Léčba erektilní dysfunkce

Léčba erektilní dysfunkceErektilní disfunkce patří mezi nejvážnější diagnózy týkající se mužů v rámci sexuálních problémů. Onemocnění je strašákem nejen pro muže ve vyšším věku, jak si to většina lidí myslí, ale může se týkat i mužů například do 30 let. Porucha provádí muže již od nepaměti a až doteď se jenom velice těžko léčila.

Naštěstí, ne všechny problémy a poruchy ztopoření jsou hned tou nejtěžší formou erektilní disfunkce. Většina mužů, alespoň dle mých vlastních zkušeností, umí s tímto problémem bojovat poměrně úspěšně.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Základem je však správná diagnostika a rozlišení, jestli se jedná nebo nejedná o erektilní dysfunkci, případně, jaký stupeň této poruchy muž má. Dle toho se dá zvolit vhodná léčba erektilní dysfunkce a problémů s erekcí.

Co je a co není erektilní dysfunkce

Co je a co není erektilní disfunkceDřív, než si popíšeme detailně jednotlivé léčebné postupy a typy řešení, chtěl bych alespoň stručně nadefinovat, co je a co není erektilní dysfunkce. Ne každá porucha nebo výskyt problému s erekcí je totiž automaticky erektilní dysfunkcí.

Erektilní dysfunkce se týká problémů se ztopořením pohlavního údu

Může jít o stav, kdy nelze dostatečně kvalitní ztopoření, případně nelze vůbec dosáhnout ztopoření penisu, čili dochází k nekvalitní erekci nebo k žádné

Stav musí být natolik vážný, aby byl pohlavní styk nedostatečný nebo nemožný

Z uvedené definice tedy plyne, že ne každý problém s erekcí je hned erektilní dysfunkcí. Z času na čas se mohou u každého muže objevit menší problémy, které mohou být výsledkem například stresu, únavy nebo jiného externího faktoru. Seriózním problémem se poruchy erekce stávají hlavně tehdy, když se pravidelně a permanentně opakují.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Nejčastějšími příčinami těchto problémů bývají tyto faktory:

psychogenní příčiny, ať už jde jenom o drobnou nervozitu, případně o problémy s koncentrací a mentální vyčerpání
vliv jiných onemocnění, například nervového systému, kardiovaskulárního systému nebo onemocnění spojených s metabolizmem nebo vylučovací soustavou
problém přímo s cévním zásobením a vyživováním penisu, nebo jde o topořivá tělíska nebo celkově o venookluzívní mechanizmus

KOMPLEXNĚ O EREKTILNÍ DYSFUNKCII

V případě, že byste se chtěli dozvědět o této poruše mnohem víc, doporučuji vám můj komplexní článek na téma erektilní disfunkce, kde rozebírám do detailů jednotlivé projevy, příčiny, diagnostiku a taky aktuální trendy v této oblasti.

Co zahrnuje léčba erektilní dysfunkce

Co zahrnuje léčba erektilní disfunkceDle toho, jaká je příčina erektilní dysfunkce a jestli je tento problém spojen i s nějakými jinými faktory, se volí konkrétní léčba. Při méně závažných případech se používají v první řadě režimová opatření, až později dostávají prostor léky nebo odborná terapie. Někdy se využívá několik typů terapie současně.

Tady jsou všechny nejvíc využívané léčební a terapeutické možnosti:

Změna životosprávy a režimová opatření

První volbou při podpoře a zlepšení fungování erekce a pohlavní soustavy je změna životosprávy a životného stylu. To znamená v praxi změna jídelníčku směrem k potravinám nezatěžujícím cévy, ale i dostatek oddychu a taky omezení faktorů, které mohou negativně ovlivňovat sexuální život, například stres či nadměrná fyzická námaha.

Netřeba taky zapomínat ani na rizikové faktory, jako jsou alkohol, kouření a léky. Alkohol by se měl omezit jenom na nevyhnutné minimum, a když už, prospěšné může být z času na čas červené víno. Na kouření zapomeňte úplně a pozor si je potřeba dát na léky, které byste měli užívat jenom v minimální míře, hlavně ty, které mohou mít vliv na pohlavní soustavu.

Psychosexuální terapie

I když dle statistik jenom 20 % problémů s erektilní dysfunkcí a erekcí je způsobených psychogenními faktory, může být právě v těchto případech psychosexuální terapie nejlepší volbou. Musí se však absolvovat pod dohledem zkušeného sexuologa, a pokud se dá, může ji muž absolvovat společně se svou partnerkou.

Pokud máte problém s erekcí na základě nějakých psychických faktorů, například stres, úzkost, deprese nebo něco podobné, může vám právě psychosexuální terapie pomoct. Jednak je možné pomocí tohoto postupu odhalit, co všechno vám erektilní dysfunkce způsobuje a zároveň můžete tyto faktory potlačit.

Volně dostupné tablety s rostlinným složením

V minulosti byla fytoterapie, čili léčba pomocí bylinných a rostlinných složek, nejvíc využívaným způsobem řešení sexuálních problémů, včetně těch s erekcí. Šlo o různé odvary, čaje nebo sušení částí rostlin s afrodiziakálními účinky a s účinky na podporu lepšího prokrvení penisu.

Dnes má tento typ léčby formu volně dostupných tablet, které získáte bez předpisu a které obsahují účinné látky ve formě extraktů a výtěžků právě rostlinného původu. Přípravky jsou určeny na dlouhodobé užívání s pravidelným dávkováním každý den a s postupným zvyšováním účinku. Slouží jako podpora, ne jako náhrada odborné medicínské léčby.

Léky na erektilní disfunkci

Když byla v druhé polovině 90. let 20. staletí na trh uvedena Viagra, znamenalo to přelom v medikamentózní léčbě erektilní dysfunkce. Lék totiž obsahoval syntetickou látku Sildenafil, která patří mezi inhibitory fosfodiesterazy typu 5 a která rozšiřuje cévy zásobující penis. Má však i nežádoucí účinky a několik kontraindikací.

Výsledkem působení této látky je vznik ztopoření u pacientů s erektilní dysfunkcí. Dnes je na trhu již mnoho značek podobných léků, které obsahují obdobné látky, například Vardenafil nebo Tadalafil. Lék se užije ve formě tablety hodinu před stykem a na několik hodin tím pomůže dosáhnout erekci i u mužů s vážnou erektilní dysfunkcí.

Intrakavernózní léčba

Léčivé látky, které jsou vyráběné synteticky za účelem pomoci při erektilní dysfunkci, se nemusí aplikovat jenom ve formě tablet, ale i ve formě injekcí. Intrakavernózní léčba využívá právě tento princip, přičemž její úspešnost je od 60 do 90 %. Nemůže se ale použít u mužů s predispozicí na priapizmus.

Jako léčivo se využívají specifické látky a to buď samostatně nebo v kombinaci navzájem, například prostaglandin, papaverin nebo fenolamin. Ty mají vázodilatační účinky, čili podpoří lepší prokrvení penisu. Aplikace je tenkou jehlou a to zboku přímo do kavernózních těles v penisu.

Vakuové přístroje

Pokud se vám medikamentózní léčba nevidí jako dostatečně rychlá, je možnost využívat vakuové přístroje, které pracují s okamžitým efektem. Nejčastěji je tento způsob léčby indikován pro starší pacienty, u kterých by nemusely být léky vhodné kvůli početnějším kontraindikacím nebo vedlejším efektům.

Principem léčby je, že penis se zasune do přístroje ve tvaru válce, z kterého se vysaje vzduch a vytvoří se tím podtlak. Tím se do kavernózních těles penisu začne dostávat krev a nastane zduření. Po zduření se kořen penisu zaškrtí gumových prstencem a tak se zabráni odtoku krve, čili nastane ztopoření. Jde však jenom o dočasný stav, například během styku.

Terapie rázovými vlnami

Mezi nefarmakologické způsoby řešení erektilní dysfunkce patří i léčba pomocí rázových vln. Jde o speciální formu kmitajících vln s extrémně silným impulzem, přičemž tyto šokové vlny jsou typické kolísavou změnou tlaku, vysokou amplitudou a neperiodicitou. Smyslem terapie je podpora novotvorby cév a lepšího prokrvení penisu.

Terapie je založena na opakovaném působení po dobu zhruba 15 minut, přičemž její výhodou je neinvazivní a bezbolestné působení. Díky nové generaci přístrojů s využitím lineární sondy lze aplikovat rázové vlny na větší plochu a tím je dosažená vyšší efektivita. Úspěšnost této léčby se uvádí až ve více než 75 % případů.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Chirurgická léčba

Všechny výše zmiňované medicínské způsoby terapie mají jednu nevýhodu a to dočasnost účinku. Pro muže, kteří hledají trvalý účinek, případně předešlé způsoby u nich selhali, je určená chirurgická léčba. U ní se využívají nejčastěji dva způsoby a to buď chirurgický zákrok zlepšující stav cév nebo implantace penilních protéz.

První způsob spočívá buď v rekonstrukci existujících cév, nebo ve vytvoření nových přepojení, čím se obnoví cévní zásobení penisu. Druhý zákrok spočívá ve vložení speciálních protéz do penisu namísto topořivých těles, přičemž může jít buď o protézy s permanentním účinkem, nebo s možností mechanické regulace.

Prevence erektilní dysfunkce

Prevence erektilní dysfunkceNejen léčba, ale i předcházení vzniku poruch erekce jsou velmi důležitým tématem pro muže prakticky v každém věku. Čím dřív se začnete prevencí zabývat, tím lépe. I když pochopitelně platí, že některým rizikovým faktorem a příčinám zabránit nelze, například úrazům, pořád je prevence významní činností.

Tady jsou nejčastější možnosti, které máte a které byste měli využívat:

včasná léčba souvisících možných onemocnění, které mají potenciál vyvolat nebo zhoršit poruchy erekce, například kardiovaskulární či nervové onemocnění
dostatek pohybu, co je skvělá prevence i vůči obezitě, ale hlavně udržuje tělo v kondici a zvyšuje fyzickou vitalitu potřebnou pro fungování pohlavní soustavy
vyhýbání se škodlivým vlivem, hlavně nadměrné konzumaci alkoholu, kouření a nadměrnému užívání léků zatěžujících hormonální nebo cévní soustavu
dostatek regenerace a oddychu, vyhýbejte se stresu a nadměrnému fyzickému či mentálnímu zatěžování organizmu
konzumace potravin ovlivňujících příznivě kardiovaskulární a hormonální systém a naopak vyhýbání se potravinám s obsahem kde je hodně cukru, soli nebo tuků

Mezi faktory, kterým se nelze určitě vyhnout a které mají vliv na erekci a poruchy, které jsou s ní spojeny, patří hlavně vek. Ten se sice obelstít nedá, no dodržováním ostatních výše uvedených zásad lze udržet svou pohlavní soustavu zdravou i ve vyšším věku.

SÍLA PŘÍRODY

V rámci prevence já osobně a na základě mých vlastních zkušeností doporučuji využívat přírodní prostředky. Může jít o rostlinné a bylinné čaje nebo odvary, případně o modernější formu v podobě výživových doplňků na perorální užívání.

Časté otázky o léčbě erektilní dysfunkce

Časté otázky o léčbě erektilní dysfunkceMužů téma erektilní dysfunkce a její léčby zajímá natolik, že jsem na internetu narazil na obrovské množství otázek týkajících se tohoto tématu. Vzhledem k tomu, že jde o poměrně zajímavé otázky a odpovědi na ně jsou hodně důležité, rozhodl jsem se i na základě vlastní zkušenosti na ty nejčastější odpovědět přímo tady:

Může psychosexuální terapie pomoct dlouhodobě?

Ano, no pouze v případě, že je za problémy s erekcí nějaká psychogenní příčina nebo podobný faktor. Cílem takové terapie je naučit se tento faktor zvládat, vědět ho utlumit nebo přímo překonat. Taková léčba má velice dobrou šanci na úspěch.

Opravdu pomůže změna životosprávy na zlepšení erekce?

Ano a to mnohem víc, než si dovedete představit. Zlepšení stravování, úprava jídelníčku, ale například i méně stresu, více odpočinku, omezení alkoholu, ukončení kouření a jiné na první pohled jednoduché změny, to všechno má dlouhodobě pozitivní vliv na erekci.

Pro koho jsou vhodné tablety a pro koho chirurgická léčba?

I když jsou tablety nejčastější a nejpohodlnější formou terapie, nemusí být vhodné pro každého. Ty nejtěžší stavy, například způsobené úrazem, je někdy nezbytné léčit chirurgicky. Například implantace protéz penisu má vysokou, až 95 %, úspěšnost.

Jaký je rozdíl mezi léky a volně dostupnými tabletami?

Léky jsou synteticky vyráběné léčivá obsahující speciální látky patřící mezi inhibitory fosfodiesterazy, které jsou určeny na poruchy způsobené nedostatečným rozšířením cév. Volně dostupné tablety jsou podpůrným řešením při jiných typech problémů.

Existuje nějaké trvalé řešení?

Samotné léky mohou být trvalým řešením v případě, že je budete užívat pořád, ale chápu, kam touto otázkou míříte. Jediným trvalým řešením je chirurgický zákrok, kdy dochází k zásahu do cévního zásobení. Ne vždy je ale tato možnost dostupná.

Tablety na erekci jako přírodní a přirozená podpora

Tablety na erekci jako přírodní a přirozená podporaKromě léků, které obsahují syntetické účinné látky a jsou přímo určené na léčbu vážných forem erektilní dysfunkce, existují i volně dostupné tablety. Ty mají naopak čistě přírodní složení, kde nenajdete žádné uměle vyráběné složky.

Tablety tohoto typu fungují na tomto základu:

Složení pozůstává z extraktů rostlin zaražených mezi přírodní afrodiziaka, které jsou doplněny aminokyselinami a vitamíny zlepšujícími prokrvení penisu a tedy i erekci

Tablety, o kterých mluvím, nespadají do kategorie léčiv, čili se nejedná o léky na lékařský předpis s obsahem syntetických účinných látek. Abyste si je mohli koupit, nepotřebujete mít předpis a nemusíte předem absolvovat ani žádné lékařské vyšetření. Prodej je volný a je možný taky online.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Samotné tablety mají několik důležitých výhod:

v první řadě je to absence klasických nežádoucích nebo vedlejších účinků, za co přípravky vděčí právě rostlinnému složení
v druhé řadě je to výborný poměr ceny a výsledku, co platí hlavně při dlouhodobějším užívání a při těch lepších značkách
poslední důležitou výhodou je šířka účinků, obvykle totiž tablety nepůsobí jenom a výlučně na erekci, ale také na jiné oblasti

Právě širší působení je dle mého názoru asi největší plus. Tyto tablety vám sice odbornou léčbu erektilní dysfunkce nenahradí, ale pokud potřebujete podpořit svou erekci, libido, plodnost či ejakulaci, jsou dle mě velice dobrou volbou. Většina se dá užívat jednorázově před pohlavním stykem, ale lepší je to pravidelně každý den.

DLOUHODOBÉ UŽÍVÁNÍ

Chtěl bych zdůraznit, že rostlinné složení těchto přípravků je výhodou a trocha i nevýhodou. Ta nevýhoda spočívá v tom, že na dosažení viditelných účinků je potřeba dlouhodobějšího užívání jedné značky. Není to ale nic strašného, obvykle stačí 3 měsíce.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiPokud nechcete tápat v neznámém prostředí a nemáte čas zkoušet všechny přípravky na trhu, rád vám pomůžu s výběrem. Hodně značek totiž na první pohled deklaruje zajímavé účinky a má kvalitní složení, no v praxi se jejich účinnost ukazuje na jako velice nízká. Je proto důležité řídit se raději praxí.

Právě s tím mám velice bohaté zkušenosti, nakolik podobné přípravky jsem užíval dlouhodobě. Některé tablety dokonce užívám doteď a opakovaně, nakolik jsem s nimi spokojen. Mně se osvědčily nejlépe následující značky:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.6/5 - (22 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *