Léčba neplodnosti

Problematika neplodnosti je mimořádně širokou a zároveň velice diskutovanou. Kromě odborného pohledu, který je spíše souhrnem technických konstatování a zjištění, je tady ještě pohled laiků. Samotná neplodnost je přitom ve většině případů jenom sníženou schopností plození, nakolik léčba úplné neplodnosti není možná.

Cílem terapie a řešení je proto zvýšení šance na otěhotnění v případě ženy a na zplození potomka v případě muže. Zdraví reprodukčního systému je přitom jenom jedním z mnohých faktorů, na které se musí léčba soustředit.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Pochopitelně, základem je rozpoznání situace, v jaké se muž nebo žena nacházejí, co zahrnuje komplexní diagnostiku příčin a přítomnosti rizikových faktorů. Dle nich se pak volí vhodný typ léčby.

Co je a co není neplodnost

Co je a co není neplodnostV dnešní době, kdy chtějí všichni lidi vědět výsledky hned a bez čekání, může být za neplodnost považován stav, který neplodností v podstatě ani není. Proto je dobré vědět rozlišit, kdy se jedná a kdy se nejedná o problém s plodností.

Neplodnost se může týkat muže, ženy ale taky společně páru

Nejčastěji se za neplodnost považuje neúspěšná a bezvýsledná snaha o otěhotnění při nechráněném pohlavním styku více než 12 měsíců

U žen ve věku nad 35 let je to 6 měsíců, ve věku nad 40 let jenom 2 nebo 3 měsíce

Zatímco v případě žen neplodnost souvisí přímo s konkrétní částí pohlavní soustavy, u mužů může být faktorů několik. Problém může být ve ztopoření ale například taky v spermiích a spermatogeneze. Příčin je víc, některé jsou jenom přechodné a právě tehdy netřeba propadnout panice. Jiné jsou ale dlouhodobé a tím se je potřeba věnovat.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Toto jsou nejčastější příčiny spojené s neplodností:

vlivy prostředí a okolní faktory, kam patří například nevhodná životospráva, špatný životní styl, kouření, užívání léků a podobně
hormonální problémy, co v případě mužů znamená nejčastěji nízkou hladinu testosteronu a v případě žen narušení hormonální rovnováhy
fyziologické poruchy a problémy spojené přímo s pohlavní soustavou, například u žen neprůchodnost vejcovodů a u mužů nekvalitní spermie

KOMPLEXNĚ O NEPLODNOSTI

Tematika je příliš složitá a zároveň obsáhlá, abych ji popsal jenom pár odstavci. Proto jsem pro vás připravil komplexní článek, který neplodnost vysvětluje detailněji a to tak z hlediska příčin, rizikových faktorů, ale taky z pohledu diagnostiky.

Co zahrnuje léčba neplodnosti

Co zahrnuje léčba neplodnostiLéčba neplodnosti spočívá ve vícerých možnostech a alternativách, které se mohou aplikovat izolovaně nebo ve vzájemné kombinaci. Někdy stačí jenom odstranit rušivé faktory nebo související příčiny, aby se plodnost zvýšila na zdravou úroveň. Jindy je potřebný komplexní odborný zákrok.

Tady jsou aktuálně nejvíc využívány možnosti terapie a to pro muže i pro ženy:

Režimová opatření

Určitě jste již slyšeli něco o zdravé životosprávě a stravování. V případě plodnosti to platí dvojnásobně, především alkohol a kouření radikálně snižují šance mužů a taky žen na zplození potomka. Já doporučuji zvýšit příjem například minerálů Hořčík, Zinek, Selen a Vápník. Velice nápomocné mohou být taky některé vitamíny.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Pozitivní vliv na plodnost mají například vitamíny B, C, D, E a A. Do jídelníčku zařaďte například mrkev, brokolici, avokádo, pohanku, vejce, sušené rajčata, ředkev, červenou řepu, citrón, květák, chřest, banán, granátové jablko nebo ovesné vločky. U žen pomáhá poměrně významně například taky kokosový olej a to i během kojení.

Vyřešení souvisejících onemocnění

Se sníženou plodností u mužů nebo žen mohou souviset různé záněty a onemocnění týkající se přímo pohlavní soustavy. Ty méně závažnější jsou především záněty nebo hormonální problémy, které se řeší prakticky nejčastěji pomocí léků. U mužů je velice častým problémem nízká hladina testosteronu, u žen infekce a záněty ženských orgánů.

Vážnějšími onemocněními mohou být různé genetické vady a deformace. V případě mužů se může jednat o problémy s varlaty nebo vývojové vady pohlavních orgánů. V případě žen může jít například o neprůchodnost vaječníků nebo vejcovodů. V tomto případě jsou možná jenom chirurgické zákroky.

Léčba onemocnění nepřímo souvisejících

Kromě chorob a problémů dotýkajících se přímo pohlavní soustavy ovlivňují plodnost a neplodnost taky některé nepřímé onemocnění. U mužů může jít například o problém s prostatou, ale taky různé kardiovaskulární a metabolické onemocnění, problémy může napáchat taky cukrovka. Vyléčení těchto nemocí zpravidla zvýší plodnost.

Co se týče žen, tady bývají tyto faktory hodně podobné. Kromě nemocí, které se nazývají taky civilizační nemoci, si ženy musí dávat větší pozor například na močovou soustavu a její problémy. Stejně tak problémy imunologického charakteru mohou snižovat šanci otěhotnět. Léčba bývá řešená pomocí farmakologických prostředků.

Volně dostupné tablety s rostlinným složením

Na zvýšení plodnosti se již odpradávna používaly přírodní prostředky. Ať se již jednalo o čaje z různých částí bylin nebo o sušené výtěžky, principem bylo působení přírodních látek na lidský organizmus. Takové působení mohlo být na erekci nebo hormony u mužů, nebo na stav ženských pohlavních orgánů.

Dnes již různé odvary a nápoje nahradila modernější forma a to tablety. Jde o výživové doplňky určené na podporu plodnosti, nad kterými možná mávnete rukou, ale já doporučuji to nedělat. Dlouhodobé užívání těchto prostředků mi osobně přineslo pozitivní výsledky, takže skepse určitě není na místě a je potřeba taky tuto možnost brát jako zajímavou cestu.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Farmakologická léčba léky na předpis

Léky na předpis na zvýšení plodnosti nejsou brány jako jedna kategorie léků, ale jde o různé farmakologické přípravky se specifickým účinkem. U žen může jít o hormonální léčbu, případně taky o speciální léky určené na vyvolání ovulace. V druhém případě je možná kombinace s intrauterinní inseminací.

Co se týče mužů, taky v jejich případě lze zvýšit hladinu hormonů pomocí léků, no v případě mužů se farmakologickými prostředky řeší především příčiny neplodnosti, které jsou spojeny s nekvalitní erekcí. Jedná se tehdy o léky na erektilní dysfunkci, které zabezpečí ztopoření dostatečné pro zplození potomka.

Injekční léčba

Léčivá pro muže i ženy se dají na specifické problémy související s neplodností aplikovat nejen ve formě perorálních tablet, ale taky ve formě injekcí. Takovým způsobem se aplikuje například hormonální léčba a to tak u mužů, jako i u žen. Jde o efektivnější formu, nakolik látky se mohou dostat v lepší koncentraci přímo na problémové místo.

Podobně může fungovat taky léčba erektilní dysfunkce u mužů, která je taky jedním z významných faktorů mužské neplodnosti. V tomto případě se léčivo aplikuje tenkou jehlou ze strany přímo do topořivých tělísek, co umožní muži dosáhnout erekci. Ta je nevyhnutným předpokladem plodnosti.

Nitroděložní inseminace

Pokud je problém s plodností u ženy natolik vážný, že žádný nepřímý zákrok nepomáhá, může se vykonat tzv. nitroděložní inseminace. Během ovulace se spermie podají přímo do dělohy, čili se dostanou do bezprostřední blízkosti vajíčka a to může radikálně zvýšit šanci otěhotnět.

Tento zákrok je sice na první pohled náročný, ale vykonává se ambulantně a trvá obvykle jenom několika minut. Tato forma léčby se vykonává nejčastěji při nemožnosti vaginálního pohlavního styku, při lehkých stupních endometriózy a při lehčích formách problémů se spermiemi u mužů. Bohužel, průměrná úspěšnost zákroku je jenom něco kolem 15 %.

Umělé oplodnění

Posledním způsobem řešení neplodnosti je umělé oplodnění. Pod tímto pojmem si většina lidí představí jenom jeden typ zákroku, ale existuje jich několik druhů. Nejčastěji jsou to intracytoplazmatická injekce spermií, intracytoplazmatická injekce morfologicky selektovaných spermií a intracytoplazmatická injekce preselektovaných spermií.

Umělé oplodnění představuje vrchol možností současné moderní medicíny. Jde o poměrně invazivní zákrok, který má taky jisté rizika a měl by následovat až po vyčerpání ostatních možností. Ačkoli se ve světě tato léčba realizuje již několik desítek roků, pravděpodobnost úspěchu pořád není taková, jako by si hodně párů přálo. Je to ale pořád nejlepší možnost.

Prevence neplodnosti

Prevence neplodnostiNejenom léčba, ale taky prevence a předcházení těm nejhorším možnostem, jsou důležité pro zdraví. V případě plodnosti to platí dokonce dvojnásobně a to především proto, že víceré problémy související se sníženou plodností jdou na vrub například dlouhodobě nesprávné životosprávě nebo životnímu stylu.

Rozhodl jsem se proto připravit několik zásad prevence, které vám mohou pomoct:

vyhýbání se alkoholu a kouření, co jsou dva z nejvíce škodlivých faktorů nejen pro plodnost, ale taky pro celý sexuální život a obecně pro zdraví
v případě mužů omezení nošení těsného spodního prádla, omezení jízdy na kole a omezení využívání vyhřívaných sedaček
v případě žen omezení užívání léků s účinkem na hormonální soustavu, případně výběr takových alternativ, které nesnižují plodnost
dostatek pohybu a udržení zdravé fyzické kondice a vitality a v případě mužů brzké řešení problémů s prostatou, která má taky vliv na plodnost
zvýšený příjem potravin obsahujících například Selen a Zinek, případně jiných minerálů a vitamínů, které pomáhají na zvýšení plodnosti

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

U žen i u mužů je však potřeba počítat s tím, že například vyšší věk je jeden z těch faktorů, které nelze preventivně nijak eliminovat. Na druhou stranu, při správné životosprávě a při dodržování výše zmiňovaných zásad se dá vliv věku docela snížit.

POMOC PŘÍRODY

Již odpradávna používali lidi na zlepšení plodnosti různé druhy prostředků přírodního charakteru. Nejčastěji šlo o bylinné čaje a odvary rostlin, dnes již však doba pokročila a taková pomoc přírody dostala novější formu, formu tablet.

Časté otázky o léčbě neplodnosti

Časté otázky o léčbě neplodnostiSnížená plodnost nebo neplodnost je hodně zhusta diskutované téma, o čem jsem se já sám přesvědčil taky během hledání zkušeností mužů a žen na internetu. Víceré internetové fóra a diskuse jsou navíc plné otázek, které ukazují, jak málo informací lidi o neplodnosti mají. Na ty nejvíc kladené tady přímo teď odpovím:

Mají alkohol nebo životní styl až tak negativní vliv na plodnost?

Ano, především alkohol, kouření, nedostatek pohybu, nezdravé stravování a u mužů taky vlivy okolí mohou vést k radikálnímu poklesu plodnosti. Jenom změna v této oblasti může přispět ke snížení rizika do budoucnosti a zároveň k viditelné změně taky po výskytu problému.

Je vyšší věk významnou překážkou plodnosti?

Ano, je dokázáno, že především u žen s vyšším věkem klesá schopnost úspěšně zplodit potomka. Nejvíc se mluví o hranici 35 roků a 40 roků, no závisí to od mnoha individuálních faktorů. U mužů věk nemusí být až takový problém, ale netřeba ho taky podceňovat.

Mohou rostlinné látky opravdu pomoct zvýšit plodnost?

Zvýšit ano, ačkoli určitě nejsou žádnou náhradou odborných medicínských postupů. Mají ale velice dobrý vliv, co mohu potvrdit taky na základě vlastní zkušenosti. Taky proto jsou již staletí využívány v tradiční medicíně a právě plodnost je jedna ze známých oblastí.

Pro koho je vhodné umělé oplodnění a pro koho ne?

Umělé oplodnění se využívá až jako poslední možnost léčby neplodnosti a určitě není vhodné pro páry, které nevyzkoušely ještě jiné způsoby. Pokud u vás ale selhali všechny předešlé možnosti, co doporučují taky samotné Centra asistované reprodukce každému páru.

Existují nějaké garance léčby neplodnosti?

Ne a tím nemám na mysli jenom podpůrnou léčbu, úpravu životosprávy nebo léčbu pomocí rostlinných přípravků, ale všechny typy léčby. Ani při umělém oplodnění není 100 % jistota, ačkoli táto metoda je aktuálně nejmodernější, i když využívána jako poslední možnost.

Tablety na plodnost jako přírodní a přirozená podpora

Tablety na plodnost jako přírodní a přirozená podporaJako dobrou prevenci a jako podporu na zvýšení plodnosti mohu doporučit taky tablety s rostlinným složením. Nejedná se o žádné léky na předpis s obsahem syntetických léčiv, ale o čistě přírodní produkty ve formě výživových doplňků.

Tyto přípravky fungují na následovném základě:

V jejich složení jsou obsahové látky příznivě ovlivňující spermatogenezu a zvýšení kvality spermií u mužů, případně ovlivňující hormony a ovulaci u žen

Tyto tablety jsou založeny na dlouhodobějším působení rostlinných a bylinných složek, nejsou v nich obsažené žádné syntetické účinné látky. To sebou přináší sice nevýhodu v tom, že výrobce nemůže u každého uživatele garantovat stejný a 100 % výsledek, ale zároveň to má taky vícero výhod při užívaní přípravků.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Jakých? Pro co nejlepší ilustraci jsem vybral tři nejdůležitější:

díky svému složení není užívání těchto přípravků spojeno se žádnými typickými vedlejšími účinky nebo s kontraindikacemi
tablety jsou bezproblémové taky z hlediska dlouhodobého užívání, a čím déle je budete brát, tím viditelnější budou výsledky
tablety mají obvykle dobrý poměr ceny a kvality, přičemž se dají bez problému objednat taky online přímo od oficiálního distributora

Velkým pozitivem je kromě toho taky šířka působení. Tyto přípravky většinou pomáhají nejen na zlepšení plodnosti, ale mohou pozitivně ovlivnit taky jiné oblasti sexuálního života. Jde například o kvalitu erekce, zvýšení libida a sexuálního apetitu, vliv na ejakulaci či působení na celkovou psychickou a fyzickou vitalitu.

BEZ PŘEDPISU

Uvedené tablety jsou volně dostupné a volně prodejné, co znamená, že nepotřebujete lékařský předpis na jejich nákup. Navíc, můžete si je koupit taky přímo od výrobce či oficiálního distributora přímo přes internet, co je plně legální. Dávejte si však pozor na původ.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiSamozřejmě, nebudu vám tvrdit, že tyto tablety nebo přípravky vám zázračně pomohou, určitě nejsou náhradou odborné léčby. Je nezbytné je však vidět jako podporu a v tomto světle s nimi mám dobré zkušenosti nejenom já, ale taky tisíce jiných mužů a párů po celém světě. Určitě nejde ani o žádné šarlatánství.

Je však pravdou, že na trhu jsou kromě kvalitních značek taky ty méně kvalitní, kterých účinnost zůstává jenom na obalu. Pokud se jim chcete vyhnout, vyberte si tablety s dobrými referencemi z praxe. Mně osobně se osvědčily nejvíc tyto značky:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
5/5 - (1 vote)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *