Zvýšení testosteronu

Zvýšení testosteronuZvýšení hladiny testosteronu u mužů, kteří ho mají nedostatek, je jednou z nejdůležitějších věcí, kterou lze udělat pro zvýšení kvality sexuálního života. S hodnotami testosteronu totiž souvisí i libido, čili sexuální apetit, ale taky plodnost, nakolik tento hormon má vliv na spermatogenezu.

Kromě toho je hormon velice důležitý pro muže po 40ce, kdy se už začíná u nich období přechodu. To je spojeno s poklesem fyzické síly a vitality, co se projevuje pochopitelně nejen v sexuálním životě, ale taky v tom běžném.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Na zvýšení testosteronu v těle existuje několik způsobů. V nejvážnějších případech může jít o léky na předpis, mnohem lepší je ale přirozené zvýšení. Tady mohou pomoct i potraviny, cviky a byliny, na kterých jsou postaveny volně dostupné tablety.

Testosteron: definice, význam a fungování

Testosteron: definice, význam a fungováníTestosteron patří mezi typické mužské pohlavní hormony. Vzniká ve varlatech, na jejichž vývoj mají vliv gonadotropní hormony, konkrétně luteinizační hormon. Z hlediska účinků by se dalo říct, že testosteron dělá muže mužem.

Za produkci testosteronu jsou zodpovědné Leydigovy buňky, které se nacházejí ve varlatech, a jejich činnost řídí adenohypofýza

Nejvyšší hladinu hormonu mají mladí muži, věkem jeho produkce klesá

Z hlediska vlivu se na testosteron ještě podobají účinky androgeny produkovány v kůře nadledvin, no nejsou schopny ho úplně nahradit

Co se účinků týče, pro mně nejdůležitějším významem testosteronu je podpora sexuálního zdraví. Myslím tím hlavně libido, čili sexuální apetit. Muži, u kterých je testosteronu nedostatek, mají problém s nízkým sexuálním apetitem. Projevuje se to nezájmem o sex, v nejvážnějších případech i obecně o fyzický kontakt.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Kromě toho má hormon ještě následující účinky:

přispívá k plodnosti, nakolik podporuje tvorbu spermií, čili spermatogenezu
je zodpovědný za primární a sekundární znaky během dospívání
má vliv na celkovou vitalitu, pocit energie a výkonnost, přispívá taky k dosažení dostatečné imunity a obranyschopnosti těla

Hladina testosteronu je ovlivněná především věkem, obvykle od 30. roce života se již začíná postupně jeho produkce snižovat. Nejvíc se to projeví u mužů ve středním věku, nakolik podobně jako u žen, i u nich nastává období přechodu. S tím jsou spojeny snížení libida a sexuální a celkové fyzické a mentální výkonnosti.

TESTOSTERON NA SVALY

Hormon testosteron je důležitý taky pro svalstvo, vícero sportovců ho užívá na posilnění objemu a fyzické síly svalů. Velice populární jsou hlavně jeho přírodní alternativy, které obsahují především extrakty a výtěžky z Kotvičníku zemního.

Jaké problémy s testosteronem nastávají a jaké jsou jejich příznaky

Jaké problémy s testosteronem nastávají a jaké jsou jejich příznakyV zásadě platí, že u testosteronu jsou problémem dva stavy. Prvním je nedostatek testosteronu, který je způsoben jeho nízkou produkcí nebo nízkou hladinou v těle. Druhým problémem je jeho nadbytek, čili příliš vysoké hodnoty testosteronu.

Zde je detailnější pohled na oba problémy:

Nízká hladina testosteronu: Nedostatečná hladina testosteronu přichází u mužů postupně s věkem, ale například také nedostatečnou stimulací jeho produkce. Problém může nastat již přímo ve varlatech, problémem může být taky nedostatečná produkce luteinizačního hormonu, který je zodpovědný za tvorbu testosteronu.

Muži, kteří mají nedostatek testosteronu během vývoje, mají problém se správným nástupem typických pohlavních znaků. Jde hlavně o mužské tělesné proporce, ochlupení, mutaci společně s růstem hltanu a podobně. U dospělých mužů patří mezi časté příznaky právě nízké sexuální libido a stejně tak i snížená plodnost.

Vysoká hladina testosteronu: I když v následujících řádcích se budu věnovat snížení testosteronu, jeho příliš vysoká hladina je taky problémem. Může souviset buď s předčasnou pubertou, poruchami endokrinní soustavy nebo s nadměrným užíváním anabolických steroidů, co se týče hlavně sportovců.

Nadbytek testosteronu se projevuje vícerými příznaky a symptomy. Na pokožce se může ve zvýšené míře objevovat akné, nastávají rovněž změny fyziologie varlat, zhoršuje se plodnost a mohou nastat problémy s prostatou. Vysoká hladina testosteronu zasáhne i psychiku, objevuje se nespavost, nervozita nebo zvýšená deprese.

Příčiny problémů s testosteronem

Příčiny problémů s testosteronemZ výše uvedených dvou problémů se budu věnovat více nedostatku testosteronu, nakolik jde o častější a obtížněji řešitelný problém. Jeho příčiny mohou souviset s věkem, no taky s některými návyky a chováním.

Tady jsou nejčastější důvody a faktory, které mají vliv na nízký testosteron:

Věk: Podobně jako u žen, i u mužů se se zvyšujícím věkem mění fyziologie a tím pádem dochází ke změnám v produkci hormonů. Varlata jsou opotřebovanější a dochází tedy ke snížení hladiny testosteronu poměrně přirozeně. Nejčastěji se tato změna odehrává po 40. roce života, případně v době andropauzy.

Životní styl: Problém s nízkou hladinou testosteronu nastává i v případě, když muž příliš holduje některým zlozvykům. Nedostatek spánku, příliš stresový život nebo málo odpočinku, to všechno zatěžuje organizmus natolik, že se omezuje funkce produkce testosteronu ve varlatech.

Životospráva: Kromě životního stylu ovlivňuje nízkou hladinu hormonu taky životospráva. Pokud konzumujete nezdravé jídla, moc pijete nebo kouříte, jste na nejlepší cestě k vážným zdravotním problémům. Stejně tak nedostatek spánku a přirozeného oddychu snižuje testosteron v těle.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Obezita: Příliš málo pohybu sebou přináší nejdříve nadváhu a pak obezitu. Výsledkem tohoto stavu je příliš vysoké množství tuku v těle, hlavně z kategorie nezdravých mastných kyselin. Takový extrém má velice negativní vliv na udržení hormonální rovnováhy a zdravé hladiny testosteronu.

Problémy s varlaty: Jednou z příčin nízké hladiny testosteronu může být problém s tělesnými orgány, které jsou zodpovědné za jeho tvorbu, čili varlata. Ty nejsou chráněné například vůči vnějším vlivům, typicky vysoká teplota na ně působí negativně, ale problémové mohou být i vnitřní faktory, například nějaký nádor narušující jejich funkci.

Hormonální problémy: Poslední příčinou, která je navíc velice vážná ze zdravotního hlediska, jsou hormonální problémy. Nedostatek testosteronu přímo souvisí s nerovnováhou hormonů, hlavně s nadbytkem estrogenu. Problémem může být nedostatečná produkce gonadotropních hormonů, které tvorbu testosteronu aktivují.

I PŘIROZENÉ PŘÍČINY SE MUSÍ ŘEŠIT

Hodně mužů vnímá pokles testosteronu vlivem vyššího věku jako neodvratný stav. I když je pokles hormonu v organismu z tohoto důvodu přirozený, neznamená to, že se o to netřeba zajímat a neřešit ho. Právě naopak, za tímto existují víceré přípravky.

Jak zvýšit testosteron u mužů

Jak zvýšit testosteron u mužůNakolik s nedostatkem testosteronu se boří většina mužů, rozhodl jsem se zaměřit více právě na jeho zvýšení. Hormonální substituční léčba není přitom vůbec jedinou možností, právě naopak, je vícero způsobů, jak zvýšit testosteron přirozeně.

Tady jsou ty, které jsou využívány nejvíc:

Stravování a životospráva

Potraviny, které každý den konzumujete, mají velký vliv na to, jaká je vaše aktuální hladina testosteronu. Vyhýbat se je potřeba nízkotučným jídlům a jídlům s vysokým obsahem cukru, naopak, preferovat je potřeba ovoce, zeleninu, maso, vejce, ořechy. Snažte se přijímat potraviny s vyšším obsahem Zinku a vitamínů A, D a K. Vitamín D získáte taky ze slunečního záření.

Alkohol, kouření a stres

To, čemu je nevyhnutné se určitě vyhýbat, jsou faktory negativně působící na hladinu testosteronu. Jde hlavně o alkohol, cigarety a hodně stresu. Všechny tyto vlivy jednak brání přirozenému zvýšení testosteronu a zároveň při jejich dlouhodobém působení testosteron snižují. Hlavně stres je velice negativní, nakolik zvyšuje kortizol a ten působí proti produkci testosteronu.

Cvičení a pohyb

Nakolik obezita je nepřítelem testosteronu, je důležitý pravidelný pohyb. Pro cílené zvýšení hladiny tohoto hormonu však jenom obyčejná chůze nestačí, je nezbytné cvičení. To musí být intenzívnější a krátkodobější, čili ne dlouhodobý běh, ale například sprinty. Docela dobře pomáhá intenzívní kruhový trénink ve fitness centru.

Oddych a spánek

Nedostatek spánku znamená problém s testosteronem. Potvrzují to víceré výzkumy, které ukazují, že pokud nebudete mít dostatek oddychu a spánku, hladina vašeho testosteronu může jít směrem dolů i o desetinu. Navíc, nechat dostatečně zregenerovat tělo i mysl je důležité pro celkovou sexuální vitalitu, abyste měli dostatek energie pro hrátky v ložnici.

Rostliny a tablety s jejich obsahem

Nízká hladina testosteronu se dá stimulovat i prostřednictvím prostředků, které nám dala samotná příroda. Jde hlavně o různé rostliny typu Kotvičník zemní, Maca nebo Pískavice řecké seno, které působí na zvýšení přirozené produkce testosteronu v těle. Tento efekt využívají i volně dostupné tablety určené na přirozené zvýšení testosteronu.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Odborná léčba

Pokud selžou všechny ostatní možnosti, jediným způsobem efektivního řešení je léčba stanovená lékařem. Ta se může týkat varlat nebo vylučování gonadotropních hormonů, nejčastěji jde o léčbu nádorů a odstranění příčiny nedostatečné produkce testosteronu. Současně s tím se řeší hormonální léčba, čili substituce testosteronu.

Nejčastější otázky o problémech s testosteronem

Nejčastější otázky o problémech s testosteronemProblémy s hladinou testosteronu se čím dál tím víc dostávají do popředí taky na veřejnosti. Je to vidět na různých internetových fórech a v diskusních skupinách, kde se muži o toto téma zajímají pořád pravidelněji. Tady jsou nejvíc kladené otázky související s testosteronem:

Koho se nejčastěji týká nedostatek testosteronu?

Problém s testosteronem mají typicky muži po 40. roce života, no jeho hladina začíná pozvolně klesat již dříve. Rovněž se nízká hladina tohoto hormonu týká lidí se stresovým životním stylem a těch, co nadměrně kouří a mužů. Problém mají i muži, kteří mají nějakou zdravotní problémy s varlaty nebo hypofýzou.

Existuje souvis mezi častým pohlavním stykem a hladinou hormonů?

Ano, existuje, co potvrzují víceré studie. Ty ukázaly, že muži, kteří měli sex častěji, měli také zvýšenou tvorbu hormonů. Pravidelné ejakulování ovlivňuje zdravější stav prostaty a taky stav varlat, co se může projevit taky ve vyšší spermatogeneze. Intenzita účinků ale není pokaždé stejná.

Může testosteron ovlivnit například erekci?

Ano, může a taky ovlivňuje. Nejde totiž jenom o hormon ovlivňující libido, ale například ovlivňující taky pevnost a délku erekce. Ta totiž v hodně případech právě se sexuálním apetitem souvisí, a i když zázraky byste čekat neměli, jistý pozitivní vliv lze pozorovat.

Opravdu mi mohou byliny a rostliny pomoct na testosteron?

Ano, no ne všechny. Některé mají vliv na lepší kvalitu sexuálního života, no nemusí ovlivňovat testosteron. V případě, že si zvolíte specializované tablety určené právě na stimulaci testosteronu, máte jistotu, že v jejich složení jsou jenom takové extrakty rostlin, které opravdu fungují.

Nehrozí, že se pravidelným užíváním testosteronu změní mé tělo?

Tohoto se určitě obávat nemusíte, pokud stavíte na přírodní produkty obsahující pouze rostlinné výtěžky a extrakty. Nemluvím samozřejmě o různých anabolických steroidech se syntetickým složením, jejich užívání je dokonce zakázáno.

Jak fungují tablety na zvýšení testosteronu a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na zvýšení testosteronu a proč je doporučujiJednou z možností, jak zvýšit testosteron přirozeně bez nějakých léků na předpis, jsou tablety s obsahem rostlin typu Tribulus Terrestris, Maca nebo Fenugreek. Jde o byliny, které jsou přirozeným a přírodním stimulantem hladiny tohoto hormonů u mužů.

Dle mně se jedná o nejlepší možnou formu a to ze dvou důvodů:

Prvním důvodem je, že užívání je jednoduché a bezproblémové. Druhým důvodem je, že vliv tablet je přirozený a bez syntetických látek.

Samotné dávkování je až triviálně jednoduché, obvykle stačí spolknout jednu nebo dvě tablety a zapít vodou. Přesné užívání závisí od koncentrace látek obsažených v tabletách, případně od toho, jestli je berete během zvýšené fyzické nebo mentální zátěže. Základem je dlouhodobé užívání i několik měsíců.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Co se týče dalších benefitů a pozitivních vlastností, nejdůležitější jsou tyto:

působení je přirozené a to sebou přináší žádné nebo jen minimum nežádoucích a vedlejších účinků, takže tablety lze užívat i dlouhodobě
velký výběr značek sebou přináší možnost vybrat si tablety se širším složením nebo přípravky s obsahem pouze rostlinných extraktů
jedním z nejdůležitějších benefitů je poměr ceny a kvality výsledků, ty nejlepší značky na trhu mají opravdu viditelné účinky

Tyto přípravky navíc působí nejen na hladinu testosteronu, ale taky:

Podporují libido: Nakolik hladina testosteronu přímo ovlivňuje sexuální apetit, více testosteronu v těle znamená i vyšší chuť na sex

Zvyšují vitalitu a pocit energie: Většina přípravků obsahuje nejen rostlinné extrakty, ale aj různé minerály a vitamíny, které působí na zvýšení vitality, imunity a energie

Pomáhají aj na fyzickou sílu: V případě užívání čistého přírodního testosteronu je více patrný účinek na růst objemu a síly svalů, používají ho taky sportovci

BEZ PŘEDPISU A PŘES INTERNET

Tablety lze koupit bez předpisu, můžete si je objednat například i přes internet v eshopech se zaměřením na výživové doplňky přírodního typu. Skvělou zkušenost mám s objednáním přímo z eshopů od oficiálních distributorů, mají pokaždé nejlepší cenu.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiCo se týče konkrétních značek tablet na zvýšení testosteronu, já sám jsem vyzkoušel vícero značek. Obecně platí, že se hodně z nich neliší ani složením a ani deklarovanými účinky, no je potřeba si všímat také výsledky v praxi. Tady jsou rozdíly již mnohem větší a kromě těch kvalitních přípravků je na trhu taky hodně nekvalitních značek.

Doporučuji proto vybírat tablety nejen dle toho, co o nich říká výrobce, ale taky dle toho, jaké jsou jejich recenze a zkušenosti mužů z praxe. Pokud byste se chtěli podívat na tablety, které jsem testoval já, tady jsou ty nejlepší:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
3.9/5 - (33 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *