Hořčík – Magnézium

Hořčík - Magnézium: účinky, užívání a kde v potravinách jeMagnezium, co je další hodně frekventovaný název pro minerál Hořčík, je pro náš organismus velice prospěšný minerál. Jeho nedostatek se projevuje bolestmi hlavy, nedostatkem koncentrace a svalovými křečemi. Věděli jste však, že tento minerál je důležitý taky pro náš sexuální život?

Přesně tak, Hořčík se podílí u mužů na vícerých hormonálních procesech a jeho nízká hladina byla zjištěná především u mužů, kteří měli problémy s erekcí. Některé studie dokonce říkají, že množství hořčíku v semenu neplodných mužů je poloviční, jako u těch plodných.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Když jsem se snažil pátrat po hořčíku v tabletách a přípravcích na erekci, našel jsem ho jenom v některých značkách, například v Stoporexe. Na druhou stranu, naštěstí, existují výživové doplňky pouze s obsahem Magnézia, které jsou pro nás muže jako stvořeny.

Hořčík: původ, popis a využití

Hořčík: původ, popis a využitíMagnezium patří mezi minerály vyskytující se běžně v přírodě, který bol objeven již v polovině 18. století. Využívá se v průmyslu a to především proto, že je odolný vůči vysokým teplotám. Z biologického hlediska je důležitý především pro správné fungování nervové soustavy a svalstva a v kombinaci například s vápníkem má uklidňující účinky.

Hořčík se jako chemický prvek nachází v Periodické tabulce prvků a z chemického hlediska jde o měkký a lehký kov

Tento minerál se nachází taky v molekulách chlorofylu a podílí se na fotosyntéze

Z biologického hlediska se nachází ve více než 300 enzymech v těle a u mužů je hned po vápníku druhým nejrozšířenějším minerálem v organismu

Dospělý muž by měl mít v těle od 20 do 30 gramů Hořčíku, přičemž konkrétní hladina záleží od vícerých faktorů typu věk, zátěž organismu a podobně. Kromě toho, že hořčík ovlivňuje hormonální hladinu, která ovlivňuje libido a erekci, je jeho smysl pro naše tělo opravdu obrovský a to se týče nejen mužů, ale taky žen.

Magnésium s vitamínem B6

➡️ Doporučuji kvalitní produkt
– přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání
– přispívá k normálnímu energetickému metabolismu
– přispívá k normální činnosti svalů
– zlepšení erekce

Cena:309 Kč

Toto jsou nejdůležitější vlivy a využití Magnézia v lidském těle:

normalizace hladiny vícerých hormonů, co ovlivňuje libido, ale například i menstruaci a její průběh
udržení zdravého fungování oběhového systému a prevence vůči infarktu nebo srdcové arytmie
podpora psychického zdraví především prostřednictvím příznivého působení na fungování nervové soustavy

Pokud budete mít v těle nedostatek hořčíku, projeví se to nejvíc v psychické a fyzické kondici. Časté jsou svalové křeče, ztuhlost svalů, ale například také bušení srdce, podrážděnost, nespavost, náladovost, špatné trávení, problém s hladinou cukru a v extrémních případech může dojít k depresi nebo až k astmatickým záchvatům.

ODBORNĚJŠÍ INFORMACE

Chcete vědět něco navíc o tomto zajímavém minerálu? Například to, jaký je jeho výskyt v přírodě, kde se využívá, jaké je využití jeho sloučení nebo nějaké dodatečné chemické informace? Doporučuji článek na téma Hořčík na Wikipedii.

V kterých potravinách lze Magnezium najít

V kterých potravinách lze Magnezium najítHořčík je minerál, který se přirozeně vyskytuje ve vícerých typech potravin. Může být proto součástí vaší přirozené stravy, stačí udělat pár změn v jídelníčku. Na druhou stranu, musím říct, že jenom přirozená strava prostě nestačí. Přesvědčil jsem se o tom až tehdy, když jsem vyzkoušel jiné možnosti.

Zároveň však doporučuji potraviny s obsahem Hořčíku. Kde se nejvíc nachází? Tady:

Maso: Magnezium lze najít v různých typech masa. Jednak jde o ryby, ale bohatým zdrojem jsou jehněčí maso, krutí maso a kuřecí, konkrétně prsa. Z ryb lze najít tenhle minerál nejvíc v lososech, tresce a tuňákovi.

Zelenina a luštěniny: Kvalitním zdrojem je taky potrava mimo masa, zejména některé druhy zelené zeleniny a luštěnin. Doporučuji do jídelníčku zařadit především artyčoky, sójové boby, špenát, čočku, brokolici, fazole a hrách.

Ovoce: Pokud konzumujete ovoce, děláte dobře, především kvůli různým vitamínům, které jsou v tomto druhu potravin. Pokud chcete zvýšit příjem Magnézia, doporučuji zaměřit se spíš na banány, datle, fíky, ostružiny, maliny a meruňky. Kromě posledního případu je lepší konzumovat čerstvé ovoce, meruňky můžete i sušené.

Ořechy: Ořechy jsou skvělým zdrojem Hořčíku, a navíc taky zdravých mastných kyselin a aminokyselin. Nejvíc Magnézia najdete v arašídech, kešu, lískových, para, pekanových a vlašských oříšcích, ale taky v mandlích a pistáciích.

Rýže: Pokud máte rádi rýži, doporučuji především dva druhy rýže a to hnědou rýži a neloupanou rýži. V těchto typech totiž najdete nejen dostatek Hořčíku, ale taky víceré aminokyseliny prospěšné na erekci a potenci.

Mouka a cereálie: Velice dobrým zdrojem Magnézia jsou aj některé typy mouky a cereálií. Jde například o celozrnnou mouku, pohankovou mouku, pšeničnou mouku, kukuřičnou mouku, ovesné otruby, ražnou mouku.

Jiné zdroje: Mezi další zdroje bohaté na Hořčík patří například lněné semínka, quinoa, sója, mořské řasy, mléko nebo žito. Kromě mléka zřejmě ostatní potraviny nejsou součástí vašeho běžného jídelníčku, no pokud chcete zvýšit příjem Hořčíku, určitě by měly být.

Hořčík a jeho účinky

Hořčík a jeho účinkyMagnezium je známo především jako minerál podporující nervovou soustavu a svalstvo, no zdaleka nejde o jeho jediné účinky. Látka je zajímavá i tím, že má vliv na účinnost jiných látek, například vápníku. Pro muže a pro ženy má pozitivní vliv na jejich sexuální život a sexuální problémy především svým účinkem na hormonální hladinu a rozšíření cév.

Na co všechno je Magnezium prospěšné? Tady jsou nejdůležitější účinky:

Normalizace hormonů

Vliv Hořčíku na hladinu hormonů se projevuje u mužů i u žen. V případě mužů podporuje minerál tvorbu testosteronu, co je hormon přímo ovlivňující libido. U žen zas stimuluje Hořčík hladinu estrogenu a progesteronu, co pomáhá zmírnit projevy menopauzy, ale taky negativní příznaky během menstruace.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Zlepšení erekce

Magnezium pomáhá rozšiřovat cévy, co příznivě ovlivňuje prokrvení vzdálených oblastí v lidském těle, mezi jinými taky pohlavního údu. Větší prokrvení znamená lepší ztopoření a teda i kvalitnější erekci. To je přesně to, co chceme!

Hořčík proti únavě a na lepší fungování nervové soustavy

Pokud se cítíte unavení, máte problémy s koncentrací a soustředěním, bolí vás hlava a jste jako kdyby bez energie, je to přesně projev nedostatku hořčíku. Zlepšení fungování nervové soustavy a zvýšeni vitality a energie jsou velice významné účinky Magnézia v boji proti únavě.

Zdraví kardiovaskulárního systému

Magnezium přispívá k lepšímu fungování srdce a cév. Kromě již zmíněného rozšiřování cév snižuje příliš vysoký krevní tlak, pomáhá při nepravidelném srdcovém rytmu a snižuje pravděpodobnost selhání srdce.

Lepší trávení

Pokud trpíte zácpou, je přírodní Magnezium jedno z nejvíc účinných projímadel. Kromě toho snižuje pálení žáhy a obecně zlepšuje trávení a činnost především hrubého střeva. Navíc, dostatek hořčíku je prevencí proti rakovině hrubého střeva.

Podpora svalstva a kostí

Uvolnění svalů, jejich lepší elasticita, flexibilita a zároveň pevnost. To všechno má na svědomí Magnezium, samozřejmě, v správné koncentraci v těle. Zároveň je podstatnou součástí kostní tkáně společně s vápníkem a tak přispívá k lepšímu zdraví a fungování kostí, k jejich mineralizaci a k aktivaci kostních buněk.

Další účinky

Hořčík má pozitivní účinky ještě na další systémy, tkáň, orgány a procesy v našem těle. Jde například o zlepšení astmatu, tlumení některých příznaků plicních onemocnění, snížení rizika diabetu, zlepšení hladiny cholesterolu a zpomalení předčasného stárnutí.

Vedlejší a nežádoucí účinky

Vedlejší a nežádoucí účinkyNadměrné užívání Hořčíku může způsobit průjem a při dlouhodobém užívání i vážnější problémy. Velké dávky mohou vést k nepravidelnému srdečnímu rytmu, nízkému krevnímu tlaku, zpomalení dýchání, zmatenosti a v extrémních případech může dojít ke kómatu.

Pozor si dejte především v těchto situacích:

pokud užíváte léky ovlivňující činnost srdce, cév, svalstva, nervové soustavy nebo absolvujete hormonální terapii, o užívání Hořčíku se poraďte s lékařem
neužívejte Hořčík současně s mastnými potravinami a potravinami s vysokým obsahem sacharidů, nakolik nedojde k jeho vstřebání, ale k vyloučení a průjmu
pokud máte problémy se srážlivostí krve, srdečním blokem nebo trpíte tzv. syndromem neklidných nohou, Magnezium určitě neužívejte

HOŘČÍK V TĚHOTENSTVÍ A BĚHEM KOJENÍ

Na rozdíl od mnohých jiných látek, které jsem již rozebíral, Hořčík mohou přijímat i těhotné ženy a ženy během kojení, nevyskytují se žádné přímé kontraindikace. Samozřejmě, pokud uvádí výrobce konkrétního výživového doplňku opak, je potřeba se držet jeho doporučení.

V potravinách, jako šumivé tablety, injekce do žíly i jako nápoj

V potravinách, jako šumivé tablety, injekce do žíly i jako nápojPokud si myslíte, že vám stačí stravování na dostatečný příjem Hořčíku, zklamu vás, ale ne. Minimálně ne tehdy, když chcete významněji zlepšit svou erekci a libido, čili využít prospěšné účinky tohoto minerálu pro danou oblast. Potraviny však jako takové samozřejmě nevynechávejte.

Toto jsou nejlepší možnosti na příjem Hořčíku, které máte:

Potraviny

V jídle je přijímání Hořčíku nejvíc přirozené, ale na druhou stranu z hlediska efektů pro svalový systém nebo pohlavní soustavu neúčinné. Určitě byste však měli do svého jídelníčku zařadit více potravin s jeho obsahem, vždyť pohanka, fazole, špenát, ořechy a víceré druhy ovoce jsou zdraví prospěšné nejen kvůli obsahu Magnézia.

Nápoj v ampulkách

Zajímavou formou jsou nápoje v ampulkách, kdy se Magnezium prodává jako tzv. perorální roztok. Zpravidla se v jednom balení přípravku nachází 10 ampulek, každá na jeden den. Našel jsem už kombinaci Gingko biloba, Hořčík a vitamín E nebo B.

Šumivé tablety

Magnezium je hodně známo, možná nejznámější, ve formě šumivých rozpustných tablet. Můžete ho koupit jako výživový doplněk buď samostatně, kde je Hořčík jedinou složkou šumivých tablet, připadne jako součást různých multivitaminů v kombinaci s dalšími minerály a vitamíny.

Injekce

Toto není sice vůbec běžná forma, ale zařadím ji tady pro její mimořádný význam. Injekce Magnézia se totiž používají na okamžité psychické, fyzické a svalové uvolnění, především v případě potřeby okamžitého roztažení cév. Hořčík má totiž vlastnost, že rozšiřuje cévy, co způsobí větší průtok krve a lepší prokrvení celého organizmu.

Tablety

V případě běžných tablet máte poměrně široký výběr. Můžete si koupit výživové doplňky pouze s obsahem Magnézia, například jako Magnezium – Hořčík chelát, případně v kombinaci s jinými látkami, minerály a vitamíny, například s Vápníkem, Zinkem a vitamíny B nebo C. Druhou možností jsou tablety, kde je Hořčík jenom doplňkovou látkou, přičemž může jít o tablety například pro sportovce nebo právě na posilnění potence.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Užívání a dávkování minerálu Hořčík

Užívání a dávkování minerálu HořčíkDostatek Magnézia v těle se dá dosáhnout jedině správným užíváním a dávkováním. Nejlepší je samozřejmě dlouhodobé užívání, přičemž doporučená denní dávka je zhruba 400 mg pro muže a 300 mg pro ženy. Pro ženy v těhotenství nebo během kojení je dávka stejná jako pro muže.

Aby bylo užívání co nejvíc bezpečné a efektivní, doporučuji:

dodržovat dávkování konkrétního výživového doplňku
při výskytu nějakých nežádoucích účinků užívání neprodleně přerušit a poradit se s lékařem nebo lékárníkem
nepřekračovat maximální denní dávku z dlouhodobého hlediska, krátkodobě se to projeví průjmem, no dlouhodobě může dojít k závažným zdravotním komplikacím
v případě šumivých tablet neužívat více než 1 tabletu denně, v případě nápojů v ampulkách více než 1 ampulku denně

Jak fungují tablety s obsahem Magnézia a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem Magnézia a proč je doporučujiHořčík se nachází ve dvou typech tablet, které jsem zmínil dřív. Teď si o nich povíme něco víc, jednak o tabletách speciálně určených na podporu potence a libida, a taky o výživových doplňcích s obecným účinkem, ale zato s kvalitativně jiným složením, kde je Hořčík dominantní nebo dokonce jedinou látkou.

Oba typy ale mají společných několik pozitivních věcí:

Jde o přípravky se 100 % přírodním složením, dostupné bez lékařského předpisu, nevážou se k nim vedlejší účinky a jejich vliv na potenci a libido je viditelný

V případě běžných výživových doplňků můžete zkusit například tablety čistě s obsahem Magnézia v klasické kapslové nebo šumivé formě. Druhou možností jsou o něco komplexnější přípravky s obsahem například Vápníku, Hořčíku a Zinku, případně v kombinaci s nějakým vitamínem. Každá z těchto možností má své evidentní výhody.

Druhou možností, kterou o něco víc preferuji já sám, jsou speciální tablety určené přímo na podporu erekce, potence a libida. Ty zas mají následující výhody:

jejich složení je přizpůsobeno na podporu potence, najdete v něm různé byliny a rostliny z kategorie účinných přírodních afrodiziak
některé značky se zaměřují spíš na zvýšení libida, jiné na prodloužení erekce a ejakulace, takže si můžete vybrat i specializované typy takových tablet
ti nejlepší výrobci garantují svou účinnost rovněž tím, že v případě nespokojenosti s výsledkem slibují vrácení peněz, co se běžných výživových doplňků netýká

Bez ohledu na to, co si zvolíte, doporučuji držet se známých a ověřených značek, které mají certifikaci Úřadu veřejného zdravotnictví ČR. Důležité je absolutně přírodní složení bez chemických barviv a konzervačních látek. V každém případě doporučuji raději dlouhodobější užívání, aby se mohly účinky projevit v co největší intenzitě.

ALTERNATIVA

Ať už se rozhodnete pro tablety přímo na podporu erekce a libida nebo si zvolíte výživové doplňky jenom s obsahem Hořčíku případně jeho kombinaci s jinými minerály, je to pouze na vás. V tomto případě totiž platí, že jde o rovnocennou podporu potence, možná v případě Zerexu o něco efektivnější a zaměřenou přímo na problémy s erekcí a libidem.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiPojďme se teď podívat na konkrétní značky tablet, které jsem já sám vyzkoušel. Vzhledem k tomu, že na našem trhu jsou jednak kvalitní no současně i méně kvalitní značky, rozhodl jsem se ve formě tabulky připravit přehled těch, s kterými mám já sám pozitivní zkušenosti. Věřím, že alespoň částečně vám to ulehčí rozhodování.

V případě tabletek na erekci přitom platí, že v následujícím přehledu najdete i takové, kde se Magnezium nemusí nevyhnutně nacházet. Nemějte však strach, jsou to kvalitní značky s velice dobrým složením. Ať se líbí, tady je přehled dle mě těch nejlepších tablet:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
3.7/5 - (11 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *