L-Ornitin

L-Ornitin je aminokyselina využívána především ve výživových doplňcích určených pro sportovce, no své zastoupení má taky v přípravcích určených na podporu potence, například v tabletách STOPOREX. Pokud se již v takových produktech vyskytuje, obvykle je to společně s L-Argininem, kterého je prekurzorem.

Ačkoli z pohledu účinků na potenci je jenom doplňkovou aminokyselinou, myslím si, že stojí za to říct si o ní něco víc. Její účinky totiž ovlivňují fungování dalších částí a systémů našeho organizmu.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Velice důležitá je například její funkce stimulace růstového hormonu, který je důležitý pro svalstvo a odbourávání podkožního tuku. Látka je významná taky pro detoxikaci a očištění našeho těla od různých nežádoucích látek.

L-Ornitin: původ, popis a využití

L-Ornitin: původ, popis a využitíL-Ornitin je doplňková aminokyselina, která je východiskovou látkou pro chemické proměny vícerých jiných důležitých látek, například prolinu, citrulinu nebo kyseliny glutámové. Enzymatickým štěpením se L-Ornitin mění na L-Arginin. Zároveň se látka zúčastňuje syntézy bílkovin a odstraňování toxinů z těla.

L-Ornitin je součástí močovinového cyklu, podobně jako L-Citrulin, přičemž během tohoto cyklu se mění pomocí arginázy na Arginin

Ačkoli látka není přirozenou součástí bílkovin, je potřebná pro náš organizmus a patří mezi alfa-aminokyseliny

Společně s L-Argininem tvoří dvojici aminokyselin působících na plodnost a imunitu

L-Ornitin má velký význam především pro pohybovou soustavu, obranyschopnost organizmu a taky pro plodnost a erekci. Význam aminokyseliny pro potenci je sice nepřímý a z ostatních podobných látek zřejmě nejmenší, navzdory tomu jde o důležitou součást především komplexních tablet na podporu potence.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Vliv L-Ornitinu na naše tělo je nepochybně všestranné:

ve spolupráci s L-Argininem se L-Ornitin podílí na zvyšování transportu oxidu dusnatého do svalů, čím podporuje jejich funkci a fungování
látka podporuje taky imunitní systém, především tvorbu bílých krvinek, co přímo stimuluje imunitu
aminokyselina se podílí na očištění organizmu od amoniaku, co je toxická látka především pro naše játra
co se týče erekce, díky tomu, že se L-Ornitin podílí na stimulaci L-Argininu v těle, přispívá k lepšímu stavu jemných cév v penisu a k jeho lepšímu prokrvení

Zřejmě nejpopulárnější využití L-Ornitinu je v přípravcích a výživových doplňcích určených pro kulturisty a sportovce. Využívá se především na podporu růstu a obnovy svalové tkáně, nebo na celkové zvýšení energie a fyzické kondice. Myslím si však, že i účinky v oblasti potence určitě stojí za zmínku.

ODBORNĚJŠÍ INFORMACE

Pokud byste se chtěli dozvědět o aminokyselině něco víc z pohledu jejího chemického složení, vzniku, nebo jiných odbornějších údajů, doporučuji vám jako dobrý zdroj informací internetovou encyklopedii Wikipedii.

V kterých potravinách můžeme L-Ornitin najít

V kterých potravinách můžeme L-Ornitin najítŽivočišní produkty, tak by se v zkratce daly charakterizovat přirozené potravinové zdroje aminokyseliny L-Ornitin. Ano, jsou tady i výjimky v podobě například ořechů, hnědé rýže nebo čokolády, no opravdu jenom výjimky. Ačkoli je v zásadě takový jídelníček pestrý, museli byste konzumovat velké množství potravin, abyste měli L-Ornitinu dostatek.

Určitě však doporučuji zaměřit se především na tyto potraviny:

Maso: Začneme masem, které je zdrojem vícerých důležitých aminokyselin pro naše tělo. L-Ornitin můžete najít především v mase bohatém na bílkoviny, konkrétně v hovězím a vepřovém červeném mase. V menším množství je i v kuřecím. Ideální j chudé maso, protože obsahuje méně nasycených tuků a cholesterolu.

Vejce: Vejce jsou druhým velice dobrým zdrojem L-Ornitinu a to především tehdy, pokud jste vegetarián a nechcete jíst přímo maso. Jsou však aj dobrým zdrojem bílkovin, vitamínů A a E a obsahují taky cholin a jiné látky podporující činnost nervové soustavy.

Ryby: Ryby jsem sice mohl zařadit do kategorie masa, ale chtěl jsem je jako samostatný zdroj vyzdvihnout nejen kvůli L-Ornitinu. Jde totiž o skvělý zdroj omega-3 mastných kyselin podporujících zdraví cév a prokrvení celého těla, včetně pohlavní soustavy. Doporučuji konzumovat především lososa, makrelu a sledě.

Ořechy: Vícero druhů oříšků je bohatých na aminokyseliny, například L-Arginin ale taky L-Ornitin. Jde například o arašídy, pistácie nebo mandle. Navíc, aj v tomto případě jde o skvělý zdroj omega-3 mastných kyselin prospěšných pro vaše cévy.

Rýže: Pokud jste se potěšili, že rýže, kterou pravidelně konzumujete na oběd nebo k večeři, je bohatá na tuto aminokyselinu, asi vás zklamu. Jedině, že byste měli na talíři hnědou rýži, která je dobrým zdrojem L-Ornitinu. Ta bílá určitě ne, takže na ni zapomeňte.

Mléčné produkty: L-Ornitin, ale i další aminokyseliny jako L-Lyzin a L-Arginin, jsou poměrně dostatečně obsažené i v mléčných produktech. Jde například o sýry, bílé jogurty nebo kravské milenko. Doporučuji však rozhodně nízkotučné!

Sója: Sója patří mezi skvělý zdroj L-Ornitinu a taky některých dalších kyselin. Doporučuji ji konzumovat především ve formě sójového mléka, které se hodí i jako alternativa bez laktózy k tomu klasickému kravskému.

Luštěniny a obilniny: Některé druhy luštěnin, například cizrna, jsou bohaté na L-Ornitin a doporučuji je zařadit do svého jídelníčku. Co se týče obilnin, nejvíc aminokyseliny mají drcené pšeničné obiloviny, například ovesné vločky.

Čokoláda: Pokud máte chuť na sladkosti a bojíte se, že vám je zakážu, potěším vás. Například čokoláda s obsahem kakaa alespoň 60 až 70 % je zdrojem hned několika aminokyselin a prospěšných látek, mezi jinými i L-Ornitinu.

L-Ornitin a jeho účinky

L-Ornitin a jeho účinkyZ hlediska účinků je L-Ornitin aminokyselina prospěšná pro celý organismus. Vzhledem na její primární a sekundární působení je nejvíc vyhledávaná právě sportovci a kulturisty, no její účinky jsou samozřejmě i v oblasti potence a erekce. To jsou také důvody, proč je součástí výživových doplňků tohoto typu.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

L-Ornitin nabízí pro náš organizmus následující účinky:

Podpora svalstva a jeho regenerace

To, že L-Ornitin nejvíc využívají sportovci, není náhoda. Díky tomu, že aminokyselina pomáhá uvolňovat růstový hormon, dochází ke zvýšení syntézy svalové tkáně a k podpoře její růstu. Stejně tak se díky této látce zlepšuje transport a uchovávání oxidu dusného ve svalech. To umožňuje jejich efektivnější a delší práci bez pocitu únavy. V kombinaci s L-Argininem má L-Ornitin jednoznačně anabolické účinky.

Zlepšení ztopoření a erekce

L-Ornitin ve spolupráci s L-argininem pomáhá zlepšovat stav cév a prokrvení periferních částí kardiovaskulárního systému, čím současně zlepšuje prokrvení pohlavní soustavy a především penisu. Ztopoření je proto rychlejší, kvalitnější, pevnější a delší, z čeho profitujete lepší erekcí a lepší potencí. Stejně tak se přímým vlivem L-Ornitinu zlepšuje prokrvení hladké svaloviny, co má pozitivní vliv na průběh erekce.

Zvýšení zdraví cév a kardiovaskulární soustavy

Nepřímo podporuje L-Ornitin lepší fungování cév, především ve vztahu k prevenci vůči vzniku aterosklerózy a problémů s prokrvením. Pomáhá taky zachovat flexibilitu a pružnost cév, ale především zdraví tkáně v srdečním svalu, takže srdce může pumpovat krev do celého těla ve 100 % kondici.

Detoxikace a podpora jater

L-Ornitin se podílí na vylučování amoniaku z těla, takže podporuje detoxikaci. Podílí se taky na zlepšení fungování jater, nakolik amoniak je pro tento důležitý orgán toxický. Právě pomocí L-Ornitinu je tento jed přeměňován na močovinu a vyloučen z těla ven. V kombinaci s dalšími látkami se může podílet taky na vyplavování inzulínu.

Zvýšení imunity a zlepšení hojení ran

Nezanedbatelným účinkem aminokyseliny L-Ornitin je zlepšení fungování imunitního systému. Tato látka totiž stimuluje tvorbu bílých krvinek a zároveň Arginin, který z L-Ornitinu vzniká, chrání taky tymus, co je dětská žláza důležitá během vývinu imunitního systému. L-Ornitin pomáhá na syntézu kolagenu a tak se tkáň, především kůže, lépe hojí po úrazu nebo chirurgickém zásahu.

Vedlejší a nežádoucí účinky

Vedlejší a nežádoucí účinkyPokud jde o aminokyseliny jako je L-Ornitin a jim podobné, většinou nejsou žádné větší negativní a vedlejší účinky. Pokud to přeženete s dávkováním, můžete mít nevolnost nebo trávící problémy, jde však jenom o dočasný stav. Co se týče výživových doplňků s obsahem L-Ornitinu, ty obecně nejsou určené pro děti a těhotné nebo kojící ženy.

Negativních účinků není příliš mnoho, a abyste se jim vyhnuli, dodržujte tyto zásady:

pokud trpíte schizofrenií nebo užíváte léky na nějaké vážné psychické onemocnění, poraďte se o užívání L-Ornitinu s lékařem
pokud aktuálně bojujete s herpetickou infekcí a oparem, měli byste se L-Ornitinu určitě vyhýbat
problémem může být kontraindikace s léky na krevní tlak nebo srážlivost krve, tehdy se mohou dostavit nežádoucí účinky, pak L-Ornitin raději vysaďte

V TABLETÁCH NA EREKCI JE BEZPEČNÝ

Jedním z nejlepších způsobů jak minimalizovat výskyt nežádoucích nebo vedlejších účinků, jsou tablety na erekci nebo tablety, kde je L-Ornitin součástí širšího složení. V takovém případě jsou vedlejší účinky minimální nebo žádné.

Nápoje, prášek, tablety, potraviny – který zdroj je nejlepší?

Nápoje, prášek, tablety, potraviny - který zdroj je nejlepší?L-Ornitin může být součástí vašeho jídelníčku prostřednictvím výběru správných potravin. Z hlediska přirozenosti jde o nejlepší zdroj, ale problém je v tom, že by to neměl být jediný zdroj. Pokud chcete zlepšit svou potenci, stav cév, imunitu nebo chcete využít další účinky této aminokyseliny, jenom potraviny nebudou stačit.

Toto jsou nejlepší možnosti, které máte:

Potraviny

Ačkoli jsem na úvod řekl, že potraviny by neměli být jediný zdroj, rozhodně je nezavrhuji. Naopak, doporučuji vám například pravidelnou konzumaci tak červeného masa, jako i vajíček, mléčných výrobků, ořechů a dalších jídel, kde se L-Ornitin vyskytuje. Pokud nemáte alergii na jiné složky, klidně zařaďte tyto jídla do vašeho jídelníčku. Například taková čokoláda s vysokým obsahem kakaa je skvělý a zdravý dezert!

Nápoje a prášky

Především pro sportovce a kulturisty jsou velice populární sušené nápoje s obsahem L-Ornitinu v podobě prášku. Může jít o ochucené i neochucené nápoje různé velikosti. Tyto nápoje mají primární funkci především v posilnění svalstva a fyzické kondice. Koupit se dají již připravené nápoje v tekuté formě, například obsahující L-Arginin a některé vitamíny.

Tablety

Gelové kapsle potažené filmem, to jsou výživové doplňky v podobě tablet. Nejčastěji jde o tablety určené pro sportovce podobně jako práškové nápoje. V tomto případě je L-Ornitin dominantní složkou v celém složení, nebo dokonce jedinou. Druhým případem jsou tablety na erekci a potenci, o kterých budu psát níž. Tam je L-Ornitin pomocná látka.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– prodloužení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:770 Kč

Užívání a dávkování aminokyseliny L-Ornitin

Užívání a dávkování aminokyseliny L-OrnitinBěžný dospělý člověk potřebuje denně zhruba 0,5 až 1,5 gramů L-Ornitinu. Pokud jste sportovec a potřebujete zlepšit fungování svého svalstva nebo načerpat energii, krátkodobě to může být o něco víc, záleží to od dávkování konkrétního přípravku. Pokud byste překročili maximální denní dávku, mohou se dostavit nevolnosti a trávící problémy.

Aby bylo užívání co nejvíc bezpečné a efektivní, doporučuji:

neužívat L-Ornitin dětem do 15 let, ženám během těhotenství a ženám během kojení
užívat aminokyselinu déle, alespoň 1 týden v případě, že vám jde o posilnění svalů
dlouhodobě můžete užívat L-Ornitin ve formě tablet na podporu imunity a potence
pozor na případné kontraindikace a případě, že berete nějaké léky na předpis určitě se poraďte s lékařem nebo lékárníkem o jeho užívání
nejlépe se aminokyselina dostane do těla tehdy, když ji budete v případě výživových doplňků užívat nalačno

Jak fungují tablety s obsahem L-Ornitinu a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem L-Ornitinu a proč je doporučujiTablety, o kterých budu teď psát, jsou volně dostupné výživové doplňky na zlepšení potence celkově. S těmito tabletami já sám mám zkušenosti a sexuální stránka účinků L-Ornitinu mě zajímá ze všech vlivů nejvíc. Aminokyselina je totiž součástí složení právě takových tablet.

A jaký je princip jejich fungování?

Tablety na podporu potence obsahují extrakty z rostlin podporujících libido, erekci a plodnost, přičemž doplňkovými látkami jsou taky aminokyseliny, mezi nimi L-Ornitin

Ve složení těchto přípravků tak hraje aminokyselina důležitou, no pořád jenom podpůrnou roly. Vzhledem k tomu, že je prekurzorem L-Argininu a pomáhá zvyšovat jeho hladinu, její účinnost na erekci je nepřímá. Navzdory tomu jde o prospěšnou složku a co je nejlepší, L-Ornitin doplňuje a podtrhuje komplexnost účinků takových tablet.

Oproti jednosložkovým výživovým doplňkům, které obsahují například jenom L-Ornitin nebo jenom jinou aminokyselinu, jsou takové komplexní tablety mnohem lepší. A to z těchto důvodů:

složení je speciálně navrženo tak, aby byla míra účinnosti přípravku na potenci co největší
některé značky se mohou svým složením specializovat nejen na erekci, ale například i na zlepšení libida nebo na podporu spermatogenezy
na rozdíl od výživových doplňků se 100 % obsahem jenom jedné látky jsou nežádoucí a vedlejší účinky u těchto tablet minimalizovány

Navíc, jelikož jde o výživové doplňky s čistě přírodním složením bez farmaceutických účinných látek, nemusíte mít na ně lékařsky předpis. To samozřejmě nesnižuje nijak jejich hodnotu, právě naopak, já sám mám s nimi pozitivní zkušenosti a mně pomohli při různých problémech v sexuální oblasti.

DLOUHODOBÉ UŽÍVÁNÍ VS. JEDNORÁZOVÁ DÁVKA

Setkávám se s názorem, že někomu tablety přírodního charakteru nepomohly tak, jak si představoval. Ano, nejde o žádný všelék, jenom o podporu. Na druhou stranu je potřeba říct, že jednorázové užití tablety téměř nikdy nestačí, musí jít o pravidelné a dlouhodobé užívání.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimijelikož mám již poměrně bohaté zkušenosti s různými značkami přípravků na podporu erekce a plodnosti, a naštěstí i úspěšné, rozhodl jsem se pomoct vám s výběrem. To, že L-Ornitin se nenachází v některých konkrétních značkách, které zmíním, není přitom nic negativní.

Díky komplexnímu složení jeho funkci zastoupí jiné aminokyseliny, například L-Arginin. Důležitější jsou totiž výsledky a především celkové účinky na potenci a libido. Následující přípravky měly tyto výsledky a účinky opravdu velice solidní:

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

5/5 - (3 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *