Zvýšení libida u mužů

Zvýšení libida u mužůMěli jste ten pocit, že už ani nemáte chuť na milování? Je to už tak dávno, co jste prožili se svou partnerkou intimní chvilky, že si vlastně ani nevíte vzpomenout, kdy to bylo? A co je ještě horší, ani vám to v podstatě nechybí? Pokud jste i jen na jednu z těchhle otázek odpověděli kladně, tak s velkou pravděpodobností máte problém s libidem.

Nízké nebo nedostatečné sexuální libido není v téhle době nic neobvyklého. Naopak, všechny externí ukazovatele naznačuji, že bude chuť na milování u mužů i žen stále nižší. Sám jsem si tímto problémem prošel, takže přesně vím, o čem to je.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Dobrou zprávou je, že na zvýšení libida již existuje řada řešení a většina z nich vám skutečně může pomoci. Ať už jde o různé potraviny, čaje, léky, nebo pilulky ve formě výživových doplňků. Možností na řešení problému s libidem je víc, než si myslíte.

Libido: definice, význam a fungování

Libido: definice, význam a fungování

Dřív, než začnu rozebírat možnosti řešení, měli bychom si zřejmě nejprve vysvětlit, co to vlastně libido je, jaký má smysl u mužů a na jakých principech funguje. Možná se to zdá nadbytečné, ale už z tohoto základního popisu pochopíte, kde může být tkvět problém a kde zas řešení.

Libido je sexuální touha nebo pohlavní pud, který je pro člověka vrozený.

To, zda je libido nízké nebo vysoké, je ovlivněno zejména hormonální činností, ale jistou roli hrají i externí faktory

Smyslem libida je zvýšit sexuální apetit a povzbudit muže či ženu k pohlavnímu styku

Pokud máte libido v pořádku, měli byste pociťovat v pravidelných intervalech sexuální touhu. V případě vysokého libida jsou tyto intervaly kratší, přičemž známy je vysoký sexuální apetit zejména u mladých mužů. Naopak nižší libido je typické pro muže ve středním a vyšším věku.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Libido představuje základní životní pud a jeho fungování můžeme popsat zhruba následovně:

na základě sexuálních podnětů vylučuje hypothalamus v mozku hormony LH a FSH, čili luteizačný hormon a Folitropin
jsou to gonadotropní hormony, které ovládají činnost našich pohlavních žláz, zejména zvýšení testosteronu
dostatečná hladina testosteronu v těle ovlivňuje libido a muž má pak chuť na sexuální styk

Pokud není úroveň testosteronu dostatečná, projeví se to i na sexuální chuti muže. Z toho plyne nezájem o pohlavní styk a nedostatečné reakce na sexuální stimulaci. Samozřejmě, nejen hladina testosteronu působí na to, zda jste „nadržený“ nebo ne, ale jedná se o poměrně důležitý faktor.

NEJEN MUŽI, ALE AJ ŽENY

Možná jste to znali nebo vytušili už i výše napsaného, ale libido není svázáno pouze s mužským pohlavím. I ženy mohou trpět jeho nedostatkem, což má velice podobný dopad jako u mužů. U žen však hrají větší roli psychologické činitele.

Jaké problémy nastávají s libidem a jaké jsou jejich příznaky

Jaké problémy nastávají s libidem a jaké jsou jejich příznaky

U mužů se v souvislosti s libidem dá mluvit v zásadě o dvou stavech. První stav je charakteristický nižším libidem, čili celkově nižším zájmem o sex. Druhý stav je typický úplnou absencí sexuální touhy. Rozeznat tyto stavy je ovšem na první pohled komplikované.

Podívejme se, jak se projevují a čím jsou tyto stavy typické:

Snížené libido: typické je zejména v prvních stádiích problému s libidem, kdy dochází k postupnému klesání hormonu testosteronu, případně k prvotnímu výskytu jiných činitelů, které jej ovlivňují. Většina lidí toto první stádium podceňuje, nakolik projevy nejsou moc viditelné.

Problémem však setrvává druhé stadium, v kterém dochází k trvalému snížení zájmu o sexuální styk. Snížené libido má vliv i na životní styl muže, který postupně omezuje svůj sexuální kontakt s partnerkou jen na nezbytné minimum. Čas od času může dojít ke krátkodobému zlepšení stavu, ale dlouhodobě je situace neměnná.

Co se týče sexuálního života, ten se stává rutinní, bez fantazie, mechanický, neosobní. Stále však k jeho projevům z času na čas dojde.

Absence libida: v drtivé většině případů přijde k absenci libida postupně. V podstatě jde o pokračování předešlého stavu, který nejspíš zůstal bez povšimnutí a jakéhokoliv řešení. Důsledkem jsou mnoho krát i rozpady partnerských vztahů, protože partner úplně ztrácí jakýkoliv zájem o styk se svou partnerkou.

Absence libida se projevuje docela jednoduše a na rozdíl od předchozího stavu také značně viditelně. Muž prostě nemá žádný zájem o sexuální život a to nejen se svou partnerkou, ale s nikým jiným. Stejně tak se zcela vytrácí touha například masturbace v případě delší sexuální abstinence.

V případě absence libida je důsledkem dokonce i ztráta zájmu o fyzický kontakt obecně, muž obyčejně nemá postupně zájem o žádný kontakt s partnerkou.

problemy s libidom

Příčiny problémů s libidem

Příčiny problémů s libidem

Za nízkým libidem u mužů se skrývá několik příčin. Některé příčiny mají vliv na hladinu testosteronu, jiné mají vliv na psychické děje nebo fyziologické možnosti organismu. Několik příčin je dokonce součástí „začarovaného kruhu“, protože představují důsledek i následek současně.

Toto jsou shrnuty nejčastější příčiny problémů s libidem:

Onemocnění: Ať už jedná o psychické problémy typu deprese nebo fyziologické onemocnění kardiovaskulární, nervové či jiné soustavy, takové vážné stavy umí ovlivnit libido opravdu každému muži. Pokud se nejedná o vážnou nemoc, bude to nejspíš jen dočasný stav, pokud je ale onemocnění chronické, libido se samo jen tak nezvýší.

Léky: Některé léky způsobují u mužů například problémy se správnou činností centrální nervové soustavy, se soustředěním nebo jen zvýšenou únavou. Výsledkem tohoto vlivu může být neadekvátní reakce na sexuální stimulaci, obvykle je to její utlumení. Typickým příkladem jsou antidepresiva.

Nízká hladina testosteronu: Testosteron je alfa a omega pro muže nejen z pohledu sexuální touhy, ale také z pohledu hormonální rovnováhy. Pokud ho máte nedostatek, nehledět na příčinu, projevit se to může i ovlivněním druhotných pohlavních znaků. Tento problém je třeba řešit bez ohledu či to mělo vliv také na libido.

Závislosti od návykových látek: Alkohol, drogy, kouření, to vše jsou protivníci nejen zdravého organismu, ale obzvlášť erekce a libida. Faktor závislostí způsobuje u mužů nejvíc problémů s plodností a potencí, sexuální touhu nevyjímaje. Já sám se snažím úplně abstinovat, a proto bych doporučoval každému muži, který chce být sexuálně aktivní, abyste to nepodceňovali.

Psychické problémy: Již jsem něco zmiňoval, ale považuji za důležité doplnit informaci týkající se psychiky. Už i obvyklá úzkost, podráždění nebo strach umí nabourat psychiku více mužů natolik, že nejsou schopni se soustředit na sexuální styk nebo naopak se jenom dostatečně se uvolnit.

Špatný životní styl: Hodně pracujete, nezdravě a nepravidelně se stravujete, málo odpočíváte, jste pod stresem nebo tlakem. Pokud je toto i váš případ, jste na cestě k úplné ztrátě jakékoliv sexuální touhy. Faktory jako špatná životospráva, nedostatek odpočinku nebo málo času stráveného s partnerkou jsou mimořádně rizikové faktory pro problémy s libidem.

STEREOTYP

Rutina v sexuálním a partnerském životě je dobrým příkladem příčiny i následku problémů zároveň. Pokud vám chybí při sexu fantazie, nejspíš vás brzy přestane bavit sexuální kontakt jako takový. Pokud k němu také někdy dojde, je to jakoby „bez života“. Stalo se Vám to?

Jak na zlepšení libida

Jak na zlepšení libida

Možností, jak zlepšit touhu na sex, je několik. Záleží to od příčiny, pokud je za nižším libidem například narušení hormonální hladiny v důsledku nějakého onemocnění, je třeba řešit primárně to. Pokud tato příčina není Váš problém, měli byste přijmout několik režimových opatření.

Pojďme se ale postupně podívat na to, jaké možnosti řešení existují:

Léčení vyvolávající choroby

V první řadě byste se měli zaměřit na vyřešení onemocnění, které vás v daný moment trápí. Chřipku samozřejmě rychle proležíte, ale kardiovaskulární, psychické nebo nervová choroby určitě jen tak ne. Podobně tak problémy s metabolismem, zejména nadváhu a obezitu, nevyřešíte sami. V tomto případě doporučuji lékařský pohled a starostlivost.

Potraviny a jídlo

Prvé co můžete udělat je přesně, tak jak vidíte, změna stravování. Ta umí udělat opravdu velké zázraky. Kromě toho, že byste se obecně měli stravovat zdravěji, existuje řada potravin povzbuzujících sexuální apetit. Já osobně jsem vyzkoušel a mohu proto doporučovat banány, chilli, mořské plody typu ústřice a podobně, šlehačku a červené víno. Ano, je pravda, že jsem vzpomínal, že alkohol nepiju, ale čas od času můžete udělat malou výjimku. Nepřehánějte to a uvidíte, že víno umí uvolnit mysl a rozproudit vášeň!

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Pro zvýšení libida jsou nápomocné také jahody, mandle a avokádo. Je to především kvůli tomu, že v sobě obsahují zinek, selen, vitamin E a vitaminy skupiny B. Tyto látky mají sexuální podpůrné účinky nejen u mužů, ale i u žen.

Zvýšení testosteronu

Pokud předchozí dvě možnosti nepomáhají, je nutno se zaměřit na zvýšení testosteronu. Docela jednoduchou formou je koupit si například speciální čaj, který podporuje stimulaci jeho hladiny. Podobně skvělým stimulátorem hormonů v těle je pohyb, já osobně dávám přednost běhu. Uvolní se při něm i endorfiny známé jako „hormony štěstí“.

Životní styl a stres

Základním kamenem zvýšení libida je snížení stresu a omezení rušivých vlivů na psychiku. Zde lze zařadit například i nadměrné pracovní zatížení nebo slabý spánku. Hodně důležité je již zmíněné vyvarování se kouření, nadměrné konzumaci alkoholu a také nadměrné fyzické aktivitě.

Snažte se myslet pozitivněji, uvolněte se, vyhýbejte se depresi a pěstujte si zdravou životosprávu. Dopřejte si oddych například masáže nebo akupunkturu, jsou to velmi uvolňující způsoby.

Přírodní doplňky a pilulky na zvýšení libida

Pokud hledáte rychlejší cestu, můžu doporučit „doping“ ve formě přírodních výrobků. Jedná se o různé oleje, bylinné čaje nebo nejjednodušší možnou formu: tablety. Ty obsahují účinnéextrakty z různých rostlin a bylin, které se zařazují do kategorie přírodních afrodiziak a jsou doslova „startérem“ libida pro většinu mužů.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

 

Nejčastější otázky o problémech s libidem

Nejčastější otázky o problémech s libidem

Nízké libido nebo horší forma, jeho úplná absence, ovlivňují váš celý život. Mnoho mužů má proto kromě samotného libida dotazy i na některé jiné problémy, které s tím souvisí.Ty nejčastěji se opakující jsem se rozhodl sesbírat a odpovídat na ně i na základě vlastní zkušenosti.

Může být za nízkým libidem problém ve vztahu?

Ano, určitě může. Vztahové problémy přirozeně odrazují muže od partnerky jednak po psychické tak po fyzické stránce, což vede buď k tomu, že si najde milenku, nebo k jeho úplné sexuální abstinenci. Časem si na ni může muž zvyknout a následně u něj začne ochabovat i samotné libido.

Je pokles libida ve vyšším věku přirozený?

Je, nakolik se věkem v těle člověka snižuje přirozená hladina důležitých hormonů, které jsou potřebné pro udržení vyššího libida. Navíc je běžné, že se přidržují choroby cév, které pokles libida a potence obecně doprovázejí. Neměli byste však na to rezignovat.

Pomáhají na libido například různé feromonové parfémy?

Feromony dokáži ovlivnit některé behaviorální a fyziologické reakce v celé přírodě. Stále populárnější jsou také v souvislosti se sexualitou, ale já osobně bych jim nepřipisoval obrovskou moc. Ano, mohou pomoci, ale spíše se třeba zaměřit na jiné způsoby.

Ovlivňuje můj jídelníček mou sexuální touhu?

Ovlivňuje a hodně. Jak jsem již naznačil výše, některé potraviny mají schopnost libido povzbudit, některé zas naopak mají schopnost ho „zabít“. Stravujte se proto zdravě a zkuste se zaměřit se na zvýšený příjem potravin, které jsem doporučil v předešlém textu.

Kdy bych měl navštívit lékaře a je to vůbec nutné?

Přestože většina mužů má za to, že tento problém není nutno řešit s lékařem, já si myslím, že existuje určitá hranice, kdy už třeba zvažovat i tuto možnost. V případě, že nezaberou žádné „domácí“ řešení, které jsem zmínil a nepomáhá ani dlouhodobé užívání různých výživových doplňků či pilulek, určitě vyhledejte lékaře.

ako zlepšiť libido

Jak fungují tablety na libido a proč jejich doporučuji

Jak fungují tablety na libido a proč jejich doporučuji

Libidu můžete pomoct několika způsoby, ale jeden vyčnívá nad všechny ostatní: pilulky, které podporují zvýšení libida na základě přirozené stimulace hladiny testosteronu u mužů.

Samotné užívání a dávkování těchto přípravků je mimořádně jednoduché:

Většina výrobců takových tablet doporučuje užívání vždy před pohlavním stykem, obvykle 30 až 60 minut.

Osobně jsem názoru, že ještě lepší je, pokud budete takové pilulky užívat pravidelně, například vždy ráno nebo vždy večer. Mně osobně se osvědčilo hned několik značek, které jsem také recenzoval a najdete je níže.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Ještě předtím bych ale rád zmínil, proč i já sám vlastně pilulky upřednostňuji:

mají 100% přírodní složení, které je pro naše lidské tělo přirozené, a proto není nutno se bávat nežádoucích účinků
jsou již ověřené a vyzkoušené, nejen oficiálními úřady ČR, protože se jedná o kontrolované výživové doplňky, ale i tisíci mužů má již pozitivní zkušenosti s užíváním
jsou dostupné pro každého a to zejména proto, že se dají koupit bez lékařského předpisu

Tabletky mají zpravidla tyto tři důležité účinky::

Zvyšují libido: Libido se podporuje na základě stimulace hladiny hormonů, zejména testosteronu a to díky účinným extraktem přírodních rostlinných afrodiziak.

Zlepšují erekci: Účinek kvalitnější erekce je dosažen zlepšením prokrvení a stavu cév v pohlavním údu.

Podporují plodnost: Většina pilulek obsahuje i látky, které příznivě působí na spermatogenezi, čili tvorbu spermií.

POZOR NA NEZNÁMÉ ZNAČKY

Vedle mnou ověřených a vyzkoušených přípravků je na trhu spousta přípravky, jejichž účinky jsou velmi slabé. Pokud vidíte někde přehnané sliby, nebo podezřele nízkou cenu nebo zcela neznámý název, dejte si pozor, mohou to být vyhozené peníze.

Tabletky, které jsem vyzkoušel a moje zkušenosti s nimi

Tabletky, které jsem vyzkoušel a moje zkušenosti s nimi

V nabídce je aktuálně více než desítka různých značek, které o sobě prohlašují, že podporují zvýšení libida u mužů. Můžete jim věřit, ale také nemusíte. Z vlastní zkušenosti mohu dosvědčit, že některým výrobcům byste věřit dokonce ani neměli. Chcete-li znát, kterým ale naopak důvěřovat můžete?

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Pro ty z vás, kterých to zajímá, jsem připravil přehled těch mnou testovaných pilulek na podporu libida, které skutečně fungovaly. V následující tabulce najdete jejich celkové zhodnocení i možnost překliknout na konkrétnější recenzi:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.6/5 - (12 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *