Mužský orgasmus

Mužský orgasmusMužský orgasmus trvá o hodně kratší dobu, než ten ženský, no navzdory tomu je středobodem pozornosti asi každého muže i jeho partnerky. Hodně lidí si však orgasmus mylně zaměňuje za ejakulaci, no jde o dva odlišné procesy. Ano, existuje mezi nimi přímý souvis a vztah, ale jsou situace, kdy se například ejakulace při mužském orgasmu vyskytovat nemusí.

V zásadě je orgasmus běžnou součástí sexuálního života a muži ho příliš neřeší až do momentu, kdy se objeví nějaké problémy či komplikace. Pokud jsou jenom občasné a dočasné, nemusí se jednat o vážnou situaci.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

V momentu, když se ale začnou opakovat situace, kdy nebylo možné dosáhnout orgasmus, trvalo příliš dlouhou nebo příliš krátkou dobu, než k němu došlo, případně se orgasmus objevil bez ejakulace, je potřeba hledat příčiny a řešení.

Mužský orgasmus: definice, význam a průběh

Mužský orgasmus: definice, význam a průběhOrgasmus, čili vyvrcholení, je přirozeným zakončením sexuální stimulace. U zdravého muže nastává orgasmus těsně před ejakulací a ta je vlastně jeho vnějším projevem. Smyslem ejakulace je plodnost muže, nakolik ejakulát obsahuje mužské pohlavní buňky.

Orgasmus má svou úvodní, vrcholní i závěrečnou fázi

Fyziologicky jde o důsledek svalových stahů během fáze sexuálního vyvrcholení

Orgasmus lze dosáhnout u zdravého muže pouze sexuální stimulací a to buď masturbací, nebo pohlavním stykem s partnerkou

Orgasmus je reakce na fyziologické i psychologické úrovni, jejíž předchází prokrvení pohlavních orgánů. U muže je to prokrvení penisu, čili stav erekce. Zajímavé přitom je, že celý proces je řízen v mozku a díky přenosu nervových vzruchů dochází k fyziologickým reakcím, které orgasmus doprovázejí.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

V jednoduchosti by se dal průběh popsat následovně:

na úvod dochází k fyzické sexuální stimulaci, nejčastěji v oblasti vnějšího genitálu, u mužů může jít o stimulaci penisu a jeho okolí
po dosažení vrcholu stimulace přijde k rytmickému a vůli neovládanému stahování svalů za současného uvolňování napětí
po tomto uvolnění nastává ejakulace, kdy dochází právě za pomoci svalových kontrakcí k vymrštění ejakulátu ven z těla přes močovou trubici

Z hlediska reakcí v mozku se orgasmus označuje jako ohňostroj neuronů. Jsou do něj zapojeny víceré oblasti mozku, hlavně limbický systém a hypotalamus. Na stupňování vzrušení se podílejí i různé přenášeče, například dopamin, serotonin a noradrenalin.

Zajímavostí je, že během orgasmu ustupují do pozadí některé pocity, například pocit bolesti nebo pocit strachu. Potlačeno je vnímání některých okolních podnětů a naopak vnímání jiných může být zvýrazněno.

HODNOŤTE ORGASMUS KOMPLEXNĚ

Na orgasmus se je potřeba dívat nejen z hlediska toho, za jaký čas nebo jak často ho dokáže muž dosáhnout, ale i z hlediska celého procesu, který mu předchází a který během něj nastává. Takový pohled umožňuje odhalit všechny problémy, které mohou u muže nastat.

Jaké problémy nastávají s mužským orgasmem a jaké jsou jejich příznaky

Jaké problémy nastávají s mužským orgasmem a jaké jsou jejich příznakyV případě, že orgasmus probíhá bez komplikací, většina mužů se tím příliš nezabývá. Vzhledem k tomu, že jde o součást sexuálního styku, mohou v souvislosti s ním nastat hned několik komplikací. Některé jsou dočasné, jiné si však vyžadují odbornou pozornost.

Tady jsou nejčastější případy poruch a problémů souvisejících s mužským orgasmem:

Anorgasmie: Tento problém je nejvážnější z hlediska následků, nakolik muž nedokáže prožít orgasmus. Nemůže ho dosáhnout žádným typem sexuálního uspokojení a ve většině případů jde o primární typ onemocnění. Problém však může souviset i s některými externími faktory, například problémy nervového systému.

Opožděný orgasmus: Tento typ problému znamená příliš dlouhou latenci k dosažení orgasmu. Aby muž dosáhl vyvrcholení, potřebuje na to dlouhou a intenzivní sexuální stimulaci, v zřídkavých případech dokonce může tato stimulace trvat až hodinu. Za tímto případem lze hledat nízkou vzrušivost, ale například i působení některých léků.

Předčasný nebo příliš rychlý orgasmus: Opačným stavem je příliš rychlé dosažení orgasmu, které se nazývá taky předčasná ejakulace. Tento stav znamená neadekvátní odpověď na sexuální dráždění, příčina může být fyziologická nebo psychologická. O takovém orgasmu mluvíme zpravidla tehdy, když se dostaví 1 až 2 minuty od začátku sexuálního dráždění.

Suchý orgasmus: Poslední poruchou, která patří mezi ty nejčastější, je výskyt orgasmu bez ejakulace. Může jít o retrográdní ejakulaci, kdy sice k výronu semene dojde, ale to se dostává do močového měchýře, případně o tzv. pravou anejakulaci. V takovém případě se semeno nedostane ani do močové trubice a to vinou blokády různého charakteru.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Příčiny problémů s mužským orgasmem

Příčiny problémů s mužským orgasmemV případě, že u muže neprobíhá orgasmus přirozeně a tak, jak je nastaven jeho zdravý průběh, nejedná se o samovolný stav, ale o důsledek nějaké příčiny. Ta může být přímo v pohlavním systému, ale může se jednat taky o externí faktor mimo tělo.

Každý z výše zmíněných problémů má vlastní příčiny, uvedu jenom ty nejčastější:

Nízká hladina testosteronu: Na kvalitu a prožívání orgasmu může mít vliv libido, které ovlivňuje u muže prakticky celý sexuální apetit a pohlavní život. Nízká hladina testosteronu má zas vliv na libido, které ho snižuje. Tato příčina může souviset s vrozenou hormonální poruchou, ale i se životosprávou a úbytkem testosteronu během života.

Vývojové vady a poruchy: V případě příliš rychlé ejakulace může být příčinou problém s krátkou uzdičkou nebo její deformací. Za suchým orgasmem zas může být problém s blokádou způsobenou nějakým onemocněním nebo traumatickým faktorem.

Vliv léků, alkoholu a kouření: Alkohol a kouření jsou velkým problémem pro celkovou kvalitu sexuálního života, orgasmus nevyjímaje. Mnohem větší vliv ale mají některé léky, například z kategorie hypotenziv, neuroleptik nebo antidepresiv. Ty ovlivňují opoždění orgasmu, jeho absenci, případně i stav tzv. suchého orgasmu.

Vliv jiných onemocnění: Na průběh orgasmu mají vliv také onemocnění týkající se pohlavní soustavy a jiných častí a orgánů těla. Například kardiovaskulární problémy, cukrovka, problémy neurologického charakteru, poruchy přenosu nervových signálů nebo jejich zpracování, to všechno se může podílet na nekvalitním orgasmu.

Partnerské a psychické problémy: Problémy s příliš rychlým nebo příliš pomalým dosažením orgasmu mohou být taky výsledkem psychických faktorů. Může jít o reakci na stres, strach, úzkost nebo depresi. Problémem mohou být partnerské problémy, které se mohou projevit dokonce v plné absenci zájmu o sex a v absenci orgasmu.

JE TO I ZÁLEŽITOST PARTNERKY

Hodně žen si myslí, že mužský orgasmus je izolovanou záležitostí jenom jejich partnerů. Je potřebné říct, že i žena může ovlivnit vyvrcholení u muže a to negativně i pozitivně. Nemyslím přitom jenom sexuální stimulaci, ale i celkové vytvoření atmosféry.

Jak na zlepšení mužského orgasmu

Jak na zlepšení mužského orgasmuDokud problémy s erekcí se dnes snaží již hodně mužů řešit, při problémech s orgasmem je to těžší. Osobně si myslím, že je to dané hlavně ostychem a taky strachem před příliš radikálními zásahy do sexuálního života. Ničeho takového se ale bát netřeba.

Navíc, některé problémy je potřeba určitě řešit a to někdy i lékařsky. Tady jsou nejčastější možnosti:

Vysazení léků, alkoholu a kouření

Prvním pravidlem na zlepšení orgasmu u mužů by mělo být omezení možných rizikových a negativních faktorů. Sem patří hlavně léky s vedlejšími účinky na pohlavní systém, taky cigarety a nadměrná konzumace alkoholu. Omezte tyto věci na minimum, v případě léků se poraďte s lékařem o alternativních přípravcích.

Cvičení a trénink

V případě, že máte problém s příliš rychlým dosažením orgasmu, mohu vám v rámci kontroly pomoct i trénink. Známé jsou Kegelovy cviky zaměřeny na ovládání svalstva pánvového dna, co může oddálit ejakulaci. S partnerkou mohou zas muži trénovat metodu Masters-Johnson, která taky slouží na oddálení orgasmu.

Krémy, gely a sexuální pomůcky

V případě předčasné ejakulace se využívají různé anestetické a znecitlivující gely, které mohou dočasně snížit citlivost muže na sexuální dráždění. Naopak na posilnění libida a zlepšení orgasmu jsou určené speciální afrodiziakální lubrikační gely. V případě plné anorgasmie se používá trénink se sexuálními pomůckami v rámci nácvikové terapie.

Podpůrné přípravky

Pokud preferujete méně náročné a jednodušší formy, existují i různé druhy podpůrných přípravků na zlepšení orgasmu pomocí působení na libido. Mám na mysli hlavně o volně dostupných tabletách s rostlinným složením, které působí na hladinu testosteronu a tím zlepšují taky intenzitu samotného orgasmu.

Léčba souvisejícího onemocnění

Výše zmiňované kardiovaskulární, metabolické nebo další nemoci, které mohou způsobit problémy s orgasmem, by se měly určitě řešit pomocí odborné léčby. To se týká nejen fyziologických onemocnění, ale například i problémů psychologického charakteru. Pokud trpíte například vážnými depresemi či stresem, určitě navštivte odborníka.

Chirurgická léčba

V nejzávažnějších případech, hlavně v případě vývojových vad a poruch týkajících se ejakulace, je nutné operační řešení. Ať již jde o zprůchodnění cesty pro ejakulování navenek nebo o prodloužení či odstranění příliš krátké uzdičky, která působí na předčasnou a rychlou ejakulaci.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Nejčastější otázky o mužském orgasmu

Nejčastější otázky o mužském orgasmuTéma orgasmu u mužů je poměrně zajímavá, a proto se není čemu divit, že se jí týká množství otázek. Některé jsou méně důležité, jiné jsou však celkem významné a to hlavně tím, že dopátrat se relevantních odpovědí na internetu je dost těžké. Rozhodl jsem se proto na ně odpovědět:

Mohu dosáhnout orgasmus taky bez erekce?

Ano, teoreticky to možné je, tento stav se nazývá poluce. Nejde však o „pravý“ orgasmus, jde spíš o výron semene, který je navíc mimovolný. Dosáhnout během sexuálního styku s partnerkou orgasmus bez erekce je mimořádně těžké a i když to nechci 100 % vyloučit, dle mne je to nanejvýš nepravděpodobné.

Jak je to s mnohonásobným orgasmem?

Mnohonásobný orgasmus u žen je velmi častým a známým tématem, no málokdo ví, že se týká i mužů. Předchází tomu ale trénink, hlavně týkající se technik oddálení ejakulace, případně jejího úplného zastavení. Základem je vědět ovládat pánvové svaly, na co slouží například známé Kegelovy cviky.

Jaké je nejrychlejší řešení předčasného orgasmu?

Nejrychlejším řešením je použít znecitlivující gel nebo zkusit hrubší prezervativ. Tady však je potřeba dodat, že nejrychlejší neznamená i nejlepší řešení a já se proto spíš přikláním ke hledání komplexnějšího pohledu na věc. Zkuste najít příčiny předčasného orgasmu a zaměřit se na jejich řešení, nejen na řešení následků.

Rozhoduje o kvalitě orgasmu délka penisu nebo libido?

To, zdali máte kratší nebo delší penis, neovlivňuje průběh orgasmu a jeho subjektivní hodnocení. Může to však ovlivnit orgasmus u partnerky, hlavně vaginální typ orgasmu. Co se týká libida, tam již je souvislost mnohem silnější a v zásadě platí, že čím vyšší máte libido, tím kvalitnější a intenzívnější orgasmus můžete prožít.

Co dělat v případě, pokud je intenzita orgasmu pokaždé jiná?

Odpověď na tuto otázku závisí od toho, jak často se problém objevuje. Pokud se opakuje pravidelně a například nastávají i změny intenzity v močení, může se jednat o nějakou infekci nebo zánět, případně o nějakou mechanickou překážku v pohlavním údu. Ta způsobí nerovnoměrný výron semene z penisu.

Jak fungují tablety na zlepšení mužského orgasmu a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na zlepšení mužského orgasmu a proč je doporučujiPokud chcete zažít kvalitnější a lepší orgasmus, na základě vlastní zkušenosti vám doporučuji vyzkoušet podpůrné přípravky. V kombinaci s některými režimovými opatřeními jsou tyto tablety zajímavou možností ke kvalitnějšímu sexuálnímu životu

Používání těchto přípravků je přitom velice snadné:

Stačí každý den pravidelně užívat jednu nebo dvě tablety, zapít je vodou a nechat rostlinné a bylinné složky působit na libido či erekci

Přípravky, které mám na mysli, mají totiž přírodní složení a jde o volně dostupné tablety ve formě výživových doplňků. Nejedná se samozřejmě o žádné léky na konkrétní sexuální problém, jde ale na druhou stranu o kompletní podporu celkového sexuálního života. Pochopitelně, nutností je dlouhodobé a pravidelné užívání.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Tyto tablety mají následující charakteristiky:

patří mezi přípravky s komplexnějším účinkem, jejichž cílem je pomoct zdravému fungování pohlavní soustavy celkově
mají přírodní složení založeno na extraktech rostlin z kategorie přírodních afrodiziak, přičemž jsou doplněny o aminokyseliny a vitaminy
právě díky takovému složení se nemusíte v případě jejich užívání obávat vedlejších a nežádoucích účinků

Dlouhodobým užíváním těchto přípravků působíte hlavně na tři oblasti sexuálního života:

Zvyšujete libido: Cílem tabletek je lepší činnost hladkého svalstva a zvýšení průtoku krve do penisu, co znamená lepší erekci

Podporuje zdravou ejakulaci: Cílem tabletek není jenom na úvod zlepšit ztopoření, ale zabezpečit dlouhodobě lepší prokrvení a tím i pevnost erekce

Podporujete potenci: Neříkám, že vyšší chuť na sex znamená větší penis, ale spolu s ostatními faktory bych vliv tohoto účinku určitě nepodceňoval

ÚČINKUJÍ I NA EREKCI

Velkou výhodou těchto přípravků je, že účinkují nejen na zlepšení orgasmu a jeho lepší intenzitu, ale například podporují i zdravou erekci. Látky v nich obsažené totiž působí na uvolnění hladké svaloviny a lepší prokrvení pohlavního údu.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiS výše uvedenou skupinou tablet mám já sám dlouhodobé zkušenosti. Bojoval jsem totiž s nekvalitním sexuálním životem dlouho a vyzkoušel opravdu všechny možné přípravky. Na základě dlouhodobého testování tvrdím, že na našem trhu se situace v této oblasti zlepšila a je možné tady najít i opravdu špičkové produkty.

Dobrým příkladem je STOPOREX. Jde o přípravky řádně registrovány u nás, které jsou dostupné bez předpisu a mají za sebou už delší historii. Kromě nich doporučuji i další značky, najdete je v přiložené tabulce:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.5/5 - (14 votes)

Jeden komentář

  1. Dobrý den nemám problém ze stoporenim ale z orgazmem z partnerkou to můžu dělat klidně hodinu ale orgasmus nikde ale při tom mě pořád stojí díky za odpověď.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *