zároveň pocítit co nejvíc pozitivní účinky Zinku na organizmus, řiďte se doporučeným dávkováním od výrobce konkrétního výživového doplňku.

Dodržujte současně tyto zásady:

nepřekračujte maximální denní dávku, která je u dospělých 15 mg denně, u dětí 7 mg denně, u těhotných žen do 20 mg denně a u sportovců do 25 mg denně
vždy si zvolte takový výživový doplněk, který má jenom 100 % přírodní složení a je bez konzervačních látek, barviv a chemicky vyráběných doplňkových látek
neužívejte Zinek těsně před nebo po kávě nebo jiném nápoji s obsahem kofeinu, nakolik ten snižuje vstřebání Zinku do těla; to samé platí i pro látky z kategorie fytátů
olej s obsahem Zinku užívejte jenom pro studenou kuchyň, nikdy ne na tepelnou úpravu
dávkování kapek a výživových doplňků by mělo být přesně dle doporučení výrobce, obvykle je to 1 tableta za den nebo její ekvivalent
pro sportovce je nejlepší forma v podobě chelátu

Jak fungují tablety s obsahem Zinku a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem Zinku a proč je doporučujiZinek se nachází téměř v každé značce tablet na podporu potence nebo libida. Kromě toho ho můžete najít jako samostatný výživový doplněk, případně v kombinaci například s Hořčíkem, Vápníkem nebo některými jinými vitamíny. Všechny tyto tablety fungují na velice podobném základu ohledem složení.

Je tady ale několik odlišností:

V běžných výživových doplňcích je Zinek jediná nebo podstatná složka, u tablet na potenci je doplňkovou látkou k jiným extraktům z různých rostlin

Mým favoritem jsou pochopitelně především tablety speciálně podporující erekci a libido, nakolik s nimi mám nejlepší zkušenosti ohledem výsledků a účinnosti. Nezavrhuji ale ani všeobecné výživové doplňky a mohu je s klidným svědomím doporučit, například pokud byste je chtěli střídat právě s tabletami na erekci.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Pokud ale máte akutní problémy s erekcí právě teď, doporučoval bych začít právě tabletami navrženými speciálně na tento problém. Tady jsou 3 nejdůležitější důvody, proč tak udělat:

složení těchto tablet je speciálně přizpůsobeno přímo na pomoc s potencí, vybrat si můžete také speciální tablety na zvýšení libida nebo oddálení ejakulace
díky 100 % přírodnímu složení se nemusíte bát žádných vedlejších účinků a kontraindikací s jinými léky je taky velice málo
na rozdíl od běžných výživových doplňků slibují ty nejlepší značky i vrácení peněz v případě nespokojenosti s účinky

Velikou výhodou je, že oba typy tablet se dají získat bez lékařského vyšetření a předpisu. Nemusíte tak navštěvovat žádného lékaře a absolvovat žádné vyšetření. Při užívání to můžete dokonce střídat, takže například 3 měsíce budete užívat tablety přímo na erekci a další 3 měsíce všeobecné výživové doplňky.

JENOM OVĚŘENÉ ZNAČKY

Bez ohledu na to, jestli budete užívat specializované tablety na erekci nebo přípravky ve formě běžných výživových doplňků, určitě se soustřeďte jenom na ověřené a známé značky. Nevyhnutelností je, aby byl produkt schválen Úřadem veřejného zdravotnictví ČR.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiJelikož na našem trhu je poměrně široká nabídka různých přípravků a výživových doplňků opravdu široká, je někdy těžké se v tom všem orientovat. Abych vám to usnadnil, připravil jsem si pro vás přehled těch značek, s kterými jsem byl nejvíc spokojen a které měly nejlepší účinky.

Vzhledem k tomu, že jde o výživové doplňky s přírodním obsahem, na projevení účinků je nutné dlouhodobější užívání. Míra účinnosti je u každého individuální, ale věřím, že budete s následujícími značkami spokojení i vy:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.5/5 - (6 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *