Ztráta libida

Strata libidaLibido je prostý název pro chuť na sex u mužů. Někdy se libido nazývá synonymicky i sexuální apetit, co možná ještě lépe vyjadřuje podstatu tohoto slova. Ne u každého muže je libido samozřejmě stejné, někdo má proste víc chuti na sex a víc sexuální energie, někdo méně.

Pokud je libido v pořádku, je v pořádku taky partnerské spolužití v intimní oblasti. Hned, jak nastane problém s libidem, projeví se to v celém partnerském vztahu. Je to zkrátka něco podobné, jak problémy s erekcí.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Libido navíc s erekcí a potencí velmi úzce souvisí. Vícero příčin, které jsou spojeny se snížením nebo ztrátou libida, se tudíž vztahují i na další sexuální problémy. Proto byste rozhodně neměli ztrátu chuti na sex podceňovat.

Kdy je libido nízké a jaké jsou toho příznaky

Kedy je libido nízke a aké sú toho príznakyVzhledem k tomu, že změřit libido explicitně nelze, je potřebné se při určení jeho stavu soustředit především na vnější projevy a chování muže v sexuální oblasti. Patrně nabádám na jistou dávku obezřetnosti, nakolik mnoho mužů má sklony přehánět.

Libido vyjadřuje přirozenou sexuální chuť na pohlavní styk

Pokud je nízké, projevuje se snížením frekvence sexuálního styku muže s partnerkou

Druhým znakem může být nedostatečný zájem o uspokojení také prostřednictvím masturbace

Problém zpravidla začíná postupně, co ztěžuje jeho identifikaci. Na začátek se dostaví mírné snížení libida, co se odrazí například v méně častém sexuálním styku. Když se takový znak ignoruje, muž postupně zcela ztrácí zájem o sexuální kontakt a dokonce i o vlastní sebeuspokojení. To je přitom pro každého člověka zcela přirozené.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Pokud funguje libido správné, má to vliv na celkovou potenci muže:

zdravé libido může radikálně ovlivnit například rychlost nástupu erekce, nakolik když má člověk dostatečnou sexuální energii, má i lepší erekci
když je libido dostatečné, projevuje se to taky na sexuální výdrži, především na udržení erekce a následně na délce pohlavního styku
libido je důležité i pro plodnost, nakolik faktory ovlivňující jeho stav ovlivňují například i spermatogenezu

Libido ovlivňuje u mužů celou jejich sexualitu a sexuální chování. Mnoho jiných problémů například s erekcí má kořeny právě v poruchách libida a jeho ztrátě. Vzhledem na tyto souvislosti je proto důležité dbát na zdravé fungování libida a nespoléhat se na to, že jeho ztráta není dosud natolik viditelná.

S nízkým nebo nedostatečným libidem se spojují také následující symptomy:

problémy s dosažením erekce
nechuť na sexuální styk a zanedbávání sexuálního kontaktu
snížení zájmu i o intimnosti drobného charakteru
problém s ejakulací, například její opoždění
ochabnutí erekce po velmi krátkém čase
problémy s chováním, především velká nerovnováha, nervozita a podobně

DLOUHODOBÉ POZOROVÁNÍ

Dřív, jak definitivně dojdete k závěru, že s vašim libidem není něco v pořádku, doporučuji dlouhodobější pozorování stavu. Krátkodobý pokles libida například v důsledku stresu nebo nějaké nemoci bych zajisté nepřeceňoval.

Příčiny slabého libida

Príčiny slabého libida

Seznam faktorů a příčin, které mohou způsobit problémy s libidem, je poměrně dlouhý. Některé příčiny jsou poměrně exaktní, například problémy hormonálního charakteru způsobené nemocemi. Jiné faktory jsou ale méně konkrétní a proto i hůře odhalitelné.

Za ztrátou nebo nízkým libidem mohou být:

Problémy ve vztazích: Ačkoliv mnohokrát problémy s libidem ovlivňují negativně vztahy, někdy to může být i opačně. Pokud muž přestane být ve vztahu spokojen a zároveň nevyhledává ani alternativy, postupně přestane mít chuť nejen na vztah, ale i na intimnosti a sexuální kontakt nevyjímajíc. Libido pak klesá až na naprosté minimum.

Nemoci: Různé druhy nemocí, například kardiovaskulárního nebo metabolického charakteru, mohou souviset se snížením libida. Nejčastěji jde o cukrovku, problém s cholesterolem, obezitu nebo problémy se žilami. Taktéž různé infekce a záněty, například kvasinkového charakteru, souvisí s nižším libidem a to nejen u mužů, ale taky u žen.

Nízká hladina testosteronu: Jedna z nejčastějších příčin nízkého libida je nízká hladina hormonů, především testosteronu. Tento faktor se objevuje buď na podkladě patologickém, čili chorobném, nebo na podkladě stresu, zlého životního stylu a špatné životosprávy. Souviset může taky s nesprávným jídelníčkem.

Léky, alkohol a kouření: Za problémy se ztrátou libida mohou být i vedlejší účinky některých léků, především z kategorie antidepresiv, případně léků ovlivňujících hladinu testosteronu nebo prolaktinu. Kromě toho je velkým negativem alkohol a nepochybně i kouření.

Psychické problémy: Deprese, úzkosti, nervozita, příliš uspěchaný životní styl, to vše je neslučitelné se sexuální aktivitou a se sexuálním apetitem. Není divu, že právě tyto faktory mají na svědomí nejen problémy s libidem, ale mnohokrát i problémy s erekcí, ejakulací a celkově potencí.

Vyšší věk: U mužů ve vyšším věku, například nad 65 let, je přirozený pokles libida v důsledku celkového opotřebení organismu. Naštěstí, i přesto že jde o přirozený vývoj, lze některými opatřeními ztracenou chuť na sex znova najít a tenhle faktor může být z celého seznamu zde zmíněných příčin nejsnadněji řešitelný.

Príčiny slabého libida

Diagnostika ztráty libida

Diagnostika straty libida

Vzhledem k tomu, že ve většině případů není u muže zcela zřejmé, jestli a jak moc u něj nastala ztráta libida, je potřebné absolvovat i několik vyšetření. Pouze odborná diagnostika může určit tak intenzitu problému, jak i možná vyvolávající příčiny. Neříkám, abyste utíkali neprodleně za lékařem, ale v některých případech byste to měli zvážit.

Obyčejně se během diagnostiky dělají následovní testy a vyšetření:

anamnéza, která je nejdůležitější částí a tam se zjistí i možná příčina stavu
krevní obraz, který může dost napovídat o hladině cukru, cholesterolu a podobně
vyšetřeni moči, které pomůže určit přítomnost infekce nebo zánětu
hormonální rozbor, díky kterému se určí hladina testosteronu i prolaktinu

Na základe výše uvedených vyšetření se mohou stanovit příčiny a stejně tak i intenzita problému s libidem. Neříkám, že každý muž by měl absolvovat všechny vyšetření, ale pokud problémy neustanou ani po použití některých „domácích“ receptů, je to pak nutný. Přesné stanovení příčiny je dle mě klíčem k úspěšnému řešení.

ANAMNÉZA JE NA PRVNÍM MÍSTĚ

Rozhodně nejdůležitějším vyšetřením je anamnéza, díky které se může zjistit, jestli je za nízkým libidem psychologická nebo fyziologická příčina. Kromě toho, anamnéza může napovídat něco i o dalších sexuálních problémech, které může muž společně se ztrátou libida mít.

Jak vyřešit nízké nebo ztracené libido

Ako na vyriešenie nízkeho alebo strateného libida

Pokud není vaše erekce dostatečná, máte na výběr v zásadě z dvou typů řešení. První typ spočívá v odstranění příčin a to v selektivním zaměření se na tyto příčiny. Druhý typ řešení je o podpoře lepšího prokrvení penisu a i o podpoře libida nebo hladké svaloviny.

Ale pěkně po pořádku:

Léčba nebo potlačení nemocí

V případě výše zmíněných nemocí typu cukrovka, obezita nebo kardiovaskulární onemocnění, které vyvolávají problém s nízkým libidem, je řešením jejich vyléčení nebo alespoň potlačení. Platí to stejně v případě vážnějších psychických chorob, především depresívního typu, i když tu třeba opatrně dávkovat především léky s vedlejšími účinky na libido.

Změna životosprávy a životního stylu

Pokud chcete mít v pořádku nejen libido, ale celkové taky erekci, rozhodně byste měli skončit s kouřením. Doporučuji taktéž zapomenout na nadměrnou konzumaci alkoholu, ačkoli v menším množství může být dobré afrodiziakum. Důležité ale je zlepšit stravovací návyky, vyvarovat se stresu, dopřát si více oddychu a zlepšit životní styl.

Zvýšení testosteronu

Pokud je problémem dočasný pokles testosteronu, můžete zkusit podpořit jeho zvýšení. Dá se to selekcí určitých potravin obsahujících specifické aminokyseliny ve větším množství, případně pomocí výživových doplňků. V tomto případě půjde o velmi pozitivní „doping“ a testosteron můžete zvýšit opravdu velmi rychle.

Hormonální léčba

V případě, že je za problémy s hormonální hladinou vážnější příčina, například štítná žláza, narušení některých nervových center nebo seriózní nemoc, nepostačuje jen běžná doplňková léčba ve formě výživových doplňků. V takovém případě doporučuji hormonální léčbu, která může probíhat ve formě užívání tablet nebo prostřednictvím injekční formy.

Změna v partnerských vztazích

Přineste oživení do vašeho vztahu i do vaší ložnice. Základem je porozumění mezi partnery, a když toto porozumění dosáhnete, nebojte se experimentovat. Různé sexuální praktiky, které podnítí větší aktivitu a víc vzrušení, jistě budou ovlivňovat i libido. Nebraňte se ani novým zajímavým sexuálním pomůckám nebo sexuálním hrám.

Volně dostupné tablety

Na snížené libido existují i volně dostupné tablety bez lékařského předpisu. Jde o přípravky, které jsou postaveny na přírodní báze, a které obsahují různé druhy rostlin a bylin stimulujících především produkci testosteronu v těle. Výhodou je, že tyto pilulky nemají žádné vedlejší účinky. Nevýhodou je, že ne všechny účinkují stejně dobře.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Časté otázky o ztrátě libida

Časté otázky o strate libida

Snížení ani ztráta libida nejsou pro muže vůbec příjemné, no i přesto se tomu většina z nich nevyhne a bojí se poprat s tímto problémem. Ještě horší je, že muži se bojí i zeptat. Pokud je toto právě váš problém, zde jsou nejčastější otázky ohledem libida a mé odpovědi na ne:

Vyskytují se problémy s libidem jen u starších mužů?

Určitě ne, ačkoli stoupající věk je jednoznačně faktorem, který zvyšuje míru rizika problémů s libidem. V případě stresového života nebo problémů s hladinou testosteronu se mohou problémy s nedostatečným libidem klidně objevit i u mladších lidí do 30 let.

Kromě nízkého libida mám problém i s erekcí jak takovou. Může to souviset?

Určitě ano a velmi pravděpodobně taky souvisí. Nedostatečná erekce je výsledkem například i nízkého libida, ale opačně může taky platit určitý vliv. V každém případě bych oba problémy řešil současně, jistě, až po nalezení příčiny, která může být za jejich vznikem.

Období poklesu libida se střída s obdobím „normálu“. Co je za tím?

V takovém případě může jít o pokles libida způsobený krátkodobými faktory, například dočasným poklesem testosteronu nebo nadměrným stresem nebo únavou organismu. Osobně bych se zaměřil na identifikaci příčin před poklesem libida a z toho bych pak vycházel při řešení.

Pomůžou mi tabletky ve formě výživových doplňků? Kde mám jistotu?

Jistotu, že vám pomůže libovolná značka tablet podporujících libido, nemáte. Vzhledem k tomu, že jde o tablety bez uměle vyráběných účinných látek, se to ani nedá garantovat. Mně však víceré značky tablet pomohly a předpokládám, že by měli pomoct i jiným mužům.

Kdy bych měl navštívit lékaře?

V případě, že vám nepomohli žádné běžné domácí recepty, režimové změny nebo volně dostupné tablety. Ovšem i v případě, pokud je zřejmé již podle různých symptomů, že za nízkým libidem je například onemocnění metabolického, kardiovaskulárního nebo jiného systému.

Ako na vyriešenie nízkeho alebo strateného libida

Jak fungují tablety na libido a proč je doporučuji

Ako fungujú tabletky na libido a prečo ich odporúčam

Pokud vás trápí ztráta libida a příčiny naznačují, že není potřebné akutní lékařské řešení, mohou vám dobře pomoct i speciální pilulky určeny na posilnění a zvýšení libida. Jde o volně dostupné tablety bez receptu, co však vůbec nesnižuje jejich účinnost.

Tabletky fungují na prostém principu:

Díky přírodnímu složení posilňují a stimulují hladinu testosteronu, co přímo ovlivňuje zvýšení sexuálního apetitu a taky kvalitu pohlavního styku

Užívání tablet má podpůrní funkci, důležité jsou tudíž i jiná opatření, především ty, které směrují k lepší životosprávě. Přípravky mají výhodu v tom, že neobsahují žádné chemicky a uměle vyráběné látky, takže se nemusíte vůbec obávat nežádoucích a vedlejších účinků typických pro tablety na lékařský předpis s účinnými látkami.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Tablety podporují libido a potenci následovně:

stimulují hladinu testosteronu a to prostřednictvím výtěžků a extraktů rostlin označovaných taky jako přírodní afrodiziaka
podporují rychlejší a delší erekci především zlepšováním prokrvení pohlavního údu a zvyšováním sexuálního apetitu
mnohé z nich ovlivňují i spermatogenezu a to především prostřednictvím látek příznivě působících na stav celé pohlavní soustavy

V pilulkách určených na podporu libida se nacházejí rostliny jak Saw Palmetto, Tribulus Terrestris, Maca a podobně, které jsou označovány za nejlepší stimulanty libida v přírodě. Na takovém principu dochází k zvýšení libida u mužů, přičemž jde o nejvíc přirozenou cestu pro lidský organismus. Stejně tak naleznete v složení i různé aminokyseliny a vitaminy.

Co se týče užívání tablet a dávkovaní, tak:

nekombinujte tablety s alkoholem, ačkoli to přímo výrobce nemusí zakazovat
vždycky dodržujte maximální denní dávku a nepřekračujte ji
dlouhodobé užívání je vždy lepší, jak jednorázová konzumace tablet, i když vás bude výrobce přesvědčovat o tom, že dlouhodobě není nutné tablety užívat

SCHVÁLENÍ ÚŘADY

Taky na základě vlastních zkušeností vím, že na trhu se stále více objevují různé podezřele levné přípravky hlásající přímo zázračné účinky. Vždy se dívejte, jestli mají tablety schválení nebo certifikát od Úřady, je to dobrý indikátor kvality.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Abyste nemuseli na vlastní kůži zažít všechny hořké zkušenosti s nedostatečným účinkem, nabízím vám svůj pohled na všechny tabletky podporující libido. Jelikož já sám jsem je užíval delší dobu a zkusil jsem opravdu velký počet značek, můžete využít mé reference pro výběr těch nejlepších možných přípravků.

V následující tabulce proto přikládám seznam těch značek, s kterými jsem byl nejvíc spokojen. Ke každé najdete i mé ohodnocení a současně i odkaz na detailnější recenzi. Ať se líbí, vyberte si:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.6/5 - (18 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *